Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Justyna_wolontariat']Wstawiam zdj tego benka ma 4 lata :-(

Przedstawiam Tora, który został...Ogórkiem!
Już po wizycie u weta, wykupionych lekach...wyczyszczony... windą jeździ bez problemów:crazyeye:... pozwala na wszystko i jeszcze jest zadowolony!

A cała akcja trwała dłużej, bo właściciel do 2 braci benków sprowadził sukę... a ta dostała cieczkę... i taki jest tego skutek!

Ale nie ma złego co na dobre wyjść nie może- psiak ma nareszcie bezpieczny dom i opiekuńczych ludzi!... i dalej będzie już tylko dobrze!

Posted

Paulina_mickey napisał(a):
zaktualizowałam post numer 4, nie wstawiłam tam tylko tej postrzelonej suni, bo nie mamy o niej dokładniejszych danych

Paulina... w folderze już są...

miejsce- ok.Elbląga

Dodaj opisBenia z ranami prawdopodobnie postrzałowymi i przestrzelonym uchem długo błąkała się po polach. Przeżyła największe mrozy i dzięki niskim temperaturom w ranach nie zalęgły się robaki. Trafiła do Obrońców Praw Zwierzą.
Rany zostały opatrzone przez lekarza, ładnie się goją.

Sunia jest młoda, ufna i bardzo ładna.
..."ma ok. 2 lat, jest przełagodna do ludzi i zwierząt. Jest w moim -przytulisku w okolicach Elbląga, niestety przy budzie i na łańcuchu. Nie mamy wolnych miejsc w boksach, pękamy w szwach,, mamy 60 psów i 20 zl dotacji miesiecznie na psa. Sunię wziełam z nie swojego terenu bo gmina chciała ją uśpić bo ranna, niepotrzebny wydatek . Rany ładnie się goją, martwica wycięta, nic się nie sączy."

Szukamy jej dobrego domu.

kontakt;
505072935

Posted

[quote name='Paulina_mickey']Kolejny z wyrokiem śmierci :shake:

http://www.dogomania.pl/threads/204843-Bernardyn-z-wyrokiem-śmierci!?p=16569297#post16569297

Roma czy to sunie teraz ogłaszać?

Mam też dobrą wiadomość- PONY ma dom!:multi:

Dzięki za dobrą wiadomość... tę sunię też bym ogłaszała, co prawda proponowałam ją Malwi na dt, ale nie wiem jakie decyzje, a sunia i tak domu potrzebuje i jest w nie najlepszych warunkach do zdrowienia... ogłaszaj Paulina...ogłaszaj teraz tę sunię z ranami spod Elbląga.

Posted

do DT prawdopodobnie pojedzie ta postrzelona sunia ( ona jakoś ma na imię ? ) ... o ile lubi koty ... ona w tej chwili jest na łańcuchu przy budzie więc dla niej DT jak najbardziej wskazany.

Posted

Malwi napisał(a):
do DT prawdopodobnie pojedzie ta postrzelona sunia ( ona jakoś ma na imię ? ) ... o ile lubi koty ... ona w tej chwili jest na łańcuchu przy budzie więc dla niej DT jak najbardziej wskazany.

Nie nadawałam jej imienia... pisałam POSTRZELONA... i niech taka nie będzie:lol:
...jak najbardziej wskazane.

Posted

Ilonajot napisał(a):
Kochani, wstrzymujemy cala historie!
Fotki co prawda powinnam dzisiaj dostac i to profesjonalne, bo moja znajoma poprosila ich "nadwornego" profesjonalnego fotografa, zeby zrobil Baldurowi (fajne imie!) nowe fotki ... i on dzisiaj zrobil.

ALE ... Jest jedno ale. Adopcja na razie nawet w schronie wstrzymana, bo dziad wlasciciel nie podpisal jeszcze zrzeczenia :(

To zrzeczenie powinno juz lada moment byc, ale - wlasnie - jeszcze go nie ma :(

kochani, nie wiem co sie dzieje, wszystko dla mnie owiane tajemnica. Adopcja Baldura wstrzymana przez schronisko, ponoc ma gdzies jechac do DT 1-go kwietnia .....
nic z tego nie rozumiem :(

Posted

Ilonajot napisał(a):
kochani, nie wiem co sie dzieje, wszystko dla mnie owiane tajemnica. Adopcja Baldura wstrzymana przez schronisko, ponoc ma gdzies jechac do DT 1-go kwietnia .....
nic z tego nie rozumiem :(

...szczerze mówiąc nie bardzo wiem jak do tego się odnieść...jeśli ma dt odpowiedzialny, opiekuńczy i który z nim jeszcze do weta z tymi oczami zajrzy- cieszyć by sie wypadało. Jednak nie bardzo tak wychodzi. A nie możesz się niczego dowiedzieć?... to rzeczywiście w takiej tajemnicy trzymane?
A zrzeczenie dotarło?... a może i to jest niewiadomą?
Naprawdę nie wiem co myśleć... a ogromnie żal byłoby gdyby psiakowi jeszcze teraz miało się źle dziać...on zasługuje na dobre życie choć na koniec...

Posted

zuzlikowa napisał(a):
...szczerze mówiąc nie bardzo wiem jak do tego się odnieść...jeśli ma dt odpowiedzialny, opiekuńczy i który z nim jeszcze do weta z tymi oczami zajrzy- cieszyć by sie wypadało. Jednak nie bardzo tak wychodzi. A nie możesz się niczego dowiedzieć?... to rzeczywiście w takiej tajemnicy trzymane?
A zrzeczenie dotarło?... a może i to jest niewiadomą?
Naprawdę nie wiem co myśleć... a ogromnie żal byłoby gdyby psiakowi jeszcze teraz miało się źle dziać...on zasługuje na dobre życie choć na koniec...

wlasnie ja normalnie tez bym sie bardzo cieszyla, ale jakos tym razem jestem zdezorientowana. naprawde nie wiem co jest grane. bo najpierw sie cieszyli, ze bedziemy go oglaszac. a potem taki nagly zwrot (???)

co prawda schron nie jest zadna mordownia, a raczej zacny, ale ... mam jakies niejasne obawy :(
najgorsze jest to, ze moja dobra znajoma, ktora tam pracuje - jest do jutra na urlopie i do jutra sie niczego nie dowiem. ale bede drazyc!!!

o zrzeczeniu tez jeszcze nic nie wiem, zapytam jutro. ale z tego, co zrozumialam, wlasciciel chcial sie zrzec, nie robil problemow. tylko trzeba to z nim formalnie zalatwic.

Posted

Ilonajot napisał(a):
wlasnie ja normalnie tez bym sie bardzo cieszyla, ale jakos tym razem jestem zdezorientowana. naprawde nie wiem co jest grane. bo najpierw sie cieszyli, ze bedziemy go oglaszac. a potem taki nagly zwrot (???)

co prawda schron nie jest zadna mordownia, a raczej zacny, ale ... mam jakies niejasne obawy :(
najgorsze jest to, ze moja dobra znajoma, ktora tam pracuje - jest do jutra na urlopie i do jutra sie niczego nie dowiem. ale bede drazyc!!!

o zrzeczeniu tez jeszcze nic nie wiem, zapytam jutro. ale z tego, co zrozumialam, wlasciciel chcial sie zrzec, nie robil problemow. tylko trzeba to z nim formalnie zalatwic.

Trzymam kciuki za beniutkę i czekam na info...

Posted

Malwi napisał(a):

Czy coś wiadomo o dt dla suni?...wiadomo jak z kociakami?

Posted

dziewczyny, nie wiem czy to jeszcze aktualne w ogóle, czy ten pies żyje, ale na wątku Pipi znalazłam taką jej wypowiedź:
http://www.dogomania.pl/threads/133467-JEDNO-SERCE-NIE-DA-RADY-!-Serce-Pipi-i-podopieczni-w-potrzebie!!!-(Posty-inf.-1-6)/page178 post 4428

"W tej samej wsi jest piekny bernardyn, na łańcuchu. Jego własciciel chce go oddać, ale nikt nie chce, no to ponoc powiedział, że do lasu z nim sie przejdzie."

Czy w ogóle mozna jakoś temu psu pomóc? To trudny teren, życie psie sie prawie nie liczy..
Moze coś wsopolnie uradzimy...

Posted

[quote name='AniaB']dziewczyny, nie wiem czy to jeszcze aktualne w ogóle, czy ten pies żyje, ale na wątku Pipi znalazłam taką jej wypowiedź:
http://www.dogomania.pl/threads/133467-JEDNO-SERCE-NIE-DA-RADY-!-Serce-Pipi-i-podopieczni-w-potrzebie!!!-(Posty-inf.-1-6)/page178 post 4428

"W tej samej wsi jest piekny bernardyn, na łańcuchu. Jego własciciel chce go oddać, ale nikt nie chce, no to ponoc powiedział, że do lasu z nim sie przejdzie."

Czy w ogóle mozna jakoś temu psu pomóc? To trudny teren, życie psie sie prawie nie liczy..
Moze coś wsopolnie uradzimy...

Aniu, bardzo dziękuję i pokazuję chłopaka

To jest Łatek, ma 6 lat, a rok temu dostał wyrok: łańcuch, za to, że rzucił się na dziecko. Nie jest dobrze, bo od roku nie był puszczony z łańcucha ani razu. Jest smutny, ale jak pojawi sie obcy, to bardzo szczeka. Oczy ma bardzo zaropiałe. A to białe na ziemi to jego kupy. Wglądaja jakby jadł tylko kości. W tym garnku jest chleb z mlekiem. Czy on ma jakies szanse?
Jest piękny na zywo. Nie udało mi się zrobić więcej zdjęc, ale jak trzeba bedzie pojadę i zrobię. Proszę o pomoc dla niego.
Wiem, że nie on jeden, ale moze się uda?

Posted

Wstawiam Biankę - - to wspaniała suczka w typie moskiewski stróżujący . , także nie wiem , czy tu pasuje . Boję się ,ze może trafic na łańcuch :angryy::-(:-(, bo czasem różne typy się kręca , a nie ma nawet umów adopcyjnych w przechowalni . Tu jej wątek http://www.dogomania.pl/threads/204480-Suczka-w-typie-Moskiewski-pies-str%C3%B3%C5%BCuj%C4%85cy-w-boles%C5%82awieckiej-przechowalni-.......?p=16620514#post16620514.