pochamerka Posted March 12, 2021 Posted March 12, 2021 A mogę taka jak na tym ostatnim zdjęciu? Ta pani tyłem stoi na nim. Dokładnie taka sama i w takim samym kolorze Quote
ona03 Posted March 13, 2021 Posted March 13, 2021 Dzień dobry, same śliczności tu są :)))) W jakim kolorze będzie Mandalove ? Podoba mi się Kokietka w tym wzorze i kolorze, ewentualnie kolor C :) skuszę się na którąś :))) Quote
3 x Posted March 13, 2021 Author Posted March 13, 2021 10 godzin temu, pochamerka napisał: A mogę taka jak na tym ostatnim zdjęciu? Ta pani tyłem stoi na nim. Dokładnie taka sama i w takim samym kolorze myślę, że tak :) tzn z wzorem nie ma problemu. musze odszukać niteczkę bo tej miałam więcej i tak skutecznie schowałam, że musze poszukać ;) ew. popatrz na kolor H na zdjęciu z poprzedniego mojego wpisu, ten kolor mam na miejscu. (strasznie się jaram tymi kolorowymi cieniowanymi moteczkami, ale oczywiście zrobię w kolorze w jakim chcesz :) ) A Pani to wolontariuszka 4Dogsów :) i ma jednego wrednego tymczasa który ma troszkę nierówno pod sufitem, ale działamy w tym temacie i mamy nadzieję, że wyjdzie w końcu na psy! EDIT. znalazłam niteczkę dokładnie tą, z któej robiona była chusta na ze zdjecia. różnica pomiędzy nią a ta cieniowaną to skład cieniowana to bawełna akryl 50/50 (czyli taki standard dla chust) ze zdjęcia to len (18%) viskoza (40%) akryl (42 %) daj znać z której niteczki zaczynać :) Quote
3 x Posted March 13, 2021 Author Posted March 13, 2021 1 godzinę temu, ona03 napisał: Dzień dobry, same śliczności tu są :)))) W jakim kolorze będzie Mandalove ? Podoba mi się Kokietka w tym wzorze i kolorze, ewentualnie kolor C :) skuszę się na którąś :))) Mandalowe będzie gotowa w przyszłym tyg. kolory ma takie: teraz wchodzi szarość jasna i później ciemniejsza. jeśli chcesz Kokietkę to myślę, że czas oczekiwania to ok 3-4 tyg., z koloru C może być szybciej bo nie trzeba będzie czekać na niteczkę :) Quote
pochamerka Posted March 13, 2021 Posted March 13, 2021 Poprosze jednokolorową i dane do zapłaty :-) Quote
3 x Posted March 13, 2021 Author Posted March 13, 2021 Przed chwilą, pochamerka napisał: Poprosze jednokolorową i dane do zapłaty :-) już grzeję szydełko :) zaraz wyślę pw Dziękuję ! Quote
agat21 Posted March 13, 2021 Posted March 13, 2021 Moteczki wszystkie ładne, ale poproszę jeszcze o objaśnienie - ten kolor taki bardziej zewnętrzny będzie na górze chusty? Quote
agat21 Posted March 13, 2021 Posted March 13, 2021 Ok, moteczek B i wzór transkontinental. A córcia ma 30 lat, więc w chuście nie zginie ;) Quote
pochamerka Posted March 13, 2021 Posted March 13, 2021 2 godziny temu, 3 x napisał: już grzeję szydełko :) Haha super :-) Quote
3 x Posted March 13, 2021 Author Posted March 13, 2021 1 godzinę temu, agat21 napisał: Moteczki wszystkie ładne, ale poproszę jeszcze o objaśnienie - ten kolor taki bardziej zewnętrzny będzie na górze chusty? a tak jak sobie chcesz, bo mogę zacząć robić od środka motka albo od zewnątrz, więc daj znać, który ma być przy szyi a który na końcu, czyli na tym "dziobie" trójkąta Quote
agat21 Posted March 13, 2021 Posted March 13, 2021 14 minut temu, 3 x napisał: a tak jak sobie chcesz, bo mogę zacząć robić od środka motka albo od zewnątrz, więc daj znać, który ma być przy szyi a który na końcu, czyli na tym "dziobie" trójkąta To zacznij od jasnego i na dziobie niech ciemniejszy będzie :) Quote
3 x Posted March 13, 2021 Author Posted March 13, 2021 Przed chwilą, agat21 napisał: To zacznij od jasnego i na dziobie niech ciemniejszy będzie :) tak zrobie! urodziny kiedy ? bo to na urodziny miał być prezent czy po prostu prezent? Quote
ona03 Posted March 13, 2021 Posted March 13, 2021 Ależ tu się rozkręciło :))) Niebieski jakoś mnie nie przekonuje, mam jeszcze troszkę czasu, pomyślę:) Quote
agat21 Posted March 13, 2021 Posted March 13, 2021 1 godzinę temu, 3 x napisał: tak zrobie! urodziny kiedy ? bo to na urodziny miał być prezent czy po prostu prezent? Prezent na wyjazd ma być. Wyjazd za miesiąc. Quote
3 x Posted March 13, 2021 Author Posted March 13, 2021 13 minut temu, agat21 napisał: Prezent na wyjazd ma być. Wyjazd za miesiąc. Zrobiebtak, ze dam radę! Transkokontinental bardzo przyjemnie się robi :-) Quote
3 x Posted March 13, 2021 Author Posted March 13, 2021 1 godzinę temu, ona03 napisał: Ależ tu się rozkręciło :))) Niebieski jakoś mnie nie przekonuje, mam jeszcze troszkę czasu, pomyślę:) Dokladnie, nie wiem czy sie cieszyc czy zaczac stresowac ;-) Mysl, mysl :-) Quote
3 x Posted March 13, 2021 Author Posted March 13, 2021 12 godzin temu, ona03 napisał: Podoba mi się Kokietka Zerknij sobie na fb na strone Julitkowe Sprawki Julita ma bardzo kobiece wzory, Kokietka jet wlasnie od niej. Jeszcze chyba Dafni Smile jest podobna i Perelka jest taki wzorkowy majstersztyk :-) ew coś od MotaNina. Ona też ma dość kobiece wzory, ze tak to określe. Quote
ona03 Posted March 13, 2021 Posted March 13, 2021 4 minuty temu, 3 x napisał: Zerknij sobie na fb na strone Julitkowe Sprawki Julita ma bardzo kobiece wzory, Kokietka jet wlasnie od niej. Jeszcze chyba Dafni Smile jest podobna i Perelka jest taki wzorkowy majstersztyk :-) ew coś od MotaNina. Ona też ma dość kobiece wzory, ze tak to określe. Wczoraj już obleciałam co się dało :)))) Quote
ona03 Posted March 14, 2021 Posted March 14, 2021 Cisza tu, szefowa szydełkuje :)))) 20 godzin temu, 3 x napisał: Dokladnie, nie wiem czy sie cieszyc czy zaczac stresowac ;-) Mysl, mysl :-) To wymyśliłam :) Kokietka w takim zestawie kolorystycznym, spokojnie poczekam :) Quote
rozi Posted March 14, 2021 Posted March 14, 2021 22 godziny temu, agat21 napisał: To zacznij od jasnego i na dziobie niech ciemniejszy będzie :) Jasny na górze? To trzeba będzie częściej myć szyję. Quote
3 x Posted March 14, 2021 Author Posted March 14, 2021 10 godzin temu, ona03 napisał: Cisza tu, szefowa szydełkuje :)))) To wymyśliłam :) Kokietka w takim zestawie kolorystycznym, spokojnie poczekam :) Nie ma tak latwo ;-) Jak zerkniesz na zdjecie wczesniej, gdzie jest duzo niteczek i Twoj moteczek ma nr 2, to tam jest jeszcze na koncu "niebieski", ktory na chuste nie wszedl caly. I teraz pytanie, chcesz z niebieskim, zeby byl tez na chuscie czy dokladnie jak na zdjeciu? Tymczasem melduje , ze w pierwszej chuscie Defiti jest juz 21 rzędów, a w Transkokontinental 17 :-) nie moglam sie powstrzymac, zeby nie zaczac tez Trans, bo bardzo milo sie go robi :-) Quote
3 x Posted March 14, 2021 Author Posted March 14, 2021 10 godzin temu, rozi napisał: Jasny na górze? To trzeba będzie częściej myć szyję. Ciii, chusta juz zaczeta ;-) Quote
3 x Posted March 14, 2021 Author Posted March 14, 2021 6 godzin temu, Malachit napisał: Jaki piękny bazarek! <3 Dziękuje :-) Quote
Recommended Posts