Jump to content
Dogomania

SUNIE z Radys- SALLY, TELMA, GLINKA, FRUZIA, MELISA, KROMKA, KOFFI, CZARKA i ŚLIWKA mają swoje DOMY :)

Recommended Posts

Posted

Sunie dostały :

- 150 zł od Ka MiLa

- 10 zł od Ainana

:)dziękuje :)

JUtro Telma jedzie na sterylizacje, Kasia dziś umówiła termin, mam nadzieje, że AS zgodzi się pokryć koszty....

Posted

Dobra wiadomośc jest taka, że Telma jest juz po sterylizacji :) w dobrej kondycji fizycznej za to z mega fochem na Kasie ;) jutro wstawie zdjęcia, przy okazji Telma została zachipowana. Tez jutro wstawie rachunki bo zapomniałam kabelka do telefonu z pracy i nie mam jak ściągnąc ;)

Zła wiadomośc jest taka że w wekend telma dziabnęła sąsiada Kasi :( i tym razem do krwi :( ona kompletnie nie toleruje obcych męczyzn :( do męża Kasi już nie ma żadnych problemów, więc widać...problem tkwi w obcych mężczyznach.....:( eh....

Dziś miałam fajny telefon o Telme....ale blok w Krakowie na osiedlu gdzie sporo ludzi i psów....byłby to dobry dom dla Telmy ale powiedziałam otwarcie, że sunia trochę jest nieufna do obcych mężczyzn i że może porządnie obszczekać i nie wiem czy na osiedlu gdzie kręci się dużo osób to nie będzie problem....zaproponowałam Sally....

No i chyba źle zrobiłam...bo póki co nie ma ciągu dalszego :( eh....tak mi przykro, może nie powinnam nic mówić? sama nie wiem? może ona na spacerach nie atakowała by wszystkich??? może to chodzi tylko o mężczyzn którzy wchodzą na jej ogród? żebym to miała jak sprawdzić....eh....nie wiem jak ona znajdzie dom z takim zadziorem :( :(

Posted
Dnia Tuesday, July 02, 2019 o 20:44, kiyoshi napisał:

Dobra wiadomośc jest taka, że Telma jest juz po sterylizacji :) w dobrej kondycji fizycznej za to z mega fochem na Kasie ;) jutro wstawie zdjęcia, przy okazji Telma została zachipowana. Tez jutro wstawie rachunki bo zapomniałam kabelka do telefonu z pracy i nie mam jak ściągnąc ;)

Zła wiadomośc jest taka że w wekend telma dziabnęła sąsiada Kasi :( i tym razem do krwi :( ona kompletnie nie toleruje obcych męczyzn :( do męża Kasi już nie ma żadnych problemów, więc widać...problem tkwi w obcych mężczyznach.....:( eh....

Dziś miałam fajny telefon o Telme....ale blok w Krakowie na osiedlu gdzie sporo ludzi i psów....byłby to dobry dom dla Telmy ale powiedziałam otwarcie, że sunia trochę jest nieufna do obcych mężczyzn i że może porządnie obszczekać i nie wiem czy na osiedlu gdzie kręci się dużo osób to nie będzie problem....zaproponowałam Sally....

No i chyba źle zrobiłam...bo póki co nie ma ciągu dalszego :( eh....tak mi przykro, może nie powinnam nic mówić? sama nie wiem? może ona na spacerach nie atakowała by wszystkich??? może to chodzi tylko o mężczyzn którzy wchodzą na jej ogród? żebym to miała jak sprawdzić....eh....nie wiem jak ona znajdzie dom z takim zadziorem :( :(

Spokojnie, znajdzie domek. Myślę, że dobrze zrobiłaś, lepiej że odradziłaś i poinformowałaś o problemach z sunią . Gorzej jak się nic nie mówi, później rodzina rozczarowana bo mieli inne wyobrażenia, a niech jeszcze Pana dziabnie, albo przechodnia i w najlepszym razie sunia wraca...Telma wymaga troszkę więcej pracy i w chwili obecnej nie jest pieskiem dla każdej rodziny i myślę, że trzeba uczciwie mówić jak sprawy stoją. Nie wiem czy Kasia działa i ćwiczy z Telmą, żeby wyeliminować problem z agresją do mężczyzn?

• Like 1
Posted

Też nie wyobrażam sobie ukrywać prawdy o psie. Szogun na swój dom czeka 3,5 roku. Zgłosił się dom, ale uczciwie powiedziałam o tym, że Szogun ucieka i nie może zostawać sam - i żekopie dziury w ogrodzie z uporem maniaka. Nie namawiałam, nie ściemniałam że można to zmienić (w sensie - powiedziałam, że nie ma gwarancji). Państwo wzięli mniej wymagającego psa. Rozmawiam też sporo z ludźmi, którzy zniechęcili się do adopcji: bo opiekunowie psa zataili problem... np. właśnie niechęci do mężczyzn i potem śmieli obrzucić błotem nowych właścicieli, gdy oni zadzwonili, że sobie nie radzą z problemem. Tacy ludzie, których nie uszanowano, rzadko kiedy dadzą "tym fundacjom" drugą szansę, swoje kroki skierują już ku pseudohodowli albo - jeżeli mają odrobinę rozumu, do dobrej hodowli. Uczciwość to podstawa, aby wszyscy byli zadowoleni.

Telma powinna mieć przepracowywaną niechęć do mężczyzn. Oczywiście o ile jest taka możliwość.

Posted

Tak, wszystko o czym piszecie to prawda :(  zawsze stawiam na uczciwość...

Niestety ci Państwo nie zdecydowali się na Sally. więc szukamy dalej

Sunie dostały 20 zł deklaracji od pani Irenki- ślicznie dziękuje :)

Posted

Ten foch to co wg psychologii psów, bo nie znam sie- zaufała pani Kasi i teraz nie wie Telma jak rozumieć, że p. Kasia - poprzez weterynarza- jej zrobiła krzywdę? I ona nie wie dlaczego, bo przecież się starala i się pogubiła?

Posted
16 godzin temu, helli napisał:

Ten foch to co wg psychologii psów, bo nie znam sie- zaufała pani Kasi i teraz nie wie Telma jak rozumieć, że p. Kasia - poprzez weterynarza- jej zrobiła krzywdę? I ona nie wie dlaczego, bo przecież się starala i się pogubiła?

ja też się nie znam;) ale tak na ludzki rozum- tak by mógł wyglądać foch Telmy :) teraz chyba już jej przeszło.

Niestety od soboty nie mam telefonu, stłukł się kompletnie ekran, czekam na wymiane....myśle, czy ktoś nie próbuje się dodzwonić o sunie...ale nic nie poradze. Możeliwe, że jutro będzie już naprawiony...

Posted
3 godziny temu, kiyoshi napisał:

ja też się nie znam;) ale tak na ludzki rozum- tak by mógł wyglądać foch Telmy :) teraz chyba już jej przeszło.

Niestety od soboty nie mam telefonu, stłukł się kompletnie ekran, czekam na wymiane....myśle, czy ktoś nie próbuje się dodzwonić o sunie...ale nic nie poradze. Możeliwe, że jutro będzie już naprawiony...

A nie masz jakiegoś starego telefonu  żeby przełożyć kartę i  chociaż  tylko móc dzwonić i  odbierać telefony. Mój ulubiony telefonik też się zepsuł i korzystam teraz z bardzo archaicznego aparatu :(.

Posted
5 minut temu, jankamałpa napisał:

A nie masz jakiegoś starego telefonu  żeby przełożyć kartę i  chociaż  tylko móc dzwonić i  odbierać telefony. Mój ulubiony telefonik też się zepsuł i korzystam teraz z bardzo archaicznego aparatu :(.

nie mam nic:( jedyny stary telefon dałam koleżance z pracy :( może jutro będzie naprawiony, w najgorszym wypadku w piatek kupie nowy

Posted

Przelałam Kasi 600 zł za pobyt Telmy i Sally w lipcu. Sally nadal jest jak była: grzeczna, ułożona, Telma nadal ma ADHD :) ale chociaż niekogo nowego nie ugryzła ;)

67141572_328846711393243_5879173868689555456_n.jpg.454ca770d742d58c003788c0d2ad13ba.jpg

Posted

zauważyłam dziś że wszystkie wyróżnienia ogłoszeń Telmy i Sally juz się skończyły:( pewnie dlatego nikt nie dzwoni...

na razie wyróżniłam 3 olxy- 2 dla Sally na Katowice i Kraków i 1 dla Telmy na Katowice za 17,8 zł x 3= 53,40 zł