ona03 Posted September 2, 2020 Author Posted September 2, 2020 1 godzinę temu, Poker napisał: Ogrodniczki się nazlatywały jak pszczółki do kwiatków. Może jeszcze miód przy okazji będzie.:) Też się uwijam jak pszczółka :))) Mam nadzieję, że wszystko dobrze zaznaczyłam. Poproszę bardzo posprawdzać :)))) Quote
Poker Posted September 2, 2020 Posted September 2, 2020 16 minut temu, ona03 napisał: Też się uwijam jak pszczółka :))) Bo też jesteś ogrodniczką. 1 Quote
ona03 Posted September 2, 2020 Author Posted September 2, 2020 Dobrej nocy ogrodniczki :))))) 1 Quote
ona03 Posted September 3, 2020 Author Posted September 3, 2020 Dzień dobry kfffffiatuszki 8 minut temu, uxmal napisał: Już? Dzień dobry uxmalku, nooooo już, najwyższa pora na sadzenie :)))) Quote
Iv_ Posted September 3, 2020 Posted September 3, 2020 Dzień dobry :) Oneczka, dziękuję ślicznie za zaproszenie. Ja tak szybko na telefonie oglądam i nie wiem czy ślepam, czy nie ma floksów? Poproszę rabarbar 2 sztuki. Niestety nie zapamiętałam jaki ma numer. W domu na komputerze przyjrzę się bliżej bazarkowi :) Quote
NikaEla Posted September 3, 2020 Posted September 3, 2020 5 godzin temu, ona03 napisał: Dzień dobry kfffffiatuszki Dzień dobry uxmalku, nooooo już, najwyższa pora na sadzenie :)))) Co się teraz sadzi? 1 Quote
mila-ada Posted September 3, 2020 Posted September 3, 2020 14 godzin temu, ona03 napisał: Witam serdecznie i pięknie dziękuję :)))))) Witam również serdecznie. Jeżeli można, to poproszę jeszcze dla koleżanki. Wysyłka oczywiście wspólna, ale będę prosiła o oddzielenie jakoś w paczce. 8a- 10 szt, b-5 szt, c 5 szt. 10 - 1 szt. Dziękuję Quote
ona03 Posted September 3, 2020 Author Posted September 3, 2020 4 godziny temu, Iv_ napisał: Dzień dobry :) Oneczka, dziękuję ślicznie za zaproszenie. Ja tak szybko na telefonie oglądam i nie wiem czy ślepam, czy nie ma floksów? Poproszę rabarbar 2 sztuki. Niestety nie zapamiętałam jaki ma numer. W domu na komputerze przyjrzę się bliżej bazarkowi :) Witaj Iv-ciu, wzrok masz super, floksów chwilowo brak, troszkę je słonko zmaltretowało, to nie wystawiałam. Rumbarbar jest Twój :)))) 1 godzinę temu, NikaEla napisał: Co się teraz sadzi? Wszystko Eluniu, wszystko, jesień to najlepsza pora na sadzenie :) Pogoda w miarę spokojna, kwiatki będą miały czas na ukorzenienie i aklimatyzacje do wiosny :) 1 godzinę temu, mila-ada napisał: Witam również serdecznie. Jeżeli można, to poproszę jeszcze dla koleżanki. Wysyłka oczywiście wspólna, ale będę prosiła o oddzielenie jakoś w paczce. 8a- 10 szt, b-5 szt, c 5 szt. 10 - 1 szt. Dziękuję Pięknie dziękuję koleżance, oczywiście oddzielę zamówienia :))) Quote
esza Posted September 3, 2020 Posted September 3, 2020 Poproszę: d. KOCIMIĘTKA OGRODOWA (Nepeta mussinii)---2 szt. 5 zł/szt. - 2 sztuki f. KOCIMIĘTKA właściwa /Nepeta cataria / ---3 szt. 5 zł/szt - 1 sztuka. I jeszcze się rozglądnę, bo Twoje kwiatki świetnie rosną w moim ogródku :) Pytanie o trawy, czy są bezpieczne dla kotów? Quote
maarit Posted September 3, 2020 Posted September 3, 2020 Poproszę krokusy 8a- 20 szt., 8b- 20 szt. i 8c resztę. Quote
bukowa Posted September 3, 2020 Posted September 3, 2020 dzień dobry poproszę: 2b 20 szt. 3 20 szt. 3a 30 szt. 6e 6g 3 szt. większe 7b 10 szt. 8j 15 szt. 8h 20 szt. 8a 20 szt. 9a 20 szt. 12 2 szt. 17 2 szt. 22 1 szt. 23 1 szt. 28 2 szt. 27 2 szt. 55 2 szt. 65 3 szt. a nr 60 to prawdopodobnie żywokost lekarski Quote
NikaEla Posted September 3, 2020 Posted September 3, 2020 3 godziny temu, ona03 napisał: Wszystko Eluniu, wszystko, jesień to najlepsza pora na sadzenie :) Pogoda w miarę spokojna, kwiatki będą miały czas na ukorzenienie i aklimatyzacje do wiosny :) To ja chyba w przyszłym roku, jeszcze nie mamy przygotowanej ziemi :( 1 Quote
b-b Posted September 3, 2020 Posted September 3, 2020 Niestety nie mam małych roślin. Mam tylko drzewo matkę ,która ma już może z 20 lat? Drzewo na wiosnę ma bordowe liście. Poprawka! Drzewo na wiosnę jest całe obsypane kwieciem! To jeden wielki kwiat.To jedno z pierwszych kwitnących na wiosnę drzew w mojej okolicy. Pszczoły maja raj. Bordowe liście z czasem gdy jest więcej słońca zielenieją od górnej strony. Niestety zdjęcia drzewa w kwiatach mam na płycie a siadł mi napęd i nie mogę jej otworzyć. Poproszę jedną dużą sadzonkę róży pnącej :) Quote
NikaEla Posted September 3, 2020 Posted September 3, 2020 Poproszę mimo wszystko pod moje sosenki 3. Przebiśnieg - 4szt 8.Krokusy wiosenne a/e/ f/h/i razem 10szt (może być każdego po 2, albo jakkolwiek inaczej) oraz 21. Winobluszcz na płot wszystkie 3 sadzonki i może jeszcze pomyślę Quote
jankamałpa Posted September 3, 2020 Posted September 3, 2020 Dziękuję za zaproszenie. Już wcześniej oglądałam i jeszcze się porozglądam :). Quote
uxmal Posted September 3, 2020 Posted September 3, 2020 Już wiem. Poproszę Żonkile: 8 szt , 9c: 4 szt krokusy jesienne 17: 1 szt kokoryczkę 29:1szt tawółkę Quote
ona03 Posted September 3, 2020 Author Posted September 3, 2020 5 godzin temu, esza napisał: Poproszę: d. KOCIMIĘTKA OGRODOWA (Nepeta mussinii)---2 szt. 5 zł/szt. - 2 sztuki f. KOCIMIĘTKA właściwa /Nepeta cataria / ---3 szt. 5 zł/szt - 1 sztuka. I jeszcze się rozglądnę, bo Twoje kwiatki świetnie rosną w moim ogródku :) Pytanie o trawy, czy są bezpieczne dla kotów? Witam serdecznie i pięknie dziękuje za zakupy :) W moim ogrodzie jest pełno kotów z całej okolicy, w trawy nie wchodzą, ale kocimiętkę, tę niebieską mam w amplach, biała troszkę za duża rośnie, ale sadzę ją w miejscach, gdzie mogą sobie poszaleć :)))) Dziś nie padało to poszłam na grzędy, sprawdziłam piwonie, liliowce i lilie, w wolnej chwili dołożę troszkę :) I muszę wycofać Nr 58 e - liliowiec, niestety ktoś zwinął nitkę zaznaczającą i nie odnajdę go..... mila-ada sorrrryyyyy Quote
ona03 Posted September 3, 2020 Author Posted September 3, 2020 4 godziny temu, maarit napisał: Poproszę krokusy 8a- 20 szt., 8b- 20 szt. i 8c resztę. Witam i pięknie dziękuję :)))) 3 godziny temu, bukowa napisał: dzień dobry poproszę: 2b 20 szt. 3 20 szt. 3a 30 szt. 6e 6g 3 szt. większe 7b 10 szt. 8j 15 szt. 8h 20 szt. 8a 20 szt. 9a 20 szt. 12 2 szt. 17 2 szt. 22 1 szt. 23 1 szt. 28 2 szt. 27 2 szt. 55 2 szt. 65 3 szt. a nr 60 to prawdopodobnie żywokost lekarski Ależ zamówienie :)))))))) 2b 20 szt. - nie ma takiej pozycji :) Dziękuję za podpowiedź Quote
ona03 Posted September 3, 2020 Author Posted September 3, 2020 4 godziny temu, b-b napisał: Niestety nie mam małych roślin. Mam tylko drzewo matkę ,która ma już może z 20 lat? Drzewo na wiosnę ma bordowe liście. Poprawka! Drzewo na wiosnę jest całe obsypane kwieciem! To jeden wielki kwiat.To jedno z pierwszych kwitnących na wiosnę drzew w mojej okolicy. Pszczoły maja raj. Bordowe liście z czasem gdy jest więcej słońca zielenieją od górnej strony. Niestety zdjęcia drzewa w kwiatach mam na płycie a siadł mi napęd i nie mogę jej otworzyć. Poproszę jedną dużą sadzonkę róży pnącej :) Dziękuję za fotki i informacje, ależ Twoje drzewo ogromne :) Różyczkę zapisuję :))) 4 godziny temu, NikaEla napisał: Poproszę mimo wszystko pod moje sosenki 3. Przebiśnieg - 4szt 8.Krokusy wiosenne a/e/ f/h/i razem 10szt (może być każdego po 2, albo jakkolwiek inaczej) oraz 21. Winobluszcz na płot wszystkie 3 sadzonki i może jeszcze pomyślę Oooooo, pięknie dziękuję, połknęłaś bakcyla :))))))) 3 godziny temu, jankamałpa napisał: Dziękuję za zaproszenie. Już wcześniej oglądałam i jeszcze się porozglądam :). Dziękuję za przybycie, bardzo proszę oglądać :))))) 2 godziny temu, uxmal napisał: Już wiem. Poproszę Żonkile: 8 szt , 9c: 4 szt krokusy jesienne 17: 1 szt kokoryczkę 29:1szt tawułkę Ooooo, przytupcialaś :)))))) A pantofelek masz ???????? uxmalku, kup sobie jedna białą lilię / jutro będą/, ależ będziesz miała zapach w całym domu :)))) Quote
ona03 Posted September 3, 2020 Author Posted September 3, 2020 Dołożyłam 71. h/ malinotruskawka - 5 szt- 7 zł/szt Lilie jutro dołożę, dobrej nocy Quote
uxmal Posted September 3, 2020 Posted September 3, 2020 53 minuty temu, ona03 napisał: Ooooo, przytupcialaś :)))))) A pantofelek masz ???????? uxmalku, kup sobie jedna białą lilię / jutro będą/, ależ będziesz miała zapach w całym domu :)))) :) przytuptałam, pantofelek zostawiłam na bazarku :) dobrze, to przyczaję się na lilię jutro :) Czy można ją w doniczce posadzić tak po prostu w domu czy do donicy na zewnątrz? Ps. tuberoza mi od Ciebie zakwitła. Nie mogłam doczekać się zapachu. I już teraz wiem jak pachnie :))Jak kwiaciarnia :))) Quote
ona03 Posted September 3, 2020 Author Posted September 3, 2020 2 minuty temu, uxmal napisał: :) przytuptałam, pantofelek zostawiłam na bazarku :) dobrze, to przyczaję się na lilię jutro :) Czy można ją w doniczce posadzić tak po prostu w domu czy do donicy na zewnątrz? Ps. tuberoza mi od Ciebie zakwitła. Nie mogłam doczekać się zapachu. I już teraz wiem jak pachnie :))Jak kwiaciarnia :))) To Cięciunio nie odnalazł...... ???? Lilie na zewnątrz, powinna dać radę, w domu za gorąco :) Jaka grzeczna tuberoza :))))) Quote
Recommended Posts