Tola Posted January 30, 2019 Author Posted January 30, 2019 Gapcia vel - największy ze szczeniaków, stan ogólny dobry, najspokojniejsza z rodzeństwa, taka prawdziwa ... Gapcia;) 1 1 Quote
Tola Posted January 30, 2019 Author Posted January 30, 2019 Jasna sunia, stan ogólny dobry, najbardziej energiczna z rodzeństwa, to ona prowokuje wszelkie przepychanki, gryzienia;) Mala łobuzica:) 1 Quote
Tola Posted January 30, 2019 Author Posted January 30, 2019 Tami - energiczna, trudno jej było zrobić zdjęcia, bo się wierciła; skóra w złym stanie Zostaje w lecznicy, szukamy Dt lub DS. Quote
Tola Posted January 30, 2019 Author Posted January 30, 2019 Jamniczkowata sunia Goya vel Zojka - najbardziej wycofana z maluchów, widoczne zmiany skórne. Zostaje w lecznicy, szukamy DT ub DS Quote
Anula Posted January 30, 2019 Posted January 30, 2019 Czy te czarne dwa szczeniaki w jakiś sposób są leczone pod względem skóry,czy tylko w Lecznicy przebywają?Być może im są potrzebne kąpiele lecznicze? Quote
Tola Posted January 30, 2019 Author Posted January 30, 2019 35 minut temu, Anula napisał: Czy te czarne dwa szczeniaki w jakiś sposób są leczone pod względem skóry,czy tylko w Lecznicy przebywają?Być może im są potrzebne kąpiele lecznicze? Są leczone, ale kąpieli chyba nie mają, dopytam jutro. To zmiany nuzeńcowe i prawdopodobnie po zapchleniu; maluchy niedożywione, zestresowane - to efekt tego strasznego zaniedbania:( Quote
Tola Posted January 30, 2019 Author Posted January 30, 2019 Beza - jednak prawdopodobnie matka tej 3 szczeniaków, bo wetka mówi, że maluchy biegają za nią i próbują ssać, a ona ma resztki pokarmu. Bardzo wystraszona, chociaż w lecznicy już macha ogonkiem do znajomych osób. W domowych warunkach, przy człowieku bardzo szybko otworzyłaby się... Sterylizacja umówiona na następny tydzień. Quote
Tola Posted January 30, 2019 Author Posted January 30, 2019 No i starsza ciemna sunia, jest w najgorszym stanie psychicznym, była w tych strasznych warunkach 7 lat, 7 lat strachu, odtrącania, przeganiania :( Już sama wychodzi na zewnątrz, ale nie pozwala się dotknąć:( TZ wyniósł ją bez problemu na rękach, ale wtedy była prawdopodobnie sparaliżowana strachem... Nie wyjmowałyśmy jej dzisiaj z klatki Quote
Havanka Posted January 30, 2019 Posted January 30, 2019 Bardzo ładne zdjecia, choć suczki bardzo zaniedbane. Zrobię im osobne ogłoszenia na Warszawę. Gapcia ( u mnie Melisa) https://www.olx.pl/oferta/melisa-2-miesieczna-suczka-czeka-na-fajny-domek-CID103-IDyqsYp.html Sunia jamnikowata (u mnie Goya)https://www.olx.pl/oferta/goya-dwumiesieczna-suczka-czeka-na-dom-CID103-IDyqrR5.html Jutro zrobie następne. Quote
Alaskan malamutte Posted January 30, 2019 Posted January 30, 2019 4 minuty temu, Havanka napisał: Gapcia ( u mnie Melisa) https://www.olx.pl/oferta/melisa-2-miesieczna-suczka-czeka-na-fajny-domek-CID103-IDyqsYp.html Havanko, Gapcia ma u mnie ogłoszenie na Warszawę i Kraków.. Quote
Havanka Posted January 30, 2019 Posted January 30, 2019 3 minuty temu, Alaskan malamutte napisał: Havanko, Gapcia ma u mnie ogłoszenie na Warszawę i Kraków.. Wiem Asiu, zrobiłam z rozpędu. Usunąć? Quote
Tola Posted January 30, 2019 Author Posted January 30, 2019 Myślę, ze dorosłym suniom nie ma co robić ogłoszeń - ciemna nie nadaje sie do adopcji, wymaga ogromu pracy, a jasna tez potrzebuje czasu, prawdopodobnie nauki chodzenia na smyczy. Pojadę po sterylce do dziewczyn, może będą już lepiej wyglądać, zrobię kolejne zdjęcia i wtedy spróbujemy. Quote
Madie Posted January 30, 2019 Posted January 30, 2019 Będziemy jutro z Jo cały dzien w kontakcie, więc dam znac jak maluchy dojadą. Martwi mnie tez nużeniec, jest pewność, że dwójka która do mnie jedzie go nie ma? Pytam pod kątem swoich zwierząt, nie są to najzdrowsze okazy. Izolować? Jak długo? Z izolacją to socjalizacja o kant tyłka potłuc Quote
Tola Posted January 30, 2019 Author Posted January 30, 2019 3 minuty temu, Madie napisał: Będziemy jutro z Jo cały dzien w kontakcie, więc dam znac jak maluchy dojadą. Martwi mnie tez nużeniec, jest pewność, że dwójka która do mnie jedzie go nie ma? Pytam pod kątem swoich zwierząt, nie są to najzdrowsze okazy. Izolować? Jak długo? Z izolacją to socjalizacja o kant tyłka potłuc Madi, czy dać Ci kontakt do wetki, byłoby najlepiej pogadać... Quote
Madie Posted January 30, 2019 Posted January 30, 2019 Daj, przedzwonie jutro. Niezaleznie od tego co powie, to małe mogą przyjechać. Muszę wiedziec tylko jaki poziom zabezpieczenia w domu trzymać i co mówić potencjalnym DSom :) Quote
Tola Posted January 30, 2019 Author Posted January 30, 2019 1 minutę temu, Madie napisał: Daj, przedzwonie jutro. Niezaleznie od tego co powie, to małe mogą przyjechać. Muszę wiedziec tylko jaki poziom zabezpieczenia w domu trzymać i co mówić potencjalnym DSom :) Ok już wysyłam Ci na tel. Quote
Alaskan malamutte Posted January 30, 2019 Posted January 30, 2019 11 minut temu, Havanka napisał: Wiem Asiu, zrobiłam z rozpędu. Usunąć? Nie kochana, niech zostanie. To zwiększy jej szansę na domek. Dziękuję Quote
Havanka Posted January 30, 2019 Posted January 30, 2019 1 minutę temu, Alaskan malamutte napisał: Nie kochana, niech zostanie. To zwiększy jej szansę na domek. Dziękuję Ok, to zostawiam. Quote
Recommended Posts