Jump to content
Dogomania

Drugi za TM : ( Drugi Feniś. To byłoby niesprawiedliwe, gdyby umarł w schronie. Tkwi tam od 2011. Dajmy Mu poczuć co to miłość. POMOCY !!!

Recommended Posts

Posted
Dnia 15.03.2023 o 08:34, Jaaga napisał:

U Drugiego wszystko w porządku, łapka się ładnie zagoiła. Znowu tylko okropnie śmierdzi mu mocz więc wprowadzimy Kefavet, który dostaliśmy z przychodni. Wcześniej dostawał inny antybiotyk po zabiegu, więc wolałam wąchać a odczekać 😉 Tamten niestety nie chwycił na baterie w pęcherzu. To jednak przy jego stanie jest normalne, że co jakiś czas trzeba pozbyć się bakterii z pęcherza i że one w ogóle będą sie tam namnażać. 

Bardzo się cieszę, że wszystko dobrze u psiaczka.

Czy cos trzeba zapłacić? Napisz proszę to przeleję.

Posted
Dnia 15.03.2023 o 09:37, Alaskan malamutte napisał:

Bardzo się cieszę, że wszystko dobrze u psiaczka.

Czy cos trzeba zapłacić? Napisz proszę to przeleję.

Nic, tabletki dostaliśmy. 

Posted

Dziś rano znowu w kupie Drugiego znalazłam młoda glistę. Widocznie antybiotyk otruł ją, bo Drugi teraz dostaje na pęcherz.

Dziś dostanie tabletki i Advocate, bo trzeba przerwać rozwój glist do postaci dorosłej. Kupię  dużą wcierkę, powinna wystarczyc na dwa podania. Działa po 48 godzinach, więc w sam raz, kiedy tabletki wybiją coś, jeśli będzie.  Poprzednio też była jedna glista i po tabletkach nic więcej nie wyszło, teraz jest jeszcze nieduża, czyli chyba jednak ma w ciele larwy, które co jakiś czas przedostają się do przewodu pokarmowego. Na szczęście obie kupy od razu zobaczyłam, ale teraz jest ciepłej, on chce zostawać w ogrodzie, więc nie mogę sobie zakazić terenu.

Posted

Rozliczenie Drugiego 403 zł paragon, 129,40 zł karma  Brit senior (marzec, kwiecień) i paragon z przychodni za odrobaczenie i Advocate 75 zł. Razem 607,40 zł.

Przyszły miesiąc liczony bez karmy.

IMG_20230403_185825.jpg

IMG_20230403_181733.jpg

IMG_20230403_181631.jpg

Posted
Dnia 3.04.2023 o 19:07, Jaaga napisał:

Rozliczenie Drugiego 403 zł paragon, 129,40 zł karma  Brit senior (marzec, kwiecień) i paragon z przychodni za odrobaczenie i Advocate 75 zł. Razem 607,40 zł.

Przyszły miesiąc liczony bez karmy.

IMG_20230403_185825.jpg

IMG_20230403_181733.jpg

IMG_20230403_181631.jpg

Wpłacone.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...