Jump to content
Dogomania

Fresunia już bez guza w swoim wspaniałym domku w Markach. Mała Freska z wielkim guzem w brzuszku ;(

Recommended Posts

Posted
Dnia 24.03.2023 o 19:24, Aska7 napisał:

Myślałam, że jak tu zajrzę to na gotowe. Co za pech, trzymam kciuki nadal.

Trzymaj, bardzo proszę. Pech okrutny ma dziewczynka  😞  

Posted

Transport psiaczków planowany jest za 2 tygodnie i nasza krupka ma jechać. Będą jechać przez Rumunię, ale szczegóły nie są jeszcze znane.

Posted
Dnia 24.03.2023 o 20:12, elik napisał:

Transport psiaczków planowany jest za 2 tygodnie i nasza krupka ma jechać. Będą jechać przez Rumunię, ale szczegóły nie są jeszcze znane.

Trzeba myśleć pozytywnie. 

Trzymam kciuki. 

• Like 1
Posted
Dnia 25.03.2023 o 16:46, Ellig napisał:

Trzeba myśleć pozytywnie. 

Trzymam kciuki. 

Dzięki    🌷     Mam pewne obawy, bo będą jechać przez Rumunię na Śląsk i ze Śląska przez polską granicę na Ukrainę. Biedna Freska zrobi prawie koło, bo będzie odebrana w okolicy Rzeszowa. Będzie to dla niej bardzo męcząca podróż  😞          

• Like 1
Posted
Dnia 25.03.2023 o 18:07, elik napisał:

Taki chłopaczek 4-6 miesięcy mógłby też przyjechać, gdyby ktoś tu na niego czekał.

1058808275_chpoakzUkrainy2.thumb.jpg.77b31c11ec768e68ecb175533aab38f1.jpg

Też szukałam dla niego domu. Bezskutecznie 😞 A to maleństwo obok, co tak tylko jedno oczko widać? Boże ile tego nieszczęścia 😔

Posted
Dnia 25.03.2023 o 18:29, agat21 napisał:

Też szukałam dla niego domu. Bezskutecznie 😞 A to maleństwo obok, co tak tylko jedno oczko widać? Boże ile tego nieszczęścia 😔

Żeby było więcej zdjęć i choć garść informacji to można byłoby na OLX ogłosić, ale poza wiekiem i to jeszcze mniej więcej, nic nie wiadomo  😞 

Takie fajne psiaczki  😞 

Posted
Dnia 27.03.2023 o 21:37, agat21 napisał:

Zajka został kanapowcem 😃 Z wyboru 😁

IMG-20230326-WA0000.jpg

Kiedy Fresunia tak będzie mogła?  😞  

Posted
Dnia 27.03.2023 o 22:30, agat21 napisał:

Niedługo Elu, zobaczysz. 

Chciałabym. 

A Zajka ślicznie wygląda. Nie ma śladu po tym psiaku ze zwęglonym okiem.    

Posted
Dnia 27.03.2023 o 22:48, elik napisał:

Chciałabym. 

A Zajka ślicznie wygląda. Nie ma śladu po tym psiaku ze zwęglonym okiem.    

To prawda 🙂 I futerko zaczyna inaczej już wyglądać. Tylko płakać się chce, jak widać jak biegając rusza tym kikutkiem po łapce. Jak bardzo chciałby tej łapki użyć 😞

• Like 1
Posted
Dnia 28.03.2023 o 10:34, limonka80 napisał:

Doczeka się malutka swojej kanapy 🙂 

Oby jak najszybciej, a póki co, zima wraca  😞   

• Like 1
Posted
Dnia 28.03.2023 o 09:23, agat21 napisał:

To prawda 🙂 I futerko zaczyna inaczej już wyglądać. Tylko płakać się chce, jak widać jak biegając rusza tym kikutkiem po łapce. Jak bardzo chciałby tej łapki użyć 😞

Zazwyczaj amputują łapkę przy samym barku, nie zostawiając kikuta. Zajkowi zostawili kikut?

Posted

Takie smutne wiadomości na zamojskim, że się popłakałam. Szukałam im miejsca w hotelu Agata i u p. Kasi w Bieszczadach, ale niestety nie mają wolnych miejsc.

Pocieszyła mnie wiadomość o tym, że Fresunia już jedzie do Polski. Jadą, jak już było wiadomo, przez Rumunię na Śląsk, a wracać będą przez przejście Barwinek. Pani Kasia odbierze sunię na trasie. Nareszcie  😍

• Like 2
Posted
Dnia 30.03.2023 o 12:39, Tyśka) napisał:

Zakładasz wątek Mary i jej synkowi z gminnego kojca?

Na razie nie mam miejsca  😞  

Posted
Dnia 28.03.2023 o 10:44, elik napisał:

Zazwyczaj amputują łapkę przy samym barku, nie zostawiając kikuta. Zajkowi zostawili kikut?

Tak, zostawili. Może było im łatwiej zoperować w ten sposób 😞

Posted
Dnia 30.03.2023 o 12:39, Tyśka) napisał:

Zakładasz wątek Mary i jej synkowi z gminnego kojca?

Może uda mi się to zrobić jutro. Będzie dla niej miejsce po 15.04. w hotelu gdzie był Agat, ale potrzebne są deklaracje 500,00 zł/m-c.
W późniejszym terminie może będzie miejsce także dla jej synka, ale ja już nie dam rady prowadzić kolejnego psa.  Mogę tylko załatwić dla niego miejsce w hotelu.