bumbumciao Posted August 10, 2019 Posted August 10, 2019 Witam wszystkich. Jako, że jestem nowy na forum, oraz potrzebuje pilnej pomocy, proszę moderacje o umieszczenie wątku w odpowiednim dziale. Od około dwóch miesięcy moja suczka posiada ogromny brzuch, a przy tym nie wydaję mi się żeby odczuwała jakikolwiek związany z tym ból. Brzuch Sonii zaczął rosnąć ok. 2 miesięcy temu a "maksymalny" rozmiar osiągnął 1-2 tygodnie temu. Weterynarz wzrócił uwagę na jej brzuch ok 3 tygodni temu na szczepieniu. 2 tygodnie później piesek pojechał na USG. Weterynarz nie mógł stwierdzić co jest nie tak, ze względu na wszechobecną wodę. Dodam jeszcze, że pierwszy raz widział coś takiego, gdyż woda w brzuchu suczki była w "komorach" przypominających plaster miodu. Z góry dziękuje za pomoc. Quote
dwbem Posted August 10, 2019 Posted August 10, 2019 I weterynarz nie ściągnął płynu z brzucha i nie zaczął leczenia? Zmień weterynarza i to szybko. Quote
jola&tina Posted August 10, 2019 Posted August 10, 2019 Nic więcej wet nie powiedział? Nie zalecił dalszych badań? Mówił coś na temat leczenia? A jak czuje się sunia? Je, sprawnie porusza się, nie męczy się? W jakim jest wieku? Quote
bou Posted August 10, 2019 Posted August 10, 2019 2 godziny temu, bumbumciao napisał: Weterynarz nie mógł stwierdzić co jest nie tak, ze względu na wszechobecną wodę. Dodam jeszcze, że pierwszy raz widział coś takiego, gdyż woda w brzuchu suczki była w "komorach" przypominających pl...... To jakiś niedouczony weterynarz...może poszukaj takiego,który bedzie wiedział skąd u psa bierze sie wodobrzusze. Poza tym - pies na pewno odczuwa ból,bo płyn uciska na narządy wewnętrzne.2 miesiące nic nie zrobiono z wodobrzuszem??Nie do wiary... Quote
Anula Posted August 11, 2019 Posted August 11, 2019 Ten płyn musi być na cito spuszczany i poznana przyczyna.Jedź do Kliniki z sunią.Pomóż jej,jest przecież Twoim psiakiem. Quote
bou Posted August 11, 2019 Posted August 11, 2019 21 godzin temu, bumbumciao napisał: Od około dwóch miesięcy moja suczka posiada ogromny brzuch A w ciązy suczka nie jest? Quote
ksaweri Posted October 22, 2019 Posted October 22, 2019 Pewnie była w ciąży bez wiedzy właściciela. Ewentulanie może być to nowotwór, ale zapewne to niespodziewana psia ciąża. Quote
Recommended Posts