Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia ‎2019‎-‎07‎-‎28 o 19:29, Moli@ napisał:

Na wynik badania musisz czekać a zapach (jeżeli się na tym zna) może nawet życie uratować i często ratuje ,)

No właśnie.

Byłam w Waszych okolicach, miałam dzwonić/zajrzeć, ale nie wyszło. Ale myślałam o Was!

Posted
Dnia 28.07.2019 o 15:12, Moli@ napisał:

Miś czuje się dobrze...na łapce w okolicy pachwiny i stopie nie ma obrzęku , zaczerwienienia, ranek czy otarć. Szew gotowy do usunięcia nici (w poniedziałek). Obrzęk dupci z każdym dniem mniejszy... a na pupie "pawiana" i łysinie na ogonku są  pierwsze włosy.

100_5393.JPG

Szczęśliwie wszystko idzie ku lepszemu... chociaż to zdjęcie podpada chyba pod molestowanie ;)

Posted

Cudny szogunek wariatunek :) Odżył na włościach.
Trzymam kciuki za gojenie.

Moli@, czym mogę posmarować skórę, która się zaczerwieniła w miejscu golenia (nie szwów, szwy ładne)? Wygląda jak podrażnienie, wyskoczyła dopiero po paru dniach i dzisiaj zaczęła dokuczać psu. Jutro zapytam naszej wetki (dzisiaj już nie odbierała telefonów o tej porze), ale chcę też porównać z Twoim doświadczeniem.

Posted

Burza uszkodziła telefoniczną linię (odcinek naziemny) i netu nie miałam :(

Przed chwilą wyszedł monter :)

Bez internetu jak bez ręki..., szczerze mówiąc to straszne, jak człowiek potrafi się uzależnić ;(

Posted
Dnia 29.07.2019 o 22:41, Tyś(ka) napisał:

Cudny szogunek wariatunek :) Odżył na włościach.
Trzymam kciuki za gojenie.

Moli@, czym mogę posmarować skórę, która się zaczerwieniła w miejscu golenia (nie szwów, szwy ładne)? Wygląda jak podrażnienie, wyskoczyła dopiero po paru dniach i dzisiaj zaczęła dokuczać psu. Jutro zapytam naszej wetki (dzisiaj już nie odbierała telefonów o tej porze), ale chcę też porównać z Twoim doświadczeniem.

Na pewno już sobie poradziłaś z zaczerwienieniem skóry w miejscu golenia u psiaka...

ja po pierwsze myję ciepłą wodą..., osuszam, dezynfekuję  Octeniseptem... odczekuję żeby wsiąkł i na koniec smaruję maścią ochronną z witaminą A (lubię ten produkt) - natłuszczam.

Posted
Dnia 29.07.2019 o 21:27, malagoska napisał:

Szczęśliwie wszystko idzie ku lepszemu... chociaż to zdjęcie podpada chyba pod molestowanie ;)

Miś w takiej pozycji śpi ,)

Posted
3 minuty temu, Moli@ napisał:

Na pewno już sobie poradziłaś z zaczerwienieniem skóry w miejscu golenia u psiaka...

ja po pierwsze myję ciepłą wodą..., osuszam, dezynfekuję  Octeniseptem... odczekuję żeby wsiąkł i na koniec smaruję maścią ochronną z witaminą A (lubię ten produkt) - natłuszczam.

Tak, dziękuję ;)
Octenisept poszedł w ruch i maść ochronna również z dodatkiem aloesu. Posmarowałam wieczorem, a koło 9tej rano dnia następnego zaczerwienienie złagodniało, teraz brzunio ładny.

Posted
Przed chwilą, Tyś(ka) napisał:

Tak, dziękuję ;)
Octenisept poszedł w ruch i maść ochronna również z dodatkiem aloesu. Posmarowałam wieczorem, a koło 9tej rano dnia następnego zaczerwienienie złagodniało, teraz brzunio ładny.

Super :)

Posted
Przed chwilą, malagoska napisał:

Czy mnie wzrok myli, czy doopka prawie zarośnięta?

Grzbiecik ,) ...,  na dupce "pawiana" na "barometrze"  włos śmielej sobie poczyna ,)

Posted
Przed chwilą, malagoska napisał:

Tak, miałam na myśli grzbiecik.  Ale na doopce pawiana też zaczyna...?

I na dupce i na ogonie zaczyna odrastać. Obrzęk z dupci prawie zszedł :)

Za kilka dni pozbywamy się gipsu..., spróbuję zgrać z badaniem okulistycznym.

Posted
1 minutę temu, Moli@ napisał:

I na dupce i na ogonie zaczyna odrastać. Obrzęk z dupci prawie zszedł :)

Z przyjemnością się czyta takie wiadomości :)

Oby tak dalej :)

Posted
3 minuty temu, malagoska napisał:

Z przyjemnością się czyta takie wiadomości :)

Oby tak dalej :)

Mam nadzieję że teraz to już z górki :)

Nie będzie gipsu, można kapać (w szamponie dermatologicznym).

Posted
59 minut temu, malagoska napisał:

Ile ta nóżka była w gipsie? Chyba 2 tygodnie...?

Co jeszcze czeka Misia poza operacją oczek?

19 lipca powtórnie zakładano gips..., czas leci jak szalony :( Umówiłam się z wetką na czwartek / piątek na zdjęcie.

Poza operacją oczek jeszcze wet obstukany w endokrynologii  obejrzy malca..., po kontrolnym badaniu krwi.

Mam nadzieję że już więcej nic nie wyskoczy.

Posted

Nie ma to jak pies, co miał pana pająka. Warto spojrzeć i zrozumieć, się przyda zamiast ciuciania nad byle czym. Psu się przyda.

100_5444.JPG

• Upvote 1
Posted

Miś czuje się dobrze, już od dawna nie podaję środków przeciwbólowych.

Po zdjęciu gipsu, pisałam wcześniej, potrzebne będą kąpiele w szamponie dermatologicznym... prawdopodobnie dodatkowo z wcieraniem leku. Skóra jest bardzo wysuszona, łuszczy się...

100_5479.JPG

100_5477.JPG

100_5475.JPG

100_5472.JPG