Aska7 Posted February 27, 2020 Posted February 27, 2020 Czyli ogon czuje : ), a to przedłużenie kręgosłupa przecież. Pięknie : ) Quote
rozi Posted February 27, 2020 Posted February 27, 2020 No :) Jak pierwszy raz usłyszałam o ogonie (leciutki ruch), to mi serce zabiło mocniej. Molly jeszcze nie była do końca pewna, czy faktycznie, ale trzeba było usłyszeć, jak o tym mówiła :))) Quote
ona03 Posted February 27, 2020 Posted February 27, 2020 Przytupciałam do cudnej Pikusi. Lolusiowi też nikt nie dawał żadnych szans na chodzenie, a po rehabilitacji biega. Tylko chwilkę korzystał z wózeczka, a im dłużej trwała rehabilitacja, tym sprawniejszy był Loluś. Wierzę, że Pikusia też stanie na łapki, wola wyzdrowienia jest bardzo ważna, a Pikusia ma jej chyba aż nadto. Trzymam za nią kciuki, szacun Moli@ 3 Quote
Moli@ Posted February 28, 2020 Author Posted February 28, 2020 11 godzin temu, ona03 napisał: Przytupciałam do cudnej Pikusi. Lolusiowi też nikt nie dawał żadnych szans na chodzenie, a po rehabilitacji biega. Tylko chwilkę korzystał z wózeczka, a im dłużej trwała rehabilitacja, tym sprawniejszy był Loluś. Wierzę, że Pikusia też stanie na łapki, wola wyzdrowienia jest bardzo ważna, a Pikusia ma jej chyba aż nadto. Trzymam za nią kciuki, szacun Moli@ Fajnie że przytupciałaś :) Wet, rehabilitantka mówią że gdyby była mniejsza już by chodziła...ale próbujemy. Pikusia chętnie współpracuje...widać delikatną poprawę... Dziś odbiorę RTG. kupię Neurovit (trzecia seria) Quote
Moli@ Posted February 28, 2020 Author Posted February 28, 2020 Mamy już RTG Pikusi..., będziemy umawiać małą z rehabilitantką i wetem na przygotowanie do elektrostymulacji 1 Quote
Moli@ Posted February 29, 2020 Author Posted February 29, 2020 Jesteśmy umówione na poniedziałek z rehabilitantką na pierwszy zabieg elektrostymulacji .. w lecznicy prowadzącej panienkę w Boliłapce:) 2 Quote
Aska7 Posted February 29, 2020 Posted February 29, 2020 Szkoda, że nie ma jakiejś stabilizacji. Przecież ten kręgosłup może się ruszać na wszystkie strony. Quote
Moli@ Posted February 29, 2020 Author Posted February 29, 2020 Oj nie podpisałam RTG...zdjęcia zrobione po wypadku. Nie miałam dostępu do płytek...odebrałam i wstawiłam Pikusia już naprostowana i jest zrost. Te zdjęcia są potrzebne do elektroterapii. Quote
Moli@ Posted February 29, 2020 Author Posted February 29, 2020 33 minuty temu, uxmal napisał: Skomentował wet to zdjęcie? :( Tak... Quote
Moli@ Posted February 29, 2020 Author Posted February 29, 2020 20 minut temu, Aska7 napisał: Szkoda, że nie ma jakiejś stabilizacji. Przecież ten kręgosłup może się ruszać na wszystkie strony. Nie rusza się...już jest pełen zrost. Była na kontrolnym badaniu 1 Quote
Dusia-Duszka Posted February 29, 2020 Posted February 29, 2020 O rany! Jak się wystraszyłam po tych rtg. :() Jest ulga. Po komentarzach rozumiem, że przed zrostem weci zdążyli nastawić choć trochę to załamanie (przesunięcie) w górnym odcinku lędźwiowym? Quote
Moli@ Posted March 1, 2020 Author Posted March 1, 2020 12 godzin temu, Dusia-Duszka napisał: O rany! Jak się wystraszyłam po tych rtg. :() Jest ulga. Po komentarzach rozumiem, że przed zrostem weci zdążyli nastawić choć trochę to załamanie (przesunięcie) w górnym odcinku lędźwiowym? Ortopeda coś zrobił... a potem przez ponad miesiąc ograniczenie ruchu i "delikatna obsługa" 1 Quote
Dusia-Duszka Posted March 1, 2020 Posted March 1, 2020 2 godziny temu, Moli@ napisał: Ortopeda coś zrobił... a potem przez ponad miesiąc ograniczenie ruchu i "delikatna obsługa" Moli@ a masz może jakieś "najświeższe" rtg? Czy mogłabyś pokazać? Quote
Moli@ Posted March 1, 2020 Author Posted March 1, 2020 44 minuty temu, Dusia-Duszka napisał: Moli@ a masz może jakieś "najświeższe" rtg? Czy mogłabyś pokazać? Nie mam...nie było robione. Wet obejrzał Pikusię i stwierdził że nie ma potrzeby wykonania kolejnego RTG... 1 Quote
Dusia-Duszka Posted March 1, 2020 Posted March 1, 2020 A jak tam ogon? Nadal pojawiają się ruchy? Quote
Moli@ Posted March 1, 2020 Author Posted March 1, 2020 11 minut temu, Dusia-Duszka napisał: A jak tam ogon? Nadal pojawiają się ruchy? Tak..., pięknie "zamiata" ogonem :) Wczoraj machnęła i zapakowaną wkładkę wyciągałam z pod szafki ,) 2 Quote
Mta82 Posted March 1, 2020 Posted March 1, 2020 @Moli@ czy nadal myjesz pupę Pikusi specjalnym płynem antybakteryjnym? Być może udałoby mi się załatwić taki jeśli się Wam przyda. Mam pytać? Quote
Moli@ Posted March 1, 2020 Author Posted March 1, 2020 34 minuty temu, Mta82 napisał: @Moli@ czy nadal myjesz pupę Pikusi specjalnym płynem antybakteryjnym? Być może udałoby mi się załatwić taki jeśli się Wam przyda. Mam pytać? Myłam mydłem antybakteryjnym stosowanym w służbie zdrowia. Płyn antybakteryjny stosuję do mycia i dezynfekcji podłogi. Kupiłam w hurtowni zaopatrującej placówki medyczne itp. Mydła już nie mam i myję panienkę dzieciowym w płynie, Pikusia śmiga w gaciach z wkładką i musi / powinna mieć mytą pupę przynajmniej 2 razy dziennie. Ja myję dwa razy - rano i wieczorem...przed bąbelkowaniem też Quote
Moli@ Posted March 2, 2020 Author Posted March 2, 2020 Dziennie dwa zabiegi elektrostymulacji..., pobudzenie mięśni w kończynach i układu nerwowego. Za przygotowanie suni (ogolenie pól pod elektrony, szkolenie - podłączenia, ustawienia odpowiednich parametrów itd + opakowanie żelu pod elektrody zapłaciłam 50,00 zł / 02.03 Wygolenia są większe niż widać na zdjęciach..., przykrywa długi włos i nosidełko Quote
Recommended Posts