Szulik123 Posted January 25, 2020 Posted January 25, 2020 Witam Przychodzę do was z problemem wyboru rasy przyszłego towarzysza. Mieszkam w dużym mieszkaniu w bloku, bez dzieci i innych zwierząt. Jestem młody, mam wiele energii i stosunkowo sporo czasu. Szukam psa z którym będę mógł pobiegać oraz go wyszkolić. Wygląd psa nie gra roli, co do rozmiaru to szukam średniej wielkości czworonoga (około 45cm) . Przez całe życie miałem doczynienia z psami, aczkolwiek nigdy jeszcze nie brałem za nie pełnej odpowiedzialności. Czytałem sporo w internecie na temat wyboru rasy zwierzaka, ale odnoszę wrazenie że tylko namieszało mi to w głowie, dlatego zasięgam się pomocy bardziej doświadczonych hodowców. Z góry dziękuje za rady :) . Quote
PakoPAKO Posted January 28, 2020 Posted January 28, 2020 Może staffordshire bull terier(staffik) nie jest za duży, ma dużo energii. 1 Quote
dwbem Posted January 28, 2020 Posted January 28, 2020 Faktycznie, to urocze psy, średniej wielkości ale energi mają za kilka dużych. 1 Quote
Joanienka Posted January 28, 2020 Posted January 28, 2020 Jeśli nie masz dzieci, nie masz zwierząt, masz czas, który można poświęcić psu, szukasz średniego psa z energią... polecam kundelka ze schroniska! W każdym kolorze i w każdym wariancie, spory wybór! Mógłbyś być idealnym domem dla jakiegoś psiego nieszczęścia, mógłbyś pomóc. W schronisku można znaleźć pieski uwielbiające długie spacery, bieganie, ruch, a muszą godzinami siedzieć w kojcach :( Naprawdę, przemyśl! Nie jestem przeciwna psom rasowym, ale jeśli ktoś nie ma do końca sprecyzowanych planów, ani dodatkowych przeszkód do adopcji (np dziecko z alergią, koty lub inne zwierzęta) to adopcja pieska ze schroniska jest dobrym wyborem. Jest też wyzwaniem, ale wyprostowanie takiego pieska, jego uczucie - to najlepsza nagroda! 2 Quote
Sowa Posted January 29, 2020 Posted January 29, 2020 Gdyby pies mógł być większy, ale nadal lekki, czekający w schronisku na kogoś, kto ma ochotę szkolić zwierzaka, to miałabym dla Ciebie kandydata w typie niedużego malinois, psa bardzo socjalnego i łagodnego, z bonusem w postaci nieodpłatnych zajęć ze szkoleniowcem w Krakowie - bez limitu czasowego, ile byś tylko chciał lub kilku bezpłatnych zajęć w Rzeszowie albo w Rybniku lub w Tarnowskich Górach - o ile mieszkasz blisko tych miast. Szukam dla tego psa właśnie kogoś, kto chce szkolić. Zainteresowany? Quote
Szulik123 Posted January 30, 2020 Author Posted January 30, 2020 Niestety ja nie z tych rejonów ;( Quote
Recommended Posts