Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aurorka to maleńka suczka wielkości miniaturowego jamnika, trochę przypominająca ratlerka/ pinczerka. O jej przeszłości nie wiemy nic oprócz tego, że życie nie potraktowało jej zbyt łaskawie. Trafiła do schroniska wycieńczona, z sierścią w okropnym stanie /przetarcia na szyi świadczą, iż mogła być trzymana na łańcuchu/ i wielkim lękiem a jednocześnie tęsknotą. Psinka długo przekonywała się , że człowiek nie znaczy ból i krzywda, że można podejść,zaufać, że ręka niesie pieszczotę. Mimo postępów jakie poczyniła wciąż można w niej dostrzec nieśmiałość w kontaktach z człowiekiem. Suczka ma około kilku lat-ciężko okreslić dokładnie ponieważ ktoś prawdopodobnie podpiłował jej kły. W stosunku do psów jest przyjazna.
Aurolka wciąż czeka w jednym z podpoznańskich domów tymczasowych. Na widok człowieka biegnie z nadzieją. Gdy nikt na nią nie patrzy odchodzi zrezygnowana i kuli się w budzie. Aurolka czeka już wiele dni na normalny dom, ciepły kąt i serce. Czy doczeka się? A może to właśnie do Twojego serca trafiła Aurolka? Poszukujemy dla niej pilnie dobrego domku. Miejsce , w którym przebywa ma dla niej określony czas- nie chcemy stracić trudu naszej pracy w oswajaniu małej i nie chcemy aby psinka straciła wiarę w człowieka.
Przygarnij Aurolkę!!!

• Replies 221
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To właśnie ta sunia, która miała szansę na domek, w miejscu Nory która pojechała do domu włąsnego - ale nie dała się wówczas wziąć, złapać, zapiąć na smycz. Nie podchodziła, chyba że po jedzenie i myk do budy.
Nie jest dobrze. Kasia ma rację. Dla niej tymczas potrzebny.

Posted

dzis długo namawiałam mała na spacerek ale i tym razem nie powiodło sie, jednak daje sie glaskac podskakuje radosnie ale jak tylko zobaczy obrozke to ucieka przestraszona :shake:

nawet juz rodzice rozmyslala nad zabraniem jej na tymczas tak troche ale ta skora - moj pako wrazliwy i 2 koty to ja nie wiem czy to dobry pomysl, choroby skorne to ciezka sprawa a my nie wiemy czo ona cos ma i jesli ma to co to jest :oops:

Posted

WIdze, ze sunia ma mało odwiedzajacych :shake: :-(
Czy zaden DT sie dla niej nie znajdzie ?
To taka super sunia... Nadal strachliwa, ale jak szybko macha ogonkiem na widok człowieka :) Dzisiaj dałam jej kilka ciasteczek za które pieknie podziekowała machaniem ogonka i szybko schowała każde z nich do budy :) Juz sie troche ośmieliła. Ta sunia BARDZO potrzebuje dobrego domku. Goga - dałoby rade z allegro?
Zrobilam jej dzisiaj 2 chwytajace za serce zdjecia:

Posted

Da radę, tylko błagam, pomóżcie z tekstem. Bo łeb mi wysiadł. Za dużo tekstów na jednostkę czasu.
I jaki dom dla niej - a co najważniejsze, jak ją zabrać do tego domku.
Szkoda małej.
Jutro siadam, trochę sie uporałam z pracami - i powystawiam ogłoszenia psiaków naszych.
Chyba że z moją suką znów coś wyskoczy. Bo tak ostatnio mam stale.

Posted

na poczatku maja mam dzwonic do Pani ktora chetnie zaadoptuje mała suczke, ktora zgodzi sie z psem i kotami z Gdanska, bo narazie jest w Szwecji, dzwoniła do mnie dawno temu jeszcze w sprawie Franka - ale on juz domek znalazl, moze to nadal aktulane? zobaczymy mam dzwonic po 8 maja ale wczesniej jakis DT dobrze by bylo miec dla małej Aury :cool1: