Alaskan malamutte Posted January 25, 2019 Posted January 25, 2019 Jestem na wątku suniek. Serce krwawi jak się na nie patrzy..... Ponieważ nie mogę zabrać żadnej na DT, wymyśliłam tzw. "opiekę wirtualną". Serce złamała mi ta sunia Opłacę jej pobyt w gabinecie i będę intensywnie szukać domku. Tyle mogę.... 3 3 Quote
Tola Posted January 25, 2019 Author Posted January 25, 2019 5 godzin temu, Alaskan malamutte napisał: Jestem na wątku suniek. Serce krwawi jak się na nie patrzy..... Ponieważ nie mogę zabrać żadnej na DT, wymyśliłam tzw. "opiekę wirtualną". Serce złamała mi ta sunia Opłacę jej pobyt w gabinecie i będę intensywnie szukać domku. Tyle mogę.... Alaskan malamutte - pięknie dziękuję, to ogromna pomoc Quote
Tola Posted January 25, 2019 Author Posted January 25, 2019 18 godzin temu, elik napisał: Czy dobrze zrozumiałam, że żadna z tych suniek nie jest matką szczeniaków? Czy ten czarny maluszek nie ma jakiejś choroby skóry (nużeńca) ? 4 godziny temu, agat21 napisał: Tolu, daj znać proszę jak będą wieści z lecznicy, co w razie czego mówić ludziom. Czy suczynki zdrowe czy chore, czy wymagają jakiejś specjalnej opieki czy po prostu spokojnego kąta w domu? Moi znajomi wszyscy pracują, jak mi się kogos jakimś cudem uda namówić, to nie mogę wpakować go w sytuację nieprzewidzianą :( 1 godzinę temu, elik napisał: A drugie dwie? Rozmawiałam dzisiaj z wetką - nic niepokojącego nie widzi oprócz koszmarnego zaniedbania. Dorosłe suczki bardzo zestresowane, jeszcze się nie załatwiły. Maluchy mają apetyt, bawią się; dwie czarne mają wyłysienia na główkach, jamnikowata bardziej - być może to wynik zarobaczenia, być może nużeniec. Wszystkie dziewczyny dostały Advocate, wetka mówi, ze zobaczymy co się zadzieje, powinien pomóc. Quote
Tola Posted January 25, 2019 Author Posted January 25, 2019 14 godzin temu, Madie napisał: Może DT chociaż dla jednego szczeniaka ? 2 godziny temu, Madie napisał: Mam to samo. Tym bardziej że sie zastanawiam nad tymczasem dla jednego szczyla Byłoby wspaniale, bardzo dziękuje za chęć pomocy:) Quote
Tola Posted January 25, 2019 Author Posted January 25, 2019 18 godzin temu, elik napisał: Czy dobrze zrozumiałam, że żadna z tych suniek nie jest matką szczeniaków? Czy ten czarny maluszek nie ma jakiejś choroby skóry (nużeńca) ? Tak, żadna z suczek nie jest matką szczeniaków; tam została jeszcze maleńka jamnikowata sunia, ok. 2 - 3 letnia, matka tej jamnikowatej szczeniorki, ale gdzieś biegala we wsi, zrobiło się ciemno:( Quote
Tola Posted January 25, 2019 Author Posted January 25, 2019 6 godzin temu, Jaaga napisał: link do ogłoszenia Jaaga, Tobie też bardzo dziękuję za pomoc, może ktoś sie zgłosi, na razie cisza:( Quote
elik Posted January 25, 2019 Posted January 25, 2019 3 minuty temu, Tola napisał: Tak, żadna z suczek nie jest matką szczeniaków; tam została jeszcze maleńka jamnikowata sunia, ok. 2 - 3 letnia, matka tego jamnikowatej szczeniorki, ale gdzieś biegala we wsi, zrobiło się ciemno:( Biedna szuka pewnie swojego dzieciaczka :( Będziecie jej szukać? Quote
Tola Posted January 25, 2019 Author Posted January 25, 2019 5 minut temu, elik napisał: Biedna szuka pewnie swojego dzieciaczka :( Będziecie jej szukać? Ona jest u tego faceta, niby swojego "właściciela, a karmią ją sąsiedzi:( Mamy kontakt do sąsiadki, będzie czuwała... Quote
elik Posted January 25, 2019 Posted January 25, 2019 2 minuty temu, Tola napisał: Ona jest u tego faceta, niby "właściciela, a karmią ją sąsiedzi:( Mamy kontakt do sąsiadki, będzie czuwała... Jeśli jeszcze karmiła, to będzie cierpieć bez zatrzymania laktacji :( Quote
Tola Posted January 25, 2019 Author Posted January 25, 2019 Przed chwilą, elik napisał: Jeśli jeszcze karmiła, to będzie cierpieć bez zatrzymania laktacji :( Mała ma ponad 3 miesiące, jest najstarsza... Quote
elik Posted January 25, 2019 Posted January 25, 2019 Przed chwilą, Tola napisał: Mała ma ponad 3 miesiące, jest najstarsza... Czyli już jej chyba nie karmiła. Quote
Nadziejka Posted January 25, 2019 Posted January 25, 2019 matuniu nasza Ziemio ...serce peka Tolu bede zagladac te oczenka o jesusicku te oczenka ten strach caluni .... Czy wyczarowac kramik na te biedunie ? sciskam ogromnie za cud za miejsce cieplutenkie i bezpieczne dla wszytkich wezme w podpis aby wiecej Dobrychduszek zajrzalo 1 Quote
b-b Posted January 25, 2019 Posted January 25, 2019 Jestem i ja Niestety jedyne co mogę to postaram się bazarek jakiś na tą gromadę zrobić. 1 Quote
Tola Posted January 25, 2019 Author Posted January 25, 2019 56 minut temu, Nadziejka napisał: matuniu nasza Ziemio ...serce peka Tolu bede zagladac te oczenka o jesusicku te oczenka ten strach caluni .... Czy wyczarowac kramik na te biedunie ? sciskam ogromnie za cud za miejsce cieplutenkie i bezpieczne dla wszytkich wezme w podpis aby wiecej Dobrychduszek zajrzalo 14 minut temu, b-b napisał: Jestem i ja Niestety jedyne co mogę to postaram się bazarek jakiś na tą gromadę zrobić. Witam kochane, dziękuję, że jesteście, zaglądajcie do bidulek proszę. Boguniu - każda pomoc mile widziana, dziewczyny nie mają nic:( Quote
Tola Posted January 25, 2019 Author Posted January 25, 2019 Jeszcze takie zdjęcie gdzieś mi się zawieruszyło Quote
Alaskan malamutte Posted January 25, 2019 Posted January 25, 2019 Ogłoszenie Gapci na Warszawę https://www.olx.pl/oferta/sliczna-gapcia-prosi-o-domek-CID103-IDym5Gf.html Quote
Tola Posted January 25, 2019 Author Posted January 25, 2019 37 minut temu, Alaskan malamutte napisał: Ogłoszenie Gapci na Warszawę https://www.olx.pl/oferta/sliczna-gapcia-prosi-o-domek-CID103-IDym5Gf.html Super! Jedna sunieczka ma już cudne imię, pomożcie wybrać imiona dla pozostałej 5... Może ktoś zrobi bazarek imienny - bardzo proszę; byłaby to ogromna pomoc dla nich wszystkich Quote
Poker Posted January 25, 2019 Posted January 25, 2019 Opłacę jeden dzień pobytu w lecznicy czyli 6 dyszek. 1 Quote
Tola Posted January 25, 2019 Author Posted January 25, 2019 11 minut temu, Poker napisał: Opłacę jeden dzień pobytu w lecznicy czyli 6 dyszek. Poker - bardzo dziękuję! Quote
helli Posted January 25, 2019 Posted January 25, 2019 Ja też coś opłacę, proszę o konto Bida z nędzą te psiaki 1 Quote
christo_fair Posted January 25, 2019 Posted January 25, 2019 Strasznie dużo kudłatego nieszczęścia... Mogę prosić numer konta? Choć tak troszkę pomogę... 1 Quote
Sowa Posted January 25, 2019 Posted January 25, 2019 Tolu, przyślij mi numer konta. W poniedziałek dorzucę 60 zl na kolejny dzień. Najgorsze, że matka szczeniaków za pól roku pewnie znowu urodzi kolejne. Obowiązkowe chipowanie, przez dwa lata bezpłatna sterylka, a po dwóch latach opodatkowanie wszystkich niewysterylizowanych psów opłaciłoby się gminom. Po następnych dwóch latach po schroniskowe psy ustawiałaby się kolejka. 5 Quote
elik Posted January 25, 2019 Posted January 25, 2019 10 minut temu, Sowa napisał: Tolu, przyślij mi numer konta. W poniedziałek dorzucę 60 zl na kolejny dzień. Najgorsze, że matka szczeniaków za pól roku pewnie znowu urodzi kolejne. Obowiązkowe chipowanie, przez dwa lata bezpłatna sterylka, a po dwóch latach opodatkowanie wszystkich niewysterylizowanych psów opłaciłoby się gminom. Po następnych dwóch latach po schroniskowe psy ustawiałaby się kolejka. Gotowy projekt ustawy o zapobieganiu bezdomności zwierząt, bo to powinno obowiązywać także koty. Quote
elik Posted January 25, 2019 Posted January 25, 2019 Ja też poproszę nr konta. Przeleję od mojej Agnieszki 60,00 zł na kolejny dzień w gabinecie. 1 Quote
Alaskan malamutte Posted January 25, 2019 Posted January 25, 2019 Pięknie dziękuję wrażliwej o złotym serduszku osobie, która wyróznila ogłoszenie Gapci!! Data Tytuł Cena Odpowiedzi Promowanie Od: dzisiaj Do: 24 lut Śliczna Gapcia prosi o domek. podgląd edycja zakończ Za darmo 0 Odśwież za 1zł Wyróżnij Promowane do 24 lut Statystyki Wyświetleń: 460 Tel: 1 Obserwuje: 7 Quote
Recommended Posts