Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 130
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj poleciała podwójna porcja ogłoszeń: Skrzacikowi towarzyszył Olo, więc musiałaś 2x więcej popracować ;)

Skrzaciku...skacz na pierwszą :)

Posted

Chciałabym bardzo, żeby wreszcie ktoś dostrzegł małego Skrzacika.
Uwielbiam takie maleńkie psiaczki i mocno trzymam za niego kciuki.
Pokaż się maleńki Skrzacie na pierwszej.

Posted

Może znalazłby ktoś kącik dla maleństwa?
Takie starsze psiaki nie potrzebują wiele: miejsce do spania, malutką miseczkę, króciutki spacerek i WIELKIE serce do kochania :)

Posted

[quote name='bahlsa']Może znalazłby ktoś kącik dla maleństwa?
Takie starsze psiaki nie potrzebują wiele: miejsce do spania, malutką miseczkę, króciutki spacerek i WIELKIE serce do kochania :)[/QUOTE]

dobrze i zwięźle powiedziane :loveu::loveu::loveu:

Posted

Jutro Skrzat pojedzie do domu... do jednej staruszki :) (przyjechała do schroniska po szczeniaka :D ), ma kotki, ale myślę, ze Skrzat nie będzie niegrzeczny ;)

Posted

Asior będziesz mieć kontakt z tą panią? żeby chociaż zapytać czy wszystko ok?
mocno kciuki trzymam żeby z kotami się ułozyło
Skrzaciku :loveu:

Posted

nie, bo ja dostałam taką informacje od pracowników, Panią widziałam przez chwilę i dopiero po fakcie dowiedziałam się, że ma po skrzacika przyjechać.

Pani ma na pewno koło 80 -tki, ale była z drugą Panią, która wszystko koordynowała, więc myślę, że ona dopilnuje, zeby wszystko było OK ;)

Posted

Pojechał ze swoja nową Panią do domku w Nowej Hucie.Nie mogłam sie nadziwić całej tej historii.To była miłość od pierwszego spojrzenia.Nie zraziła starszej Pani, bylej pielęgniarki, błędna informacja o wieku pieska.W poprzednia sobote przy pierwszych odwiedzinach piesek mial mieć 2 lub 3 lata a gdy doszlo do spisywania adopcji miał już 8 lat.
A jak On szedł do bramki schroniska i potem szybciutko tuptał na przystanek autobusowy i czekał cierpliwie mimo prejezdzajach non stop samochodów.Czekał cierpliwie siedzac na ławeczce a potem siup na raczki tej Pani i juz tak cała drogę .Wysiadł przepięknie sam po tych tragicznie wysokich stopniach autobusu.ON wiedział że idzie do domku i nie oglądał sie nigdzie i tylko szybciutko do przodu.A przecież to maleństwo.
Pani opowiedziała mi o tragicznej smierci swojego 2 letniego pieska przejechanego na jej oczach przez samochód.Chciała podobnego i spytała mnie a co będzie jak ona odejdzie.Powiedziałam, że jej nie wolno, bo to cudo nie może już wrócic na Rybną ,popatrzała na mnie uważnie i przyznała mi racje.
Wspaniała kobieta i wspaniały piesek.
Dla takich chwil warto być wolontariuszem,oj warto.

Posted

bo Pani chciała szczeniaka.. chyba dlatego wstępnie jej powiedziano, zę ma tak mało, bo przy adopcji i tak by się dowiedziała ile ma... a wiadomo było, ze Pani się zakocha ;)

Posted

Pani to drobniutka ,filigranowa, siwiutka kobieta, a co najwazniejsze o wielkim serduchu.Ma jednego kotka który b. cierpi po stracie pieska.Bała się, czy sie pokochają.Ale o tym dowiemy sie w sobote od opiekunki która jej towarzyszyla przy wyborze Skrzacika.To Pani Zuzanna.Wyprowadzila na spacerek w trakcie formalności 2 pieski w tym Przegubowca/świetny ,a kto go weźmie?/Jest wolontariuszem i obiecała ,ze bedzie przychodzić.
To był cud sobotni ale w niedzielę był nastepny !!!!
Oby takich wiecej, bo jest tyle cudownych psiaków.Moje kochane ,duże w G , a cudny Tajfun? czy nikt nie chce pól chowka?rudzielec wspaniały a Rufus tez rudy na spacerku elegancki,czyściutki dostojny Pan.Pięknie szedł na smyczy a byl to chyba 3 spacer w ciągu 1,5 roku.Boże,jak im pomóc????

Posted

Pani to drobniutka ,filigranowa, siwiutka kobieta, a co najwazniejsze o wielkim serduchu.Ma jednego kotka który b. cierpi po stracie pieska.Bała się, czy sie pokochają.Ale o tym dowiemy sie w sobote od opiekunki która jej towarzyszyla przy wyborze Skrzacika.To Pani Zuzanna.Wyprowadzila na spacerek w trakcie formalności 2 pieski w tym Przegubowca/świetny ,a kto go weźmie?/Jest wolontariuszem i obiecała ,ze bedzie przychodzić.
Oby takich wiecej, bo jest tyle cudownych psiaków.Moje kochane ,duże w G , a cudny Tajfun? czy nikt nie chce pól chowka?rudzielec wspaniały a Rufus tez rudy na spacerku elegancki,czyściutki dostojny Pan.Pięknie szedł na smyczy a byl to chyba 3 spacer w ciągu 1,5 roku.Boże,jak im pomóc????

Posted

arinalilu napisał(a):

arinalilu czy ten cud to pan Alfred ,ktory ze mna sie umowil po Brozke ale jak sie okazlo ze poszla do domku w piatek wzial starsza suczke kRecie i miala miec 11 lat ,u weta okazlo sie ze ma 14 od 2 lat w schronisku i ma ogromnego gruczolaka i mimo ze wetka mowila ze moze miec przezuty to pan Alfred powiedzila ze jak juz wzial to dlaczego ma ja oddac :shake:i zawiozlam ich do domciu ,obcielam z koltonow ,a Agag w czwartek z pania Ola maja jechac Krecie okapac ale najwzaniejsze ze pan Alfred powiedzila ze nie bedzie przychodzil na krew i przeswietlenie suczki do schroniska bo mu proponowali ale ze zaraz na drugi dzien uda sie do swojego weta. dzisiaj bede dzwonic co powiedzila weta w sparwie zdrowia suni