Asior Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 agaga21 napisał(a):ja dostaję w sprawie etny same głupie maile :angryy: a do mnie dzwonią osoby nie mające jakiegokolwiek doswiadczenia w tej rasie... to pewnie skutek tego uśmiechniętego zdjecia :roll: Quote
yoshiyuki Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 co słychać u mojej ulubionej Etny, w tak ładny ostatni week maja?:) Quote
agaga21 Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 no właśnie, czy zgłosił się ktoś odpowiedni? sunia ma całe mnóstwo obserwujących allegro(6!:evil_lol:) i dostałam jednego maila w którym ktoś się pytał gdzie można sunię poznać.odesłałam go do asior i napisałam ze sunia zostanie oddana tylko po sprawdzeniu domu przez jej opiekunkę(asior) i po podpisaniu umowy.i co, cisza? Quote
Asior Posted May 30, 2009 Author Posted May 30, 2009 żadnych zainteresowanych.. jedna osoba, ale odradziłam mu etne, bo nie miał styczności z tą rasą.... Dziś nie pojechałam bo lało.. może jutro będzie ładniej.... Quote
yoshiyuki Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 bo to zdjęć więcej tego słodkiego pyszczka trzeba!;) Quote
agaga21 Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 asiu czy już mozesz coś więcej o suni powiedziec? Quote
Asior Posted May 30, 2009 Author Posted May 30, 2009 ale co więcej??? Nadal nie było jak sprawdzić jej do innych psów... poprostu nie ma na tyle łagodnego i tolerującego inne suki.... My z r4eguły wyprowadzamy psiaki z pojedynczych klatek a w tych są psy z reguły agresywne do innych :( Quote
yoshiyuki Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 wiesz jak to jest.... wszystkie asty, bullowate, rottki wsadza się do pojedynczych z zasady, po co ryzykować - tak raz powiedziała mi pielegniarka. Pablo też był w pojedynczej, zresztą na przeciwko Etny, a jak wyciągnęliśmy go ze schronu pojechał do Goblinów (hodowców bulli), którzy posiadają 5 bulli i jednego buldożka francuskiego, i Pablo nie był od nich odseparowany ;) Quote
Asior Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 dostałam dziś maila w sprawie Etny.... powalił mnie... Witam! Czy adopcja jest jeszcze aktualna? Za kilka tygodni będę się przeprowadzać do domu jednorodzinnego na wsi i szukam dużego pieska do towarzystwa. Gwarantuję kompleksową opiekę i dobre warunki ( dom jest duży, mamy podwórko środki na utrzymanie psa).Od 3 lat opiekuję się już kotką ze schroniska i niewidomym spanielem. Jednak te zwierzęta zostaną z moją mamą i babcią. Natomiast w nowym miejscu zamieszkania jest już jeden pies- mieszanka owczarka niemieckiego, który jednak jest na łańcuchu( sprawka mojej drugiej babci) i w związku z tym nie wiem jak Etna zareagowałaby na niego.Oczywiście będzie miała pełną swobodę poruszania się po domu i w obrębie ogrodzenia. Czy można jakoś wcześniej sprawdzić jej zachowanie w stosunku do innych psów? Ewentualnie mogłabym ją wziąć na próbę za ok.5-6 tyg żeby zobaczyć jak dogaduje się z tym drugim psem. pozdrawiam klaudia napisałam jej ze po pierwsze Etna nie nadaje się do innych zwierząt, a po drugie nie oddamy psa do domu gdzie inny psiak jest na łańcuchu.... Quote
agaga21 Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Asior napisał(a): napisałam jej ze po pierwsze Etna nie nadaje się do innych zwierząt, a po drugie nie oddamy psa do domu gdzie inny psiak jest na łańcuchu.... i bardzo dobrze!:angryy: Quote
agaga21 Posted June 6, 2009 Posted June 6, 2009 dostałam maila: Jestem zainteresowany wraz z przyszłą żoną tą adopcją i mam pytanie odnośnie załatwienia tych papierów adopcyjnych, ile to potrwa ? Pytam gdyż mieszkamy obecnie w Bolesławcu (na dolnymśląsku) i ta podróż chwile może potrwać. Jeżeli chodzi o nasze warunki to niedawno wprowadziliśmy się do bloku na pierwsze pietro, nie jest to wymażone miejsce dla takiego pieska (suczki), ale generalnie prowadzimy dość ruchliwe życie, gdyż jestem wojskowym i ruch jest wpisany w mój tryb życia. Na weekendy prawie co tydzień jeździmy do Bogatynii (jakieś 80 km od Bolesławca) do rodziców, którzy mają pieska mieszańca i moi teściowie mają dwie suczki owczarka niemieckiego i równierz mieszańca, wszystkie suczki są kochane przez wszyskich. Insteresuje nas Etna, gdyż od dawna podoba nam się ta rasa i praktycznie od zawszę mamy słabość do zwierzątek. Moja dziewczyna ma 3 króliki, 2 suczki i mamy rybki. Prosimy o szybką odpowiedź i wrazie pozytywnego rozpatrzenie tego co napisałem proszę o jakąś propozy cję terminu "adopcji". Oczywiście odpowiemy na jakieś pytania jeżeli zajdzie taka potrzeba, na koniec chcielibyśmy dodać że poprostu zakochaliśmy się w Etnie od pierwszej fotki jaką zobaczyliśmy. Czekamy na odpowiedź i pozdrawiamy :) odesłałam do asior ;) Quote
andzia69 Posted June 7, 2009 Posted June 7, 2009 Bolesławiec...mamy tam kogos w razie co? coś mi świta...ale ie mogę sobie przypomnieć... Asior - zapytaj ich czy mieszkanie maja wynajmowane... Quote
Asior Posted June 8, 2009 Author Posted June 8, 2009 niestety nikt do mnie nie dzwonił.... Etne zaprowadziłam w niedziele do weta, bo sikała bardzo dziwnie, tak tylko po kilka kropelek i jakby miała z tym problem... Zrobili jej od razu USG ale pęcherz był pusty więc nie udało się jednoznacznie stwierdzić, czy ma zapalenie pęcherza czy coś innego.. Na razie dali jej leki i dziś miała mieć badania brane... Co jednak mnie zszokowało.... Sunia dała sobie zrobić przy sobie wszystko.. Oczywiście profilaktycznie musiałam jej załozyć kaganiec.... ale po pierwsze wywróciliśmy ja na plecy, trzymałam ją za łapkę, zeby się nie odwróciła wetka ją goliła, potem usg, nawet nie mruknęła.... NAPRAWDE TA SUNIA MNIE ZASKAKUJE!!!!! Bardzo pozytywnie... potem wetka trzymała ją dość wysoko w górze za tylnie łapki,(przednie stały na ziemi) , bo ona ma coraz gorzej z tą tylnią łapką, bardziej widać, zę utyka.... PRAWDOPODOBNIE jednak to jest skutkiem jednak jakiegoś wypadku bo sunia ma dość wyraźnie inną tą łapkę, jakby krótsze biodro miała.... Quote
agaga21 Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 ojej, to ja nie wiedziałam, ze ona ma cos noe tak z łapką. etna, nie choruj nam! ja nie rozumiem...etna ma na allegro ciągle ok6 obserwatorów, ja dostaję maile, te sensowne odsyłam na telefon do asior i nikt nie dzwoni...??? ci ludzie są niepoważni...za duzy wysiłek, żeby zadzwonić? zawracanie dupy:shake::angryy: Quote
Asior Posted June 8, 2009 Author Posted June 8, 2009 no ma.. kiedyś pisałam.. najpierw mówili, że to może być coś z nerwem kulszowym, ale teraz twierdzą, że to jednak po jakimś dawnym wypadku może być.. Ona ma jedno żebro też takie jakby odłamane, odstaje dość mocno jedno.... ale po przyglądnięciu się obu łapkom, to rzeczywiście one się znacznie różnią od siebie... najgorsze jest, ze ona coraz bardziej zauważalnie utyka na nią.... Quote
agaga21 Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 moze ta łapeczkę trzeba by leczyć? co wasz wet na to? Quote
Asior Posted June 8, 2009 Author Posted June 8, 2009 to stara kontuzja, ponoć nie operacyjna..... źle zrośnięte prawdopodobnie złamanie... Quote
Uru Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 piękna psinka! do zakochania!:loveu: niesamowicie przypomina mi moja krówkę:) linka do tego watku popodsyłam kilku ludziom,może to pomoże jakoś ruszyć sprawę pięknej Etny:roll: A mam pytanie,czy sunia jest wysterylizowana?co by uniknąć moze czajacych sie nią pseudohodowców,choc raczej sie nie czają,skoro mało kto sie odzywa w jej sprawie. Quote
bladziuha Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Psinka faktycznie cudowna...wysterylizowana Uru. W 1 poście było :p pomyślimy...kto by taką psinkę chciał...:???: Quote
Asior Posted June 12, 2009 Author Posted June 12, 2009 mam o nią masę telefonów.. z allegro agagi :loveu: Ale to wszystko osoby, które nie mają pojęcia o rasie..... Podoba im się ona bo pięknie się uśmiecha na zdjęciach..... :shake: jeden facet się uparł, ze koniecznie ją musi zobaczyć, i ze sobie poradzi... będzie w schronie w przyszłym tyg w weekend bo dopiero wtedy mogę podjechać tam.. agaga, mam prośbę, napisz w tym allegro, zę sunia nie jest dl;a każdego, bo jest bardzo nie ufna i ciężko jej zaufać człowiekowi.. ze potrzebuje trochę pracy z nią przez doświadczoną osobę... Quote
Asior Posted June 19, 2009 Author Posted June 19, 2009 Byłam z Etną na szkoleniu metodą klikerową.... To były nasze pierwsze zajęcia, i Etna się nie pokazała zbytnio bo olała smaczki a interesowało ja wszystko, tylko nie to co powinno... Dopiero pod koniec, zajęła się smakołykami, i trochę poklikałyśmy :D Zaskoczyła mnie jednak tym, ze jak podeszła do nas Zula(treserka), to Etna zaczęła się zachowywać jak normalny otwarty pies.. zaczęła lizać zulę po rękach po buzi, chciała jej się na kolana władować :crazyeye: normalnie nie ten sam pies!!!!!!! Quote
agaga21 Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 az trudno uwierzyć, że nie było o nią żadnych sensownych telefonów przez tak długi okres czasu:shake:! takie psy jak ona znajdują dom w miesiąc-dwa. Quote
bahlsa Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 A co z Etną Asiorku? ona ma jakieś ogłoszenia? prawdę powiedziawszy to baaardzo mi się podoba :) Quote
Asior Posted June 28, 2009 Author Posted June 28, 2009 ma tylko allegro al;e mam o nią mnóstwo telefonów... jednak zaden sensowny.. dzwonią ludzie bo ona jest śliczna, ale sa kompletnie nie przygotowani do opieki nad astem/bulem... :roll: To trudny pies... Quote
Asior Posted July 14, 2009 Author Posted July 14, 2009 z nogą Etny, bardzo źle :placz: prawie wogóle nie staje na tej łapie :placz: Załatwiłam zgodę od P. prezes na konsultację u chirurga poza schroniskiem... Pojadę z nią na dniach, wezmę też Primę tą z krzywą łapką... bo też mi się nie podoba... Filmik nagrałam, ale tylko 3 sekundy bo mi bateria padła.. :roll: ale widać jak chodzi :( to na końcu, kiedy tak wygina się w pałąk, to właśnie tak sika.. taka wygięta, jak by ją coś bolało.. miała leczenie na sikawkę, ale nadal tak to wygląda... MOV00095.flv video by psykrakow - Photobucket Quote
Recommended Posts