Malachit Posted September 5, 2020 Posted September 5, 2020 Tak sobie pozapisywałam i poproszę: 3. Przebiśnieg - 20szt 6b wszystkie 6 9a 4 sztuki i 9dd 10szt 10 2szt 16c 1szt 18 1szt I mam też pytanie - np. na zdjęciu żonkili widać piękną, cebulową rabatę - bardzo mi się takie podobają, tylko co po wiośnie? Wyciągasz cebulki i sadzisz coś jednorocznego? Czy tam jest też coś, co później wychodzi? Bo chciałabym podobną rabatkę zrobić u siebie i myślę jak to rozwiązać :) Quote
NikaEla Posted September 5, 2020 Posted September 5, 2020 50 minut temu, Iv_ napisał: Cichutko tutaj ;) Wszyscy w ogródkach Quote
Malachit Posted September 5, 2020 Posted September 5, 2020 Oj u nas w ogródku w tym momencie przebywanie niewskazane, oberwanie chmury za oknem i nawet gradem w okno dachowe stuka! Quote
Livka Posted September 5, 2020 Posted September 5, 2020 Dzień dobry :) Poproszę nr 71b 3 sztuki, 71e 2 sztuki i 75 1 sztuka. Dziękuję :) Quote
Iv_ Posted September 5, 2020 Posted September 5, 2020 1 godzinę temu, NikaEla napisał: Wszyscy w ogródkach Ja z ogródka zajrzałam ;) Quote
NikaEla Posted September 5, 2020 Posted September 5, 2020 myśmy się zwinęli z ogrodu w ostatniej chwili przed ulewą, na szczęście wichura nas nie dopadła Quote
NikaEla Posted September 5, 2020 Posted September 5, 2020 Po konsultacji z mężem poproszę: więcej przebiśniegów, tzn w sumie 10 8.e/ krokus Orange Monarch też więcej czyli w sumie 5 g/ krokus Firefly 5szt h/krokus żółty 5szt (zamiast 2) Quote
Poker Posted September 5, 2020 Posted September 5, 2020 NikaEla, kupujcie rośliny , które lubią kwaśną glebę. Oneczka na pewno doradzi. 1 Quote
ona03 Posted September 5, 2020 Author Posted September 5, 2020 9 godzin temu, uxmal napisał: Jeszcze myślę i czekam czy coś jeszcze dodasz :))) :) lili jednak nie wezmę. Trochę za wysoka :) Moje kilkuletnie lilie już ponad 2 m urosły, to u Ciebie już u sąsiada byłyby :))))) uxmalku, chyba już nic nie będę dokładać, nie wyrabiam czasowo, a co byś potrzebowała ?? 8 godzin temu, alex260503 napisał: Dzień dobry ☀️ Oneczko mam prośbę o poradę bardzo bym chciała posadzić wszystkie swoje lilie wzdłuż tarasu to ok 6m. Tak się zastanawiam co można byłoby posadzić razem z liliami żebym całe lato mogła cieszyć oko z tarasu? dobry wieczór alexiu, dopiero o tej porze mam czas na dogo Muszą to być rośliny, które nie korzenią się zbyt głęboko, i nie rozrastają się zbyt szybko, możesz zacząć od pasa niższych, mogą to być pierwiosnki z omiegiem, kwitną wiosną, następny pasek, troszkę wyższy mogą być floksy z jeżówką - kwitną latem i jesienią, a za nimi lilie - między lilie coś jednorocznego wyższego, możesz dać, cosmos, Nr 15 a - rudbekia jednoroczna, możesz kilka naparstnic / cosmos, rudbekia i naparstnice raz posadzone, będą same się wysiewać co roku/ ewentualnie troszkę zmienisz im miejsce. 8 godzin temu, NikaEla napisał: To poproszę malinki czerwone X2 Porzeczek czerwonych i agrestowych po 1 krzaczku. Jak szaleć to na całego . A krzaczki truskawek z doniczek ( mam na balkonie ) to też przed zimą do ziemi wsadzać czy na wiosnę? A lawendę ( bo też mam 2 smutne doniczki) Dziękuję pięknie za zakupy, rzeczywiście Cię wzięło na sadzenie, super, jeszcze jedna zakręcona :)))) Truskawki i wszystko co w doniczkach oczywiście do ziemi przed zimą, najlepiej jak najszybciej żeby się porządnie ukorzeniły :) 8 godzin temu, mgog napisał: Oneczko kiedy kwitnie 52? Ja na razie z przesyłką się wstrzymam, bo dorwała mnie rwa :( 52- kwiecień maj powinny zakwitnąć Zdrówka życzę, to co robiłaś, czy tak sama z siebie Cię dorwała. 8 godzin temu, esza napisał: Może być kurier, lub paczkomat, wsio rawno :) Ok. zobaczę jak sprawuje się moja drukarka, bo coś ostatnio nie chce ze mną gadać.... 7 godzin temu, Iv_ napisał: Hopsnę ;) Dzięki :))) 4 godziny temu, Iv_ napisał: Cichutko tutaj ;) Iv_cia :), zostałaś na posterunku :))) Quote
ona03 Posted September 5, 2020 Author Posted September 5, 2020 4 godziny temu, Malachit napisał: Tak sobie pozapisywałam i poproszę: 3. Przebiśnieg - 20szt 6b wszystkie 6 9a 4 sztuki i 9dd 10szt 10 2szt 16c 1szt 18 1szt I mam też pytanie - np. na zdjęciu żonkili widać piękną, cebulową rabatę - bardzo mi się takie podobają, tylko co po wiośnie? Wyciągasz cebulki i sadzisz coś jednorocznego? Czy tam jest też coś, co później wychodzi? Bo chciałabym podobną rabatkę zrobić u siebie i myślę jak to rozwiązać :) Witam serdecznie i pięknie dziękuję za przybycie :))) Moje wszystkie cebulki są w koszyczkach, jak przekwitają to wyciągam koszyczki, przechowuję gdzieś w cieniu żeby całkiem wyschły, wtedy wyjmuję z koszy, segreguję, liczę i na bazar, a to co zostaje to znowu w koszyczki itd...... Miejsce cebulowych zajmują zazwyczaj dalie, georginie, mieczyki i troszkę jednorocznych, czy to, co tam dokupię sobie nowego :))) 4 godziny temu, NikaEla napisał: Wszyscy w ogródkach Też byłam w ogródku :))) 4 godziny temu, Malachit napisał: Oj u nas w ogródku w tym momencie przebywanie niewskazane, oberwanie chmury za oknem i nawet gradem w okno dachowe stuka! Straszne te burze w tym roku 2 godziny temu, NikaEla napisał: Po konsultacji z mężem poproszę: więcej przebiśniegów, tzn w sumie 10 8.e/ krokus Orange Monarch też więcej czyli w sumie 5 g/ krokus Firefly 5szt h/krokus żółty 5szt (zamiast 2) Rzeczywiście będzie szaleństwo sadzeniowe :) Czyli w sumie 15 szt cebulek krokusów :) 3 godziny temu, Livka napisał: Dzień dobry :) Poproszę nr 71b 3 sztuki, 71e 2 sztuki i 75 1 sztuka. Dziękuję :) Dobry wieczór, dziękuję pięknie za przybycie i zakupy :) .......... Quote
mgog Posted September 5, 2020 Posted September 5, 2020 Poproszę 52 x 15 szt. i 53 c ( z coś tam ) x 1 Rwa mnie dopadła, bo miałam potop w domu i ratowałam na kolanach, co się da. Quote
uxmal Posted September 5, 2020 Posted September 5, 2020 1 godzinę temu, ona03 napisał: Moje kilkuletnie lilie już ponad 2 m urosły, to u Ciebie już u sąsiada byłyby :))))) uxmalku, chyba już nic nie będę dokładać, nie wyrabiam czasowo, a co byś potrzebowała ?? Już nic Oneczko, chyba nic :) mozesz mnie pakować powoli Quote
ona03 Posted September 5, 2020 Author Posted September 5, 2020 1 godzinę temu, mgog napisał: Poproszę 52 x 15 szt. i 53 c ( z coś tam ) x 1 Rwa mnie dopadła, bo miałam potop w domu i ratowałam na kolanach, co się da. Dziękuję pięknie :) 52 - niebieskie z białym, czy brązowe też dołożyć ? 53 - miskantusek zebrinusek :) To się napracowałaś i jeszcze przemokłaś... A potop z deszczu czy rura poszła ? 55 minut temu, uxmal napisał: Już nic Oneczko, chyba nic :) mozesz mnie pakować powoli Jak to nic, taki szeroki asortyment i nic........ No dobra, ale kffffiatuszki to trzeba szybko pakować, żeby się nie podusiły :) A Ciebie czym wysłać ???? Quote
Poker Posted September 5, 2020 Posted September 5, 2020 1 godzinę temu, mgog napisał: Rwa mnie dopadła, bo miałam potop w domu i ratowałam na kolanach, co się da. Też miałam potop niedawno na 70 m2 . Woda miała z 5 cm słupa. Dobrze , że mąż wszedł do pomieszczeń w nocy, bo rano chyba by był pół metra. Współczuję Ci zbierania. Quote
ona03 Posted September 5, 2020 Author Posted September 5, 2020 20 minut temu, Poker napisał: Też miałam potop niedawno na 70 m2 . Woda miała z 5 cm słupa. Dobrze , że mąż wszedł do pomieszczeń w nocy, bo rano chyba by był pół metra. Współczuję Ci zbierania. O jej, ależ było pracy, to tak po deszczu czy kran ??? Quote
alex260503 Posted September 6, 2020 Posted September 6, 2020 Dzień dobry ☀️ oneczo dziękuję za pomoc muszę zrobić przegląd roślinek które posiadam i wtedy coś skomponuje. Pozdrawiam miłej niedzieli wszystkim ogrodniczkom Zapraszamy po kwiatuszki z lolciowej rabatki Quote
NikaEla Posted September 6, 2020 Posted September 6, 2020 9 godzin temu, ona03 napisał: Dziękuję pięknie za zakupy, rzeczywiście Cię wzięło na sadzenie, super, jeszcze jedna zakręcona :)))) Truskawki i wszystko co w doniczkach oczywiście do ziemi przed zimą, najlepiej jak najszybciej żeby się porządnie ukorzeniły : Dziękuję, z tym najszybciej to nie takie proste. Na działkę jeździmy sobotami, czasem uda się wyjątkowo po pracy ( mamy 40km, godzinę jazdy w jedną stronę). Na razie karczujemy, i kosimy chwasty. Quote
sonia71 Posted September 6, 2020 Posted September 6, 2020 Przelew poleciał razem z dodatkowym buziolem dla Lolcia :) Quote
kiyoshi Posted September 6, 2020 Posted September 6, 2020 Jakie piękne te piwonie....do jakiej wysokości i szerokości dorastają?? chodzi mi o te jasne- biała i waniliowa Quote
Grażka123 Posted September 6, 2020 Posted September 6, 2020 Dnia 5.09.2020 o 07:40, Jo37 napisał: W imieniu Grażki123 - poproszę kuklik 35a - 3szt, 35b- 3 szt , miecznicę wąskolistną 45 - 3 szt Widzę, że Jo zamówiła dla mnie rośliny, proszę o kwotę do zapłacenia i numer konta. Pozdrawiam i przesyłam buziaki słodziakowi:) Quote
ona03 Posted September 6, 2020 Author Posted September 6, 2020 Dzień dobry ogrodniczki :) 3 godziny temu, alex260503 napisał: Dzień dobry ☀️ oneczo dziękuję za pomoc muszę zrobić przegląd roślinek które posiadam i wtedy coś skomponuje. Pozdrawiam miłej niedzieli wszystkim ogrodniczkom Zapraszamy po kwiatuszki z lolciowej rabatki Na pewno coś wynajdziesz :) 3 godziny temu, Iv_ napisał: Truskawki jeszcze są? ;) Są Iv_ciu, są, jeszcze nigdzie nie poszły :)))) 2 godziny temu, NikaEla napisał: Dziękuję, z tym najszybciej to nie takie proste. Na działkę jeździmy sobotami, czasem uda się wyjątkowo po pracy ( mamy 40km, godzinę jazdy w jedną stronę). Na razie karczujemy, i kosimy chwasty. Wiem, że masz daleko, chodziło mi o to, żeby to nie był grudzień :))) 1 godzinę temu, sonia71 napisał: Przelew poleciał razem z dodatkowym buziolem dla Lolcia :) Słodziak pięknie dziękuję 1 godzinę temu, kiyoshi napisał: Jakie piękne te piwonie....do jakiej wysokości i szerokości dorastają?? chodzi mi o te jasne- biała i waniliowa waniliowa jest przepiękna, ma dużo kwiatów, długo kwitnie, kolor niespotykany, wysokość taka normalna dla piwonii, nie za wysoka :) Quote
ona03 Posted September 6, 2020 Author Posted September 6, 2020 22 minuty temu, Grażka123 napisał: Widzę, że Jo zamówiła dla mnie rośliny, proszę o kwotę do zapłacenia i numer konta. Pozdrawiam i przesyłam buziaki słodziakowi:) Dziękujemy pięknie PW poszło :))) Quote
koja Posted September 6, 2020 Posted September 6, 2020 Dzień dobry :) Dziękuję za zaproszenie i poproszę: 1a - 20 szt. 42b - 1 szt. 42g - 1 szt. Quote
Recommended Posts