Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeszcze przed Nowym Rokiem sunia pojechała do hoteliku PsiArek. Trafiła tam ze swoją towarzyszką niedoli, Florką, która jest pod opieką EwaMarta i Ellig.

Jest młodziutka, ok. roku, mała, wysterylizowana. Nie umie chodzić na smyczy ,ale na całe szczęście łagodna do ludzi.

Mam nadzieję, że szybko znajdzie domek.

Oto i ona. Daliśmy jej z mężem na imię Lusia.

1832504223_Lusia(1).jpg.4d37559e7f050ec996f85a050b120ac5.jpg

2110504363_Lusia(2).jpg.478698bcb7c5cf649338a6fd46d1ccb4.jpg

1460926891_Lusia(3).jpg.7f813bf41db04a69ac5bc88dae6d3bd2.jpg

1442751881_Lusia(4).jpg.d444d681b794e8cefc7eaf4ed56091cf.jpg

Posted

rozliczenie

hotelik w grudniu, odrobaczenie, odpchlenie -  100 zł

hotelik w styczniu 180 zł

razem koszty 280 zł

spadek od Julci 299 zł

299 - 280  = 19 zł

Na koncie zostało 19 zł

Posted
23 minuty temu, Poker napisał:

Zgodnie z sugestią Anecik, zrobiłam małej ogłoszenie.

https://www.olx.pl/oferta/wesola-roczna-lusia-czeka-na-wspanialy-domek-CID103-IDHYwps.html

Ledwie dałam ogłoszenia  i  już był pierwszy telefon. Oczywiście od nieodpowiednich ludzi. Poprzedni pies zginął pod kołami samochodu, bo biegał sam i chyba nie zauważył auta !!

Niech się w łokieć pocałują.

Do szału mnie doprowadzają tacy Ludzie:(

Posted
36 minut temu, Tola napisał:

Cudna malusia:) Wieczorkiem zrobię jej Olx na Wrocław. 

Super, dzięki.

Wyróżniłam za 4,6 zł bo wpisałam , że pies ze schroniska. Dzięki informacji Tyśki.

34 minuty temu, Ewa Marta napisał:

Jeszcze raz ma dzwonić? Powiedz, że nie oddasz psa w miejsce, gdzie jest prawdopodobieństwo ucieczki. 

Nie powiem , bo będzie wiedział jak kłamać innym osobom. I narazi niepotrzebnie na stratę czasu na wizyty PA lub psa na śmierć.

Lusia budzi spore zainteresowanie.

Telefon z Katowic, pani 64 lata, wychowuje z mężem wnuka 11. letniego. Ogólnie domek brzmi dobrze, ale pani zrozumiała moje tłumaczenie dlaczego powinna wziąć starszego pieska. Ma pogadać z synami czy w razie W by się zajęli sunią.

Ale i tak nie dam jej do tego domku. Zawsze stawiam wysoką poprzeczkę chętnym.

Wyobraźcie sobie ,że Lusia ma 82 wejścia i 15 pobrań numeru telefonu !!

Posted

Telefony się urywały. Wreszcie bardzo sensowny z Katowic koło parku Kościuszki. Pani z 17. letnia córką. Mają kotka i pani pytała czy Lusia zaakceptuje go. Na to ja spytałam , a czy kot zaakceptuje psa? Pani stwierdziła ,że mam rację. Doszłyśmy do wniosku , że zwierzaki powinny dać radę w 100metrowym mieszkaniu.

Pani pracuje zdalnie , bo jest nauczycielką ,a córa uczy się zdalnie. Mają więc warunki , aby Luśkę przyzwyczaić do siebie. Wpadki pani nie straszne. Rozmawiałam też z córą. Też z fajnie brzmi.

Pani mogłaby jechać po Lusię.

Szukam więc osoby do wizyty PA w Katowicach? kto na ochotnika?

Kolejny sensowny telefon był z Piekar Śląskich. Przekazałam kontakt EwaMarta, może Florka się załapie.

I następny sensowny telefon spod Kędzierzyna Koźle. Dałam kontakt ewu, może znajdzie odpowiedniego psa.

Posted
6 minut temu, Poker napisał:

Telefony się urywały. Wreszcie bardzo sensowny z Katowic koło parku Kościuszki. Pani z 17. letnia córką. Mają kotka i pani pytała czy Lusia zaakceptuje go. Na to ja spytałam , a czy kot zaakceptuje psa? Pani stwierdziła ,że mam rację. Doszłyśmy do wniosku , że zwierzaki powinny dać radę w 100metrowym mieszkaniu.

Pani pracuje zdalnie , bo jest nauczycielką ,a córa uczy się zdalnie. Mają więc warunki , aby Luśkę przyzwyczaić do siebie. Wpadki pani nie straszne. Rozmawiałam też z córą. Też z fajnie brzmi.

Pani mogłaby jechać po Lusię.

Szukam więc osoby do wizyty PA w Katowicach? kto na ochotnika?

To faktycznie błyskawiczne tempo, bo to druga strona wątku;).

A ja właśnie wrzuciłam Lusię na Wrocław ;)

https://www.olx.pl/oferta/mlodziutka-lusia-do-adopcji-CID103-IDHZ5Lj.html

Trzymam mocno kciuki, oby z tego zapytania był dobry domek!

• Poker changed the title to KTO MOŻE ZROBIC WIZYTĘ PA W KATOWICACH ? Lusia, kolejna sunia u Anecik.
Posted

Dziękuję Tolu za ogłoszenie. Może nie będzie potrzebne.

edit. Bardzo się przyda. Wyszło wielkie nieporozumienie. Całe szczęście , że się wyjaśniło teraz  ,a nie jak Anecik stanęłaby pod drzwiami chętnych.

Dziś zadzwoniłam do pani z propozycją ,żeby Anecik przywiozła sunię za zwrotem kosztów i od razu zrobiłaby wizytę PA.

I pani zaczęła mówić o wielkości psa. Ze zdziwieniem powiedziałam ,że waga jest podana w ogłoszeniu. A pani na to , że nie ma i że jest tylko jedno zdjęcie na kanapie, które nic nie mówi o wielkości. Zdziwiłam się jeszcze bardziej, bo nie ma takiego zdjęcia. Poprosiłam adres mejlowy i wysłałam link do ogłoszenia Lusi i okazało się , że panie miały na myśli innego psa i nie chcą Lusi.

I tym sposobem sunia nadal szuka domku.

Super, że dzięki Lusi na domek załapała się  Florka.

• Poker changed the title to Lusia, kolejna sunia u Anecik.
Posted
4 godziny temu, Poker napisał:

Dziękuję Tolu za ogłoszenie. Może nie będzie potrzebne.

edit. Bardzo się przyda. Wyszło wielkie nieporozumienie. Całe szczęście , że się wyjaśniło teraz  ,a nie jak Anecik stanęłaby pod drzwiami chętnych.

Dziś zadzwoniłam do pani z propozycją ,żeby Anecik przywiozła sunię za zwrotem kosztów i od razu zrobiłaby wizytę PA.

I pani zaczęła mówić o wielkości psa. Ze zdziwieniem powiedziałam ,że waga jest podana w ogłoszeniu. A pani na to , że nie ma i że jest tylko jedno zdjęcie na kanapie, które nic nie mówi o wielkości. Zdziwiłam się jeszcze bardziej, bo nie ma takiego zdjęcia. Poprosiłam adres mejlowy i wysłałam link do ogłoszenia Lusi i okazało się , że panie miały na myśli innego psa i nie chcą Lusi.

I tym sposobem sunia nadal szuka domku.

Super, że dzięki Lusi na domek załapała się  Florka.

Oj przykro mi bardzo. To może Państwu pokazać obie sunie i los zadecyduje którą wybiorą?

Posted
6 godzin temu, Ewa Marta napisał:

Oj przykro mi bardzo. To może Państwu pokazać obie sunie i los zadecyduje którą wybiorą?

Ewa Marta, jak uważasz. Lusia spokojnie może poczekać na swoich ludzi.

Posted
Przed chwilą, Tola napisał:

Poker, a może w tym wrocławskim OLX dopisać, że istnieje możliwość pomocy w transporcie (rozumiem przez to dowóz za zwrotem kosztów)?

Można dopisać właśnie , że za zwrotem kosztów.

• Like 1
Posted

Dziś , oprócz durnych wpisów na OLX i bzdurnych telefonów, trafił się obiecujący.

Rodzina mieszkająca w szeregówce w Katowicach. Małżeństwo i 3 troje dzieci - 12, 18 i 19 lat. Pani jest nauczycielką, która się przedstawiła , co od razu jest u mnie wielkim plusem. Rozmowa przebiegała sensownie. Mają umawiać się z Anecik na zapoznanie i jak zaiskrzy, to Anecik podjedzie z Lusią na wizytę PA. Jak będzie OK, to zostawi sunię.

• Like 4
  • Upvote 1