Ola la Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 __Lara napisał(a)::megagrin::megagrin::megagrin: bo to będzie nowa odmiana yorka - york w rozmiarze XXL :evil_lol: heheh no dokładnie:evil_lol:a jak będzie krótkowłosy to się mu tupecik przyklei i jakieś frędzle tu i tam:cool3: Quote
__Lara Posted May 10, 2009 Author Posted May 10, 2009 Ola la napisał(a):heheh no dokładnie:evil_lol:a jak będzie krótkowłosy to się mu tupecik przyklei i jakieś frędzle tu i tam:cool3: No, dokładnie... ludzie są po prostu beznadziejni. Szkoda, że inni ich tak nie traktują, brzydki/a, gruby/a to od razu do widzenia! Quote
coronaaj Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Lara; Nowe allegro Cyklusia: Przepiękny terrier mix miniaturka pies / psy / !! (629751436) - Aukcje internetowe Allegro na 14 dni, Kenny, 20,60zł za wystawienie mi naliczyli. A tu nikt nie zagląda do naszego pięknisia :shake: Witam, Lara , nie odpowiedzialas na moj email gdzie wyjasnilam pomylke z licytacjami na Allegro. Powinnas to zrobic inaczej, popatrz na Fundacje Tara czy inne. Allegrowicze mysla, ze moga licytowac psy za 1zl, to jest Allegro, a nie Dogomania stad masz te glupie telefony. Moja intencja byla pomoc finansowa. Prosze podajcie konto gdzie moge wplacic na te biedne psy, no i zwroci sie z nawiazka za Allegro i inne koszty. Mam konto w polskim banku wiec z przelewem nie bedzie klopotu. Co do Cyklusia to pani z Norwegii brzmi zachecajaco ale o ile mi wiadomo to trzeba towarzyszyc psu w czasie podrozy.Oni boja sie handlu psami. Najgorsza jest Wielka Brytania gdzie kwarantanna bez wzledu czy pies z wlascicielem czy bez trawa podobno 6 miesiecy. Psa do 5-7kg bierze sie do kabiny ze soba. Pobyt malego psa w luku nie jest korzystny bo sporo pieskow nie wytrzymuje podrozy szczegolnie w lecie. Pisze to bo w zeszlym roku lecialam z Phoenix do Warszawy z 3 pieskami (razem nie bylo 10kg). Mialam 2 torby i wozek skladany. Wymagane dokumenty szczepien plus chipy. Teraz moje 2 pieski (jednego stracilam w listopadzie) maja Europejskie Paszporty wiec moge z nimi jezdzic po uni. Czy stwierdzono co jest z oczkiem Cyklusia, czy byl u weterynarza okulisty? Mam dobrego okuliste w Warszawie dr.Garncarza. Czy mila pani z Norwegi zdaje sobie sprawe, ze w przypadku operacji oczka , Norwegia bedzie pare razy drozsza niz operacja w Polsce. Nad tym warto sie zastanowic tym bardziej , ze pani gotowa jest pokryc wszelkie koszty. Pozdrawiam serdecznie , Alicja Quote
__Lara Posted May 12, 2009 Author Posted May 12, 2009 Odpisałam wczoraj. A dzisiaj dopiero teraz weszłam na skrzynkę, tyle mam zajęć. Jak mogą licytować, na dole jest napisane żeby nie licytować przed kontaktem telefonicznym albo mailowym, tak wystawia się allegra adopcyjne i nic nie będę zmieniać. To nie są allegra cegiełkowe, nie zbieramy na psy tylko szukamy ich domów. Do tej pory tylko raz zdarzył mi się przypadek zalicytowania jednego psa, więc nie było problemu. I uważam, że nie ma. Owszem, pies miał konsultację z lekarzem, na wątku wszystko pisze. A wczoraj w mailu odpisałam, że każdy psiak jest z innej "parafii" - ma inne konto. Są też psy schroniskowe, można wpłacić do skarpety, z której pomagamy psom schroniskowym, ale nie na schronisko, bo nie wiemy jak oni użytkują te pieniądze. Dziękujemy za pomoc. Nr kont podam w mailu, JUTRO, dziś już nie wyrobię (muszę jeszcze 2 aukcje dziś wystawić i się uczyć). Quote
maciaszek Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 A co tutaj taka cisza? Kenny, masz kontakt z panią z Norwegii? Wiadomo już jakie są procedury przy przewozie psa do tego kraju? Quote
coronaaj Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 _Lara;Odpisałam wczoraj. Owszem, pies miał konsultację z lekarzem, na wątku wszystko pisze. Lara; Dostalam 1 email od ciebie ten z 13 maja i juz zrobilam przelew, zreszta wyslalam do ciebie wiadomosc. Z watku o Cyklusiu wyczytalam, ze trzeba teraz sprawdzic czy Cyklus widzi , ale nie moge znalesc nic na ten temat. Moze Kenny napisze widzi czy nie widzi? Chyba to juz powinien sprawdzic okulista ,a nie zwykly weterynarz . Mam nadzieje, ze Cyklus bedzie widzial na to chore oczko. Quote
__Lara Posted May 14, 2009 Author Posted May 14, 2009 coronaaj napisał(a):_Lara;Odpisałam wczoraj. Owszem, pies miał konsultację z lekarzem, na wątku wszystko pisze. Lara; Dostalam 1 email od ciebie ten z 13 maja i juz zrobilam przelew, zreszta wyslalam do ciebie wiadomosc. Z watku o Cyklusiu wyczytalam, ze trzeba teraz sprawdzic czy Cyklus widzi , ale nie moge znalesc nic na ten temat. Moze Kenny napisze widzi czy nie widzi? Chyba to juz powinien sprawdzic okulista ,a nie zwykly weterynarz . Mam nadzieje, ze Cyklus bedzie widzial na to chore oczko. Cykluś widzi na to chore oczko, gorzej, ale widzi. Narazie ma leczony w tym oczku stan zapalny. Jak będzie dobrze to zostanie jak jest, a jak zapalenia będą się odnawiać to będzie zaszyte :( Quote
__Lara Posted May 14, 2009 Author Posted May 14, 2009 maciaszek napisał(a):A co tutaj taka cisza? Kenny, masz kontakt z panią z Norwegii? Wiadomo już jakie są procedury przy przewozie psa do tego kraju? Też jestem tego ciekawa :roll: w ogóle bez sensu, tyle osób widziało Cyklusia i dalej nic, poza jedną Panią z Norwegii :angryy::mad: A jak tam w ogóle miewa się Cykluś Kenny? Quote
Kenny Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 pani z Norwegii nie odezwała się już...myślałam czy do niej nie zadzwonić, ale mówiła, że jak się zdecyduje to sama zadzwoni...ehh...widocznie te przepisy ją przerosły - nie dziwię się szczerze mówiąc :shake: Cykluś miewa się świetnie :lol: właśnie śpi na moich kolanach zwinięty w kłębek...:loveu: straszny zazdrośnik z niego...jak mój chłopak się do mnie zbliża to Cykluś wskakuje mi na kolana i mnie zasłania przed nim :shiny: ale na szczęście nie warczy na niego ani nic z tych rzeczy, tylko piszczy i liże mnie po twarzy, żeby było jasne, że ja tylko jego kocham i już :lol!: wariat mały...ale muszę go pochwalić - wczoraj rozmawiałam z sąsiadką, która powiedziała, że od jakiegoś czasu Cyklopek już nie piszczy :multi: że tylko czasem delikatnie zapiszczy zaraz po moim wyjściu, ale tak ogólnie to już spasował :lol: :loveu: :lol: Musi się szybko znaleźć domek dla Cyklusia...tylko gdzie on jest ? :placz: Quote
maciaszek Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Na katowickie konto wpłynęło 350 zł od Alece K-C... Coronaaj, to od Ciebie? Bardzo dziękujemy :loveu: :multi:. W tytule wpłaty jest napisane: "na Cyklusia i inne katowickie psiaki..." Zatem pytam - czy Cykluś ma jakieś potrzeby finansowe? Kenny, przelać Ci jakąś kasę? Quote
__Lara Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 Dziękujemy coronaaj :loveu: Do mnie dziś był jeden telefon w sprawie Cyklusia. Dzwonił Pan, ale daleko mieszka od Krakowa, jakieś 500km, i tym się zraził... chociaż mówiłam mu, że pomożemy w transporcie. Na wizytę się zgodził. Powiedział, że się zastanowi. Eh, Cyklusiu, gdzie ten Twój domek, taki cudny piesek, a domku nie ma :( :placz: Quote
coronaaj Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Tak to ja, Alice K-C czyli Coronaaj. Mysle, ze Kenny powinna zadzwonic do tej pani, nie zrazajcie sie . Pani mieszka w Norwegi, nie wiem czy w Oslo czy moze gdzie indziej? Nieraz trudno jest zorientowac sie w przepisac nie znajac tematu. Najprosciej isc do lokalnego weterynarza, oni powinni miec druki, przepisy. No jeszcze jest ambasada czy konsulat danego kraju. Moja miala nawet druki po polsku z ktorych nic nie rozumiala, musialam pomagac w wypelnianiu. Nikt na lotnisku w Warszawie, Chicago czy Newark nie poprosil o zaden z papierow. Trzeba je miec na wszelki wypadek. Pozdrawiam serdecznie, Alicja Quote
Kenny Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Dziękujemy, Cykluś nie ma obecnie żadnych potrzeb finansowych. A jeśli ma, to ja je pokrywam...;) Napewno jest wiele psiaków w katowickim schronie, które będą potrzebować tych pieniędzy... Quote
__Lara Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 coronaaj napisał(a):Kenny, jestes super!!! podpisuję się pod tym :) Quote
__Lara Posted May 18, 2009 Author Posted May 18, 2009 Jakie piękne zdjęcie :loveu: No nie ma tego domku :( jest 12 obserwatorów na allegro i nic :angryy::angryy::angryy: ja tego nie rozumiem :angryy: A w ogóle to coś ostatnio ciotki tu nie zagladają :( Quote
__Lara Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 Napisał dziś do mnie maila Pan, który jest bardzo zainteresowany Cyklusiem. Pan jest z Katowic, Burowca. Napisałam mu o wizycie przedadopcyjnej, czy się zgodzi, zobaczymy co odpisze, trzymam już kciuki :) Znowu dzwoniło do mnie dziecko (bo już wiem, że to dziecko :angryy:) i się pytało co się stanie jak przelicytuje Cyklusia, normalnie coś mnie bierze :angryy: powiedziałam mu, że to pies do adopcji, a nie na sprzedać! I że przeprowadzamy wizytę i podpisuje umowę osoba pełnoletnia, wkurzają mnie takie telefony :angryy: a to dziecko już dzwoni któryś raz :angryy: Quote
Ola la Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 __Lara napisał(a):Napisał dziś do mnie maila Pan, który jest bardzo zainteresowany Cyklusiem. Pan jest z Katowic, Burowca. Napisałam mu o wizycie przedadopcyjnej, czy się zgodzi, zobaczymy co odpisze, trzymam już kciuki :) Znowu dzwoniło do mnie dziecko (bo już wiem, że to dziecko :angryy:) i się pytało co się stanie jak przelicytuje Cyklusia, normalnie coś mnie bierze :angryy: powiedziałam mu, że to pies do adopcji, a nie na sprzedać! I że przeprowadzamy wizytę i podpisuje umowę osoba pełnoletnia, wkurzają mnie takie telefony :angryy: a to dziecko już dzwoni któryś raz :angryy: Super!trzymam kciuki zeby ten Pan sie odezwal;)!a z kolei zeby tacy debile o jakich piszesz nie odzywali sie wcale:angryy: Quote
Kenny Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 hmmm...oby coś z tego wyszło, 3mam kciuki :roll: Cykluś już potrzebuje domku takiego na zawsze...zwłaszcza, że w lipcu wyjeżdżam, a on nie może wrócić do schronu, nie pozwole na to...tylko trzeba domek znaleźć koniecznie :placz: Quote
Kenny Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Do mnie dzisiaj dzwonił miły pan. Zdecydowany :multi: :loveu: :evil_lol: :loveu: :lol: :multi: Mieszka między Oświęcimiem a Pszczyną (nie wiem czy to drugie dobrze zapamiętałam) więc kto mógłby się wybrać na wizytę przedadopcyjną ? Quote
Kenny Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 dzisiaj coś się ruszyło wyraźnie...:roll::evil_lol::evil_lol::evil_lol: przed chwilą dzwonił inny pan z Katowic. Ma już kota z adopcji i chcą z żoną jeszcze Cyklusia...raczej na tak - ale chce jeszcze przyjechać i poznać Cyklopka osobiście w przyszłym tygodniu...:lol: no to czekamy ;) i był jeszcze jeden sms z Łodzi czy to nadal aktualne. Odpisałam, że tak, ale proszę o telefon...i nikt już nie zadzwonił. Lara miała tego samego smsa...i też tylko smsa :roll: Quote
__Lara Posted May 20, 2009 Author Posted May 20, 2009 Kenny napisał(a):dzisiaj coś się ruszyło wyraźnie...:roll::evil_lol::evil_lol::evil_lol: przed chwilą dzwonił inny pan z Katowic. Ma już kota z adopcji i chcą z żoną jeszcze Cyklusia...raczej na tak - ale chce jeszcze przyjechać i poznać Cyklopka osobiście w przyszłym tygodniu...:lol: no to czekamy ;) i był jeszcze jeden sms z Łodzi czy to nadal aktualne. Odpisałam, że tak, ale proszę o telefon...i nikt już nie zadzwonił. Lara miała tego samego smsa...i też tylko smsa :roll: Oooo... może to ten sam Pan co do mnie pisał, z Burowca??? Kenny, zdobądź też od niego adres, trzeba będzie ich sprawdzić. Tak samo tego Pana z okolic Oświęcimia/ Pszczyny. Quote
Kenny Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 __Lara napisał(a):Oooo... może to ten sam Pan co do mnie pisał, z Burowca??? Kenny, zdobądź też od niego adres, trzeba będzie ich sprawdzić. Tak samo tego Pana z okolic Oświęcimia/ Pszczyny. może...mówił tylko, że jest z Katowic...a ten drugi Pan jest dokładnie z Woli...trzeba szybko kogoś tam wysłać, póki nie trafi im się szybciej inny psiak :p Quote
Recommended Posts