Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam niusa 😉

Sąsiadki, tzn. mama i dwie córki, które opiekują się Łatką i które zadeklarowały stałe wpłaty stwierdziły, że szkoda pieniędzy na przewoźników. Same zawiozą Łatkę za zwrot kosztów paliwa (ok 360-400zł). Zawiozą ją w niedzielę, 08.01.

Posted
Dnia 28.12.2022 o 23:39, Tyśka) napisał:

Mam niusa 😉

Sąsiadki, tzn. mama i dwie córki, które opiekują się Łatką i które zadeklarowały stałe wpłaty stwierdziły, że szkoda pieniędzy na przewoźników. Same zawiozą Łatkę za zwrot kosztów paliwa (ok 360-400zł). Zawiozą ją w niedzielę, 08.01.

Super kobiety. Bardzo dobra wiadomość.

Posted
Dnia 29.12.2022 o 07:44, Tianku napisał:

Super 🙂

Teraz tylko przetrwać głupie fajerwerki 😞

ciekawe czy  Łatka się boi

Pewnie tak  😞  Dobrze byłoby choćby na tę jedną noc zabrać sunię do domu. Biega luzem i może ze strachu pobiec przed siebie, byle gdzie, byle dalej od huków i może nie trafić z powrotem do domu  😞    To byłoby straszne. Ma już wszystko załatwione.

Posted

Pani Kamila M. z fb wpłaci jednorazowo coś Łatce, ale chciała na konto Stowarzyszenia, wiec jej podałam (pewnie będzie to kwota w wysokości zwrotu za szczepienie). Zaoferowała się, że może zawieźć Łatkę za darmo, ale jeszcze nie wie kiedy. Ma mi dać znać i jeśli termin niedaleki to pewnie skorzystamy ;). Jak np koło 20-go to myślę że szkoda, aby Łatka tak długo czekała. Już i tak jest bezdomną od ponad miesiąca.

Posted
Dnia 29.12.2022 o 07:44, Tianku napisał:

Super 🙂

Teraz tylko przetrwać głupie fajerwerki 😞

ciekawe czy  Łatka się boi

Łatka nie zna fajerwerków. Tam na tej wsi nikt nie strzela. Moi dziadkowie mieszkają w okolicy i tam panuje cisza i spokój. Jagoda zapewniała mnie, że u nich jest tak samo. Zabrać jej do siebie nie mogą, zamknąć nie mają gdzie (myśleli o tym), ostatecznie mogą zamknąć sunię w szopie, ale nie ma pewności, że Łatka nie znajdzie dziury. 

Posted

Łacia zaszczepiona. Koszt 45zł (wścieklizna, wirusówki, założenie ksiazeczki). Za dojazd wet nie wziął ani grosza 🥰

Sąsiadki koszty szczepienia biorą na siebie. Dziękuję!

A tu wpisane odrobaczenie:

received_875132420277857.jpeg

Posted

Tysiu gratuluję super dogrania całości spraw   798997126_brawoTy.jpg.69bf5132f628a34a0aca73fd82130c54.jpg   

Teraz mamy pewność, że wkrótce sunia będzie mieć dach nad głową i będzie należycie zaopiekowana.

• Like 1
Posted
Dnia 29.12.2022 o 09:51, Kamila Proc napisał:

doszla kaska?

Tak dzisiaj  ❤️  i właśnie miałam pytać jak ją rozliczyć. Deklarowałaś 20, a wpłaciłaś 100. Czy wszystko jest na jeden miesiąc, czy mam rozpisać na 5? 

Posted
Dnia 29.12.2022 o 10:53, agat21 napisał:

Elu, wpisz moją wpłatę jako stałą już za styczeń. Psinka trafi do hotelu w styczniu, więc grudniowa nie jest potrzebna.

Mogę przepisać Agatko, ale muszę potraktować tak wszystkich pozostałych wpłacających, a wtedy nie będzie kasy na zapłatę za transport. Zawsze tak zapisuję, bo każdy nowy psiaczek potrzebuje kasę jeśli nie na transport, to na szczepienie, czy odrobaczenie, czy.... 
W przypadku Łatki, nawet jeśli wszyscy wpłaciliby swoje deklaracje w grudniu, to i tak braknie kasy na transport, chyba, że będą większe wpłaty na dobry początek.
Przepisać wszystkie deklaracje na styczeń?

Posted
Dnia 29.12.2022 o 12:30, elik napisał:

Przepisać wszystkie deklaracje na styczeń?

Przepisz proszę. Na transport będzie zrzutka i można na to przeznaczyć jednorazowe wpłaty.

Posted
Dnia 29.12.2022 o 13:05, Tyśka) napisał:

Przepisz proszę. Na transport będzie zrzutka i można na to przeznaczyć jednorazowe wpłaty.

Ok przepisuję  🙂 

Rolą skarbnika jest m.in. troska o finanse psiaka  🙂 

Posted
Dnia 29.12.2022 o 12:24, elik napisał:

Tak dzisiaj  ❤️  i właśnie miałam pytać jak ją rozliczyć. Deklarowałaś 20, a wpłaciłaś 100. Czy wszystko jest na jeden miesiąc, czy mam rozpisać na 5? 

tak, poprosze na 5 miesiecy

Posted
Dnia 29.12.2022 o 13:36, Kamila Proc napisał:

tak, poprosze na 5 miesiecy

Dzięki, już poprawiam  🙂

Ale to jest deklaracja stała, nie na 5 miesięcy?

Posted
Dnia 29.12.2022 o 13:46, agat21 napisał:

Oj, przepraszam za zamieszanie, jakie zrobiłam. Ale chyba dobrze na początku pewne sprawy od razu wyjaśnić. Jeśli braknie kasy Łatce, to dorzucę na transport.

Nie masz za co przepraszać   🙂 

Słusznie, wszelkie wątpliwości trzeba wyjaśniać na początku. Lepsze to, niż potem prostowanie po upływie czasu.
Jeśli będzie, jak mówi Tysia, zrzutka, to kasy nie powinno zabraknąć  🙂