Ola la Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 [quote name='maciaszek']Myślę, że tak właśnie jest... To tak jak u "jamniczki" z mojego podpisu większość ludzi odstrasza jej łysy miejscami pyszczek. No bo jak się pokazać z takim psem? Ech... :shake: Mam nadzieję, że w końcu (i to szybko) znajdzie się ktoś, komu Cykluś się spodoba i komu nie będzie przeszkadzało jego chore oczko. oj niestety taka jest prawda:( kurde co za ludzie.... pamietam jak na akcji zachwycali sie Blue - z daleka....ze jamnik ooooo patrz jamnik jamnik a jak podchodzili blizej......:angryy: Quote
Ola la Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Lara moze napisz ,ze to jest takie extra wysuwane/wsuwane oko???:cool3: Quote
__Lara Posted April 29, 2009 Author Posted April 29, 2009 bico napisał(a):kurde, ja normalnie nie mogę uwierzyć, że to się dzieje na prawdę:shake: pewnie to oczko "ludzi" odstrasza:angryy::angryy::angryy::angryy: No pewnie o to chodzi :mad: streściłam już informację o oczku, ale widzę, że to niewiele pomogło :angryy: spróbuję jeszcze coś z tym pokombinować. Quote
Kenny Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 ja tego w ogóle nie rozumiem :shake::shake::shake: może faktycznie to jeszcze bardziej streścić...poprostu napisać, że oczko jedno mniejsze od drugiego i już...może ta nazwa optex też wystrasza, bo niektórzy mogą sobie pomyśleć, że to jakieś drogie lekarstwo czy coś...wystarczy napisać, że trzeba przemywać oczko...joj ludzie to mnie dobijają, przecież to oczko mu nie odbiera uroku ani trochę :shake: a jak on już się pięknie nauczył, że je trzeba przemywać...jak biorę ten płyn do ręki to wyobraźcie sobie, że wskakuje mi na kolana i nastawia oczko do przemycia :loveu::loveu::loveu: taki kochany jest :loveu: Quote
bico Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 [quote name='Ola la']oj niestety taka jest prawda:( kurde co za ludzie.... pamietam jak na akcji zachwycali sie Blue - z daleka....ze jamnik ooooo patrz jamnik jamnik a jak podchodzili blizej......:angryy: Kochana...w zeszłą niedziele byłam na drzwiach otwartych w lubelskim schronie... Było sporo atrakcji, 15 psów znalazło domki, ale ja głównie łaziłam i zaglądałam do boksów...Byli też i inni "ludzie":mad:...Często zasłyszane przy boksach komentarze - "Łeee, jakie brzydactwo!" albo "Ten to już stary, nawet do niego nie podchodź!" :crazyeye: albo "Ale paskudny!" itp...A te psy były fajne, piękne, kochane i mądre...:-( To nie ogród botaniczny ani spa, to "schronisko...niechcianych uczuć"...jak można w ogóle coś takiego powiedzieć?:angryy::angryy::angryy::angryy: jestem pewna, że z Cyklusiem, to pewnie o to oczko chodzi:-(:angryy: na środku schroniskowego placu stał i był prezentowany ślepy kundelek, Zenek...potykali się o niego, ale domu nie wystał...a stał cały dzień, specjalnie z boksu wytargany, żeby wreszcie go ktoś dostrzegł...na próżno:flaming: Quote
bico Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 [quote name='Kenny'] może faktycznie to jeszcze bardziej streścić...poprostu napisać, że oczko jedno mniejsze od drugiego i już...może ta nazwa optex też wystrasza, bo niektórzy mogą sobie pomyśleć, że to jakieś drogie lekarstwo czy coś...wystarczy napisać, że trzeba przemywać oczko Lara, faktycznie napisz, tak jak powyżej mówi Kenny, daj inne fotki na to allegro i zmień tytuł...no bo tu innej rady nie ma:cool1::-(:niewiem::angryy: Quote
bico Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 maciaszek napisał(a):No bo jak się pokazać z takim psem? Ech... :shake: no jasne..."wstyd na całej dzielnicy"...polansować się nie ma jak:cool1::angryy: Quote
__Lara Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 [quote name='bico']Lara, faktycznie napisz, tak jak powyżej mówi Kenny, daj inne fotki na to allegro i zmień tytuł...no bo tu innej rady nie ma:cool1::-(:niewiem::angryy: Zaraz to zrobię. A Cyklusia widziało już prawie 2500 osób i jesr 3 obserwujących, ale narazie żaden się nie ujawnił...:shake: Quote
__Lara Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 [quote name='bico']Kochana...w zeszłą niedziele byłam na drzwiach otwartych w lubelskim schronie... Było sporo atrakcji, 15 psów znalazło domki, ale ja głównie łaziłam i zaglądałam do boksów...Byli też i inni "ludzie":mad:...Często zasłyszane przy boksach komentarze - "Łeee, jakie brzydactwo!" albo "Ten to już stary, nawet do niego nie podchodź!" :crazyeye: albo "Ale paskudny!" itp...A te psy były fajne, piękne, kochane i mądre...:-( To nie ogród botaniczny ani spa, to "schronisko...niechcianych uczuć"...jak można w ogóle coś takiego powiedzieć?:angryy::angryy::angryy::angryy: jestem pewna, że z Cyklusiem, to pewnie o to oczko chodzi:-(:angryy: na środku schroniskowego placu stał i był prezentowany ślepy kundelek, Zenek...potykali się o niego, ale domu nie wystał...a stał cały dzień, specjalnie z boksu wytargany, żeby wreszcie go ktoś dostrzegł...na próżno:flaming: bico, aż się tego czytać nie chce, bo się coraz bardziej nienawidzi ludzi :angryy::angryy::angryy: zauważyłam coś podobnego na naszych akcjach w SCC - ludzie to by chcieli nie wiadomo jakiego psa, najlepiej jakiegoś championa od razu :angryy::mad: potem dziwić się, że chcą zabijać nienarodzone dzieci, a już od razu te upośledzone :angryy: Kenny, niesamowite, Cykluś tak pięknie reaguje na przemywanie oczka :loveu::loveu::loveu: wspaniały jest ten pies :) zamieszczę o tym info na allegro :) Quote
Ola la Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 [quote name='bico']Kochana...w zeszłą niedziele byłam na drzwiach otwartych w lubelskim schronie... Było sporo atrakcji, 15 psów znalazło domki, ale ja głównie łaziłam i zaglądałam do boksów...Byli też i inni "ludzie":mad:...Często zasłyszane przy boksach komentarze - "Łeee, jakie brzydactwo!" albo "Ten to już stary, nawet do niego nie podchodź!" :crazyeye: albo "Ale paskudny!" itp...A te psy były fajne, piękne, kochane i mądre...:-( To nie ogród botaniczny ani spa, to "schronisko...niechcianych uczuć"...jak można w ogóle coś takiego powiedzieć?:angryy::angryy::angryy::angryy: jestem pewna, że z Cyklusiem, to pewnie o to oczko chodzi:-(:angryy: na środku schroniskowego placu stał i był prezentowany ślepy kundelek, Zenek...potykali się o niego, ale domu nie wystał...a stał cały dzień, specjalnie z boksu wytargany, żeby wreszcie go ktoś dostrzegł...na próżno:flaming: bico przerażające:placz:rany co za ludzie....... rozumiem jeszcze,ze u nas na akcjach może być kupe debili bo wszak są to pryzpadkowi przechodnie ale jak ktoś juz idzie do schroniska to powinien miec dobre serce i liczyc sie z tym ,ze chapionów w nim nie znajdzie:angryy: zal mi tego psiaka niewidomego o ktorym piszesz:placz: ma swoj wątek????? Quote
__Lara Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 [quote name='bico']Lara, faktycznie napisz, tak jak powyżej mówi Kenny, daj inne fotki na to allegro i zmień tytuł...no bo tu innej rady nie ma:cool1::-(:niewiem::angryy: Dałam inne zdjęcie do miniaturki, ale oczywiście to głupie allegro nie chce tego podmienić... :mad: Quote
__Lara Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 Ktoś na allegro zalicytował Cyklusia, ale oczywiście wcześniej się nie skontaktował :angryy: a na dole wyraźnie pisze: "Przed licytacją proszę o kontakt (telefoniczny lub mailowy), licytacja nie jest jednoznaczna z możliwością adoptowania psa." Co za ludzie...:angryy: napisałam maila do tego gościa czy chce zaadoptować Cyklusia (mógłby się określić...), chyba, że dzwonił do Kenny... Quote
bico Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Ola la napisał(a): jak ktoś juz idzie do schroniska to powinien miec dobre serce i liczyc sie z tym ,ze chapionów w nim nie znajdzie:angryy: zal mi tego psiaka niewidomego o ktorym piszesz:placz: ma swoj wątek????? Ola, otóż to! Jak się idzie do schroniska, to nie jest to wystawa championów...Tam się idzie żeby pomóc, ratować, dać dom, tym najbardziej przegranym życiowo i odrzuconym psom, które wcale na taki los nie zasłużyły:-(:-(:-( Ola, oczywiście, że Zenek, tan niewidomy kundelek nie ma wątku...No bo kto go ma mu założyć? Gdzie fotki? U nas w schronie nie ma wolontariatu:angryy: Tzn, są niby jacyś wolontariusze, kilku, ale obcym do schronu wstęp wzbroniony:angryy: Ja tylko z drzwi otwartych tam skorzystałam żeby tam wejść i z tego, że moi znajomi robili pokaz tresury i psich sztuczek oraz pogadankę o dogoterapii...Tam nawet na fotki do allegro dla psa trzeba mieć akceptację kierownictwa:niewiem: Pytałam o nowy nabór na wolontariuszy "Ma być może pod koniec roku, bo na razie nie są potrzebni" O!:mad: Quote
bico Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 [quote name='__Lara']Zaraz to zrobię. A Cyklusia widziało już prawie 2500 osób i jesr 3 obserwujących, ale narazie żaden się nie ujawnił...:shake: :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: 2500 osób widziało Cyklusia i nikt go nie chce, to kto ma chcieć takiego burego, ślepego Zenka z mojego schronu?:cool1::angryy: z Cyklusiem to na serio jakieś paranoje, że nikt go nie chce:angryy: Quote
bico Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 [quote name='__Lara']bico, aż się tego czytać nie chce, bo się coraz bardziej nienawidzi ludzi :angryy::angryy::angryy: zauważyłam coś podobnego na naszych akcjach w SCC - ludzie to by chcieli nie wiadomo jakiego psa, najlepiej jakiegoś championa od razu :angryy::mad: potem dziwić się, że chcą zabijać nienarodzone dzieci, a już od razu te upośledzone :angryy: Ja to już od dawna większości ludzi nie znoszę:diabloti: A oto powód, rozwalający mnie fragment "Marley i ja": "Pies do niczego nie potrzebuje szpanerskich samochodów, wielkich domów, markowych ciuchów...Symbole pozycji społecznej nie maja dla niego znaczenia. Wystarczy mu zabłocony kawałek patyka. Pies nie osądza innych po kolorze ich skóry, wierze, pochodzeniu, ale na podstawie tego, kim są w środku. Psu jest wszystko jedno czy jesteś biedny czy bogaty, wykształcony czy analfabeta, mądry czy głupi - daj mi serce, a ona da Ci swoje! To jest na prawdę całkiem proste! Jednak my ludzie, o tyle bardziej wyrafinowani stale mamy kłopot z określeniem, co się liczy, a co nie...Miłość do psa to najdziwniejsza rzecz, sprawia, że relacje z innymi ludźmi stają się nudne jak talerz owsianki." - kwintesencja tego, co myślę o psach i ludziach, nic dodać nic ująć...ten fragment wniknął do mojego serca na zawsze... Quote
bico Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 __Lara napisał(a):Ktoś na allegro zalicytował Cyklusia, ale oczywiście wcześniej się nie skontaktował :angryy: a na dole wyraźnie pisze: "Przed licytacją proszę o kontakt (telefoniczny lub mailowy), licytacja nie jest jednoznaczna z możliwością adoptowania psa." Co za ludzie...:angryy: napisałam maila do tego gościa czy chce zaadoptować Cyklusia (mógłby się określić...), chyba, że dzwonił do Kenny... odpowiedział na maila? ja się chciał "tylko" zabawić, to:mad: Quote
__Lara Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 [quote name='bico']:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: 2500 osób widziało Cyklusia i nikt go nie chce, to kto ma chcieć takiego burego, ślepego Zenka z mojego schronu?:cool1::angryy: z Cyklusiem to na serio jakieś paranoje, że nikt go nie chce:angryy: Masz rację bico, ludzie to wyrachowane świnie (nie obrażając świń), podłe kreatury :angryy::mad: to jest tak żałosne, że aż śmiech nachodzi człowieka... kto zechce Zenka?? no kto? :angryy: prędzej go jakieś dzieci skopią albo wrzucą do rowu :angryy::angryy::mad: Nie potrzebują wolontariuszy, dobre :-o to ciekawe czemu tyle psów siedzi za kratami :angryy: Ta osoba, która zalicytowała Cyklusia oczywiście nie odpisała, więc to pewnie kolejny z tych wyrachowanych świń :angryy: daje nadzieje i nic więcej :mad: WŚCiEKNE SIĘ!!! NIKT NIE CHCE CYKLUSIA!!!! TAKIE URODZIWE PSISKO I NIC!!!! :onfire::evil: Quote
maciaszek Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 No niestety na allegro wchodzi cała masa palantów, jak i w inne miejsca.. niestety. Odwołałaś tą ofertę? 2500 wyświetleń i ani jednego telefonu... To jakaś paranoja :(. Quote
Spinca Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Ciotki! Tylko spokojnie.... przypominam, że same niedawno przypominałyście mi o zdrowym rozsądku, spokoju itd ;) Spokój mi tu Kobitki ! ;) Quote
bico Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 maciaszek napisał(a):No niestety na allegro wchodzi cała masa palantów, jak i w inne miejsca.. niestety. Odwołałaś tą ofertę? 2500 wyświetleń i ani jednego telefonu... To jakaś paranoja :(. no po prostu brak mi słów:angryy: ja już nie wiem co pisać na to wszystko, tak mnie to wkurza i dobija:angryy::(:flaming: Quote
bico Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Spinca napisał(a):Ciotki! Tylko spokojnie.... przypominam, że same niedawno przypominałyście mi o zdrowym rozsądku, spokoju itd ;) Spokój mi tu Kobitki ! ;) czasami ciotki muszą wyrzucić z siebie te frustracje i się nimi podzielić z innymi, bo zwariować można:roll: Quote
Kenny Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 do mnie też nikt nie dzwonił :placz: wyjechaliśmy z Cykluśkiem i Tequilą na weekend majowy w góry, ale mam tu internecik na szczęście...jaki on jest grzeczniutki w samochodzie :loveu: ja nie rozumiem czemu się o niego nie biją :crazyeye: Quote
bico Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Spinca napisał(a):Magda, może Ty byś spać poszła ;) Paulinka, a Ty co tutaj robisz o tej porze?:cool3: zaraz idę do wyra, bo mi krew z nosa poszła:-( Quote
bico Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Kenny napisał(a): idziemy spać bo jutro wycieczka nas czeka ;) nie, no teraz to już się o górach rozmarzę na maxa:multi: Quote
bico Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Kenny napisał(a):do mnie też nikt nie dzwonił :placz: wyjechaliśmy z Cykluśkiem i Tequilą na weekend majowy w góry, ale mam tu internecik na szczęście...jaki on jest grzeczniutki w samochodzie :loveu: ja nie rozumiem czemu się o niego nie biją :crazyeye: góry.....ale Wam dobrze, zazdroszczę:loveu: Kocham wycieczki w Tatry:cool3: "internecik" - spryciarze:evil_lol: a czemu się nie bija o Cyklpoka, mnie o to nie pytaj, bo ja też tego nie pojmuję:niewiem: Quote
Recommended Posts