rozi Posted May 4, 2019 Posted May 4, 2019 R O X I Piesunia starzeje się troszkę, martwią mnie Jej finanse - ma deklaracje wystarczające na DT (znakomity DT), ale chciałabym jakiś grosik oszczędności żeby miała, na... leki jakieś, badania, gdyby trzeba, ostatnio trzeba było... Do sprzedania mam tym razem (już nie mam) Cymbidium (następny post) I hoya carnosa, zdrowiutka, potrójna - cena 60zł 40zł 30zł za 3 roślinki w jednym pojemniku - tylko Warszawa Sprzedana - JOLY Quote
rozi Posted May 4, 2019 Author Posted May 4, 2019 SPRZEDANE Mam dorosłą roślinę, już prawie same korzenie w donicy, muszę rozbić donicę i podzielić. Myślę, że uda mi się uzyskać 5-6 kępek, więc do sprzedania 4 kępki. Cena 30zł za jedną. R O Z L I C Z E N I E: 1. uxmal - 30zł - wpłacone - odebrane 2. JOLY - 30 + 30 + PP20 = 80zł wpłacone - wysłane 13.05 - doręczone 3. koja - 30 + PP15 = 45zł - wpłacone 50zł - wysłane 13.05 - doręczone - nadpłata 5zł 4. b-b - 30 + PP15 = 45zł - wpłacone 50zł - wysłane 13.05 - doręczone - nadpłata 5zł ____________________________________________________________ RAZEM DLA ROXI 160ZŁ Przed chwilą przelałam całość na konto Skarbnika Babuszki. Kwitnie co roku, ścinam do wazonu. Nie nawożona, silna, dostanie dobre warunki, to dopiero będzie kwitła :) Ma... 10 latek u mnie. Quote
rozi Posted May 4, 2019 Author Posted May 4, 2019 Zapraszam :) Tylko odbiór w Warszawie na linii Metro1. Quote
rozi Posted May 4, 2019 Author Posted May 4, 2019 Zmieniłam warunki/zakres terytorialny odbioru, przepraszam, ale nie bardzo sobie wyobrażam zapakowanie do wysyłki, on ma długie liście... Quote
uxmal Posted May 4, 2019 Posted May 4, 2019 wpadałam chyba w kwiatki.. Poproszę 1 sztukę sadzonki plus instrukcję opieki. Quote
rozi Posted May 4, 2019 Author Posted May 4, 2019 Przed chwilą, uxmal napisał: wpadałam chyba w kwiatki.. Poproszę 1 sztukę sadzonki plus instrukcję opieki. O! Ślicznie dziękuję! Cudny jest, będziesz się cieszyć :) Quote
Poker Posted May 4, 2019 Posted May 4, 2019 to się rozi rozszalała z bazarkami. Musze wziąć z niej przykład :) Zdradzę tajemnice jak można wysyłać długie rośliny. Kiedyś wysyłałam papirus ,chyba miał z 80 cm , zrobiłam rusztowanie z butelek po 1,5 litrowej mineralnej. Doszedł w całości. Za chwilę otworzę bazarek z kwiatami i też będę wysyłać w taki sposób sansewierię. 1 Quote
uxmal Posted May 4, 2019 Posted May 4, 2019 47 minut temu, Poker napisał: to się rozi rozszalała z bazarkami. Musze wziąć z niej przykład :) Zdradzę tajemnice jak można wysyłać długie rośliny. Kiedyś wysyłałam papirus ,chyba miał z 80 cm , zrobiłam rusztowanie z butelek po 1,5 litrowej mineralnej. Doszedł w całości. Za chwilę otworzę bazarek z kwiatami i też będę wysyłać w taki sposób sansewierię. otwieraj Pokerku, bo czekam od dawna :) Quote
rozi Posted May 5, 2019 Author Posted May 5, 2019 Mam też śliczną hoję carnosa, trzy sztuki w jednym pojemniku. Posadziłam dla Krzysia, ale jego żona woli bardziej nowoczesne kwiatki... Mogę sprzedać za 60zł dla Roxi. Tylko Warszawa. Zdjęcie z jesieni, teraz ma więcej liściuszków Woskowców mam dużo, więc oczywiście sadzonki też mogę sprzedać (nieukorzenione po 5zł) - nie wystawiam, bo Selenga ma na bazarku, nie chcę robić konkurencji. Quote
b-b Posted May 5, 2019 Posted May 5, 2019 11 minut temu, koja napisał: szkoda, że tylko Warszawa :( Ano szkoda :( Quote
rozi Posted May 5, 2019 Author Posted May 5, 2019 2 godziny temu, koja napisał: szkoda, że tylko Warszawa :( Wiesz co, ja nie wiem co będzie po rozbiciu tej donicy. Na oko 80cm będą miały te sadzonki, a w poprzek zależy jak się uda rozciąć. Tak od razu komuś dać do szybkiego posadzenia, to się nie bardzo boję, zresztą będę się umawiać ze wszystkimi tego samego dnia, jeśli się sprzeda. W ostateczności mogę wysłać na Twoją odpowiedzialność. Quote
rozi Posted May 5, 2019 Author Posted May 5, 2019 4 minuty temu, b-b napisał: Ano szkoda :( Cymbidium czy woskowiec? :) Quote
b-b Posted May 5, 2019 Posted May 5, 2019 1 minutę temu, rozi napisał: Cymbidium czy woskowiec? :) Cymbidium . Ślicznie na zdjęciu wygląda a Twoje jej chwalenie zachęca ;) Hoję już mam . Quote
rozi Posted May 5, 2019 Author Posted May 5, 2019 1 minutę temu, b-b napisał: Cymbidium . Ślicznie na zdjęciu wygląda a Twoje jej chwalenie zachęca ;) Hoję już mam . No jesienią tak wygląda, po wakacjach na balkonie :) Quote
Poker Posted May 5, 2019 Posted May 5, 2019 rozi, nie pogonisz mnie ? Ja mam hoję 36 letnią !!! i 2 kilku letnie. Mogę zrobić sadzonki. Quote
Anula Posted May 5, 2019 Posted May 5, 2019 Jeżeli to nie będzie problemem to poproszę Cymbidium z wysyłką.Wysyłka na początku tygodnia-nadanie do godz.15;druk-Paczka Pocztowa-priorytet.Nie wysyłać Paczka+. Paczka powinna dotrzeć na drugi w ostateczności trzeci dzień.Dobrze zabezpieczyć korzenie w woreczku z wilgotną ziemią,torfem.Obłożyć sadzonkę np.papierami w pudełku aby nie miała możliwości przesuwania się. Tym sposobem dojdzie szybko i bez problemu. Quote
rozi Posted May 5, 2019 Author Posted May 5, 2019 16 godzin temu, Poker napisał: rozi, nie pogonisz mnie ? Ja mam hoję 36 letnią !!! i 2 kilku letnie. Mogę zrobić sadzonki. Ja mam dwie hoje z 1986 r., czyli 33-letnie, wiszą w koszach pod sufitem. I jedną taką wielgachną 15-letnią. A ta do sprzedania ma dwa latka, byłaby większa, gdybym jej dała warunki, ale trzymam ją do oddania. Albo roczek ona ma? Roczek roczek, w ubiegłym sadziłam. Quote
rozi Posted May 5, 2019 Author Posted May 5, 2019 2 godziny temu, Anula napisał: Jeżeli to nie będzie problemem to poproszę Cymbidium z wysyłką.Wysyłka na początku tygodnia-nadanie do godz.15;druk-Paczka Pocztowa-priorytet.Nie wysyłać Paczka+. Paczka powinna dotrzeć na drugi w ostateczności trzeci dzień.Dobrze zabezpieczyć korzenie w woreczku z wilgotną ziemią,torfem.Obłożyć sadzonkę np.papierami w pudełku aby nie miała możliwości przesuwania się. Tym sposobem dojdzie szybko i bez problemu. No dobrze. W takim razie zapisuję zakup, dziękuję ślicznie Quote
koja Posted May 5, 2019 Posted May 5, 2019 8 godzin temu, rozi napisał: Wiesz co, ja nie wiem co będzie po rozbiciu tej donicy. Na oko 80cm będą miały te sadzonki, a w poprzek zależy jak się uda rozciąć. Tak od razu komuś dać do szybkiego posadzenia, to się nie bardzo boję, zresztą będę się umawiać ze wszystkimi tego samego dnia, jeśli się sprzeda. W ostateczności mogę wysłać na Twoją odpowiedzialność. jeżeli zgodzisz się zapakować i wysłać to poproszę :) Quote
rozi Posted May 5, 2019 Author Posted May 5, 2019 6 minut temu, koja napisał: jeżeli zgodzisz się zapakować i wysłać to poproszę :) A mam wyjście? :D Ślicznie dziękuję, zapisuję Ja zwinę te liście chyba, najwyżej się któryś złamie, storczykowi to nie zaszkodzi. Ale mam nerwy teraz! :D Quote
Recommended Posts