Lu_Gosiak Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 noo to, ze Elza bedzie u Was szczesliwa to jest wiecej juz pewne!!!:):) Juz teraz Elza jest najbardziej rozpieszczonym psem u Wiosny po Twoich odwiedzinach to co dopiero bedzie jak u Was zamieszka...:D:D:D: Quote
__Lara Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 baldek2 napisał(a):W sobote 1 maja zabieramy nasza Elzunie juz do domku.Jeszcze raz bardzo dziekuje wszystkim ktorzy przyczynili sie do wyciagniecia jej ze schroniska.a Wiosnie i Patrykowi za opieke nad Elza.Wiem ,ze adopcja Elzy byla troche dziwna ale ciesze sie ze mi zaufaliscie i napewno zrobimy wszystko aby byla u nas szczesliwa. Super :D :D :D nareszcie kochana Elza będzie mogła się w 100% nacieszyć swoją pańcią :D :D :D Quote
Ra_dunia Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Tak się cieszę! Ja tam nie miałam wątpliwości, że warto czekać. Na TAKI DOMEK warto czekać nawet bardzo długo. Powodzenia Elzuniu! Baldek:loveu:- Tobie również wszystkiego co najlepsze! Niech się Wam wszystko szczęśliwie układa! (a nie chcesz do kompletu Chojraka ;) ) Quote
baldek2 Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Oj Ra_dunia nawet nie wiesz jak bardzo chcialabym zabrac Chojraka I nie tylko jego.Ale najpierw musimy ukonczyc budowe domu . Quote
Ra_dunia Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 :) wiem. Tak bardzo się cieszę, że wreszcie będziecie mogły w pełni cieszyć się swoim towarzystwem :) Ty i Elzunia :) Quote
__Lara Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Ra_dunia napisał(a)::) wiem. Tak bardzo się cieszę, że wreszcie będziecie mogły w pełni cieszyć się swoim towarzystwem :) Ty i Elzunia :) Ja też :D :D :D Quote
oska1983 Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Super, cieszę się. Teraz trzeba będzie wyadoptować koleżanke Elzy - Sarę:) Quote
Ra_dunia Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Sara to taka mała suczka co trafiła do Wiosny ze szczeniakami, prawda? Na pewno znajdzie domek :) Elzie się udało to i Sarze się uda :) Quote
Lu_Gosiak Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 anouk92 napisał(a):Co u Elzy? Martwi mnie ta cisza. Elzunia ma sie wspaniale.....u Bogusi ma jak w raju..pewnie Bogusia jak znajdzie chwilke sama opisze co i jak:) Quote
Ra_dunia Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 chyba trzeba napisać do moda o zmianę tytułu i przeniesienie wątku ;) Quote
baldek2 Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Nie denerwujcie sie cioteczki u Elzuni wszystko w porzadku.Jest pieskiem obronnym :evil_lol: bo juz pierwszego dnia warknela na sasiadke ktora chciala zabic komara na moim ramieniu.W koncu nikomu nie wolno poklepywac jej pani:eviltong:.Elza boi sie osiedlowego gwaru,zdecydowanie lepiej czuje sie na dzialce pod lasem zdala od lnieznajomych osob i samochodow.Jest najbardziej na swiecie zapatrzona we mnie istota.Swojego kociego rodzenstwa jeszcze nie zjadla chociaz ma wielka ochote:razz:,ale pracujemy nad tym i jest juz lepiej .W lesie jest pogromczynia sarenek i zajecy i jest bardzo niezadowolona ze nie moze ich gonic.Jest bardzo czysciutka i zalatwia sie tylko na spacerach.Wlasciwie to pies ideal tylko bardzo kiedys skrzywdzony przez czlowieka.Mysle ,ze byla kiedys bita przez mezczyzne poniewaz zdecydowanie bardziej boi sie mezczyzn a szlysmy kolo cmentarz na ktorym facet z lopata w rece przeklinal jak ....Na kazde jego slowo kulila sie i od tej pory zdecydowanie omija to miejsce.Aha i zapomnialabym dodac ,ze Elzunia je tylko z reki poniewaz jak do nas przyjechala to wydawalo mi sie ze malo jadla (chyba ze stresu) wiec karmilam ja z reki i spodobalo sie jej ale teraz wcina jak odkurzacz.;)Zdjecia beda w przyszlym tygodniu.Wydaje mi sie ze moze troszeczke teskni za swoja przyjaciolka Sarunia bo i nne psy ,ktore podchodza do ogrodzenia obszczekuje i warczy na nie a z Sara zgadzala sie w jednym kojcu. Quote
__Lara Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 baldek, wspaniała relacja, cudownie się czyta :D :D :D poprosimy o więcej w przyszłości :D Cieszę się, że Elzunia jest u Ciebie :D Quote
Ra_dunia Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 wspaniałe informacje. Mądra, kochana Elzunia w cudownym domku! Quote
anouk92 Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Super wieśći!!! Gdzie jest wybawicielka Elzy - ciotka Negri????. Negri czytaj i bądź z siebie dumna :) Gdyby nie Twój upór Elza dalej siedziała by dzika w kącie ciemnego kojca. Quote
baldek2 Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 :shake:Mamy problem z Elzunia ,bo chociaz ma obroze p.klesczom to juz dwa razy zlapala kleszcza.Za pierwszym razem zauwazylismi i odrazu miala usuniety a teraz sama sobie wygryzla i ma lapke napuchnieta.Pojedziemy wieczorem do weta ale moze wiecie jak Ja skutecznie zabezpieczyc skoro obroza nie dziala ? Mam narazie jedno zjecie i to zrobione telefonem bo aparat padl.Poprosze Lu Gosiak to wstawi bo ja gapa jestem. Quote
Ra_dunia Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Baldek - niestety z mojego kleszczowego doświadczenia wynika, że nie ma skutecznej metody... Jakby co, zabezpiecz podwójnie - i kropelki i obroża ;) Mam nadzieję, ze z łapcią będzie ok i opuchlizna szybko zejdzie. Quote
Lu_Gosiak Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 prosze, oto Elzunia:) ze swoja ukochana Pania Quote
__Lara Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Cudowności :D :D :D Na kleszcze czasami nie ma siły :/ Frontline czy coś w tym stylu może spróbować? Quote
koosiek Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Proszę, zajrzyjcie do przerażonej suni, Lilki, która przepadnie wśród setek innych psów w schronie http://www.dogomania.pl/threads/186252-Lilunia-k%C5%82%C4%99buszek-strachu-w-ostrowskim-schronie! Quote
anouk92 Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Jeśli chodzi o kleszcze to z mojego doświadczenia wiem że obroże nie działają. Najlepsze są krople Frontline lub jego polski i tańszy odpowiednik Fiprex. Ja własnie stosuje Fiprex od kilku lat na 6 psach i działa. Najlepiej kupić w sklepie internetowym bo u weta strasznie się przepłaca. Quote
baldek2 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Narazie kleszcze nam nie dokuczaja :mad:.Elza nadal nie przepada za woim kocim rodzenstwem ,chociaz juz chyba wie ,ze juz zawsze bedzie z nimi mieszkac i akceptuje to.:diabloti: Zdecydowanie gorzej maja te na ulicy bo chociaz zawarczec na nie musi ,a i pogonic by chciala.Elzunia nie lubi kotkow,pieskow ani ptaszkow ale za to nas kocha coraz barziej i juz sama sie upomina o mizianie nawet od naszej meskiej czesci rodziny;)Jutro jedziemy do szzepienia i troszeczke sie martwimy bo Ona jeszcze obcych sie bardzo boi :shake:Zdjecia beda wieczorem . Quote
stonka1125 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 proszę bardzo, fotki księżniczki, rozpieszczonej do granic mozliwości:evil_lol: no i z mamusią, jak widać mamusia z rączki karmi bo królewna nie jada z miski:evil_lol: Quote
Recommended Posts