Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zapraszam serdecznie na bazarki na rzecz zwierzaków ze schroniska w Sosnowcu !
[FONT=Century Gothic]
1) MEGABazarek sosnowiecki z książkami, ubraniami, biżuterią, kosmetykami i innymi !
[/FONT] Łączona wysyłka razem z bazarkiem nr 2

[FONT=Century Gothic]2) Bazarek z masą ciuchów w stanie idealnym lub bdb oraz książkami, rolkami i innymi ! [/FONT]Łączona wysyłka razem z bazarkiem nr 1

[FONT=Century Gothic]3) Bazarek ogłoszeniowy na Kłapacza, ze schroniska w Sosnowcu, który ze względu na swoje problemy trawienne musiał zostać wyciągnięty do hotelu. Koszt za miesiąc to ok. 600zł ! :-o 300 za hotel + 300 za karmę dla alergików pokarmowych[/FONT]. Zostały jeszcze 4 wolne pakiety !

[FONT=Century Gothic][/FONT]
[FONT=Century Gothic]4) Bazarek z biżuterią na amstaffkę Azurę ze schroniska w Sosnowcu, która także aktualnie przebywa w hoteliku, do tego musiała mieć amputowaną końcówkę ogona, który sobie pogryzła :([/FONT]

Z A P R A S Z A M Y ! :lol::lol:

Posted

d_orka napisał(a):
Mam prośbę - czy mógłby ktoś cyknąć parę fotek Kevinowi? To biało-rudy cockerowaty chłopak.

Obawiam się, że to już nie będzie możliwe. Kevin odszedł za TM :[

Posted (edited)

ADOPTOWANE!!

Dakota - Adoptowana 10.02.12r.

Czester - Adoptowany 11.02.12r. zamieszkał w Katowicach ;-)

Dasza - Adoptowana

Keila - Adoptowana 11.02.12r.

Edited by Crys
Posted

Oprócz aktywnej pomocy w ramach wolontariatu, bardzo chętnie przyjmiemy każdą pomoc materialną lub finansową. Aktualnie w schronisku najbardziej potrzebne są:

• wysokoenergetyczna karma dla psów
• specjalistyczna sucha karma (np. niskobiałkowa, problemy gastryczne, itp.)
• mokra i sucha karma dla maluchów – kociąt i szczeniąt
• koce, prześcieradła itp.
• ubranka dla kotek i suk zakładane po sterylizacji lub operacji
• kubraczki dla psów na zimę

Jeśli możecie podarować zwierzętom w/w rzeczy prosimy o wiadomość:
[email protected]
501 245 892 lub 694 168 129

Przypominamy i zachęcamy do pomocy !

Posted

Kochani w schronisku na pewno brakuje dobrych warunków dla staruszków - mamy na dogomanii taką skarbonkę prowadzi ją rozi - wpłacamy cały rok grosiki i jak jest ładna kwota to rusza Etap realizacyjny - wolontariusze w porozumieniu ze schroniskiem muszą zrobić projekt, plan i kosztorys części dla staruszków schroniskowych - czy w Sosnowcu jest takie miejsce i czy są osoby chętne się tym zająć? Kwota jest niemała na to bo uzbierało się 10 000 PLN!!!! WARTO! W poprzedniej edycji skorzystało schronisko w Białej Podlaskiej i wybudowali wspaniałą część dla staruszków - zapraszam! 10 tys złotych jest do wzięcia - ale potrzeba zaangażowania ze strony schroniska - czy Sosnowiec wystartuje w tym projekcie??
http://www.dogomania.pl/threads/222977-PI%C4%84TY-ETAP-**skarbonka**-PI%C4%84TY-ETAP

Bardzo bym chciała, żeby tym psiakom się poprawiły warunki

Posted

[quote name='gosia2313']

Psiaki, które najpilniej potrzebują domu !!

[SIZE=2]
Nill - przebywa w schronisku od VIII 2011r. Jest to średniej wielkości pies. Wystraszony miejscem, w którym się znalazł. Został zaszczepiony i wykastrowany.
Poszukujemy dla Nilla domu, w którym będzie miał szansę się otworzyć oraz zaufać człowiekowi. Kontakt: 721-035-215 ( po 15)

Remi - Bardzo wystraszona suczka w typie owczarka. Długowłosa, czarna podpalana. W schronisku od 22-01-12r. Została przywiązana koło Remondisu. Gdy łagodnie się do niej podejdzie, przełamuje strach i pozwala się dotknąć. Widać, że głaskanie sprawia jej dużą przyjemność. Kontakt : Magda 504-092-787

Dżambo/Misiek - Średniej wielkości długowłosy pies, czarny podpalany. Spokojny, łagodny w stosunku do ludzi. Daje się czesać. Toleruje niektóre psy, nie lubi innych zwierząt przy swojej misce. Ma na imię Misiek (z domu). Ma ok. 8-9 lat. W schronisku przebywa od 7-01-12r - z polecenia SM został zabrany przez schronisko - właściciel trafił na Izbę Wytrzeźwień. Kastracja 31.01.12r. CAŁY CZAS LEŻY NA BETONIE !Kontakt : 788-586 432 lub [email protected]

Zira - Średniej wielkości suczka (ok. 45cm wysokości w kłębie) o umaszczeniu czarnym podpalanym. Ma rok. Z domu nazywa się Zira. Oddana przez właściciela, ponieważ brudziła w domu. Młoda i wesoła o ogromnych pokładach energii. Uwielbia biegać i bawić się, jest bardzo ruchliwa. Łagodna w stosunku do ludzi i innych psów. Pojętna, chętnie się uczy. Zna komendę siad. Będzie wspaniałym towarzyszem dla aktywnej rodziny, która nie zaniedba wychowania psa. NIE RADZI SOBIE W SCHRONISKU, W BOKSIE JEST ULEGŁA, WYSTRASZONA i STRASZNIE CHUDA ! Kontakt : Dorota 602 343 062

Spike - Oddany 14.05.2011 po śmierci właściciela. Zaszczepiony i odrobaczony. Szczepienie przeciw wściekliźnie 25.11.11r. Wykastrowany. Duży, 10 letni pies w typie owczarka o imieniu Spike. Psiak jest podobny do owczarka niemieckiego. Zna komendę siad. Spokojny, nie wykazuje agresji do psów ani do ludzi. Jest bardzo chudy, NIE RADZI SOBIE W SCHRONISKU. Kontakt: 721-035-215 ( po 15)

Nowe psiaki PILNIE potrzebują domków !
Malawaszko dziękujemy za informację, już przekazane dalej ; )

Posted

[quote name='wtatara']małą kudłatą, która jestw DT

Aha, tą Azę? :)

Ale znaleźć tzn? Jeśli o to, gdzie przebywa to w Dt, ale nie wiem u kogo. Chyba można zadzwonić pod ten numer i dopytać : 606-216-000
To jest nr doktor Edyty, która pracuje w schronisku i powinna coś wiedzieć o Azie :)
A jesteś (albo ktoś) chętny ją adoptować?

Posted

Aza obecnie mieszka w domu tymczasowym przy ul. Ostrogórskiej, obok lecznicy Lupus. Świetnie nadawałaby się dla starszej Pani. Szczegółów na pewno udzieli doktor Edyta - codziennie widuje ją na spacerze.

Posted

Cioteczki nie wiem czy to oda was ("Nadzieja na dom") dzwoniła do mnie pani w sprawie adopcji Agry. To byłby pierwszy pies tych państwa szukają starszej bidy, mają małe dzieci/dziecko i kota. Agra na koty poluje na spacerach, nie wiem jak byłoby w domu. Może akurat inny starszy psiak znajdzie domek u tych państwa? Nic więcej na temat domku nie wiem może wy już nawet macie z nimi kontakt. Jakby co mam nr telefonu tej pani;)

Posted

Gisic87 napisał(a):
Cioteczki nie wiem czy to oda was ("Nadzieja na dom") dzwoniła do mnie pani w sprawie adopcji Agry. To byłby pierwszy pies tych państwa szukają starszej bidy, mają małe dzieci/dziecko i kota. Agra na koty poluje na spacerach, nie wiem jak byłoby w domu. Może akurat inny starszy psiak znajdzie domek u tych państwa? Nic więcej na temat domku nie wiem może wy już nawet macie z nimi kontakt. Jakby co mam nr telefonu tej pani;)

Możesz podać ;)