Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 201
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

maluch przed 8 rano był już w domu. Jakież było moje zdziwienie, gdy wstałam przed 8 rano, wyjrzałam przez okno, a tam po trawniku, na smyczy, chodził.. Dizelek! Pomyślałam, że mam halucynacje i to pewnie podobny (biała końcówka ogona), więc szybko się ubrałam o poszłam zapytac skąd pan ma identyczne szczenię. Pan odrazu wiedział że ja po niego. Tak, to był Dizelek!
Okzało się, SAM wrócił wczoraj z działki! Kilka km, przez ruchliwe ulice w centrum, dwa osiedla blokowiska. Pomylił się o jedną klatkę chodową i spędził noc w klatce C (zamiast B). Znalazł malucha jak ten płakał pod drzwiami i zabrał na noc. Dizelek spędził noc w łóżku. Pan nawet zabrał go do osiedlowego baru i rozpytywał czyj on jet. Pewnie dziś wróciłby do mnie, bo okoliczni psiarze go już znają i wiedzą czyj.
Jak taki maluch przebył sam taka długą drogę i znalazł odpowiedni blok? Jakim zbiegiem okoliczności wstałm dziś przed 8 i wyjrzałam przez okno (zwykle śpię dłużej). No CUD :p

To psiak niezywkły jest.
Jotpeg - to dlatego, że jest żółty!

Posted

dzwoniłam tam i umówiłam się na tel. na wtorek. To niepełnoletni chłopak, twierdzi, że rodzice wiedzą i się zgadzają, że miał kilka psów, które padły z różnych przyczyn, m.in. z winy weta i ma doświadczenie.. Nie jestem przekonana.. :roll: Mam złe doświadczenia z wyadoptowywania psów nastolatkom..
Znacie kogoś z okolic Mysłowic któ mógły z nimi porozmawiać?

a pod blokiem od kilku dni biega domowy kot w wieku około pół roku, czarno - biały..pewnie kotka.

Posted

Czytałam chronologicznie i ..... najpierw mi ciśnienie skoczyło, :oops: a potem radość pod sufit :multi:. To ma chłopak węch i orientację ! Ho ho ho. Jaka chwała, że ten Pan się tak wspaniale nim zaopiekował. Taki dom by mu się przydał, własnie taki. Pan nie szuka psiaczka dla siebie .... ? :cool3:

Jak mi ktoś na dzien dobry opowiada, że mu kilka psów padło przez WETów ....... to mówię DO WIDZENIA. Obym się myliła ! :roll:.

Biszkopcie mądry - hoooop po domek !

Posted

też mnie ominęły emocje związane ze zniknięciem Dizelka... uuuuuuuuuufffff...

a co do kandydata... jeśli masz wątpliwości, nie wydawaj psiaka... on na pewno znajdzie fajny domek i to już niedługo!

Posted

Jak się z Alfą dogaduje i z kocimi domownikami ?

No i daj jakies new photo, hm ?:razz: Ludziska 'szukaja' oczami. Wiem co mówię, bo my też tak patrzylismy jeszcze przed naszą erą dogo :diabloti:

Posted

zerduszko napisał(a):
Z Alfą :evil_lol:

Łoooooooooooo :ices_bla:. Ale palnęłam :siara:. Myślałam Zuzia, napisałam Alfa. :cool3: Się nie gnewać na mnie proszę Aniu :diabloti:

Posted

Halo, się nie gniewam
Mały jako dorosły powinien ważyć do 20 kg, czyli taki średniak, porządny pies.
Z kotami dogaduje się dobrze, tzn. koty się z nim nie zadają, bo on się próbował z nimi bawić jak z Zuzą, czyli wskakiwać na nie i gryźć. Koty tak nie lubią, bo szczeniak jest mało delikatny. Czasem pogoni kota, ale jak kot zafuczy to Dizelek ucieka.
Relacje z działkowymi kotami podobne, Kocur Czarny raz zrzucił go ze schodów ( w 1 dzień, chciał mu pokazać kto tam rządzi).
Na latające po pokoju papużki nie poluje.
Wskoczył dziś do klatki ze świnkami morskimi, bez zamiaru łapania świnek, raczej w poszukiwaniu skarbów do zjedzenia..
Wielkim plusem jest to, że szczeniak nie ma instynktu myśliwskiego, tzn. nie bawi go np. ściskanie piszczącej zabawki, gonienie świnek morskich itd.

Wygląda na to, że jest alergikiem i problemy ze skórą mogły być spowodowane np. kiepską karmą. Bardzo się drapał gdy został nakarmiony "psimi chrupkami" przez pana, który go przygarnął na noc z soboty na niedzielę. Domyślałm się, że to było coś w stylu Darling, chappi, pedigree.
Karmię go ryżem z kurczakiem i jest coraz lepiej.

Zanosi się na bardzo dobrego psa. Komu, komu Dizelka do domu?

Posted

Rozpytywałam w pracy, ale akurat sunia się oszczeniła naszej kadrowej i "sprzątnęła" mi 3 domy sprzed nosa... Ogłoszenia w końcu zadziałają, muszą!.

Posted

Dorzucam jeszcze jedno na otopsie

[url=http://otopies.pl/zobacz-dodane-ogloszenie-1556.html]Zaradny, porzucony szczeniak DIZEL - Psy w potrzebie - otoPies.pl - psy, og

Posted

Alfa, dobra karma (hypo .... albo sensitive ...) powinna załtwić problem. Póki co kurczak z ryżem to miód ! Nie bedzie chciał iść pa pa jak się DOM znajdzie :cool3:.

Myślę, że dla Dizla ten DOM JUŻ GDZIES JEST TYLKO JESZCZE O TYM NIE WIE :razz: