Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='madcat1981']Dzięĸi Czuczowi trafiłam na dogomanię :) Promyczku wyglądasz jak moja pierwsza sunia. Mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej...[/quote]

a to się bardzo cieszę, ze Czuczmajster tak przyciąga :evil_lol:

oj Promyczku, Promyczku, taki piękniutki jesteś :roll:

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sledzę watek ale przeoczyłam chyba fragment dotyczący sprawdzenia ścieżki do wspaniałych dziewczyn z Wrocławia. Mam na myśli leczenie i rehabliitację we wspomnianej wcześniej lecznicy. Dziewczyny zrobiły rzecz niezwykłą- zajęły sie psuniem, znalazły dom. Czy ten trop jest już sprawdzony?Pamiętam, że ze sprawą wiązali się cudni ludzie, których niestety nie mogę odnależć.. Może są juz na tym wątku?

Posted

szukalam dla promyczka szansy w Toruniu. Znajoma rehabilitantka wyprowadziła z podobnego stanu swego jamnika. Niestety- nie przyjmnie Promyczka ale zgodziła sie udzielić wszelkich wskazówek odnośnie postepowania z malcem. Przekażę jej telefon na pryw. jedno nasuwa się- każdy rehabilitant lubiący psy może pomóc Promyczkowa. Również ten, który mieszka w Koninie. ja nie zniechecam do szukania dla niego najlepszego domu- chodzi mi tylko o rehabilitacje do czasu znalezienia go

Posted

Wiecie co, ten Promyczek to normalnie tragedia, jaki on piękny i w ogóle, a taka bida, nikt go nie chce, masakra :shake:

Posted

[quote name='Nona']szukalam dla promyczka szansy w Toruniu. Znajoma rehabilitantka wyprowadziła z podobnego stanu swego jamnika. Niestety- nie przyjmnie Promyczka ale zgodziła sie udzielić wszelkich wskazówek odnośnie postepowania z malcem. Przekażę jej telefon na pryw. jedno nasuwa się- każdy rehabilitant lubiący psy może pomóc Promyczkowa. Również ten, który mieszka w Koninie. ja nie zniechecam do szukania dla niego najlepszego domu- chodzi mi tylko o rehabilitacje do czasu znalezienia go[/quote]

Rehabilitant w Koninie? Nie istnieje taka osoba, właśnie dlatego Promyczka rehabilitują pracownicy schroniska i wolontariusze i właśnie dlatego szukamy mu tymczasu w miejscu gdzie istnieje coś takiego jak rehabilitacja....

Posted

a może masz ktoś lampę ZEPTERA , to można by mu ponaświetlać kręgosłup w miejscu gdzie był uraz.Może jakiś "ludzki" rehabilitant wg wskazówek psiowego mógłby go rehabilitować.

Posted

Ja pisałam o rehabilitancie pracującym w szpitalu, jakiejkolwiek poradni. Z całą pewnościa jest taki w koninie i z całą pewnościa zasady rehablitacji sa takie same lub bardzo podobne. Wynagrodzenie za pacjenta plus poczucie, ze robi coś niezwykłego mogą zadziałaĆ. Moje psy nieraz były konsultowane i leczone przez lekarzy.Pod podanym na pryw numerem telefonu jest specjalista rehabilitacji ze szpitala- obiecała wszelką pomoc mozliwą przez telefon. Konsultację np..Niestety, nie weżmie Promyczka -ma kilka psów w tym wspomnianego jamnika

Posted

[quote name='martka1982']Chodzi o lampę Bioptrom? (mogłam pomylić literki)[/quote]
tak, Bioptron :evil_lol:

Posted

Psi rehabilitanci pracują na tym samym sprzęcie co dla ludzi...

Tyle tylko że jeśli nawet istnieje w Koninie gabinet ludzkiej rehabilit. to co z tego ? Kto sie zgodzi na zabiegi..?

Posted

Ja myślę że warto spróbowac ... jeśli to jest szansa dla Promyka , może akurat znajdzie się ktos o wielkim sercu i zgodzi się rahabilitowac malucha... nie wiem jak jest w Koninie ale w moim miescie gdzie jest uczelnia wielu studentow rehabilitacji dorabia sobie pracujac w domach u ludzi ... może znalazłby się taki i u Was :) który zgodziłby się pomóc psiakowi

Posted

Martko- spróbój prosze. do czasu znalezienia dobrego domu można profesjonalnie pomóc. rehabilitanci z racji wtboru zawodu nastawieni sa na druga osobe i dla wielu nie jest wazne ile nóg/łap ma ta osoba:) Rzuć na szalę zdjęcia malucha, zarliwą prośbę o pomoc, gotowość zapłaty.Sporo osób deklarowało chęć pomocy finansowej ale czeka na rozwój wydarzeń
W Toruniu pieska po makabrycznym wypadku zakończonym złamaniem kręgosłupa i porażeniem kończyn porzez kilka miesięcy rehabilitował młody chłopak- wspaniały człowiek i przywrocił mu pełną spawność i radość życia. teraz ma nastepnego malucha z podobnym urazem i nietrzymaniem potrzeb fizjologicznych. Psina wraca do zycia i jest szczęśliwa. Ten człowiek nie jest brehabilitantem Mam wrażenie, że są dwie sprawy- znalezienie domu i kwestia rehabilitacji Dwa w jednym to połączenie optymalne ale może być niemożliwe do zrealizowania. Psunio jest tak cudny, że w pełni sprawny predzej znalazłby dom

Posted

Przekazałam już schronisku pomysł poszukania rehabilitanta w Koninie - może faktycznie w tym kierunku powinniśmy pójść.
Zdaję sobie jednak sprawę,że nawet jeśli uda nam się znaleźć taką osobę, to będzie to tylko rehabilitacja poprzez masaż bez użycia sprzętu, bo jak już pisałam w Koninie nie ma centrum rehabilitacji dla zwierząt, więc pewnie rehabilitacja odbywałaby się albo u kogoś w domu albo w schronisku.
Poczekam na razie na to co powie schronisko i myślę, że dobrze by również było aby wypowiedział się w tej kwestii wet, który Promyka operował.

Posted

Jakakolwiek rehabilitacja jest lepsza niż żadna.
Często ludzcy rehabilitanci mają również przenośne lampy do naświetleń...
Mam nadzieję, ze znajdzie się jakaś dobra dusza w Koninie. No i oczywiście jakiś super DT/DS w mieście z centrum rehabilitacji dla psiaków.

Posted

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/na-sparalizowanego-promyczka-perfumy-torebka-drobiazgi-10-dni-od-pierwszej-licytacji-139180/#post12396126[/URL] nowy bazarek dla Promysia :)

Posted

Martko- czy możesz podać numer konta, na które podesłać można parę złotych na Promyczka?
Jeśli chodzi o sprzęt- wspomniany przeze mnie młody człowiek rehabilituje psiny w domu- zupełnie sam ale w porozumieniu z dobrym wetem, zaopatrzony w wiedzę z podręczników.
Gdyby sprzęt okazał się niezbędny- to pytanie jaki? Jest warunkiem terapii czy tylko ją wspomaga? Można zaptyać w takim centrum- we Wrocławiu, w Katowicach i zastanowić się, ćzy uda się go znaleźć wśrod dobrych dogomaniaków.
Popatrzcie- na naszych oczach dokonują się zmiany- kiedyś, z pewnością dzis jeszcze w wielu miejscach psy z takimi urazami były "usypiane". Dzis są ratowane, rehabilitowane a to oznacza, że warto pomyśleć o stałych dobrych relacjach z rehabilitantami i przynajmniej podstawowym sprzęcie w tak "ludzkim" schronisku jak Wasze.
mam świadomość, że to kosztuje ale zdefiniowanie ppotrzeby pozwala znaleźć sposób jej zaspokojenia:) jest nas przecież dużo

Posted

Bede dzisiaj w Katowicach u p.rehabilitanki i porozmawiam o tymczasie dla
Promyczka...
Nona, sam sprzęt nie wystarczy. Wymagana jest też wiedza specjalistyczna....Rehabilitant - to zawód.!

A co do sprzętu ,to urządzenia jakimi dysponuje np.Pani Halina w Katowicach nie sa urządzeniami przenosnymi...
Może poza lampa czy laserem...Ale nie wyobrażam sobie lasera w rekach osoby niekompetentnej....

W domowych warunkach to chyba tylko lampa, żelowe kompresy do nagrzewań i schładzań, masaże,wcierki , gimnastyka...
Nic innego nie przychodzi mi do głowy...
A i tu potrzebna jest wiedza co, kiedy i w jakich dawkach...

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...