Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 16.11.2021 o 18:54, Tyśka) napisał:

Trzymam kciuki za Karo ❤️ Przed chwilą miałam pierwsze zapytanie na olx.

Do mnie pisała jakaś osoba smsy, pytała o Karusia, ale jak poprosiłam o telefon, to umilkła.

Posted

Mamy nowa budę! Dziś rano przywieziona i wniesiona ko kojca. W wolnej chwili musimy jakoś rozebrać starą i wynieść, a w to miejsce pod daszkiem ustawić nową.

buda.jpg

buda1.jpg

• Like 7
Posted
Dnia 20.11.2021 o 17:31, rozi napisał:

Mnie się bardziej podoba stara.

stara buda ma 21 lat i jest bardzo wysoka - tam pod dach w zimie ucieka ciepło, a pies przecież w budzie nie skacze.  I deski już spróchniałe...  Ta nowa zrobiona wg projektu naszego znajomego, psiarza i wolontariusza z Palucha, stąd ten dach na zawiasach i nie jest dwuspadowy,  spiczasty, bo pies lubi siedzieć wyżej (Kama na pewni nie wskoczy, ale kolejny, pewnie tak)

• Like 2
  • malagos changed the title to ~Nowe życie Kamy, starej ONki -mamy nową budę! - zaczyna od dziś!
Posted

Dziękuję Nuncek za wpłatę 50 zł - dokładamy do kosztów budy 🙂

Dziękuję wszystkim darczyńcom za pieniądze dla Kamy  - buda zapłacona 500 zł, karma kupowana na bieżąco, odzywki na stawy też codziennie dostaje, codziennie też jest ciepłe gotowane jedzenie mięsno-warzywne. Tylko - cholercia - domu brak 😞

• Like 1
Posted
Dnia 21.11.2021 o 09:09, malagos napisał:

Dziękuję Nuncek za wpłatę 50 zł - dokładamy do kosztów budy 🙂

Dziękuję wszystkim darczyńcom za pieniądze dla Kamy  - buda zapłacona 500 zł, karma kupowana na bieżąco, odzywki na stawy też codziennie dostaje, codziennie też jest ciepłe gotowane jedzenie mięsno-warzywne. Tylko - cholercia - domu brak 😞

❤️❤️❤️ 

Zycie zycie wszytko najlpsze Kama ma u Was w malagosiowie 

• Like 1
Posted

Niestety, pod nasz opiekę trafiają dwie kolejne porzucone suczki - widać, ze siostry, są identyczne. Jedna siedzi w gminnym kojcu, jutro ją zabiorę do domu, trzeba ją wykąpać, bo śmierdzi jakimś obornikiem, a w środę ma sterylkę. Nazwałam ją Mika. Druga w tym czasie czeka u naszych znajomych, na podwórku,  do środy, zajmie miejsce tej pierwszej w gminnym kojcu. Nie mam siły tego ogarniać, potem opiszę - czyje dwa sześciotygodniowe szczeniaki siedzą sobie w gminnym kojcu i blokują miejsce (pan Krzyś w swej dobroci serca przeholował i się pogniewaliśmy)

Posted
Dnia 21.11.2021 o 18:32, malagos napisał:

Niestety, pod nasz opiekę trafiają dwie kolejne porzucone suczki - widać, ze siostry, są identyczne. Jedna siedzi w gminnym kojcu, jutro ją zabiorę do domu, trzeba ją wykąpać, bo śmierdzi jakimś obornikiem, a w środę ma sterylkę. Nazwałam ją Mika. Druga w tym czasie czeka u naszych znajomych, na podwórku,  do środy, zajmie miejsce tej pierwszej w gminnym kojcu. Nie mam siły tego ogarniać, potem opiszę - czyje dwa sześciotygodniowe szczeniaki siedzą sobie w gminnym kojcu i blokują miejsce (pan Krzyś w swej dobroci serca przeholował i się pogniewaliśmy)

"nie kończąca się opowieść"....smutna opowieść 😞 😞

Czy doczekamy kiedyś dnia, w którym nie będzie zwierzaków potrzebujących pomocy ????  

Posted
Dnia 23.11.2021 o 19:14, Tyśka) napisał:

Dziś ma biedak zabieg wyciagnięcia drutu z łapinki, wczoraj zawiedliśmy go do dr Magdy. Ale katar opanowany (bo znów się pojawiła ropa w oczach), bawi się zabawkami (kupiłam w Zoolpusie), ma apetyt. Ciekawe, ile teraz wazy, tydzień temu to było już 1,45 kg 🙂

A Dianka miała operację. RTG wykazał jednak drobne rozsiane guzeczki na płucach, więc odstąpiliśmy od wycięcia całej listwy mlecznej. Wycięte zostały: guz na dolnym sutku, guzek przy odbycie (wielkości orzecha laskowego, a o którym nie wiedziałam!...) oraz dwa-nie jeden!- guzki z grzbietu. Nie zamawiałam badanie histopatologicznego guzków, bo ta wiedza nic nam nie da - Dianka będzie miała u nas opiekę paliatywną. Dziś czuje się dobrze, normalnie drepcze, załatwia się, zjadła śniadanie.

• Like 3
Posted

Dobrze, że Dianka i Karo mają tak troskliwą opiekę ❤️ Oby szybko się goiło, a guzki nie dawały o sobie znać jak najdłużej.

Czy udało Ci się uzbierać pieniądze na budę oraz operację Karo?

• Like 1
Posted
Dnia 24.11.2021 o 11:05, Tyśka) napisał:

Dziękuję, Tysiaku kochany! Jedno wystarczy, ode mnie też ma nadal przedłużane:

https://www.olx.pl/d/oferta/sliczna-kama-owczarek-niemiecki-szuka-domu-przez-zima-CID103-IDLWKUV.html

Na budę chyba się uzbierało - nie zrobiłam rozdzielenia wpływów na budę i na żarełko. Nie ma problemu, zapłacone i to najwazniejsze. Gorzej, że 2 dni temu się dopatrzyliśmy, że buda nie ma ocieplenia!... "jakoś mi umknęło"- powiedział ten nasz zaprzyjaźniony Sławek stolarz. Ma ją zabrać niedługo i wstawić styropian między dwie ścianki. Kama i tak siedzi sobie w starej budzie, ta jeszcze nawet "nie obwąchana".

Na dzisiejszą operację Caro mam 250 zł - ale nie wiem, ile to wszystko będzie kosztowało, bo i badanie kału było, i krwi, i testy. 

Posted

Caro już u nas - dr Magda nie chciał zostawić kota u siebie w gabinecie, bo jej się zaczął bać! 

U nas rozrabia po staremu, i tylko niewielkie cięcie świadczy o zabiegu. Kot jest starszy, niż mi się wydawalo, bo był taki zabiedzony...ma ok. 4 miesięcy.

• Like 1
Posted
Dnia 24.11.2021 o 21:23, Tyśka) napisał:

To podmienię w ogłoszeniu. Caro, szybko zaurocz kogoś:).

Dzięki 🙂 kot do wzięcia od zaraz 🙂

Posted
Dnia 24.11.2021 o 10:40, Tyśka) napisał:

Dobrze, że Dianka i Karo mają tak troskliwą opiekę ❤️ Oby szybko się goiło, a guzki nie dawały o sobie znać jak najdłużej.

Trzymam mocno kciuku za Dianusię i Karo oraz całą psio-ludzka rodzinę, za domek dla Kamusi.... za "całokształt" ❤️ 

• Like 1
Posted
Dnia 24.11.2021 o 11:54, malagos napisał:

Na dzisiejszą operację Caro mam 250 zł - ale nie wiem, ile to wszystko będzie kosztowało, bo i badanie kału było, i krwi, i testy. 

Dołozyłam ze swoich 50 zł i jest już wszystko uregulowane.

Posted

Dostałam SMS z zapytaniem, czy ogłoszenie o owczarku aktualne i czy przywieziemy psa. 

Ja - suczka ma 13 lat, proszę przyjechać, poznać ją, zadecydować

Pan - ale nie mam czym, sprzedałem auto

Ja - a skąd pan jest?

pan -mieszkam pod  Łańcutem

ja - to drugi koniec Polski! Proszę wybrać się do najbliższego schroniska, tam setki psiaków czekają na swoją szansę

pan - ale tam nie ma owczarków

No i taka sytuacja!...