Jump to content
Dogomania

KONIEC Rozliczam Mamy Binia i Wiewiórki . Kto wygra kasting do filmu? Nowy nabór. Bazarek Imienny z nagrodami

Recommended Posts

Posted
2 godziny temu, Aska7 napisał:

To poczekaj aż Ci przejdzie : )

:) mikroniechciajki występują. Nie chce mi się rozwieszać  prania. 

Posted
2 godziny temu, elik napisał:

Ja jeszcze rabatek kwiatowych nie wyplewiłam, bo przy tych cotygodniowych przeprowadzkach ciągle mi czasu brakuje. Zapraszam  1482616055_miech6.gif.e981352ac30c0c7f24b79e5adc8eb2d4.gif

A jakie kwiatki posadziłaś? 

Posted
1 godzinę temu, Poker napisał:

Żeby ktoś mógł leniuchować ,  ktoś musi pracować :)

Ja też farbowałam włosy , znowu byłam nauczycielką polskiego i matematyki w 4 klasie.  No i obiad przede mną. Nie mówiąc o noszeniu Tyci i ćwierkaniu do niej co zajmuje mi sporo czasu.

U nas pada fajny deszcz. Nie za mocny , nie za słaby , a w sam raz. Roślinki zdążą się napić .

U mnie mży a potem nie,  miałam nadzieję na solidny deszcz. 

Mnie farbowanie nie wyszło. Nie znam się na tych kolorach.. 8.3, 11.6. Nałożyłam 7.31 a chyba powinnam 8.6. a może 8.5. Stałam w sklepie przed półka z farbami  jak ciele. 

Posted
1 godzinę temu, uxmal napisał:

Stałam w sklepie przed półka z farbami  jak ciele. 

No właśnie, a pisali tu, że błyskotliwa jesteś   :D

• Upvote 1
Posted

A jakie kwiatki posadziłaś? 

1 godzinę temu, Kamila Proc napisał:

ladne kwiatki

No pewnie, że ładne, ale posadziłam nie w tym roku, to są wieloletnie:  lilie różnorakie, a wszystkie piękniste, róże, dzwoneczki (nie wiem jak się zwą, ale tak je nazywam, bo kojarzą mi się z dzwoneczkami),  orliki, mieczyki...

Posted

Piesełki też leniuchują? 

Gajulka ma już swoje lata i lubi sobie poleniuchować, za to Iguś marudzi i domaga się zainteresowania:)

Posted
4 minuty temu, Aska7 napisał:

Orlik

spacer.png

Mieczyk

spacer.png

Dzięki  :) Zabierałam się za szukanie w necie, ale mnie wyręczyłaś.

Moje orliki są jaśniejsze i jednokolorowe, ale taż śliczne i kwitną dłuuugo, a mieczyki też jednokolorowe, ale widok tych kolorowych zainspirował mnie do dokupienia i dosadzenia w innych kolorach  :)

Posted

U mnie mieczyki jak to cebulowe w lesie, nie przeżyły zeżarte przez nornice, ale orliki żyją, mają się dobrze i same rozsiewają się gdzie popadnie : )

Posted
7 minut temu, Aska7 napisał:

U mnie mieczyki jak to cebulowe w lesie, nie przeżyły zeżarte przez nornice, ale orliki żyją, mają się dobrze i same rozsiewają się gdzie popadnie : )

Mieczyki przeżyły i choć na razie tylko zielone liście, ale widać, że mają się dobrze. Gorzej z orlikami, których co roku było więcej, a w tym roku pomimo braku mrozów,  dziwnie mało się pojawiło. Mniej niż było ich w poprzednim roku :(

Posted
1 godzinę temu, rozi napisał:

No właśnie, a pisali tu, że błyskotliwa jesteś   :D

Błyskotliwa, tyle, że nie fryzjerka  :)

Posted
1 godzinę temu, Kamila Proc napisał:

podobaja mi sie, ale myslala, ze to ptaki i ryby

Czyli i na bazarku można rozszerzyć swoją wiedzę :)

Posted
1 minutę temu, uxmal napisał:

A niech to,  u mnie słońce wyszło :(

A u mnie pogoda w kratkę  :) Trochu słońca, trochu deszczu.

Posted
2 minuty temu, uxmal napisał:

Mieczyki to ulubione kwiaty mojej mamy. 

Trudno się dziwić, są piękne  :)  Szkoda, że niezbyt trwałe.