supergoga Posted August 21, 2018 Posted August 21, 2018 3 niewielkie, przerażane psiaki – nie zrobiły nic złego, no, może jedynie zestarzały się, nieco pewnie zbrzydły, przestały być ozdobą. I dostały wyrok. Kojec za kratami. I do tego w 2 przypadkach brak budy, żeby się w niej całkiem schować przed złym światem. Wiem, że mamy młode śliczne psiaki, mamy szczenięta – w takim otoczeniu zwykłe staruszki, w wieku od 10-13 lat mają małe szanse. Ale nie będę miała spokoju jeśli ich nie pokażę, nie spróbuję. Może chociaż do jednego los się uśmiechnie. Przecież nawet nie mają imion. Jeszcze nie. Czarny piesek, drobnej budowy – z jasnymi nakrapianymi łapkami to potworna bieda. Niewidomy, wycofany, nie rozumie co się z nim stało. W schronisku na pewno nie jest mu łatwo, mimo starań wolontariuszy. Czarny podpalany drobniutki staruszek podchodzi na razie z rezerwą. Nie wie czego może się spodziewać. Szuka swego miejsca w tym wszystkim. Oba psiaki bez budy - zamawiam, mimo że brak środków. Ale pogoda się zmienia i potrzebują kącika. BAZARKI NA STARUSZKI: 1. Legowiska psiakowe http://www.dogomania.com/forum/topic/347824-psie-legowiska-tylko-dwa-%E2%80%93-dla-staruszk%C3%B3w-z-buku-%E2%80%93-do-21102018/ Zakończony - zebraliśmy - 99 zł. Dziękujemy 2. legowisko, smaczki i zabawki http://www.dogomania.com/forum/topic/347872-legowisko-smaczki-zabawki-psie-%E2%80%93-dla-staruszk%C3%B3w-z-buku-%E2%80%93-do-23102018/ Zakończony - zebraliśmy - 115,80 zł - bardzo dziękujemy. 3. super tania szafa http://www.dogomania.com/forum/topic/348022-wielka-tania-szafa-dla-każdego-na-staruszki-z-bku-do-05112018/?page=2&tab=comments#comment-17368544 Zakończony - zebraliśmy - I z bazarku kochanej Nadziejki - 123,50 zł - bardzo dziękują nasze staruszki! Z 3 bazarków Cioteczko Rozi - 888,8 zł - nisko się kłaniamy i dziękujemy. I kolejny bazarek rozi - nisko sie kłaniamy - 534 zł. Staruszki mają środki na leki, zabiegi i badania kompleksowe. Kolejny bazarek ciuszkowy na bukowskie staruszki https://www.dogomania.com/forum/topic/350183-super-tania-firmowa-ciucholandia-dla-ps%C3%B3w-i-kot%C3%B3w-z-buku-do-22072019/ W sumie zebraliśmy na bazarku 417,10 zł. Bardzo bardzo dziekujemy Quote
supergoga Posted August 21, 2018 Author Posted August 21, 2018 Największa bieda – Łatek łaciatek – śliczny psiak który trafił w potwornym stanie. Żywcem zjadany przez pchły, wszoły i ich larwy. Prawie łysy, obolały a mimo to uroczy i spokojny piesek, w zasadzie nie szczeka. Gdyby nie wygląd ogólny i zęby wyglądałby na wiek średni. Jednak zdaniem lekarza to starszy psiak. Miał szczęście, w jego kojcu jest buda, może leczyć swój ból w spokoju. Co mam im powiedzieć, jaką mają szansę, aby ostatnie lata życia upłynęły w cieple, w domu kochającym i troskliwym. One raczej już w to nie wierzą – zgotowano im okrutny los na starość, a nie zrobiły nic złego – może chciały kochać za mocno? Staruszki czekają na szczęście! 1 Quote
Aldrumka Posted August 21, 2018 Posted August 21, 2018 szybko zaglądam do staruszków, postaram się coś dla nich wpłacić pod koniec miesiąca a ile kosztują zamówione budy ? Quote
Gabi79 Posted August 21, 2018 Posted August 21, 2018 O matko, serce mi krwawi, niestety w chwili obecnej nie mam jak pomóc....... Quote
supergoga Posted August 21, 2018 Author Posted August 21, 2018 28 minut temu, Aldrumka napisał: szybko zaglądam do staruszków, postaram się coś dla nich wpłacić pod koniec miesiąca a ile kosztują zamówione budy ? sama nie wiem, pewnie ok. 600 zł. To są mocne duże budy, można je podzielić w środku. 5 cm ocieplenie, zdejmowany dach. Mamy juz od nich budy - s rewelacyjne dlatego wolę sprawdzone kupić, ciepłe i mocne. Robione na wymiar i przywiezione na miejsce Quote
Olena84 Posted August 22, 2018 Posted August 22, 2018 Zrobię bazarek imienny na trzy psiaki, trochę grosza wpadnie. Zbieramy tylko na budy i jedzenie tak? Bo psiaki u was? Quote
supergoga Posted August 22, 2018 Author Posted August 22, 2018 3 godziny temu, Olena84 napisał: Zrobię bazarek imienny na trzy psiaki, trochę grosza wpadnie. Zbieramy tylko na budy i jedzenie tak? Bo psiaki u was? Bardzo dziękuję. Głównie zbieramy na budy. Psiaki pod nasza opieką, jedzonko kupiłam. Budy się robią.... mówiłam że na cito - tylko kasy na cito nie mamy. Ale będę negocjować, byle biedaki miały gdzie się schować. Bardzo Wam dziekuje, że zaglądacie do staruszków. One zawsze sa w najgorszej sytuacji. Quote
mdk8 Posted August 22, 2018 Posted August 22, 2018 Jestem i ja u staruszków. W przyszłym tygodniu dorzucę coś na budy. Quote
supergoga Posted August 22, 2018 Author Posted August 22, 2018 WIELKIE I SERDECZNIE BUZIAKI I PODZIĘKOWANIA DLA WAS. Quote
Olena84 Posted August 24, 2018 Posted August 24, 2018 przepraszam ale obudziłam się o 1 w ubraniu i komputerem w ręku:(, dziś zrobię! Quote
Nadziejka Posted September 4, 2018 Posted September 4, 2018 Witajcie lapenki serdunka oczenka cudne witajcie kochane istoteczki pereleczki bede zagladac sercem calem Quote
Olena84 Posted September 4, 2018 Posted September 4, 2018 Z mojego bazarku powinno być 332zł i mamy Kajko i Kokosza! 1 Quote
Nadziejka Posted September 4, 2018 Posted September 4, 2018 zapraszam i ja sercem calem dla Kajko i Kokoszka imionka przecudne i jak super piekny wynik Olenkowy hoho Quote
Olena84 Posted September 5, 2018 Posted September 5, 2018 8 godzin temu, Nadziejka napisał: zapraszam i ja sercem calem dla Kajko i Kokoszka imionka przecudne i jak super piekny wynik Olenkowy hoho lecim na bazarek! Quote
Nadziejka Posted September 5, 2018 Posted September 5, 2018 pozdrawiam zapraszam Ciociu Supergoga czy na konto Fundacji Animalia? Quote
Nadziejka Posted September 7, 2018 Posted September 7, 2018 serducka dziadziunki kokane zagladam cmkuniam Quote
supergoga Posted September 8, 2018 Author Posted September 8, 2018 Kajko, Kokosz i na razie bezimienny łaciatek nie tracą nadziei, a my z nimi. Ważne że ciepłe budy będą, dzięki Wam kochani. Dziękuję Quote
Olena84 Posted September 10, 2018 Posted September 10, 2018 Dnia 8.09.2018 o 20:55, supergoga napisał: Kajko, Kokosz i na razie bezimienny łaciatek nie tracą nadziei, a my z nimi. Ważne że ciepłe budy będą, dzięki Wam kochani. Dziękuję ja myślałam, że trzeci to Łatek, jak jest napisane:(, bo tak byśmy go podpięli pod bazarek:( Quote
supergoga Posted September 10, 2018 Author Posted September 10, 2018 A ja go tak roboczo nazwałam i pewnie tak zostanie. Bardzo bardzo dziękuję. Quote
Olena84 Posted September 11, 2018 Posted September 11, 2018 Przelałam dziś 472zł na konto Fundacji z bazarku Quote
supergoga Posted September 11, 2018 Author Posted September 11, 2018 Bardzo bardzo dziękujemy. Jutro budy przyjeżdżają. Jak tylko dotrą Paweł zrobi zdjęcia i wstawimy na wątek. Staruszki będą bezpieczne i nie zmarzną. Quote
Recommended Posts