Jump to content
Dogomania

Szczeniaki z lasu, wszystkie mają domy, Benek po 3 latach ma Rodzinę. Pod opieką Dogomaniaków dzika mamusia SABINKA. Kicia Uffi ma już DS.

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted
Dnia 22.03.2022 o 17:29, Aldrumka napisał:

a gdzie on teraz jest?

Jeszcze w tym samym DT w Zamościu, ale operacja opiekunki coraz bliżej... Nie wiem kiedy konkretnie, wiem tylko tyle, że na dniach będzie musiał opuścić DT. Przykre to 😞

Posted
Dnia 22.03.2022 o 16:10, agat21 napisał:

Benio jest uroczy, niezmiennie. Jego brat tak szybko znalazł dom, a ta sierota...

W sumie obaj bracia znaleźli szybko dom. A o niego nie ma za wiele zapytań. 😞 Smutne.

Posted

Niestety, Benio od jakiegoś czasu dorasta i ma trudniejszy czas. Bardzo mocno ciągnie na smyczy, rzuca się na spacerze na ludzi, w domu też przejawia agresywne zachowania wobec gości:(. Ciężko widzę jego adopcję.

Posted

Myślę, że trzeba szukać Beniowi jakiegoś dobrego hotelu z właściwym opiekunem. Chyba obecna opiekunka jest sercem na dłoni, a on tego nadużywa łobuziak..

Z innej beczki - właśnie rozmawiałam z Gosią, (M)Uffinka miewa się świetnie, apetyt ma koński, rośnie jak na drożdżach (mam obiecane zdjęcie 😉 ) i Gosia jest w niej zakochana na zabój, bo kocinka wybrała ją na swoją mamę i przewodniczkę. Chodzi za nią i przymila się na każdym kroku. Chałupę całą ma już dawno w małym pazurku 😉

• Like 5
Posted
Dnia 25.03.2022 o 21:34, agat21 napisał:

Myślę, że trzeba szukać Beniowi jakiegoś dobrego hotelu z właściwym opiekunem. Chyba obecna opiekunka jest sercem na dłoni, a on tego nadużywa łobuziak..

Z innej beczki - właśnie rozmawiałam z Gosią, (M)Uffinka miewa się świetnie, apetyt ma koński, rośnie jak na drożdżach (mam obiecane zdjęcie 😉 ) i Gosia jest w niej zakochana na zabój, bo kocinka wybrała ją na swoją mamę i przewodniczkę. Chodzi za nią i przymila się na każdym kroku. Chałupę całą ma już dawno w małym pazurku 😉

Pewnie masz rację, ja jedynie podsunęłam szkoleniowca, ale hotelik może jest lepszą opcją skoro i tak niedługo kończy się czas w DT. 

Dla mnie historia Muffinki jest niesamowita i ujmująca. Dziękuję ❤️

• Like 1
  • Tyśka) changed the title to Szczeniaki z lasu: do adopcji został BENEK. Pod opieką Dogomaniaków dzika mamusia SABINKA. Kicia Uffi ma już DS.
Posted

Był już szkoleniowiec i głównym problemem Benia jest jego niepanowanie nad emocjami.  To lękowy reaktywny i energiczny piesek. Musi się nauczyć panowania nad emocjami, no i zapracowywać na jedzonko. Na razie żarcie dostawał za darmo, to miska go karmiła, a nie opiekun. Do tego ciągle jest w fazie czuwania, nie umie odpoczywać, malo śpi i śpi płytko, a na spacerze źle interpretuje psią mowę ciała... Z narzędzi pomocniczych to potrzebne są długa smycz, lick maty, zabawki węchowe/interaktywne. Trzymam kciuki za to, aby Benek trafił na mądrego właściciela. 

Posted
Dnia 9.04.2022 o 18:02, Tyśka) napisał:

Diego dzisiaj zamieszkał w SWOIM domu we Wrocławiu:)

♡      ♡      ♡    Koniczyna na GIF. 50 animowanych obrazów GIF za darmo    ♡      ♡      ♡