Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 28.07.2024 o 18:47, Poker napisał:

Tolu, ponumeruj zdjęcia, plizzzz

Jak będę przy laptopie; zdjęcia wrzucam z telefonu, a tutaj nie mogę wstawić cyfr, wszystko się rozsypuje.

Posted
Dnia 29.07.2024 o 23:32, limonka80 napisał:

Wyróżniłam też ogłoszenie Izy, to na Katowice ale dziwna sytuacja, bo wyróżniłam je tydzień temu na miesiąc, a teraz znów nie było wyróżnione 🤔

Hmm jak patrzyłam to oba mają wyróżnienia mniej więcej do końca sierpnia (ok 26 ty). 
Z mojego doświadczenia wydaje mi się że można ogłoszenia wyróżniać wymiennie raz na jedno miasto a potem na drugie bo to tez spory koszt a wynik wątpię by był lepszy 

Posted
Dnia 29.07.2024 o 22:24, Jaaga napisał:

Czy ktoś jeszcze może ogłosić Szymka?Jest tyle nowych zdjęć.

Jaaga byle tylko nie za dużo ogłoszeń bo olx co jakiś czas weryfikuje i jak wyłapie że Szymek ma tyle ogłoszeń to poblokuje nam konta.

Szymek ma już Katowice Kraków Opole i Wrocław. To naprawdę sporo. 

Posted
Dnia 31.07.2024 o 08:58, kiyoshi napisał:

Jaaga byle tylko nie za dużo ogłoszeń bo olx co jakiś czas weryfikuje i jak wyłapie że Szymek ma tyle ogłoszeń to poblokuje nam konta.

Rozumiem.

Posted
Dnia 31.07.2024 o 09:01, Jaaga napisał:

Rozumiem.

Ja już straciłam dwa konta. Zwykle przy moich psach robię max 4 miasta (chociaż teraz już najczęściej po 2 najbliższe). Jak ogłoszenie jest wyróżnione to widać je w innych województwach. 
szymek jest dość specyficznym pieskiem więc musi trafił na ten jeden dom który akurat będzie szukał niepelnosprytka. 
A swoją drogą dobrze byłoby też zrobić mu post adopcyjny na fb i udostępniać na grupach. Może na stronie Fundacji?  Byłoby to najbardziej profesjonalne 

Posted
Dnia 31.07.2024 o 09:05, kiyoshi napisał:

Ja już straciłam dwa konta. Zwykle przy moich psach robię max 4 miasta (chociaż teraz już najczęściej po 2 najbliższe). Jak ogłoszenie jest wyróżnione to widać je w innych województwach. 
szymek jest dość specyficznym pieskiem więc musi trafił na ten jeden dom który akurat będzie szukał niepelnosprytka. 
A swoją drogą dobrze byłoby też zrobić mu post adopcyjny na fb i udostępniać na grupach. Może na stronie Fundacji?  Byłoby to najbardziej profesjonalne 

Dotąd co jakiś czas udostepniałysmy go z Tolą na fb, ona na profilu fundacji, ja na grupach, ale bez odzewu.

Wiesz sama, że takim psom "na litosc" to najszybciej znaleźć dom, kiedy są w schronisku, przy drodze lub mają jakąś tragiczną  sytuację.  Widzę, że na fb ludzie wtedy litują się i oferują domy, a kiedy pies jest bezpieczny, to już odpuszczają, bo są  inne w pilniejszej potrzebie. Za to  ci, którzy chcą psy  juz zabezpieczone i sprawdzone w DT, to już inny typ chętnych- dla nich znaczenie na wygląd, miły charakter, brak problemów.  Dlatego pewnie dotąd nikt nie zapytał nawet o burasa bez oka, który potrafi postawić na swoim. 

Posted
Dnia 31.07.2024 o 08:58, kiyoshi napisał:

To ja na razie się wstrzymam.

Posted
Dnia 31.07.2024 o 09:32, Jaaga napisał:

Dotąd co jakiś czas udostepniałysmy go z Tolą na fb, ona na profilu fundacji, ja na grupach, ale bez odzewu.

Wiesz sama, że takim psom "na litosc" to najszybciej znaleźć dom, kiedy są w schronisku, przy drodze lub mają jakąś tragiczną  sytuację.  Widzę, że na fb ludzie wtedy litują się i oferują domy, a kiedy pies jest bezpieczny, to już odpuszczają, bo są  inne w pilniejszej potrzebie. Za to  ci, którzy chcą psy  juz zabezpieczone i sprawdzone w DT, to już inny typ chętnych- dla nich znaczenie na wygląd, miły charakter, brak problemów.  Dlatego pewnie dotąd nikt nie zapytał nawet o burasa bez oka, który potrafi postawić na swoim. 

Zgadzam się z Tobą w 99 procentach. Zdecydowanie łatwiej wyadoptowac psa z ciężką sytuacją. Już kilka razy miałam sytuacje że psy „na litość” znajdowały domy w mig, a te którym same poprawiłyśmy los to już pozostawały niezauważone na wiele lat 😞 tej „szansy”!dla psa już się zwykle nie odrobi

natomiast w przypadku Szemka widzę dla niego bardzo konkretną opcję czyli na tzw dopsienie, w takim domu Szymek miałby dużo większą szansę ponieważ jego zgodny charakter będzie wielką zaletą. 
hmmm może warto to wpisać w tytuł ogłoszenia (zgodny z innymi psami)

Dnia 31.07.2024 o 11:18, Tola napisał:

To ja na razie się wstrzymam.

Tola może dorób, jak weźmiesz inne czyli te nowe zdjęcia to miejmy nadzieję że olx tego nie wyłapie, bo też nie chce się tu zbytnio rządzić. może jeszcze na Warszawę ? 

• Upvote 1
Posted
Dnia 31.07.2024 o 12:33, kiyoshi napisał:

Zgadzam się z Tobą w 99 procentach. Zdecydowanie łatwiej wyadoptowac psa z ciężką sytuacją. Już kilka razy miałam sytuacje że psy „na litość” znajdowały domy w mig, a te którym same poprawiłyśmy los to już pozostawały niezauważone na wiele lat 😞 tej „szansy”!dla psa już się zwykle nie odrobi

natomiast w przypadku Szemka widzę dla niego bardzo konkretną opcję czyli na tzw dopsienie, w takim domu Szymek miałby dużo większą szansę ponieważ jego zgodny charakter będzie wielką zaletą. 

Tola może dorób, jak weźmiesz inne czyli te nowe zdjęcia to miejmy nadzieję że olx tego nie wyłapie, bo też nie chce się tu zbytnio rządzić. może jeszcze na Warszawę ? 

Ok. wieczorem dorobię.

Posted
Dnia 31.07.2024 o 12:33, kiyoshi napisał:

Masz duże doświadczenie więc, pisz śmiało, jak masz jakieś uwagi. Każdy pomysł może być ważny i owocować domem. 

Posted

Rozliczenie za lipiec 450 zł ( w tym 20 zl w związku z 55%podwyżką prądu.  Od sierpnia dodatkowo będzie podwyżka  o 50 zł. Opłata  miesieczna z jedzeniem wyniesie więc 500 zł.

Może ktoś z deklarowiczow zechciałby  ciut podwyższyć swoją deklarację?

IMG_20240731_150854.jpg

Posted

W imieniu Szymka i swoim dziękuję za wpłaty dla chłopaka :

Malti  🌺 🌼

Iwonie z Sosnowca 🌼 🌺

Elficzkowej 🌼🌺

Feryenne 🌺🌼

Aldrumce 🌼🌺

Mruczce 🌺🌼

Nesiowatej 🌼🌺

Mari23 🌺🌼

Elik 🌼🌺

Pani Agnieszce, koleżance Elik 🌺🌼

Pani Irence z Katowic 🌼🌺

Nunckowi 🌺🌼

Bardzo dziękuję że jesteście z Szymusiem 💐