malagos Posted November 16, 2021 Author Posted November 16, 2021 Dnia 16.11.2021 o 18:54, Tyśka) napisał: Trzymam kciuki za Karo ❤️ Przed chwilą miałam pierwsze zapytanie na olx. Do mnie pisała jakaś osoba smsy, pytała o Karusia, ale jak poprosiłam o telefon, to umilkła. Quote
malagos Posted November 17, 2021 Author Posted November 17, 2021 Operacji Karo wczoraj jednak nie miał, dopiero w przyszłym tygodniu 😞 szkoda, już by był biedak ogarnięty ortopedycznie... Quote
mari23 Posted November 18, 2021 Posted November 18, 2021 Mocno kciuki za Dianusię i domek dla Karo trzymam ❤️❤️❤️❤️ 1 Quote
malagos Posted November 20, 2021 Author Posted November 20, 2021 Mamy nowa budę! Dziś rano przywieziona i wniesiona ko kojca. W wolnej chwili musimy jakoś rozebrać starą i wynieść, a w to miejsce pod daszkiem ustawić nową. 7 Quote
malagos Posted November 20, 2021 Author Posted November 20, 2021 Dnia 20.11.2021 o 17:31, rozi napisał: Mnie się bardziej podoba stara. stara buda ma 21 lat i jest bardzo wysoka - tam pod dach w zimie ucieka ciepło, a pies przecież w budzie nie skacze. I deski już spróchniałe... Ta nowa zrobiona wg projektu naszego znajomego, psiarza i wolontariusza z Palucha, stąd ten dach na zawiasach i nie jest dwuspadowy, spiczasty, bo pies lubi siedzieć wyżej (Kama na pewni nie wskoczy, ale kolejny, pewnie tak) 2 Quote
Nadziejka Posted November 20, 2021 Posted November 20, 2021 pozdrowienia wielkie wszystkim lapeczkom Quote
malagos Posted November 21, 2021 Author Posted November 21, 2021 Dziękuję Nuncek za wpłatę 50 zł - dokładamy do kosztów budy 🙂 Dziękuję wszystkim darczyńcom za pieniądze dla Kamy - buda zapłacona 500 zł, karma kupowana na bieżąco, odzywki na stawy też codziennie dostaje, codziennie też jest ciepłe gotowane jedzenie mięsno-warzywne. Tylko - cholercia - domu brak 😞 1 Quote
Nadziejka Posted November 21, 2021 Posted November 21, 2021 Dnia 21.11.2021 o 09:09, malagos napisał: Dziękuję Nuncek za wpłatę 50 zł - dokładamy do kosztów budy 🙂 Dziękuję wszystkim darczyńcom za pieniądze dla Kamy - buda zapłacona 500 zł, karma kupowana na bieżąco, odzywki na stawy też codziennie dostaje, codziennie też jest ciepłe gotowane jedzenie mięsno-warzywne. Tylko - cholercia - domu brak 😞 ❤️❤️❤️ Zycie zycie wszytko najlpsze Kama ma u Was w malagosiowie 1 Quote
malagos Posted November 21, 2021 Author Posted November 21, 2021 Niestety, pod nasz opiekę trafiają dwie kolejne porzucone suczki - widać, ze siostry, są identyczne. Jedna siedzi w gminnym kojcu, jutro ją zabiorę do domu, trzeba ją wykąpać, bo śmierdzi jakimś obornikiem, a w środę ma sterylkę. Nazwałam ją Mika. Druga w tym czasie czeka u naszych znajomych, na podwórku, do środy, zajmie miejsce tej pierwszej w gminnym kojcu. Nie mam siły tego ogarniać, potem opiszę - czyje dwa sześciotygodniowe szczeniaki siedzą sobie w gminnym kojcu i blokują miejsce (pan Krzyś w swej dobroci serca przeholował i się pogniewaliśmy) Quote
mari23 Posted November 22, 2021 Posted November 22, 2021 Dnia 21.11.2021 o 18:32, malagos napisał: Niestety, pod nasz opiekę trafiają dwie kolejne porzucone suczki - widać, ze siostry, są identyczne. Jedna siedzi w gminnym kojcu, jutro ją zabiorę do domu, trzeba ją wykąpać, bo śmierdzi jakimś obornikiem, a w środę ma sterylkę. Nazwałam ją Mika. Druga w tym czasie czeka u naszych znajomych, na podwórku, do środy, zajmie miejsce tej pierwszej w gminnym kojcu. Nie mam siły tego ogarniać, potem opiszę - czyje dwa sześciotygodniowe szczeniaki siedzą sobie w gminnym kojcu i blokują miejsce (pan Krzyś w swej dobroci serca przeholował i się pogniewaliśmy) "nie kończąca się opowieść"....smutna opowieść 😞 😞 Czy doczekamy kiedyś dnia, w którym nie będzie zwierzaków potrzebujących pomocy ???? Quote
Tyśka) Posted November 23, 2021 Posted November 23, 2021 Karo na nowo pokazuje się na Warszawę, uff: https://www.olx.pl/d/oferta/kocie-marzenie-9tygodniowy-karo-rozmruczany-i-kochany-CID103-IDMybhK.html 1 Quote
malagos Posted November 24, 2021 Author Posted November 24, 2021 Dnia 23.11.2021 o 19:14, Tyśka) napisał: Karo na nowo pokazuje się na Warszawę, uff: https://www.olx.pl/d/oferta/kocie-marzenie-9tygodniowy-karo-rozmruczany-i-kochany-CID103-IDMybhK.html Dziś ma biedak zabieg wyciagnięcia drutu z łapinki, wczoraj zawiedliśmy go do dr Magdy. Ale katar opanowany (bo znów się pojawiła ropa w oczach), bawi się zabawkami (kupiłam w Zoolpusie), ma apetyt. Ciekawe, ile teraz wazy, tydzień temu to było już 1,45 kg 🙂 A Dianka miała operację. RTG wykazał jednak drobne rozsiane guzeczki na płucach, więc odstąpiliśmy od wycięcia całej listwy mlecznej. Wycięte zostały: guz na dolnym sutku, guzek przy odbycie (wielkości orzecha laskowego, a o którym nie wiedziałam!...) oraz dwa-nie jeden!- guzki z grzbietu. Nie zamawiałam badanie histopatologicznego guzków, bo ta wiedza nic nam nie da - Dianka będzie miała u nas opiekę paliatywną. Dziś czuje się dobrze, normalnie drepcze, załatwia się, zjadła śniadanie. 3 Quote
Tyśka) Posted November 24, 2021 Posted November 24, 2021 Dobrze, że Dianka i Karo mają tak troskliwą opiekę ❤️ Oby szybko się goiło, a guzki nie dawały o sobie znać jak najdłużej. Czy udało Ci się uzbierać pieniądze na budę oraz operację Karo? 1 Quote
Tyśka) Posted November 24, 2021 Posted November 24, 2021 Kama ma ode mnie w tej chwili jedno ogłoszenie, na Warszawę: https://www.olx.pl/d/oferta/kochana-rodzinna-suczka-w-typie-owczarka-niemieckiego-dlugowlosego-CID103-IDKRyqe.html 1 Quote
malagos Posted November 24, 2021 Author Posted November 24, 2021 Dnia 24.11.2021 o 11:05, Tyśka) napisał: Kama ma ode mnie w tej chwili jedno ogłoszenie, na Warszawę: https://www.olx.pl/d/oferta/kochana-rodzinna-suczka-w-typie-owczarka-niemieckiego-dlugowlosego-CID103-IDKRyqe.html Dziękuję, Tysiaku kochany! Jedno wystarczy, ode mnie też ma nadal przedłużane: https://www.olx.pl/d/oferta/sliczna-kama-owczarek-niemiecki-szuka-domu-przez-zima-CID103-IDLWKUV.html Na budę chyba się uzbierało - nie zrobiłam rozdzielenia wpływów na budę i na żarełko. Nie ma problemu, zapłacone i to najwazniejsze. Gorzej, że 2 dni temu się dopatrzyliśmy, że buda nie ma ocieplenia!... "jakoś mi umknęło"- powiedział ten nasz zaprzyjaźniony Sławek stolarz. Ma ją zabrać niedługo i wstawić styropian między dwie ścianki. Kama i tak siedzi sobie w starej budzie, ta jeszcze nawet "nie obwąchana". Na dzisiejszą operację Caro mam 250 zł - ale nie wiem, ile to wszystko będzie kosztowało, bo i badanie kału było, i krwi, i testy. Quote
malagos Posted November 24, 2021 Author Posted November 24, 2021 Caro już u nas - dr Magda nie chciał zostawić kota u siebie w gabinecie, bo jej się zaczął bać! U nas rozrabia po staremu, i tylko niewielkie cięcie świadczy o zabiegu. Kot jest starszy, niż mi się wydawalo, bo był taki zabiedzony...ma ok. 4 miesięcy. 1 Quote
Tyśka) Posted November 24, 2021 Posted November 24, 2021 To podmienię w ogłoszeniu. Caro, szybko zaurocz kogoś:). Quote
malagos Posted November 25, 2021 Author Posted November 25, 2021 Dnia 24.11.2021 o 21:23, Tyśka) napisał: To podmienię w ogłoszeniu. Caro, szybko zaurocz kogoś:). Dzięki 🙂 kot do wzięcia od zaraz 🙂 Quote
mari23 Posted November 25, 2021 Posted November 25, 2021 Dnia 24.11.2021 o 10:40, Tyśka) napisał: Dobrze, że Dianka i Karo mają tak troskliwą opiekę ❤️ Oby szybko się goiło, a guzki nie dawały o sobie znać jak najdłużej. Trzymam mocno kciuku za Dianusię i Karo oraz całą psio-ludzka rodzinę, za domek dla Kamusi.... za "całokształt" ❤️ 1 Quote
Tyśka) Posted November 26, 2021 Posted November 26, 2021 Wyróżniłam ogłoszenie Caro na miesiąc (9,97zł): Quote
malagos Posted November 27, 2021 Author Posted November 27, 2021 Dnia 24.11.2021 o 11:54, malagos napisał: Na dzisiejszą operację Caro mam 250 zł - ale nie wiem, ile to wszystko będzie kosztowało, bo i badanie kału było, i krwi, i testy. Dołozyłam ze swoich 50 zł i jest już wszystko uregulowane. Quote
malagos Posted November 29, 2021 Author Posted November 29, 2021 Dostałam SMS z zapytaniem, czy ogłoszenie o owczarku aktualne i czy przywieziemy psa. Ja - suczka ma 13 lat, proszę przyjechać, poznać ją, zadecydować Pan - ale nie mam czym, sprzedałem auto Ja - a skąd pan jest? pan -mieszkam pod Łańcutem ja - to drugi koniec Polski! Proszę wybrać się do najbliższego schroniska, tam setki psiaków czekają na swoją szansę pan - ale tam nie ma owczarków No i taka sytuacja!... Quote
Recommended Posts