zuzlikowa Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 DAREK...wczoraj poszedł do domu...nie mam bliższych informacji o domu, ale wiem,że od wczoraj jest nowa benia ...na kwarantannie, w sobotę może dostanę fotki i informacje pierwsze... Folder DARKA...już przeniosłam go do psiaków w domu... http://www.facebook.com/album.php?aid=22294&id=122870101115744&saved Quote
ANETTTA Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 jeden idzie do domu i nawet nie zdarzyłam sie ucieszyć bo juz sunia nastepna czeka na dom tak ... Quote
zuzlikowa Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Bardzo potrzebna pomoc...jedną operację sfinansowała prywatna osoba, ale potrzebne jest niestety kilka zabiegów,by i życie, i sprawność psiaka przynajmniej w znacznej części uratować...i jest taka realna szansa...jednak fundacja sama nie podoła tym wydatkom...na dole krótkie info o finansowaniu wszystkich potrzeb podopiecznych... Wątek Bogusia: http://www.dogomania.pl/threads/202908-wielki-BOGU%C5%9A-po-wypadku-rokowania-ostro%C5%BCne-pomoc-potrzeba?p=16374074#post16374074 Zdjęcia Bogusia jeszcze ze schroniska...dziś na razie lepiej odpuścić robienie zdjęć, bo powiększają i tak już ogromny stres psa...teraz musi zbierać wszystkie siły by walczyć o siebie, a nie pokonywać strach przed błyskiem, aparatem... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Notatka tyczaca sytuacji Bogusia i finansowania koniecznych zabiegów... http://www.facebook.com/note.php?sav...66213740094124 Quote
zuzlikowa Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 [quote name='Zuzka2']POTRZEBUJĘ OSOBY DO WIZYTY PRZEDADOPCYJNEJ W LEŻAJSKU Możecie kogoś polecić na pw? ...przeleciałam mape pomocy dogomaniaków...i niestety nie znalazłam. A nie znam i nie kojarzę nikogo. Może warto podpytać dziewczyny z Rzeszowa i Mieleckiego schroniska?...może też coś podpowiedzą? Quote
Malwi Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 [quote name='shanti']22.02.2011 Nowy nabytek. Szila. Bernardynka. Sześcioletnia, oddana przez własciciela. Ostatnie szczepienie p/wściekliźnie miała w 2006 roku, o wirusówkach nie wspomnę.:roll: Dopiero przyszła, więc o charakterze poźniej. Chuda jak szkielet. 23.02.2011 Aktualizacja. Szila nie zachowuje sie jak sześciolatka i ma za ładne zęby. Wydaje mi się że ma około trzech lat i taki wiek podał facet który ją oddawał. Książeczka zdrowia na bank nie jest jej. To wesoła i przyjazna psinka o ogromnym apetycie. Trzeba ją odkarmić. Jastrzębie Zdrój (?) Quote
zuzlikowa Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Informacje o Szili uzupełnione w jej folderze na FB... http://www.facebook.com/album.php?aid=26017&id=122870101115744&saved Quote
zuzlikowa Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 [quote name='zuzlikowa']Informacje o Szili uzupełnione w jej folderze na FB... http://www.facebook.com/album.php?aid=26017&id=122870101115744&saved Czy jest może wątek Szili na dogo? Quote
Malwi Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 chyba nie , wątek schroniska : http://www.dogomania.pl/threads/171985-Psy-z-jastrzębskiego-schroniska-szukają-domów.?p=16366751#post16366751 Quote
zuzlikowa Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Dzięki...już schroniskowy wątek mam...nie ma wątku indywidualnego. Quote
zuzlikowa Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 UWAGA! WROCŁAW! pilnie potrzebna pomoc dla 8 miesięcznego bernardyna!...NIE MAMY ANI DNIA!!! MOŻE ZNIKNĄĆ W KAŻDEJ CHWILI! 8 miesięczny bernardyn zagrożony wyrzuceniem...3 kobiety- babcia,córka i wnuczka w mieszkaniu prócz 3 innych psów mają jeszce 8 miesiecznego bernardyna...niestety wnuczka znosi psiaki, córka nie ma serca do zwierząt i środków,wszystko spada na babcię! A w domu,prócz nastoletniej staruszki-suczki babci jest i onek i sunia w cieczce i benek podrastający! Benek wyje...dziś został wyrzucony z domu i przywiązany na krótkiej smyczy przed domem i zostawiony...jak córka poszła, wnuczka znowu przyprowadziła benka do domu...BARDZO BOJĘ SIĘ O TEGO PSA...Babcia nie chce oddać psa do schroniska,wnuczka płacze, ale córka grozi,że po prostu go wyrzuci...nie ma możliwości ogłaszania psa i wyczekania na dom- niestety sytuację zaogniła cieczka suki! Córka wydzwania gdzie tylko przyjdzie jej do głowy i usiłuje pozbyć sie benka...może jej sie w końcu udać! Jest rozhisteryzowana i zdeterminowana! Babcia stwierdza wprost,że nie jest w stanie zagwarantować jego bezpieczeństwa. Quote
zuzlikowa Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Wątek 8 m-cznego benka z Wrocławia http://www.dogomania.pl/threads/202979-WROC%C5%81AW!_-NIE-MAMY-NAWET-DNIA!_-8-m-czny-bernardyn-mo%C5%BCe-znikn%C4%85%C4%87-w-ka%C5%BCdej-chwili!?p=16381181#post16381181 Quote
ANETTTA Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 taka zbirówka tylko z FB aby nei było za duzo danych tam gdzie ich nie powinno byc ok http://allegro.pl/show_item.php?item=1482016616 Quote
kora78 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 wstepne foto naszego samca. szczegoly wieczorem. suczka nie chciala wyjsc z budy, maja na wybiegu innego psa, ktory delikatnie mowiac- obrywa od naszego samca.... a do tej pory to byl twardzeiel nr 1 i to on gryz innych. samiec- zeby starte mocno, kanalay chyba pootwierane na dt nie ma szans, sa agresywne, glaskac sie nie daja. wchodzi do nich tylko 1 pracownik i sie ich nie boi, ale nie glaszcze ich. czas cieczek, wysterlizowac nie maja prawa. siedza razem, wiec szczeniaczki beda niedlugo :( Quote
ANETTTA Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 http://www.forumbrzeg.pl/ppadd/viewtopic.php?t=24693&postdays=0&postorder=asc&start=15&sid=767abd94c7ea57017e6bb41a72c8b225 szukamy nowego starego włascicela Quote
zuzlikowa Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 [quote name='kora78']wstepne foto naszego samca. szczegoly wieczorem. suczka nie chciala wyjsc z budy, maja na wybiegu innego psa, ktory delikatnie mowiac- obrywa od naszego samca.... a do tej pory to byl twardzeiel nr 1 i to on gryz innych. samiec- zeby starte mocno, kanalay chyba pootwierane na dt nie ma szans, sa agresywne, glaskac sie nie daja. wchodzi do nich tylko 1 pracownik i sie ich nie boi, ale nie glaszcze ich. czas cieczek, wysterlizowac nie maja prawa. siedza razem, wiec szczeniaczki beda niedlugo :( Kora, wiesz coś o wieku tego psa...jego historii? Dobrze zrozumiałam,że suczka też jest agresywna? i ma cieczkę? Czy to ogólnie wybieg dla tzw agresywnych psów? Czy nie udałoby się namówić schronu do przeniesienia suczki do kojca z samymi suczkami? ...sorry za takie pytania, ale trochę niepokoi, że psiaki podgryzają się i są umieszczane suki z psami. Quote
zuzlikowa Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Pilnie potrzebna jest osoba do sprawdzenia domku w Mysłowicach Dziećkowicach dla szczeniaka benka... może macie jakieś pomysły? Quote
kora78 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 myslowice, pisz do Budrysek i _Klaudus, Avilii. One tamte rejony obrabiaja. benki u nas sa na wybiegu letnim, zima tam psow sie nie trzyma, bo budy sa cienkie, snieg, wiatr itp. poszly tam benki po kwarantannie, bo nie bylo ich gdzie dac,zeby sami byli, poza tym dobrze znosza mrozy to sie dobrze czuja w tej budzie, na wybiegu. obok na wyboegu byl ten czarny pies, bo z kim byl w kojcu, to bardzo gryzl. dlatego poszedl na wybieg, bo nie moze byc w kojcu 1 pies sam, skoro jest zawsze psow nadmiar, jak wszedzie. jednak znow na ten drugi wybieg musial isc inny pies, tez samotnie. nie wiem juz tu dokladnie co i jak. ale czarny zostal przeniesiony do benkow jakos niedawno. no i obrywa. samiec benek go tyra, benek ma roztarta krew pod swoim pyskiem, to nie jego krew. to po gryzieniu tego czarnego. czarny byl zawsze twardziel, a teraz stara sie trzymac z daleka od benka. obaj chcieli mnie zjesc przez kraty, ale czarny uciekal,gdy benek sie do niego zblizal. suka w ogole nie wygladala z budy. suka nie ma chyba teraz cieczki, ale bedzie pewnie niedlugo miala. ich wlasciciel,ktory je porzucil- mieszka za granica. nie wiadomo,czy na sprawe sie stawi. dopiero po sprawie bedzie mozna psy wyciachac. nic wiecej o ich przeszlsoci nie wiem,poza tym,ze byly opuszczone na jakies posesji i SDZ sie nimi zajela. moze tel do SDZ cos wyjasni, o ile to nie jest jakies tajne. samiec ma otwarte kanaly w gornych siekaczach, kly ma mocno starte. moze jadly kosci? gryzly kamienie? zaraz wrzuce foto tych ebow, pszczay, jak na mnie szczeka. Quote
kuba123 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Benton z Sosnowca pojechał podobno w sobotę do domu Quote
Pinesk@ Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Już pisałam na beniowym forum ale tu też napiszę albo zacytuję: [quote name='Pinesk@']Proszę ogłaszajcie Blankę (woj pomorskie) pod imieniem Kora, takie dostałą w schronisku i nie będziemy juz zmieniać, niech 'Blanka' i jej dawne życie pójdzie w zapomnienie. Zdjęcia będą dziś wieczorem, 'mała' miała dziś sesję. Wydało się, że właściciel ją wywalił z premedytacją. Był nawet w schronisku się tłumaczyć... Kora jest silną psicą, jak trzeba to pociągnie z siłą. Bardzo rozpraszają ją inne psy, na pewno zgodzi się z samcem, reakcje na suki sprawdzimy przy najbliższej okazji. Suka ma wpisane w karcie 3 lata ale ma na pewno więcej, 3 lata to ona była u starego właściciela a jak do niego trafiła to już miała te około 2-3 lata. Poza tym 'mała' jest fantastyczna, taka ciapowata, łagodna, ma te oczki takie kochane, tą mordkę podsuwa do głaskania. Ale zaczyna smutnieć w tym małym boksie, dobrze by było gdyby szybko znalazła dobry, odpowiedzialny dom z ogrodem. zdjecia: http://s641.photobucket.com/albums/uu138...a_92/Kora/ Quote
zuzlikowa Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Tak, w sobotę benek z Sosnowca został przekazany pod formalną opiekę Fundacji Bernardyn i pojechał do dt w Mikołowie(sprawdzonego)...jest już bezpieczny... Quote
zuzlikowa Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Piękna Kora ma już od początku folder na stronie bernardynów do adopcji( dzięki Paulina za zrobienie fotek z filmiku!)...dołożyłam nowe fotki i wrzuciłam na poczatek... http://www.facebook.com/pages/Bernardyny-adopcje-Saint-Bernards-adoptions/122870101115744?v=wall Bardzo potrzebujemy pomocy w ogłaszaniu psiaków- benków i beniastoprzypominających (zwracam uwagę,że w folderach na stronie adopcyjnej FB są psy, które komuś choć trochę benka przypomniały...strona nie pretenduje jedynie do bycia w typie bernardyniastych i potrzebna jest jedynie do zebrania informacji o benkowatych- mniej lub bardziej- psiakach w potrzebie) Quote
zuzlikowa Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 [quote name='basia0607']Małgosiu jesteś tam ? Dzisiaj zabrałam z przystanku na zapadłej wsi rodzącą sukę , ktos tak ją wywalił !!! potem telefon o postrzelonej beni błąkającej sie po polach . Końca nie ma. Uważam , że spraw jest nawet więcej. [quote name='luka1']nie mam pojęcia co się dzieje. Gdzie nie spojrzeć wywalone psy. Suki z brzuchami, rasowe i kundelki. Dopiero zabrałam benka po wypadku a już kolejny telefon że błaka sie bernardyn w moich okolicach. Czyżby bieda ludzi gniotła, czy może głupota? Dziewczyny, czy Wy o tym samym benku piszecie, czy to 2 inne? Co z nimi? Gdzie są? ...nie można za nimi nadążyć- jeden wyadoptowany, a informacje o kilku następnych błąkających się lub w schronach...:shake: ... http://www.dogomania.pl/threads/202888-OSTRO%C5%81%C4%98KA-i-okolice-pies-uwolniony-od-butelki-nadal-potrzebuje-naszej-pomocy/page4 I jak im pomóc?...miejsc nie ma, środków brak na ratowanie życia tylu psiaków- gigancików... Quote
zuzlikowa Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 kora78 napisał(a):myslowice, pisz do Budrysek i _Klaudus, Avilii. One tamte rejony obrabiaja. benki u nas sa na wybiegu letnim, zima tam psow sie nie trzyma, bo budy sa cienkie, snieg, wiatr itp. poszly tam benki po kwarantannie, bo nie bylo ich gdzie dac,zeby sami byli, poza tym dobrze znosza mrozy to sie dobrze czuja w tej budzie, na wybiegu. obok na wyboegu byl ten czarny pies, bo z kim byl w kojcu, to bardzo gryzl. dlatego poszedl na wybieg, bo nie moze byc w kojcu 1 pies sam, skoro jest zawsze psow nadmiar, jak wszedzie. jednak znow na ten drugi wybieg musial isc inny pies, tez samotnie. nie wiem juz tu dokladnie co i jak. ale czarny zostal przeniesiony do benkow jakos niedawno. no i obrywa. samiec benek go tyra, benek ma roztarta krew pod swoim pyskiem, to nie jego krew. to po gryzieniu tego czarnego. czarny byl zawsze twardziel, a teraz stara sie trzymac z daleka od benka. obaj chcieli mnie zjesc przez kraty, ale czarny uciekal,gdy benek sie do niego zblizal. suka w ogole nie wygladala z budy. suka nie ma chyba teraz cieczki, ale bedzie pewnie niedlugo miala. ich wlasciciel,ktory je porzucil- mieszka za granica. nie wiadomo,czy na sprawe sie stawi. dopiero po sprawie bedzie mozna psy wyciachac. nic wiecej o ich przeszlsoci nie wiem,poza tym,ze byly opuszczone na jakies posesji i SDZ sie nimi zajela. moze tel do SDZ cos wyjasni, o ile to nie jest jakies tajne. samiec ma otwarte kanaly w gornych siekaczach, kly ma mocno starte. moze jadly kosci? gryzly kamienie? zaraz wrzuce foto tych ebow, pszczay, jak na mnie szczeka. Kochana, a udałoby Ci się zrobić, albo poprosić pracownika o zrobienie fotek benkom?...i zebrać jak najwięcej wiadomości o nich: wiek, sytuacja zdrowotna, czy mogą być wysterylizowane ,tuż przed wydaniem do domu, gdyby się taki znalazł?... Psiaki trzeba pokazać i opisać zgodnie ze stanem faktycznym, może jednak znajdzie się jakiś odpowiedzialny dom dla nich....z doswiadczeniem i umiejętnościami. Co do suni, to nie jestem pewna jej agresji, jeśli nie wychodzi z budy, to trudno takie przypuszczenia wysnuwać. Czy pracownik też nie widuje suki poza budą? To jednak niepokojące, że siedzi tak stale w budzie. Musimy je jednak pokazać by miały jakąś szansę na adopcję. A co do tego czarnego terrorysty- czy benek nie narobi mu takiej krzywdy, że trwale go uszkodzi? Krew na pysku po pogryzieniu innego psa, natychmiast mnie napełnia obawą o bezpieczeństwo tego pogryzionego. Quote
kora78 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 ja tez sie b0oje o bezpieenstwo tego drugiego i czarno jego los widze. ale nie ma na to rady. nie ma go gdzie wsadzic, albo jego beda gryzc, albo on bedzie gryzl. byl zwrocony raz z adopcji, sa glosy nad eutanazja. nie chce tutaj jego wciagac. wg mnie lepiej go uspic, niz ma byc zagryziony. a na ds szans nie ma. widzialam, jak kiedys strasznie pogryzl psa, ktory jest teraz na ds u mojej siostry, bo to mna tak wstrzasnelo. i ... nie lubie go. ja bym go uspila, bo lekkiego zycia on nie ma. ale nie piszmy o tym. sunie widzialam na oczy 2 razy, 2 benki ogolnie widzialam 3 razy. teraz sie schowala, moze boi sie tego czarnego, moze miala taki dzien, nie wiem. do tej pory zawsze byla poza buda i tez atakowala przez kraty, lub symulowala atakai uciekala do budy, a samiec jej bronil. tak bylo na KW. sunia jest mniej beniasta. pracownicy mi nigdy fot psow nie robili. nie smiem prosic o zabawy w fototrafa. postaram sie je obfocic kolejnym razem, ladniej. ogloszen im robic nie mozna, skoro sa wlasnoscia prywatna w tej chwili. wieku nie znamy, bo zaden wet im w zeby nie zajrzy sterylka bedzie- gdy juz beda wlasnoscia miasta-schroniska. jednak aborcyjnych, z zasady nie robia. szczeniaki znajduja szybko domki. nie usypiaja slepych miotow, itp Quote
Paulina_mickey Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 Dziś robiąc ogłoszenia znalazłam http://zaginionepsy.pl/obiekt,9071,Zaginiony,Zerbun,Bunia.html Quote
Recommended Posts