Nadziejka Posted September 10, 2019 Posted September 10, 2019 Stokroc tulinkam i ciesze ze sa ze trwaja w tym naszym swiecie strasznym z kazdenkiej strony bardzo bardzo pozdrawiam i modle za Pana i Rokunia stokrosci tak Anusiu koakana powienien oczenka miec leczone obejrzane ech .... pan Andrzej boi bardzo o swojego skarbunia maja tylko siebie 1 Quote
anica Posted September 11, 2019 Author Posted September 11, 2019 14 godzin temu, Nadziejka napisał: Stokroc tulinkam i ciesze ze sa ze trwaja w tym naszym swiecie strasznym z kazdenkiej strony bardzo bardzo pozdrawiam i modle za Pana i Rokunia stokrosci tak Anusiu koakana powienien oczenka miec leczone obejrzane ech .... pan Andrzej boi bardzo o swojego skarbunia maja tylko siebie Ewciu, ja .... bardzo długo myślałam i wiem ,że to nieracjonalne! ale zdecydowałam, że nie będę już p Andrzeja namawiać na operację / nie ma sensu pisać o opiece w okresie okołoperacyjnym o rekonwalescencji , o tym jak ta operacja jest konieczna / myślę ,że jak tylko będzie termin to p Andrzej może ,po prostu ,nie przyjść! wymyśliłam, że umówię wizytę u dr Oskara / po tym jak dr Sylwia ,podziękowała mu za pracę ,postanowił otworzyć własny gabinet, jest w trakcie remontu, obiecał że jak tylko otworzy ,obejrzy Rokusia, na razie, tak w ciemno zaproponował ,jakieś krople z gentamecyną? zapytam w aptece ale raczej wolałabym wstrzymać się do wizyty? Quote
Anula Posted September 11, 2019 Posted September 11, 2019 Z oczami chorymi nie ma co zwlekać.Iść do obojętnie jakiego weta,niech przepisze,wykupić w aptece i zakrapiać Rokusiowi.Roki ma w skarbonce 260zł a więc pieniążki są i trzeba z nich korzystać i jakoś pomóc psu na ile to jest możliwe.Być może te oczy są wrażliwe na wiatr.Tak ma mój Miki,tylko zaczyna być chłodniej i wieje wiatr zaraz pojawia się ropa w oczach.Przypuszczam,że to może być także alergia na pyłki szczególnie teraz ale wet mi tego nie potwierdził.Po kilku dosłownie zakropieniach ropa znika i jest okey. Jeżeli chodzi o operację to ja bym nie naciskała,dała spokój.Po operacji każdy pies potrzebuje opieki i warunków.W przypadku warunków podejrzewam,że takich nie ma P.Andrzej i stąd te opory.Najważniejsze teraz aby zapobiegać tym mniej skomplikowanym jak np.oczy i zadbać o jego sierść. Czy P.Andrzej ma jakąś szczotkę do czesania Rokusia? Może kupić jakąś?Sierść po wyszczotkowaniu wraca do normalnego wyglądu,nie trzeba nawet kąpać psa. W rozmowie z P.Andrzejem warto poruszyć temat oczów i wyczesywania Rokusia bo jeszcze trochę to skołtuniona sierść nie da się wyczesać i trzeba będzie obciąć Rokusia do zera a przecież idzie zima. Quote
jola&tina Posted September 11, 2019 Posted September 11, 2019 Dopiero teraz odnalazłam wątek Rokiego i przeczytałam zaległe wiadomości (pogubiłam się na Dogo i nic nie mogę odnaleźć). Smutne to, ale nie możemy zmusić p.Andrzeja do tego, aby się leczył ani do tego, żeby leczył (operował) Rokiego. Możemy tyle, ile możemy :( i za to wszystkim bardzo dziękuję. Quote
Nadziejka Posted September 14, 2019 Posted September 14, 2019 Rokuniu przytulam i modle za wszystko dobruskie Wam Quote
anica Posted September 27, 2019 Author Posted September 27, 2019 Dnia 11.09.2019 o 10:28, Anula napisał: Z oczami chorymi nie ma co zwlekać.Iść do obojętnie jakiego weta,niech przepisze,wykupić w aptece i zakrapiać Rokusiowi.Roki ma w skarbonce 260zł a więc pieniążki są i trzeba z nich korzystać i jakoś pomóc psu na ile to jest możliwe.Być może te oczy są wrażliwe na wiatr.Tak ma mój Miki,tylko zaczyna być chłodniej i wieje wiatr zaraz pojawia się ropa w oczach.Przypuszczam,że to może być także alergia na pyłki szczególnie teraz ale wet mi tego nie potwierdził.Po kilku dosłownie zakropieniach ropa znika i jest okey. Jeżeli chodzi o operację to ja bym nie naciskała,dała spokój.Po operacji każdy pies potrzebuje opieki i warunków.W przypadku warunków podejrzewam,że takich nie ma P.Andrzej i stąd te opory.Najważniejsze teraz aby zapobiegać tym mniej skomplikowanym jak np.oczy i zadbać o jego sierść. Czy P.Andrzej ma jakąś szczotkę do czesania Rokusia? Może kupić jakąś?Sierść po wyszczotkowaniu wraca do normalnego wyglądu,nie trzeba nawet kąpać psa. W rozmowie z P.Andrzejem warto poruszyć temat oczów i wyczesywania Rokusia bo jeszcze trochę to skołtuniona sierść nie da się wyczesać i trzeba będzie obciąć Rokusia do zera a przecież idzie zima. Anulko przekazałam kropelki, wyprosiłam w aptece , przed wyjazdem zostawiłam w sklepie i p Andrzej odebrał, ciekawe czy pomogły? - Roky po zakupie karmy w lipcu / zooplus za 119,81zł/ , ma na koncie 140,36zł nie potrafiłam wkleić tej faktury, prosiłam Elik ale podobno link był jakiś uszkodzony i pisałam prośbę o ponowne przysłanie faktury, zobaczymy teraz? - ja już naprawdę odpuściłam, jeśli chodzi o operację, jeszcze nie widziałam p Andrzeja tak stanowczego, jak w tym temacie. - szczotkę kiedyś podarowałam , muszę spytać delikatnie czy... jest w użyciu? - napewno poruszę oby dwa tematy. Dnia 11.09.2019 o 12:42, jola&tina napisał: Dopiero teraz odnalazłam wątek Rokiego i przeczytałam zaległe wiadomości (pogubiłam się na Dogo i nic nie mogę odnaleźć). Smutne to, ale nie możemy zmusić p.Andrzeja do tego, aby się leczył ani do tego, żeby leczył (operował) Rokiego. Możemy tyle, ile możemy :( i za to wszystkim bardzo dziękuję. Dokładnie tak samo myślę :) czy widać ten plik z fakturą? ja go mogę otworzyć, ale czy wszyscy? 1 Quote
anica Posted September 27, 2019 Author Posted September 27, 2019 8 godzin temu, jola&tina napisał: Widać :) Przez roztargnienie wkleiłam fakturę z pełnymi danymi a tak się chyba nie powinno robić, jola&tina może proszę usuń lepiej ten plik a nasza Elunia już to wszystko zrobiła jak się należy Dziękuję ,Eliczku :) 1 Quote
anica Posted September 28, 2019 Author Posted September 28, 2019 23 godziny temu, jola&tina napisał: :) Zrobione :) Dziękuję 16 godzin temu, elik napisał: Faktura za jedzonko dla Rokusia. Próbowałam majstrować przy tej fakturze, żeby coś zmienić i ...nic! następnym razem pomęczę Ciebie, Eliczku jak to się robi Quote
elik Posted September 28, 2019 Posted September 28, 2019 6 godzin temu, anica napisał: Próbowałam majstrować przy tej fakturze, żeby coś zmienić i ...nic! następnym razem pomęczę Ciebie, Eliczku jak to się robi Służę pomocą Aniu :) Quote
Nadziejka Posted October 10, 2019 Posted October 10, 2019 Rokuniu sciskam tulinkam caluni czas za Ciebie za Pana 1 Quote
anica Posted October 19, 2019 Author Posted October 19, 2019 Ostatnio tak wiele się dzieje u mnie ,że nawet nie miałam czasu zaglądać i pisać na wątku u Rokusia, za to Roky zagląda do mnie i to często, bywa że codziennie, niestety uważam ,że jest nawrót choroby , Roky się znowu drapie :( p Andrzej powiedział że zauważył u niego pchły więc jeszcze dodatkowo kupiłam mu kropelki i zakropiłam ale jak widzę nic to nie dało :( Martwię się o jego oczki, ponieważ są bardzo zaropiałe ,te kropelki nie pomogły , na początku było lepiej, jest teraz gorzej :( przemywanie herbatą też przyniosło poprawę na dwa dni i znowu gorzej Jedno i drugie oko, ropieje, ponieważ dr Oskar nie otworzył jeszcze gabinetu, do dr Agnieszki p Andrzej nie chce iść, poprosiłam o pomoc ,raz jeszcze dr Sylwię, chciałam żeby lekarz obejrzał te oczki, Roky dostał maść i zobaczymy Quote
elik Posted October 19, 2019 Posted October 19, 2019 Biedny ten pan Andrzej, a przez jego upór także biedny jego pies :( Niestety na upór nie ma rady. Quote
Nadziejka Posted October 21, 2019 Posted October 21, 2019 Serducko bidusne kokane i biedny pancio a tu zima idzie zima przecie .. Anusiu jutro posylam ku Tobie paczunie dla P Andrzeja i Rokunia nie będę posylacc zadnych ciasteczek psiaczkowych boc aby więcej uczulenn nie było maluniemu ...tak martwię o nich ech ... jak posle to podam num paczki i w imieniu Nadziejkowem Anuniu przekażesz .panu Andrzejowi bardzo prosimy Anusiu jak dobrze ze maja Ciebie jak dobrze serce 1 Quote
Nadziejka Posted October 22, 2019 Posted October 22, 2019 Aniu ide ku poczcie slac będzie u Ciebie paczka może już jutro Quote
Nadziejka Posted October 22, 2019 Posted October 22, 2019 Dopiero teraz udało mi się poslac paczke będzie na czwartek na pewno podaje num paczki 00 3 5900773 3 10431782 9 jak doleci aniu to proszę powiedz p Andrzejowi aby rozpakowywał b ostrożnie coby nie pociac poduszki pozdrawiam serdecznie Quote
anica Posted October 23, 2019 Author Posted October 23, 2019 OK, bardzo dziękuję ,Ewciu i w imieniu p Andrzeja ,również, nasz Dobry Duszku :)) jak tylko ,paczuszka doleci ,dam znać, muszę lecieć do dr Sylwii ,dopytać co się dzieje z tymi oczkami i zapłacić za wizyty. Quote
anica Posted October 24, 2019 Author Posted October 24, 2019 Byłam zapłacić u dr Sylwii za ostatnie wizyty i kropelki do oczu, 64,oozł powiedziała że nie widzi związku ,stanu zapalnego oczu z chorobą Rokusia? poprosiła o wyniki z Klinik nie wiem, czy jest sens tracić czas? czekam aż dr Oskar ,otworzy gabinet, jak na razie to Roki jest na plusie -76,36zł - 176, 26zł Roki ma minus na dz 17,04, 2019r + 100,oozł Anula ,wpłata 24,04,2019 pięknie dziękujemy --------------------------------------------------------------------------------------------------------- - 76, 26zł Roki ma minus na dz 24,04, 2019r +383,43,oozł Elik po rozliczeniu z Miłeczką, Dziękujemy +143,oozł jola&tina, Dziękujemy --------------------------------------------------------- +450,17zł - 190,oozł Badania lekarskie i wyniki ,zapłata Kliniki -------------------------- +260,17zł stan konta 7,06,2019r - 119,81,oozł karma Zooplus 18,07,2019 --------------------------------------------------------------------------------- +140,36zł stan konta 7,06,2019r - 64 ,oozł wizyta u weta i kropelki 23,10,2019 -------------------------------------------------------- +76,36zł stan konta 24,10,2019r 1 Quote
anica Posted October 29, 2019 Author Posted October 29, 2019 Ewuniu, ślicznie dziękujemy , paczka od Ciebie ,dotarła i czeka w sklepie na p Andrzeja :) Quote
Nadziejka Posted October 30, 2019 Posted October 30, 2019 Aniu pozdrawiam goraco nie było jeszcze P Andrzeja z Rokusiem? matko jaka zimnica już wszędzie Quote
anica Posted October 31, 2019 Author Posted October 31, 2019 Ewciu, niestety nie przyszedł we wtorek, niestety nie zawsze p Andrzej przychodzi , dokładnie w ten dzień ,kiedy jesteśmy umówieni, nie stanowi to problemu, bo zjawia się w innym dniu ,ja już się przyzwyczaiłam, zwykle ma to związek z pogodą lub gorszym samopoczuciem, dzwoniłam do wetki i na kontroli, dzień wcześniej z Rockym był, podobno oczka wyglądają już lepiej ale trzeba jeszcze kontynuować kurację, Ewciu nie martw się , paczka leży w sklepie i nawet ja jestem na wyjeździe to p Andrzej ją otrzyma, zobaczymy kiedy przyjdzie ale myślę ,że chyba dopiero będzie w przyszłym tygodniu, teraz chyba wszyscy odwiedzamy cmentarze, spotykają się rodziny... taki czas zadumy! Quote
Recommended Posts