Jump to content
Dogomania

Mam na imię Fuks:) Okazało się, że jestem starszym niewidomym pieskiem, a nie suczką i teraz zaczynam nowe życie u dogomaniaczki:)

Recommended Posts

Posted
Dnia 17.10.2021 o 06:18, Nesiowata napisał:

Fuks od rana głodny więc choć pozostali śpią - więc on już dawno po śniadaniu. Teraz zadowolony, ułożył się do drzemki.

Moje psiaki domagają się śniadania niezmiennie już około godz. 7-mej, a po zjedzeniu też ponownie układają się do snu. Chyba większość psiaków tak ma  🙂

Posted
Dnia 17.10.2021 o 12:36, elik napisał:

Moje psiaki domagają się śniadania niezmiennie już około godz. 7-mej, a po zjedzeniu też ponownie układają się do snu. Chyba większość psiaków tak ma  🙂

Tylko, że ja wstaję dużo wcześniej a on od razu kręci ogonem, zagląda mi w oczy i cały czas kontroluje ręce. I tak aż do postawienia  miski na podłodze. To może być 4 czy 5 rano, od chwili kiedy wstanę - pies jest głodny.

• Like 1
Posted
Dnia 17.10.2021 o 13:33, Nesiowata napisał:

Tylko, że ja wstaję dużo wcześniej a on od razu kręci ogonem, zagląda mi w oczy i cały czas kontroluje ręce. I tak aż do postawienia  miski na podłodze. To może być 4 czy 5 rano, od chwili kiedy wstanę - pies jest głodny.

On troszkę widzi, tak bo nie pamiętam ?

Posted

Dziś przetrzymałam chłopaka niemal do 7 ze śniadaniem. Był zaskoczony, że zamiast szykować michę - położyłam się do łóżka. Ale zniósł to dzielnie, bez żadnego szczekania  - po prostu położył się i czekał. No, ale już zjadł i jest zadowolony.

Posted

No proszę, a jednak nie wymusza jedzonka 🙂 Super! Nasz je przed 6 śniadanie, to taki posiłek który pochłania bez szemrania, bo potem kolejny posiłek za około 8 h. Te późniejsze posiłki to już są pełne wybrzydzania 😉

Posted

Dziś jeszcze później śniadanie bo, jak rzadko, spałam aż do 5.30. Powoli chłopak przyzwyczaja się do faktu, że pierwsze dostają jedzenie koty. Wprawdzie siedzi na progu i pilnie obserwuje co robię ale tylko siedzi i czeka. Zjada błyskawicznie, wychodzi na dwór (nie zawsze) i układa się do drzemki.

Posted

Trzeba przyznać, że Fuksik jest bardzo grzecznym i inteligentnym pieskiem  🙂  W mig pojął, że musi zachować ustalony porządek dnia i na nic się zda popędzanie Pańci.

Posted
Dnia 20.10.2021 o 13:00, elik napisał:

Trzeba przyznać, że Fuksik jest bardzo grzecznym i inteligentnym pieskiem  🙂  W mig pojął, że musi zachować ustalony porządek dnia i na nic się zda popędzanie Pańci.

Ten grzeczny, inteligentny piesek świętuje dziś drugą miesięcznicę wspólnego życia z nami.

• Like 2
Posted
Dnia 17.10.2021 o 06:18, Nesiowata napisał:

Fuks od rana głodny więc choć pozostali śpią - więc on już dawno po śniadaniu. Teraz zadowolony, ułożył się do drzemki.

Dnia 17.10.2021 o 12:36, elik napisał:

Moje i psy i koty też tak mają -  spacerek, śniadanko i drzemka, koty bez spacerku;)

Posted
Dnia 20.10.2021 o 20:30, Nesiowata napisał:

Ten grzeczny, inteligentny piesek świętuje dziś drugą miesięcznicę wspólnego życia z nami.

Już chyba  wydaje mu się, że jest z Wami od zawsze

Posted
Dnia 20.10.2021 o 20:35, Tola napisał:

Już chyba  wydaje mu się, że jest z Wami od zawsze

Pewnie tak. Dziś jakoś nie zjadł do końca kolacji, położył się koło miski i pilnował.W końcu zabrałam.

Posted

Dnia 20.10.2021 o 20:41, Nesiowata napisał:

Pewnie tak. Dziś jakoś nie zjadł do końca kolacji, położył się koło miski i pilnował.W końcu zabrałam.

106 zl !Rozliczony Wyslany! Dziekuje Wam! dlugopis z lampka! roznosci!  .Colunia od aury dla Ciebie malenka sercem calem Ania christo fair i  Nadziejkowo.Cudna bizu,skarpetunki, bieznik Home you, roznosci  ...Zapraszamy Dobreduszki do 16

Posted

A świeczki na torcie byli?

Posted

Kolejny miesiąc dobrego Fuksiowego życia, życzę jeszcze wielu takich :-))