Jump to content
Dogomania

Szczeniaki z lasu, wszystkie mają domy, Benek po 3 latach ma Rodzinę. Pod opieką Dogomaniaków dzika mamusia SABINKA. Kicia Uffi ma już DS.

Recommended Posts

Posted
Dnia 16.11.2021 o 23:23, Poker napisał:

Szkoda. A inny, mniej delikatny piesio nie byłby w tym domu szczęśliwy ?

Pani zakochała się właśnie w tej suni i chciała adoptować ją, a nie innego pieska.  W domu są już zwierzaki, a Pani pomaga lokalnym bezdomniakom. Nawet nie ma co Jej proponować, bo wie, gdzie szukać ;).

Posted
Dnia 18.11.2021 o 09:53, agat21 napisał:

O rany, co się stało? ☹️

Szczeniak jest szczeniakiem.... Alex bawi się z nimi po psiemu, podgryza, gania, a kotki nadal zestresowane obecnością psa. Minęło niecałe 3 tygodnie od adopcji. Parę dni temu wysyłali zdjęcia i filmik z nauki komend. Słowem nie wspomnieli o ew. problemach 😞

Posted

Ktoś wyróżnił ogłoszenie Aleksa, dziękuję ❤️ 

A tutaj nowe ogłoszenie Westi: https://www.olx.pl/d/oferta/mala-slodka-westi-2-3letnie-wysterylizowane-cudo-mix-cairn-terrier-CID103-IDMAgUN.html
Ma na Kraków, Lublin i Wrocław.

Wczoraj po raz pierwszy była w odwiedzinach u Kasi z Biłgoraja, właśnie na zdjęcia i próbę nałożenia szelek. Sunia była naprawdę dzielna! A i jak chwilę została sama to odnaleźli ją w pokoju na fotelu... Oby jak najszybciej mogła codziennie spać w takich miejscach, buda nie jest dla niej.
westi29.jpg.6577953ef2a9cc1f84d22d2f9ef16315.jpg

westi31.jpg.5682aea5493acaeb76cf6add6b40fb16.jpg

westi33.jpg.cdfaa69f062c1d9ca12706857b8726a9.jpg

westi35.jpg.9237266bfc82f04e58abac40ea80cf88.jpg

• Like 4
Posted
Dnia 18.11.2021 o 15:16, Poker napisał:

A niech to, porąbani ludzie.

Laima wróciła, Alex , co się dzieje z ludźmi? Pytanie retoryczne..

Jest coraz gorzej. 😞 Szukam też domu dla rocznego goldena, ludzie go wzięli z myślą że będzie terapeutyzował ich dziecko. Zwierzęta są traktowane naprawdę instrumentalnie, za dużo bambinizmu i wiary w bajki Disneya 😞

• Like 1
Posted
Dnia 18.11.2021 o 16:09, Kamila Proc napisał:

kochana Westi

Westi skradła moje serce...  Zapewne będąc w domowych warunkach, po SPA raz-dwa znalazłaby domek. Tyle, że nie ma nawet szans, aby udało się uzbierać deklaracje na hotelik, a DT jak na lekarstwo. Jesteśmy na dogomanii zapsieni ponad swoje możliwości. 😞 Serce mi pęka.

Wczorajsza próba chodzenia na smyczce, filmik: https://youtu.be/dQHMzMwJ6Zo
I jeszcze w kubraczku po sterylizacji: 
https://youtu.be/EQDX0hG7K5M

Posted
Dnia 18.11.2021 o 11:50, Kamila Proc napisał:

biedny psiaczek

Biedny... tyle dobrze, że chwilę, parę dni może zostać w obecnym miejscu. Teraz trzeba szybko mu szukać nowego domu.

Dnia 18.11.2021 o 15:01, Aldrumka napisał:

konieczne kciuki, może wreszcie coś będzie wiadomo

Dnia 18.11.2021 o 16:09, Kamila Proc napisał:

trzymam

Ojj, kochane Dziewczyny, kciuki naprawdę się przydadzą! Oby w końcu DT nie został odesłany "bo kotek za mały." 😞

Posted
Dnia 18.11.2021 o 19:53, Tyśka) napisał:

Jest coraz gorzej. 😞 Szukam też domu dla rocznego goldena, ludzie go wzięli z myślą że będzie terapeutyzował ich dziecko. Zwierzęta są traktowane naprawdę instrumentalnie, za dużo bambinizmu i wiary w bajki Disneya 😞

To jest tez problem w cavalierach. Dwie pokrzywdzone rasy. Ludzie kupuja szczeniaki dla niepełosprawnych dzieci. Co którys tel. o małe jest od osoby szukającej szczeniaka dla takiego dziecka. jakby maluch miał wyręczyć NFZ i rodziców w terapii dzieciaka. To własnie instrumentalne traktowanie wg mnie. Sa zaskoczeni, ze nie chcę sprzedawać im szczeniąt. Kiedys był post o poszukiwaniu hodowli, która sprzeda tanio szczeniaka dla dziecka z nowotworem, bo takie ma jeszcze życzenie. Byłam na grupie potworem, bo napisałam że nie sprzedałabym im swojego szczeniaka, bo mają być szcześliwe i zadbane. Zaawansowane stadium nowotworowe u dziecka nie jest najlepszym momentem na przyjęcie szczeniaka do domu. Rodzice mają zajęty czas jeżdżeniem po lekarzach, są skupieni na dziecku i swojej tragedii; na wychowanie psiego malucha nie beda mieli czasu i siły. Dziecko pewnie i tak odejdzie, bo szczeniak nie pomoze w zaklinaniu rzeczywistości, a wtedy rodzina może nie bedzie chciała nawet na niego patrzec, bo bedzie kojarzyć sie im z utraconym dzieckiem. Psi maluch traci co najmniej dzieciństwo. 

Wg mnie też jest coraz gorzej.

Posted

Przykro mi... jakiś bezmózg zgłosił moje konto na olx 😞 Ostatnio dostawalam wiadro pomyj na olx od frustratów, ze nie dostali psa... że kosmiczne wymagania, że teraz w dużych się poprzewracało... niektórzy wystawiali mi negatywna opinie na koncie. Nie przejmowałam się, blokowałam agresorów, ale dzisiaj któryś z nich dopiął swego... konto zgłosił... moje konto na olx zostało usunięte. Na nim miałam 108 aktualnych ogłoszeń, w tym połowa wyróżniona... 

Posted

Rodzina Aleksa przemyślała sprawę i dzisiaj zadzwonili, że dadzą sobie jeszcze czas, nie chcą go oddawać. Mają zaangażować w pomoc nad okiełznaniem podlotka doświadczonym w terrierach psiarzy. Poprosili o drugą szansę i ją dostali, mam nadzieję że dobrze ją wykorzystają. 😉 

Posted
Dnia 19.11.2021 o 14:24, Tyśka) napisał:

Rodzina Aleksa przemyślała sprawę i dzisiaj zadzwonili, że dadzą sobie jeszcze czas, nie chcą go oddawać. Mają zaangażować w pomoc nad okiełznaniem podlotka doświadczonym w terrierach psiarzy. Poprosili o drugą szansę i ją dostali, mam nadzieję że dobrze ją wykorzystają. 😉 

Przynajmniej tyle dobrego. Ale sprawa konta na olx to granda. 😡