Jump to content
Dogomania

Zakończony - Kwiatki z Lolciowej rabatki --- czynne do 27.09. 2020 godz. 20.00

Recommended Posts

Posted

Tak sobie pozapisywałam i poproszę:

3. Przebiśnieg - 20szt
6b wszystkie 6
9a 4 sztuki i 9dd 10szt
10 2szt
16c 1szt
18 1szt

I mam też pytanie - np. na zdjęciu żonkili widać piękną, cebulową rabatę - bardzo mi się takie podobają, tylko co po wiośnie? Wyciągasz cebulki i sadzisz coś jednorocznego? Czy tam jest też coś, co później wychodzi? Bo chciałabym podobną rabatkę zrobić u siebie i myślę jak to rozwiązać :)

Posted

Po konsultacji z mężem poproszę:

więcej przebiśniegów, tzn w sumie 10

8.e/ krokus Orange Monarch też więcej czyli w sumie 5

g/ krokus Firefly  5szt

h/krokus żółty  5szt (zamiast 2)

Posted
9 godzin temu, uxmal napisał:

Jeszcze myślę i czekam czy coś jeszcze dodasz :))) :) lili jednak nie wezmę. Trochę za wysoka :)

Moje kilkuletnie lilie już ponad 2 m urosły, to u Ciebie już u sąsiada byłyby :)))))

uxmalku, chyba już nic nie będę dokładać, nie wyrabiam czasowo, a co byś potrzebowała ??

8 godzin temu, alex260503 napisał:

Dzień dobry ☀️

Oneczko mam prośbę o poradę bardzo bym chciała posadzić wszystkie swoje lilie wzdłuż tarasu to ok 6m. Tak się zastanawiam co można byłoby posadzić razem z liliami żebym całe lato mogła cieszyć oko z tarasu?

dobry wieczór alexiu, dopiero o tej porze mam czas na dogo

Muszą to być rośliny, które nie korzenią się zbyt głęboko, i nie rozrastają się zbyt szybko, 

możesz zacząć od pasa niższych, mogą to być pierwiosnki  z omiegiem, kwitną wiosną,

następny pasek, troszkę wyższy  mogą być floksy z jeżówką - kwitną latem i jesienią,

a za nimi lilie - między lilie coś jednorocznego wyższego, możesz dać, cosmos, Nr 15 a - rudbekia jednoroczna, możesz kilka naparstnic / cosmos, rudbekia i naparstnice raz posadzone, będą same się wysiewać co roku/ ewentualnie troszkę zmienisz im miejsce.

8 godzin temu, NikaEla napisał:

To poproszę malinki czerwone X2

Porzeczek czerwonych i agrestowych po 1 krzaczku.

Jak szaleć to na całego .

A krzaczki truskawek z doniczek ( mam na balkonie ) to też przed zimą do ziemi wsadzać czy na wiosnę? A lawendę ( bo też mam 2 smutne doniczki)

Dziękuję pięknie za zakupy, rzeczywiście Cię wzięło na sadzenie, super, jeszcze jedna zakręcona :))))

Truskawki i wszystko co w doniczkach oczywiście do ziemi przed zimą, najlepiej jak najszybciej żeby się porządnie ukorzeniły :)

8 godzin temu, mgog napisał:

Oneczko kiedy kwitnie 52?

Ja na razie z przesyłką się wstrzymam, bo dorwała mnie rwa :(

52- kwiecień maj powinny zakwitnąć

Zdrówka życzę, to co robiłaś, czy tak sama z siebie Cię dorwała.

8 godzin temu, esza napisał:

Może być kurier, lub paczkomat, wsio rawno :)

Ok. zobaczę jak sprawuje się moja drukarka,  bo coś ostatnio nie chce ze mną gadać....

7 godzin temu, Iv_ napisał:

Hopsnę ;) 

Dzięki :)))

4 godziny temu, Iv_ napisał:

Cichutko tutaj ;

Iv_cia :), zostałaś na posterunku :)))

Posted
4 godziny temu, Malachit napisał:

Tak sobie pozapisywałam i poproszę:

3. Przebiśnieg - 20szt
6b wszystkie 6
9a 4 sztuki i 9dd 10szt
10 2szt
16c 1szt
18 1szt

I mam też pytanie - np. na zdjęciu żonkili widać piękną, cebulową rabatę - bardzo mi się takie podobają, tylko co po wiośnie? Wyciągasz cebulki i sadzisz coś jednorocznego? Czy tam jest też coś, co później wychodzi? Bo chciałabym podobną rabatkę zrobić u siebie i myślę jak to rozwiązać :)

Witam serdecznie i pięknie dziękuję za przybycie :)))

Moje wszystkie cebulki są w koszyczkach, jak przekwitają to wyciągam koszyczki,  przechowuję gdzieś w cieniu żeby całkiem wyschły, wtedy wyjmuję z koszy, segreguję, liczę i na bazar, a to co zostaje to znowu w koszyczki itd......

Miejsce cebulowych zajmują zazwyczaj dalie, georginie, mieczyki i troszkę jednorocznych, czy to, co tam dokupię sobie nowego :)))

4 godziny temu, NikaEla napisał:

Wszyscy w ogródkach

Też byłam w ogródku :)))

4 godziny temu, Malachit napisał:

Oj u nas w ogródku w tym momencie przebywanie niewskazane, oberwanie chmury za oknem i nawet gradem w okno dachowe stuka!

Straszne te burze w tym roku

2 godziny temu, NikaEla napisał:

Po konsultacji z mężem poproszę:

więcej przebiśniegów, tzn w sumie 10

8.e/ krokus Orange Monarch też więcej czyli w sumie 5

g/ krokus Firefly  5szt

h/krokus żółty  5szt (zamiast 2)

Rzeczywiście będzie szaleństwo sadzeniowe :)

Czyli w sumie 15 szt cebulek krokusów :)

3 godziny temu, Livka napisał:

Dzień dobry :)

Poproszę nr 71b 3 sztuki, 71e 2 sztuki i 75 1 sztuka.

Dziękuję :)

Dobry wieczór, dziękuję pięknie za przybycie i zakupy :)

..........

Posted
1 godzinę temu, ona03 napisał:

Moje kilkuletnie lilie już ponad 2 m urosły, to u Ciebie już u sąsiada byłyby :)))))

uxmalku, chyba już nic nie będę dokładać, nie wyrabiam czasowo, a co byś potrzebowała ??

Już nic Oneczko,  chyba nic :) mozesz mnie pakować powoli 

Posted
1 godzinę temu, mgog napisał:

Poproszę 52 x 15 szt.

i 53 c ( z coś tam ) x 1

Rwa mnie dopadła, bo miałam potop w domu i ratowałam na kolanach, co się da.

Dziękuję pięknie :)

52 - niebieskie z białym, czy brązowe też dołożyć ?

53 - miskantusek zebrinusek :)

To się napracowałaś i jeszcze przemokłaś... A potop z deszczu czy rura poszła ?

55 minut temu, uxmal napisał:

Już nic Oneczko,  chyba nic :) mozesz mnie pakować powoli 

Jak to nic, taki szeroki asortyment i nic........

No dobra, ale kffffiatuszki to trzeba szybko pakować, żeby się nie podusiły :)

A Ciebie czym wysłać  ????

Posted
1 godzinę temu, mgog napisał:

Rwa mnie dopadła, bo miałam potop w domu i ratowałam na kolanach, co się da.

Też miałam potop niedawno na 70 m2 . Woda miała z 5 cm słupa.   Dobrze , że mąż wszedł do pomieszczeń w nocy, bo rano chyba by był pół metra.

Współczuję Ci zbierania.

Posted
20 minut temu, Poker napisał:

Też miałam potop niedawno na 70 m2 . Woda miała z 5 cm słupa.   Dobrze , że mąż wszedł do pomieszczeń w nocy, bo rano chyba by był pół metra.

Współczuję Ci zbierania.

O jej, ależ było pracy, to tak po deszczu czy kran ???

Posted

Dzień dobry ☀️ oneczo dziękuję za pomoc muszę zrobić przegląd roślinek które posiadam i wtedy coś skomponuje. Pozdrawiam miłej niedzieli wszystkim ogrodniczkom 

Zapraszamy po kwiatuszki z lolciowej rabatki

Posted
9 godzin temu, ona03 napisał:

Dziękuję pięknie za zakupy, rzeczywiście Cię wzięło na sadzenie, super, jeszcze jedna zakręcona :))))

Truskawki i wszystko co w doniczkach oczywiście do ziemi przed zimą, najlepiej jak najszybciej żeby się porządnie ukorzeniły :

Dziękuję, z tym najszybciej to nie takie proste. Na działkę jeździmy sobotami, czasem uda się wyjątkowo po pracy ( mamy 40km, godzinę jazdy w jedną stronę). Na razie karczujemy, i kosimy chwasty.

Posted
Dnia 5.09.2020 o 07:40, Jo37 napisał:

W imieniu Grażki123 - poproszę kuklik 35a - 3szt, 35b- 3 szt , miecznicę wąskolistną 45 - 3 szt 

Widzę, że Jo zamówiła dla mnie rośliny, proszę o kwotę do zapłacenia i numer konta.

Pozdrawiam i przesyłam buziaki słodziakowi:)

Posted

Dzień dobry ogrodniczki :)

3 godziny temu, alex260503 napisał:

Dzień dobry ☀️ oneczo dziękuję za pomoc muszę zrobić przegląd roślinek które posiadam i wtedy coś skomponuje. Pozdrawiam miłej niedzieli wszystkim ogrodniczkom 

Zapraszamy po kwiatuszki z lolciowej rabatki

Na pewno coś wynajdziesz :)

3 godziny temu, Iv_ napisał:

Truskawki jeszcze są? ;) 

Iv_ciu, są, jeszcze nigdzie nie poszły  :))))

2 godziny temu, NikaEla napisał:

Dziękuję, z tym najszybciej to nie takie proste. Na działkę jeździmy sobotami, czasem uda się wyjątkowo po pracy ( mamy 40km, godzinę jazdy w jedną stronę). Na razie karczujemy, i kosimy chwasty.

Wiem, że masz daleko, chodziło mi o to, żeby to nie był grudzień :)))

1 godzinę temu, sonia71 napisał:

Przelew poleciał razem z dodatkowym buziolem dla Lolcia :)

Słodziak pięknie dziękuję

spacer.png

1 godzinę temu, kiyoshi napisał:

Jakie piękne te piwonie....do jakiej wysokości i szerokości dorastają?? chodzi mi o te jasne- biała i waniliowa

spacer.png

spacer.png

waniliowa jest przepiękna, ma dużo kwiatów, długo kwitnie, kolor niespotykany,  wysokość taka normalna dla  piwonii, nie za wysoka :)

Posted
22 minuty temu, Grażka123 napisał:

Widzę, że Jo zamówiła dla mnie rośliny, proszę o kwotę do zapłacenia i numer konta.

Pozdrawiam i przesyłam buziaki słodziakowi:)

Dziękujemy pięknie PW poszło :)))