Jump to content
Dogomania

Szczeniorki mają DS :)) Ich mama Diana - też :)) Ogromne dzięki wszystkim za pomoc! :*

Recommended Posts

Posted
Dnia 26.10.2021 o 22:19, Tola napisał:

Boję się, żeby pani nie zrezygnowała.

Też tego sie obawiam, ale nie mamy na to wpływu. 😞

Czy dowiedziałaś się może czy Pani jest dyspozycyjna i mogłaby podjechać, gdyby okazało się, że szybciej transportu nie znajdziemy? 

Posted
Dnia 26.10.2021 o 22:34, Tyśka) napisał:

Też tego sie obawiam, ale nie mamy na to wpływu. 😞

Czy dowiedziałaś się może czy Pani jest dyspozycyjna i mogłaby podjechać, gdyby okazało się, że szybciej transportu nie znajdziemy? 

Do Zamościa?

Posted
Dnia 26.10.2021 o 22:36, Tyśka) napisał:

Nie, na autostradę, w sensie na MOP któryś, 6.11. późnym wieczorem.

Myślę, że tak, ale upewnię się jutro i dam znać.

Dnia 26.10.2021 o 22:36, agat21 napisał:

Dopiero kilkanaście godzin od wieści że trzeba transport znaleźć. Myślicie, że pani aż tak niecierpliwa? 

Nie, to tylko moje obawy jak będą i potem  problemy.

Posted

Do Warszawy jeździ Pan Czarek, który wozi psy/koty w transporterze busem. Trzeba odebrać o konkretnej porze z Placu Konstytucji, jeździ codziennie, więc to jakieś wyjście, gdyby coś nie znalazło lepszego, choć mam mieszane uczucia.

W Warszawie (na Mokotowie) zaś jest Pan Grzegorz, ma swoją firmę przewozową dla zwierząt, fachowa opieka, korzystałam już raz, znajomi parę razy. Moge go polecić, zwierzaki są na pewno zaopiekowane. Tyle, że to transport płatny.. 1km = 0,78gr. Z Tomaszowa to 818km. Ale może akurat jechałby na tej trasie i koszty rozłożyłyby się.. Czy Pani dorzuciłaby się do transportu? 

Chyba najlepiej (najłatwiej) byłoby znaleźć transport z Tomaszowa do Warszawy i Pani odebrałaby w Warszawie suczkę.

Posted
Dnia 26.10.2021 o 22:51, Tyśka) napisał:

Do Warszawy jeździ Pan Czarek, który wozi psy/koty w transporterze busem. Trzeba odebrać o konkretnej porze z Placu Konstytucji, jeździ codziennie, więc to jakieś wyjście, gdyby coś nie znalazło lepszego, choć mam mieszane uczucia.

W Warszawie (na Mokotowie) zaś jest Pan Grzegorz, ma swoją firmę przewozową dla zwierząt, fachowa opieka, korzystałam już raz, znajomi parę razy. Moge go polecić, zwierzaki są na pewno zaopiekowane. Tyle, że to transport płatny.. 1km = 0,78gr. Z Tomaszowa to 818km. Ale może akurat jechałby na tej trasie i koszty rozłożyłyby się.. Czy Pani dorzuciłaby się do transportu? 

Chyba najlepiej (najłatwiej) byłoby znaleźć transport z Tomaszowa do Warszawy i Pani odebrałaby w Warszawie suczkę.

Jutro porozmawiam z  panią, ale jeśli wracasz przez Łódź, to chyba byłoby najprostrze  rozwiązanie...

I pani Marzenie, byłoby łatwiej, i DS no i szczeniak byłby zdecydowanie krócej w podróży.

Chyba, że nie bardzo masz jak zabrać małą?

Posted
Dnia 26.10.2021 o 23:14, Tola napisał:

Jutro porozmawiam z  panią, ale jeśli wracasz przez Łódź, to chyba byłoby najprostrze  rozwiązanie...

I pani Marzenie, byłoby łatwiej, i DS no i szczeniak byłby zdecydowanie krócej w podróży.

Chyba, że nie bardzo masz jak zabrać małą?

Jutro porozmawiam z Mężem i dam Ci znać, bo to on jest kierowcą. Zaznaczam tylko, że my nie mamy możliwości gdziekolwiek wstępować, zahaczać, więc mam nadzieję, że Pani może się dostosować. No i to dopiero za tydzień w sobotę. Może też znajdzie się bezpośrednio coś szybciej, dopiero dzisiaj było parę udostępnień mojego postu transportowego. Jestem dobrej myśli. Nie martw się na zapas 🙂

Posted

Zastanawiam się czy nie jest dobrze, aby zakupić obróżki maluchom i już przyzwyczajać je do noszenia. Byłoby łatwiej w DS, nie każdy psiak od razu obrożę akceptuje, a nie wszyscy mieszkają w domu z ogrodem... co o tym myślicie? Potrzebne czy to zbędny wydatek? 

• Upvote 1
Posted

Wczoraj podczas szczepienia rodzinki lek. weterynarii określił wiek Dianki na 3-4lata, suczka waży 22-25kg. Maluchy mają po 3, 4kg (mają 9 tygodni) i zdaniem weterynarza będą duże, przerosną mamę.

Posted
Dnia 27.10.2021 o 08:15, Tyśka) napisał:

Wczoraj podczas szczepienia rodzinki lek. weterynarii określił wiek Dianki na 3-4lata, suczka waży 22-25kg. Maluchy mają po 3, 4kg (mają 9 tygodni) i zdaniem weterynarza będą duże, przerosną mamę.

No to ładnie Dianka waży...co prawda ja widziałam ją prawie miesiąc temu, ale myślałam że jej waga to max 18-20 kg....

To ważne informacje Tysiu, 

Posted
Dnia 27.10.2021 o 08:48, Alaskan malamutte napisał:

No to ładnie Dianka waży...co prawda ja widziałam ją prawie miesiąc temu, ale myślałam że jej waga to max 18-20 kg....

To ważne informacje Tysiu, 

To prawda. Też myślałam, że waży mniej.

Maluchy są spore, mają sporo też siły. Dzisiaj w ferworze zabawy zrzuciły stos poukładanego na ogrodzie drewna i wpadły z impetem do domu (są szybkie), gdzie jest też agresywna staruszka Pani Marzenki. Musiała je wynosić pojedynczo, było nerwowo. Dużo niszczą, gryzą, a codzienne sprzątanie po nocnych wybuchach trwa coraz dłużej. Trochę wyczuwam już zmęczenie w opiece nad smokami 😞 Zresztą, Dianka też już ucieka od nich, jak one biegają to nie schodzi z kanapy, protestuje kiedy próbują napić się mleka. 
Ogólnie dzieciaki są bardzo beztroskie, każdego obcego witają jak najlepszego kumpla, obskakują, cieszą się. Ale ważą coraz więcej i ich euforia jest coraz bardziej dokuczliwa. Ojjj, niech wyfruwają na swoje.

Posted
Dnia 21.10.2021 o 21:29, Tola napisał:

Karma zamówiona, tylko chyba TZ musi robić zamówienia oddzielnie, bo te robione grupowo po raz kolejny dochodzą znacznie wolniej, tak już było też u Lumi.

Twoje zamówienie

Artykuł

Suma z VAT

Josera FamilyPlus - 15 kg      

Nr artykułu 494984.1

1x 143,80 PLN

143,80 PLN

Megapakiet Lukullus Junior, 24 x 400 g - Kurczak z cielęciną      

Nr artykułu 345915.2

2x 94,80 PLN

189,60 PLN

Suma z VAT

333,40 PLN

Sucha karma dotarła już wczoraj 🙂 Dziękuję w imieniu p. Marzenki i smoków! 🥰 Maluchy jedzą olbrzymie ilości, Dianka zdecydowanie mniej.

Mokra pewnie dojdzie dzisiaj albo jutro.

Posted
Dnia 27.10.2021 o 09:06, Alaskan malamutte napisał:

Rozumiem....ale co zrobić jak telefony beznadziejne..a jak jakiś fajny, to nie oddzwaniają....

Ano trzeba czekać. Staram się jak mogę pocieszać Opiekunkę szarańczy ;). Najważniejsze, że w tej pomocy nie jest sama.

Posted
Dnia 27.10.2021 o 09:10, Tyśka) napisał:

Ano trzeba czekać. Staram się jak mogę pocieszać Opiekunkę szarańczy ;). Najważniejsze, że w tej pomocy nie jest sama.

Akurat na taki niedobry czas adopcyjny trafiło. Przykro, ale co zrobić.

Posted
Dnia 27.10.2021 o 10:34, Aska7 napisał:

Co z tym transportem ? Tola mi przesłała link do wątku. Coś w skrócie ?

Potrzebny transport dla Almy z Tomaszowa do Łodzi, do DS. Alma:

alma6.jpeg.79bb62ade09002c175fd8c6f48bfd5af.jpeg

alma1.jpg.88487935d85cc0516989073020a65438.jpg

alma.jpg

Posted
Dnia 27.10.2021 o 11:01, Aska7 napisał:

Rozmawiałam z Tolą. Już wszystko wiem, tylko Tomaszowy mi się pomyliły, Mazowiecki z Lubelskim : |

Dzięki Asia,  bardzo dziękuję 🌹❣️- mamy więc  transport dla malusiej🙂