Malgoska Posted March 19, 2020 Author Posted March 19, 2020 3 godziny temu, Malgoska napisał: zapraszam 45 minut temu, Radek napisał: Jeszcze podrzucę na dobranoc. ja też podrzucę Quote
Radek Posted March 20, 2020 Posted March 20, 2020 9 godzin temu, Malgoska napisał: dorzuciłam bamboszki Ale super. Quote
Malgoska Posted March 20, 2020 Author Posted March 20, 2020 10 godzin temu, Poker napisał: Zaglądam do tych cudowności. dziękuję 10 godzin temu, togaa napisał: Te nóżki laleczki Maji. Ach..ach.. ;-) fajniutkie są 2 godziny temu, Patrycja96 napisał: Dzień dobry witam 2 godziny temu, Nadziejka napisał: z nadzieja zapraszamy zapraszam 1 godzinę temu, rozi napisał: Łojezu jakie bamboszki... czadowe są 1 godzinę temu, Radek napisał: Ale super. :) Quote
Radek Posted March 20, 2020 Posted March 20, 2020 W południe również warto przypomnieć o bazarku. Quote
Malgoska Posted March 20, 2020 Author Posted March 20, 2020 22 minuty temu, Radek napisał: W południe również warto przypomnieć o bazarku. zgadza się Quote
Malgoska Posted March 20, 2020 Author Posted March 20, 2020 1 godzinę temu, jola&tina napisał: u nas już wymarły :( Quote
ona03 Posted March 20, 2020 Posted March 20, 2020 Dzień dobry :) U mnie całe drzewo wróbelków, od rana kłótnia niesłychana, nie mogą się nagadać. Cudne ptaszki A wyroby na bazarku cudowności, tym razem tylko podniosę ........ 1 Quote
jola&tina Posted March 20, 2020 Posted March 20, 2020 24 minuty temu, Malgoska napisał: u nas już wymarły :( Ja odnoszę wrażenie, że u nas też :( 20 minut temu, ona03 napisał: Dzień dobry :) U mnie całe drzewo wróbelków, od rana kłótnia niesłychana, nie mogą się nagadać. Cudne ptaszki A wyroby na bazarku cudowności, tym razem tylko podniosę ........ Prosimy o zdjęcie wróbelków. Albo filmik :) Quote
Radek Posted March 20, 2020 Posted March 20, 2020 3 godziny temu, Malgoska napisał: u nas już wymarły :( 3 godziny temu, ona03 napisał: U mnie całe drzewo wróbelków, od rana kłótnia niesłychana, nie mogą się nagadać. Cudne ptaszki U nas na balkon przylatują. Bardzo je lubię. Quote
ona03 Posted March 20, 2020 Posted March 20, 2020 3 godziny temu, jola&tina napisał: Ja odnoszę wrażenie, że u nas też :( Prosimy o zdjęcie wróbelków. Albo filmik :) Parę lat temu, w mroźną zimę przyleciały, znalazły karmy fullll i zostały. Na lato gdzieś się wyprowadzają, ale jak tylko przymrozi przylatują. Wczoraj nawet gile się pokazały, przylatują co roku w połowie marca na oset, zostawiam im parę krzaczków ostowych, jak już wszystkie nasionka wydziobią lecą dalej. A na co dzień w karmniku: sikorka bogatka, sikorka uboga, sikorka czarnogłowa, sikorka modra, grubodziób, zięba, zięba jer, szczygieł czyż, dzwoniec, czasami kowalik, dzięcioł, rudzik. Sroki i sójki żołędziówki też próbują coś dostać. Kwiczoł i kos same sobie szukają jedzonka. Mam kilka sierpówek i parkę grzywaczy, nawet latem się pożywiają A latem słowiki, koncert cudoooooo...... Żeby nie było za wesoło jest i drapieżnik, czasami udaje mu się coś upolować, buuuuuuu Na całe towarzystwo, w taką bezmroźną zimę jak tegoroczna potrzebuję około 100 kg słonecznika, ze 30 kg pszenicy i kilka 10 kilogramowych worków jedzonka dla małych dzikich ptaków. Jak były mrozy kilkunastostopniowe worek 20 kg słonecznika zjadały w tydzień..... Nooooooo, mam na kogo pracować...... dzwoniec kos 5 Quote
ona03 Posted March 20, 2020 Posted March 20, 2020 Sikoreczki uwielbiam, gniazdują w ogrodzie i jak maluchy już wylecą to wrzask na cały ogród..... grubodziób i drobnica czyże i pan szczygieł Jutro ma być chłodno, towarzystwo na pewno przyleci, coś porobię nowego :)))) 3 Quote
Malgoska Posted March 20, 2020 Author Posted March 20, 2020 4 godziny temu, Kamila Proc napisał: doberek witamy 4 godziny temu, ona03 napisał: Dzień dobry :) U mnie całe drzewo wróbelków, od rana kłótnia niesłychana, nie mogą się nagadać. Cudne ptaszki A wyroby na bazarku cudowności, tym razem tylko podniosę ........ u nas kiedyś też tak było ale teraz już nie ma 4 godziny temu, jola&tina napisał: Ja odnoszę wrażenie, że u nas też :( Prosimy o zdjęcie wróbelków. Albo filmik :) koniecznie 3 godziny temu, Patrycja96 napisał: Hoop hop 2 godziny temu, Nadziejka napisał: 1 godzinę temu, Radek napisał: U nas na balkon przylatują. Bardzo je lubię. fajnie masz 24 minuty temu, ona03 napisał: Parę lat temu, w mroźną zimę przyleciały, znalazły karmy fullll i zostały. Na lato gdzieś się wyprowadzają, ale jak tylko przymrozi przylatują. Wczoraj nawet gile się pokazały, przylatują co roku w połowie marca na oset, zostawiam im parę krzaczków ostowych, jak już wszystkie nasionka wydziobią lecą dalej. A na co dzień w karmniku: sikorka bogatka, sikorka uboga, sikorka czarnogłowa, sikorka modra, grubodziób, zięba, zięba jer, szczygieł czyż, dzwoniec, czasami kowalik, dzięcioł, rudzik. Sroki i sójki żołędziówki też próbują coś dostać. Kwiczoł i kos same sobie szukają jedzonka. Mam kilka sierpówek i parkę grzywaczy, nawet latem się pożywiają A latem słowiki, koncert cudoooooo...... Żeby nie było za wesoło jest i drapieżnik, czasami udaje mu się coś upolować, buuuuuuu Na całe towarzystwo, w taką bezmroźną zimę jak tegoroczna potrzebuję około 100 kg słonecznika, ze 30 kg pszenicy i kilka 10 kilogramowych worków jedzonka dla małych dzikich ptaków. Jak były mrozy kilkunastostopniowe worek 20 kg słonecznika zjadały w tydzień..... Nooooooo, mam na kogo pracować...... dzwoniec kos pięknie masz Quote
jola&tina Posted March 20, 2020 Posted March 20, 2020 48 minut temu, ona03 napisał: Żeby nie było za wesoło jest i drapieżnik, czasami udaje mu się coś upolować, buuuuuuu Twoja wiedza ornitologiczna jest powalająca - skąd Ty to wszystko wiesz? A ten drapieżnik na zdjęciu to kto? Tak jakoś łagodnie wygląda :) 1 Quote
Recommended Posts