sue Posted April 5, 2019 Posted April 5, 2019 Jest sobie taka psina Kundelek, raczej dość młody, nie wiadomo, skąd się wziął. Pojawił się zimą, dostał kącik u sąsiadki, ma jedzenie i nocleg. Obecnie jednak poczuł się "zadomowiony" i zaczął agresywnie bronić podwórka, które nie jest dobrze zabezpieczone, prawdopodobnie też kogoś pogryzł. Sąsiadka nie może go wziąć do domu, bo ma 3 duże psy, nastawione do małego dość agresywnie. Na razie został zabezpieczony na łańcuchu, ale co to za życie :( Może uda się znaleźć mu dom? A na razie może jakiś hotelik lub DT? Szkoda pieska, na razie pogryzienia nie udowodniono, ale nie może biegać luzem, bo jest agresywny do przechodzących ludzi. Pod koniec miesiąca mogę zadeklarować 30-50 zł deklaracji na hotelik, ale to kropla w morzu :( Ogłoszę go na OLX i może jeszcze gdzieś, na razie jednak mam tylko takie zdjęcia jak wyżej. Rozliczenie + 10 zł - terra + 20 zł - Nesiowata +30 zł Baltimoore Razem +60 zł na koncie Ogłoszenia: https://www.olx.pl/oferta/maly-prawdziwy-obronca-domu-CID103-IDznFdT.html#40cf02b9d4 3 Quote
Poker Posted April 5, 2019 Posted April 5, 2019 Na wszelki wypadek trzeba go zaszczepić przeciw wściekliźnie. 1 Quote
DORA1020 Posted April 5, 2019 Posted April 5, 2019 Przydałby sie hotelik u Murki nie ma miejsc,ale może w Lubyczy sue napisz w tytule,że zbieramy na hotelik i bardzo prosimy o daklaracje w hoteliku poznaliby jego charakter,odrobaczenie,odpchlenie a tutaj nikt tym sie nie zajmie 1 Quote
sue Posted April 5, 2019 Author Posted April 5, 2019 24 minuty temu, DORA1020 napisał: Przydałby sie hotelik u Murki nie ma miejsc,ale może w Lubyczy sue napisz w tytule,że zbieramy na hotelik i bardzo prosimy o daklaracje w hoteliku poznaliby jego charakter,odrobaczenie,odpchlenie a tutaj nikt tym sie nie zajmie Zmieniłam :) Quote
sue Posted April 5, 2019 Author Posted April 5, 2019 1 godzinę temu, Poker napisał: Na wszelki wypadek trzeba go zaszczepić przeciw wściekliźnie. Być może był szczepiony, zapytam, a jeśli nie to racja bardzo ważne szczepienie Quote
nulka07 Posted April 5, 2019 Posted April 5, 2019 Zaglądam do psiny. No mogę na razie tylko kibicować. Miejmy nadzieje,że się uda znaleźć domek 1 Quote
Poker Posted April 5, 2019 Posted April 5, 2019 1 godzinę temu, sue napisał: Być może był szczepiony, zapytam, a jeśli nie to racja bardzo ważne szczepienie Ważne bo w razie jak kogoś użre, to będzie problem z obserwacja psa i podawaniem surowicy użartemu. 1 Quote
Baltimoore Posted April 5, 2019 Posted April 5, 2019 Ja też ze wsparciem dla psiny. Stałej deklaracji nie bardzo mogę, mam "w dowodzie" Bosmanka i jednego psa, ale doraźne wsparcie finansowe jak najbardziej. 1 Quote
Jo37 Posted April 6, 2019 Posted April 6, 2019 Szczepienie i kastracja to podstawa. Dołożę 10,00 zł do szczepienia. 1 Quote
sue Posted April 6, 2019 Author Posted April 6, 2019 Nie wiem, jak wygląda kastracja psa, czy trzeba go później przetrzymać gdzieś itd., ale jeśli tak, to nie bardzo będzie gdzie. Może poczekamy z tym na ewentualny hotelik i dopiero tam. Natomiast: - nie jest szczepiony - dziś zapytam ile kosztuje szczepienie i jak najszybciej je zrobimy Quote
sue Posted April 6, 2019 Author Posted April 6, 2019 14 godzin temu, nulka07 napisał: Zaglądam do psiny. No mogę na razie tylko kibicować. Miejmy nadzieje,że się uda znaleźć domek Dziękuję :) Też mam taką nadzieję. Na zdjęciach nie widać, ale to naprawdę fajny pies z wyglądu, a i charakter ponoć ma spoko, tylko tak się rwie do pilnowania. I nie jest mu łatwo z większą konkurencją ;/ Quote
Nesiowata Posted April 6, 2019 Posted April 6, 2019 Poproszę o nr konta. Chyba na dobry początek przydałby mu się bazarek imienny. 2 Quote
sue Posted April 6, 2019 Author Posted April 6, 2019 13 godzin temu, Baltimoore napisał: Ja też ze wsparciem dla psiny. Stałej deklaracji nie bardzo mogę, mam "w dowodzie" Bosmanka i jednego psa, ale doraźne wsparcie finansowe jak najbardziej. Dziękuję, jak zwykle można na Ciebie liczyć :) Zechcesz dołożyć się do szczepienia? Dzisiaj będę znała koszt. Quote
sue Posted April 6, 2019 Author Posted April 6, 2019 2 godziny temu, terra napisał: Dorzucę grosik dla psiaczka, :) Dziękuję, jak wyżej - na szczepienie czy już hotelik? Quote
sue Posted April 6, 2019 Author Posted April 6, 2019 2 godziny temu, Jo37 napisał: Szczepienie i kastracja to podstawa. Dołożę 10,00 zł do szczepienia. Dziękuję :) Dziś będę znała koszt, wyślę nr konta wieczorem lub po południu. Quote
sue Posted April 6, 2019 Author Posted April 6, 2019 2 minuty temu, Nesiowata napisał: Poproszę o nr konta. Chyba na dobry początek przydałby mu się bazarek imienny. Dziękuję :) Super, już wysyłam. Pomysł z bazarkiem mega, nie wpadłam na to. Również postaram się wieczorem założyć. Quote
sue Posted April 6, 2019 Author Posted April 6, 2019 Szczepienie tylko 30 zl, myslalam ze wiecej. Lecimy w poniedzialek Quote
terra Posted April 6, 2019 Posted April 6, 2019 6 godzin temu, sue napisał: :) Dziękuję, jak wyżej - na szczepienie czy już hotelik? Jeśli braknie do szczepienia to na szczepienie a jeśli nie to na hotelik. Myślę, że powinno się jeszcze przed szczepieniem odrobaczyć psiaczka, może ktoś ma tabletkę, żeby podać mu dzisiaj. Quote
sue Posted April 6, 2019 Author Posted April 6, 2019 2 godziny temu, terra napisał: Jeśli braknie do szczepienia to na szczepienie a jeśli nie to na hotelik. Myślę, że powinno się jeszcze przed szczepieniem odrobaczyć psiaczka, może ktoś ma tabletkę, żeby podać mu dzisiaj. Z tego co wiem, był dość niedawno odrobaczany. Quote
Baltimoore Posted April 6, 2019 Posted April 6, 2019 10 godzin temu, sue napisał: Dziękuję, jak zwykle można na Ciebie liczyć :) Zechcesz dołożyć się do szczepienia? Dzisiaj będę znała koszt. Oczywiście, szczepienie w calości wezmę na siebie a Ty zbieraj na hotelik. Podeślij mi proszę nr konta na pw Quote
sue Posted April 6, 2019 Author Posted April 6, 2019 Dnia 5.04.2019 o 18:13, DORA1020 napisał: u Murki nie ma miejsc,ale może w Lubyczy Jak można się skontaktować z tym hotelikiem? Quote
DORA1020 Posted April 7, 2019 Posted April 7, 2019 8 godzin temu, sue napisał: Jak można się skontaktować z tym hotelikiem? Ala123 ma numer do tego hoteliku Quote
Recommended Posts