Emiś Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Tamten też chciał Hero do mieszkania... Szczenną sunie jutro o 8 zabieram ze schroniska i jedziemy na zabieg. Ciąża jest b.mnoga,szczenięta duże, nie wiadomo, czy wszystkie żyją. Suka jest tak wycieńczona, że nie ma szans na przeżycie porodu. Musimy zaryzykować zabiegiem. Po nim zabieram ją do siebie, do wtorku będzie u mnie, potem Amikat załatwiła jakiś inny tymczas, bo u mnie siedzi jeszcze Czesiek, a dzisiejszy wypad na kawę z Teściami zaowocował piątką maleńkich kociąt (ok. 5 tyg) śpiących na dworze w pudle pod restauracją, muszę je stamtąd zgarnąć nim pozamarzają :mdleje: :flaming: Quote
AgnieszkaBB Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Emila! Dobre z Ciebie dziecko... W ogóle chcę Wam wszystkim podziekowac za dzisiejszy pracowity i efektywny dzień!!! Ogrom pracy przed nami, psami i schroniskiem. Ale Wasza energia jest nieokiełznana i góry możecie przenosic :-) A ja - Wasza ciocia w wieku Stefana Karwowskiego - razem z Wami mogę rwać do przodu jak młoda koza. Dzięki:-)))) Dziś do domu poszła także Kora - świetny terierowaty psiak:-) Cieszę sie:-) Basia ja wyadoptowała :-) Basiu napisz proszę do rodziny Emila żeby obserwowali miejsce po kastracji (chce być damą:-))))) dziś miał spuchniętą kulę między nogami, a biorąc pod uwagę że kastrowali go w czasie choroby, wszystko jest możliwe... Niech jego nowa Pani ma baczenie... Quote
AgnieszkaBB Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 MALAWASZKO!!!! prosze o pomoc w sprawie 3 sznupkowatych w sosnowieckim schronie... 1. boks 29 : srebrno - czarny jeszcze w ubiegłym tygodniu z glutem. Dochodzi do siebie mimo siedzenia na zewnątrz. Silny egzemplarz!:-) Pes wzrostu sznupka średniego. Mieszniec z terierem i jeszcze z pudlem. Matka łajdaczka:-) Ale co dziecko winne temu...:-) Psina blaga przez kraty o wyciągnięcie do domu. SERIO!!! 2. Sznupek olbrzym. Uszy nieobcięte. Ogon chyba tez nie... Boks 13. Piękny pies. Przyjazny, wesoły, merda ogonem, chętny do kontaktu. Ładnie zbudowany. Nie wiem jak długo tam jest...Wkładałm mu rękę przez kraty i lizał mi palce. Jest bardzo nastawiony na kontakt z człowiekiem. Nieagresywny - w boksien mniejsze psy, ale wyraźnie niezdominowane przez niego. Taka psia ciapa. 3. Żabka. Może ze sznupka ma tylko nieuczesany filc. MOże za wysokie chude łapki jak na sznupka mini. Ale jednocześnie ma dużo z wygladu (jakoś tak:-)) a jaeszcze wiecej z charakteru... :-) Wychudzone cudo. Przymila się do ludzi, szuka uznania, obszczekuje obcych, warczy na cudze psy - jak jest na smyczy rzecz jasna:-)))) Zagłodzona - i tu bez żartów... Malawaszko - pomóz...:-( Quote
AgnieszkaBB Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Zabka boks 4 - małe psiaki Dziewczyny, proszę Was powkeljajcie zdjęcia Malwaszce... Quote
bab34 Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Jak będzie wiadomo co ze szczenną sunią dajcie znać, to ja ją wczoraj wyprowadzałam. Sunia była bardzo wystraszona, nieufna, przestraszona, a zarazem bardzo zmęczona i apatyczna:( Quote
cleo1976 Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 [quote name='AgnieszkaBB']MALAWASZKO!!!! prosze o pomoc w sprawie 3 sznupkowatych w sosnowieckim schronie... 1. boks 29 : srebrno - czarny jeszcze w ubiegłym tygodniu z glutem. Dochodzi do siebie mimo siedzenia na zewnątrz. Silny egzemplarz!:-) Pes wzrostu sznupka średniego. Mieszniec z terierem i jeszcze z pudlem. Matka łajdaczka:-) Ale co dziecko winne temu...:-) Psina blaga przez kraty o wyciągnięcie do domu. SERIO!!! 2. Sznupek olbrzym. Uszy nieobcięte. Ogon chyba tez nie... Boks 13. Piękny pies. Przyjazny, wesoły, merda ogonem, chętny do kontaktu. Ładnie zbudowany. Nie wiem jak długo tam jest...Wkładałm mu rękę przez kraty i lizał mi palce. Jest bardzo nastawiony na kontakt z człowiekiem. Nieagresywny - w boksien mniejsze psy, ale wyraźnie niezdominowane przez niego. Taka psia ciapa. 3. Żabka. Może ze sznupka ma tylko nieuczesany filc. MOże za wysokie chude łapki jak na sznupka mini. Ale jednocześnie ma dużo z wygladu (jakoś tak:-)) a jaeszcze wiecej z charakteru... :-) Wychudzone cudo. Przymila się do ludzi, szuka uznania, obszczekuje obcych, warczy na cudze psy - jak jest na smyczy rzecz jasna:-)))) Zagłodzona - i tu bez żartów... Malawaszko - pomóz...:-([/QUOTE] Hej, wczoraj na akcji w Silesii rozmawiałam z Sylwią odnośnie sznupkowych w sosnowieckim schronie. Mogę wziąść na DT jakąś potrzebującą bidę. Mam w domu sznupkową sunię i ona bardzo potrzebuje kontaktu z drugim psem a mąż na DS się nie zgadza niestety. Ale tak sobie myślę, że jak już w domu psiak będzie i on zobaczy jak to dobrze wpływa na Sambę to po prostu zostanie u nas i już. Jesteśmy na środę umówione na spacer, mam wziąść naszą Sambę i mamy iść razem i zobaczyć jak się psiaki na gruncie neutralnym będą zachowywać. Ja liczę na to że będzie dobrze i że będę mogła pomóc. Quote
AgnieszkaBB Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Super wiadomość:-) Tak jak pisalam to są boksy 4 (żabka), 13 (olbrzym) i 29 (średniak srebrno czarny). Żabka jest najchudsza, ale temperament ma najmocniejszy. Średniak moim zdaniem najbardziej potrzebujący pomocy w sensie kontaktu z człowiekiem. Jest bardzo smutny i błagalnie patrzy. Olbrzym też się przymila przez kraty bardzo. Być może na spacerze okaże się coś zupełnie innego - w sensie że z każdego wyjdzie inna natura niż myślę teraz. Acha - jest jeszcze Leon - pies cudnej urody i wspaniałego charateru. Byłyśmy z nim z córką na spacerze. Jest młody, wesoły, urwisowaty nieco ale dobroduszny:-) DZIEWCZYNY!!!! W KTÓRYM BOKSIE SIEDZI LEON?????????????????? Leon to coś między sznaucerem a terierem z wyglądu. Quote
cleo1976 Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images37.fotosik.pl/593/c583b666960c4fb3med.jpg[/IMG][/URL] Czy to jest może Leon??? Quote
AgnieszkaBB Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Klara jest bardzo dobrze ułożona. Pięknie chodzi przy nodze, puszczona ze smyczy nie jest zainteresowana ucieczką (parktykowałyśmy w ogrodzie). Pięknie aportuje. Daje robić ze sobą praktycznie wszystko - kąpiel, czesanie, zagladanie w ząbki, noszenie na rękach, odbieranie smaczka itp. ZERO AGRESJI. Nie ma tatułażu. Nie załatwia się w domu (wczoraj raz nasikała ale myślę że ze stresu). Dziś rano czekała na wyjście na dwór. Jest trochę podniecona, nerwowo wącha, tropi, kręci się chwilami w miejscu. Nie skacze na człowieka, ale lubi lizać ludzkie ciało:-) ręce, a jak się da to i dziub:-) Boi się kiedy ludzie wychodzą bez niej. W nocy kiedy siostra poszła spać na górne piętro - płakała. Dopiero jak się kapnęła że moja córka śpi na łóżku w tym pokoju co ona siedzi to się uspokoiła. Boi się wchodzić do auta - ale daje się tam wnosić, a nie jest ciężka:-) Przy noszeniu na rękach postękuje jak małe dziecko:-) Lubi w ogóle pomrukiwać i rozmawiać z człlowiekiem w swoim języku:-) Ale nie jest jazgotliwa i głośna:-) Jest strasznym pieszczochem:-) Moim zdaniem jest psim ideałem :-) Quote
mar_tika Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Rozczochrany z boksu nr 29 [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images35.fotosik.pl/454/585323083a2ee097med.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images46.fotosik.pl/601/d98f69847181d544med.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images43.fotosik.pl/625/25773668b9f23c3d.jpg[/IMG][/URL] Kurcze mnie to bardziej niepokoi ta mała czarna sunia z jego boksu.Jest wycofana i zalękniona:(No i uszata coś się rozpanoszyła w boksie.Upatrzyała sobie HUga i go gnębi,a ta dupa ucieka do boksu z wybiegu:( Quote
zuzlikowa Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Czy w sytuacji benia,który jest u Was zmieniło się coś? Nadal czeka na powrót Pani ze szpitala? Quote
Jetrel Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Nie chcę udzielać błędnych informacji, ale z tego co wiem to Benio jest do adopcji. Pani nie wróciła po Benia, choć szpital opuściła...a Benio smutny bardzo... wczoraj wyszedł tylko na chwilkę z budy, żeby się ze mną przywitać. Quote
malawaszka Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 dziewczyny mogę prosić na maila te zdjęcia sznupkowatych? [email][email protected][/email] ten średniak bardziej terierkowaty chyba jest - podeslijcie go Rita60 AgnieszkaBB cudownie, że wzięłaś Collaczkę - masakra z tą babą... ewidentnie szukała suki do rozrodu :shake: Quote
bab34 Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Wczoraj moja znajoma adoptowała Remika, rudy mały piesek. Remik wczoraj zaliczył wizytę u weta, okazało się, że ma gorączkę,ale to nic poważnego, zaliczył też kąpiel. Jest ponoć bardzo spokojnym, grzecznym i ułożonym pieskiem. Cała rodzina zdążyła się już w nim zakochać:loveu: Quote
terra Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 AgnieszkaBB, ponieważ kolaczka jest u Ciebie, proponuję abyś podała swoje dane do kontaktu na forum collie. Ss wstawiła już sunie na owo forum, ale podałam kontakt do zapki. Wpisz na tym wątku, może też coś więcej o suńce: [url]http://www.dogomania.pl/threads/19216-COLLIE-w-potrzebie-w%C4%85tek-og%C3%B3lny.../page84[/url] Quote
zuzlikowa Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 [quote name='Jetrel']Nie chcę udzielać błędnych informacji, ale z tego co wiem to Benio jest do adopcji. Pani nie wróciła po Benia, choć szpital opuściła...a Benio smutny bardzo... wczoraj wyszedł tylko na chwilkę z budy, żeby się ze mną przywitać.[/QUOTE] Dziewczyny dowiedzcie się jak wygląda sytuacja benka... tymczasem przygotuję folder adopcyjny beniowi na FB,ale czekam na informację kiedy go wystawić... Mam też na szybko pytania o psiaka:wiek, stosunek do ludzi i zwierząt, stan zdrowia, kastracja(jest,będzie)...ew. wskazówki nt przyszłego domu...dowiedzcie się też na kogo kontakt. Quote
Jenny19 Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Założyłam astce osobny wątek, jest na ogólnym bullowatych i na forum amstaff- pitbull.eu [url]http://www.dogomania.pl/threads/202719-Sosnowiec-%C5%82agodna-kompaktowa-amstaffo-par%C3%B3wka-z-przepuklin%C4%85-p%C4%99pkow%C4%85-szukamy-dt-ds?p=16354150#post16354150[/url] Zajrzyjcie tez proszę na wątek astowatego psiaka z Katowic z wypadającym odbytem, pilnie potrzebny mu dt lub ds [url]http://www.dogomania.pl/threads/202718-Katowice-m%C5%82ody-astowaty-psiak-z-wypadaj%C4%85cym-odbytem-pilnie-potrzebny-mu-DT-lub-DS!!!?p=16354117#post16354117[/url] Quote
Jetrel Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Wypytywałam o Beńka będąc w sobotę w schronie, bo miałam chetne na dużego psa. Powiedziano mi że pies jest już do adopcji, więc sądzę że można wystawiać. Wiek: 2-3 lata Płeć: samiec Do ludzi ok, na psy szczeka i powiedziano mi że nie nadaje się do innych psów. Na widok człowieka się cieszy, daje się głaskać, taka klucha która gaśnie w oczach... Jeśli dziewczyny się zgodzą kontakt może być na mnie: Aga 504282743 [email][email protected][/email] gg:11155563 Quote
zuzlikowa Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 [quote name='Jetrel']Wypytywałam o Beńka będąc w sobotę w schronie, bo miałam chetne na dużego psa. Powiedziano mi że pies jest już do adopcji, więc sądzę że można wystawiać. Wiek: 2-3 lata Płeć: samiec Do ludzi ok, na psy szczeka i powiedziano mi że nie nadaje się do innych psów. Na widok człowieka się cieszy, daje się głaskać, taka klucha która gaśnie w oczach... Jeśli dziewczyny się zgodzą kontakt może być na mnie: Aga 504282743 [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] gg:11155563[/QUOTE] A benio ma swoje imię- jakie? Już wstawiam na FB... a jak z kastracją? rozumiem też,że gdy chętny domek się zgłosi, przeprowadzicie wizytę przed adopcyjną?...jeśli miałyby być z tym trudności, bardzo proszę o sygnał- pomogę!!! Najlepiej [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] lub 506479242 ...pw mi się często zapycha. Edit: ...a jakby udało się jeszcze fotki mu dorobić, byłoby bardzo pomocne. Quote
zuzlikowa Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Folder BEŃKA na stronie adopcyjnej na FB [URL="http://www.facebook.com/pages/Bernardyny-adopcje-Saint-Bernards-adoptions/122870101115744#%21/album.php?aid=25830&id=122870101115744"]http://www.facebook.com/pages/Bernardyny-adopcje-Saint-Bernards-adoptions/122870101115744#!/album.php?aid=25830&id=122870101115744[/URL] ...bez problemu mogę zedytować i uzupełnić! Quote
ANETTTA Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 [quote name='Jetrel']Wypytywałam o Beńka będąc w sobotę w schronie, bo miałam chetne na dużego psa. Powiedziano mi że pies jest już do adopcji, więc sądzę że można wystawiać. Wiek: 2-3 lata Płeć: samiec Do ludzi ok, na psy szczeka i powiedziano mi że nie nadaje się do innych psów. Na widok człowieka się cieszy, daje się głaskać, taka klucha która gaśnie w oczach... Jeśli dziewczyny się zgodzą kontakt może być na mnie: Aga 504282743 [email][email protected][/email] gg:11155563[/QUOTE] ja mam troche inf od kamili miała mi tez podeśłac fotki ale nei mam laski czy dałoby sie wziąść benka na spacer i wtedy zobaczyc czy on lubi czy nie lubi inne psy czy bedzie atkaowac psy nawet te w boksach ??? bo znamy przypadki agresorów które po zabraniu wywalały brzuchol do góry kołami Quote
Jetrel Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Mogę się podjąć zabrania Benka na spacer, ale nie ja o tym decyduje:) Quote
Kama83 Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 fotki juz dostalas, co do spaceru, mam nadzieje, ze w srode komus sie uda, jak nie, postaram sie w sobote, o ile nam go pozwola zabrac; psiak nie kastrowany, nie wiadomo jeszcze, czy schron go wykastruje... schron twierdzi, ze pies do adopcji. Rozmawiali z wlascicielka przez tel., jakis czas temu, ale nie zapytali o imie, wiek, szczepienia... pozostawie to bez komentarza... Quote
zuzlikowa Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 [quote name='Kama83']fotki juz dostalas, co do spaceru, mam nadzieje, ze w srode komus sie uda, jak nie, postaram sie w sobote, o ile nam go pozwola zabrac; psiak nie kastrowany, nie wiadomo jeszcze, czy schron go wykastruje... schron twierdzi, ze pies do adopcji. Rozmawiali z wlascicielka przez tel., jakis czas temu, ale nie zapytali o imie, wiek, szczepienia... pozostawie to bez komentarza...[/QUOTE] Jak będzie coś nowego, dajcie znać- uzupełnię informację...i poszukajcie może kogoś do ogłaszania smarka, bo chyba dość pilnie tego potrzebuje...mnie to trwa,niestety... Anettta, wrzuć fotki pieknego... ...roboczo nazywam go BENIEK. Quote
Recommended Posts