Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 14.06.2019 o 21:37, Poker napisał:

Dorzucę 5 dyszek jednorazowo. Przelać na Twoje konto , Saro 2011 ?

Dnia 15.06.2019 o 15:18, Ajula napisał:

poproszę nr konta, to zrobię przelew, bo jutro wyjeżdżam na tydzień

Dnia 13.06.2019 o 11:47, Patrycja96 napisał:

W związku z tym że Dolarek znalazł domek

Ja przenoszę swoją deklarację(15 zl) na Misia

Pieniążki już na koncie, bardzo serdecznie dziękuję <3.

30zł -Patrycja96 /17.06.2019/stała VI,VII
20zł -Ajula /17.09.2019 /stała VI
50zł -Poker /17.06.2019 /jednorazowa

Posted

Misio był dzisiaj u weta, został zważony, odrobaczony, zaczipowany, została mu założona książeczka. Za kilka dni czeka go szczepienie na wściekliznę, potem z tydzień odczekamy i zaszczepimy na wirusówki. Następnie zrobimy podstawowe badania krwi i umówimy na kastrację.

534549083_Przegldodrobaczeniechip.JPG.029d87cc6790220c526f679725f6cb9d.JPG

Posted

Według mnie Misio to bardzo fajny i śliczny piesek. Prawie idealny. Jest w dobrej kondycji fizycznej i psychicznej. Wymaga tylko ukierunkowania i korekty niektórych zachowań.

Pierwsza kupa Misia była twarda, sucha, częściowo biała. Czyli w jadłospisie miał też kości. 

• Like 1
Posted

a.JPG.dd4384b0e7a7916235694eb594834c13.JPG

M1.JPG.9ffb5d78078a8dfbd48b7380caad6e45.JPG

Znalezione obrazy dla zapytania gify misie szare tedi

Najnajnajcuuudowniejszy Pan Misio

na Ziemi

ale z radosci

kokany cudny

cieszy kazdenkim lstenkiem

powietrzem dzioneczkiem

sloneczkiem

koja nasze serca te wszytkie wiesci i zdjateczka

• Like 2
Posted

Frezja Misia nie polubiła, denerwował ją. Ona najbardziej lubi Kofiego. Niestety, dziadek Kofi ostatnio niedomaga, ma bóle kostno - stawowe związane ze starym, źle zrośniętym złamaniem i zmianami zwyrodnieniowymi w kręgosłupie. Bardzo źle to znosi, bo jest aktywnym, nadpobudliwym psem. Ze względu na samopoczucie Frezji i Kofiego przeniosłam Misia na piętro i dobrze zrobiłam. Moje suczki z marszu ostudziły jego zapędy seksualne. Udało im się nawet zachęcić go do zabawy. Misio jest ruchliwym, ciekawskim psem. Nie znosi samotności i nudy. Gdy jest sam, wokalizuje. W towarzystwie suczek zostaje bez problemu. Z samcami nie szuka zwady, ale w ich obecności jest spięty. Na spacerach poza posesją traci słuch, interesuje go wszystko, zatraca się całkowicie. Spuszczony ze smyczy pobiegłby przed siebie nie oglądając się na nic. W ogródku już przychodzi na zawołanie, ale bardzo niechętnie. Jeżeli miałby możliwość wyjść poza posesję, bez oporów by to zrobił. Typ włóczykija. Dużo w nim stłumionej niezależności i uporu. Potrafi być bardzo miły dla opiekuna. Pogodny. Wyjątkowo łagodny. Emocjonalny. Szybko się aklimatyzuje. 

• Upvote 2
Posted
55 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Czyżby wychodził z niego terierek? Niemniej jednak, jest pełen uroku :)

Myślę, że w dużej mierze wpłynęło na niego dotychczasowe życie. Ma pewne przyzwyczajenia i upodobania. Na razie zachłysnął się wolnością, z czasem nabierze ogłady, wyciszy się. Kastracja bardzo wskazana. 

• Like 2
  • Upvote 1
Posted

To tak, jak mój ancymon. Na początku większego "nieokrzesańca" nie widziałam, istne szaleństwo na spacerach :D i brak ogłady. Po latach nauczył się co nieco, ale ja nie mam talentu i wiedzy hop!, więc myślę, że Misiowi wystarczy znacznie krótszy czas ;)

Posted
Przed chwilą, hop! napisał:

Misio już zaszczepiony przeciwko wściekliźnie. Na kota w lecznicy zareagował przyjaźnie.

Super. Dwie dobre wiadomości -to że w końcu zaszczepiony i że przyjazny do kotka :)

Posted

Misio to mocno zbudowany kurdupelek. Ma około 33 cm wysokości w kłębie. Jest trochę za szczupły, chociaż pół kilograma powinien przytyć. Wcale nie jest łakomy, to wręcz niejadek. Zaczęłam mu moczyć suchą karmę i dodawać trochę karmy z puszki. Taki mokry posiłek je chętniej, niż suchą karmę. Misio w pełni się zadomowił i przekonał do siebie nawet chimeryczną Frezję.

zfm1.JPG

zfm2.JPG

zfm3.JPG

• Like 2
Posted

Takie wiejskie psiaczki, nauczone na chlebie ze zlewkami pozostałymi z obiadu niechętnie chcą jeść chrupki. Ja kiedy jadę na wieś do rodziny i częstuję ich psiaki suchą karmą to nawet nie chcą jej tknąć :)

Posted

Mam kilka zdjęć pozowanych Misia na kanapie, ale wstawię jutro. Misio potrafi już sam wgramolić się na kanapę i jest z siebie bardzo dumny. :-)

• Like 1
Posted
12 godzin temu, Sara2011 napisał:

Takie wiejskie psiaczki, nauczone na chlebie ze zlewkami pozostałymi z obiadu niechętnie chcą jeść chrupki. Ja kiedy jadę na wieś do rodziny i częstuję ich psiaki suchą karmą to nawet nie chcą jej tknąć :)

Misio wzgardzi nawet plasterkiem szynki. To naprawdę grymaśnik. Dzisiaj rano nie zjadł swojej porcji. Daję mu karmę Josera Festival od pani "Dolarkowej" z dodatkiem karmy mokrej Frezji. Musimy się zdzwonić, żeby pogadać o Misiu. 

mi1.JPG

mi2.JPG

mi3.JPG

mi4.JPG

• Like 1
  • Upvote 1