Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• malagos changed the title to ~Nowe życie Kamy, starej ONki - zaczyna od dziś!
Posted

Cudowne wiadomości, cudowna sunia, tak bardzo spragniona miłości człowieka <3

Ze spacerem mam podobny "kłopot" z tą nową, pręgowaną sunią, podobnie spragnioną kontaktu z człowiekiem - idzie, ale co chwile przytula się do nóg, trzeba uważać, bo można "orła wywinąć" :)

• Like 1
Posted
19 godzin temu, mari23 napisał:

Cudowne wiadomości, cudowna sunia, tak bardzo spragniona miłości człowieka <3

Ze spacerem mam podobny "kłopot" z tą nową, pręgowaną sunią, podobnie spragnioną kontaktu z człowiekiem - idzie, ale co chwile przytula się do nóg, trzeba uważać, bo można "orła wywinąć" :)

Me to you bears Glitter Gifs

• Like 1
Posted

Zapomniałam napisać wcześniej - Kama niedowidzi, czasem wpada w krzaki, czasem zaplącze się w jakieś badyle.

No i przykra sprawa: ma na żebrach guzek, dość duży, nieforemny, przesuwalny. Myślę, że to tłuszczak.

Posted
21 minut temu, malagos napisał:

Zapomniałam napisać wcześniej - Kama niedowidzi, czasem wpada w krzaki, czasem zaplącze się w jakieś badyle.

No i przykra sprawa: ma na żebrach guzek, dość duży, nieforemny, przesuwalny. Myślę, że to tłuszczak.

czyli taka raczej nie adopcyjna biedulka, "dziecko szczególnej troski" Ci się trafiło...gdyby nie Ty, do końca życia zostałaby w schronisku :(

• Like 1
Posted

Kuracja "oczna" daje już widoczne efekty - oczy ładne, nie łzawią. Krople jeszcze 2 dni, i zostanie tylko świetlik raz dziennie. 

Wczoraj Kama zobaczyła kota - no...miała ochotę pogonić, zbystrzała bardzo, szarpnęła  na smyczy.

Posted
10 godzin temu, konfirm31 napisał:

Wraca do życia, dziewczyna ;) 

Jakie krople antybiotykowe zapuszczasz? gentamycynę czy Vigamox? 

Vigamox, i to przemywanie świetlikiem.

• Like 1
Posted

Jutro się zrobi :)

Na razie do wydatków dopisuję 3 butelczki a 100 ml oleju parafinowego, zapłaciłam 20, 10 zł.  Dr Magda zaleciła podawanie, skoro Kama ma kłopoty z wypróżnieniem - dziś biedna trochę się namęczyła, zanim sfinalizowała akt defekacji, ze tak to nazwę.

Posted
15 godzin temu, malagos napisał:

Jutro się zrobi :)

Na razie do wydatków dopisuję 3 butelczki a 100 ml oleju parafinowego, zapłaciłam 20, 10 zł.  Dr Magda zaleciła podawanie, skoro Kama ma kłopoty z wypróżnieniem - dziś biedna trochę się namęczyła, zanim sfinalizowała akt defekacji, ze tak to nazwę.

Może jej zatoki okołoodbytowe oczyścić? Niektóre ONki, też mają z tym kłopoty, nie tylko małe pieski. 

Posted

Czy Kama też powitała dzisiaj zimę? U nas śniegu napadało kilka cm, co rzadko się zdarza ;)

i najważniejsze - jak tam "akty defekacyjne", już bez trudu ?  ;)