Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ANETTTA']wyswietla mi sie jako nieaktualne !!!!

masz nr tel

Mnie także... 2 dni temu jeszcze normalnie funkcjonował...
z ogłoszenia... "Oddam w dobre ręcę 1,4 miesięcznego bernardyna.
Pies jest dobrze ułożony, ładnie prowadzi się na smyczy, przyjazny dla ludzi, dzieci i kotów.
Muszę oddać psa z powodu wyjazdu."
http://kielce.szerlok.pl/oferta/odda...na-ID5br8.html

Kontakt:
796315200 "

...niestety nie mam mozliwości zadzwonienia.

Posted

eee tam
bez przesady
w końcu obsługujemy ten ..... Sosnowiec
jutro dogadam z wolontariuszkami, kto pojedzie i sprawdzi
choć korci mnie to osobiście, więc nie wszystko przesądzone

Posted

BERNI - mix BERNARDYNA - ok 5 lat

PRZEBYWA W HOTELU W KRAKOWIE

Berni jest psem typowo stróżującym ;) nie nadaje się raczej do bloku, mieszkając na zewnątrz będzie zupełnie szczęśliwy. To zawsze on pierwszy ostrzega kiedy pojawia się ktoś obcy, jest bardzo czujny. W stosunku do nas, osób które się nim opiekują jest psem idealnym. Uwielbia kiedy się go drapie, głaszcze,bardzo się wtedy pobudza i cieszy. Lubi się też czesać ale ustoi spokojnie tylko chwilę-później trzeba za nim latać ze szczotką po wybiegu a on ma z tego niezły ubaw. Przy przytrzymaniu go za obrożę w jednym miejscu w celu uczesania nie proetestuje, nie zachowuje się agresywnie. Jest strasznie silny, trzeba się czasem porządnie zaprzeć żeby nie wylądować na glebie ;)
Ma lekką korbę na punkcie jedzenia-przyjechał skrajnie zagłodzony. Kiedyś warczał przy misce, nie było szans żeby wejść do boksu i dosypać mu suchej karmy do miski. Teraz jest trochę lepiej, nie ma problemu z karmieniem kiedy jest w boksie ale nie ryzykowałabym zabierania mu miski kiedy coś je.
Na pewno będzie pilnował swoich rzeczy.
W stosunku do obcych bywa różnie-czasem szczeka nieładnie, czasem chce się głaskać przez kraty. Kiedy kogoś lepiej pozna i zaufa nie ma z nim większych problemów. Nie toleruje innych samców-zwłaszcza dużych jest w stosunku do nich bardzo agresywny. Psie dziewczyny nie wzbudzają w nim agresji-przynajmniej widziane przez kraty. Wącha się z nimi, merda ogonem.
Sprawdziłby się idealnie jak stróż mogący biegać sobie swobodnie na zewnątrz.
Nie nadaje się raczej do domu z malutkimi dziećmi zwłaszcza w bloku.

Posted

Pinesk@ napisał(a):
Mix benia Kora na dniach jedzie do nowego domu, mamy za to kolejnego beńka, jak bedą zdjecia to wstawię..

I jak to w życiu... radość ze smutkiem się miesza.

Czy Korę na 100% można zdjąć już? Sprawdziłyście domek? Gdzie jedzie- uchyl nieco "tajemnicy"... plissss Mocno trzymam kciuki.
Czekamy na info i fotki nowego benia...

Posted

Dodałam tego bernardyna z interwencji z Szamotuł na FB, już mi wszystko działa więc Cię zuzliku wyręczyłam. O imie nie pytałam w sumie. Wiem tylko tyle ile Ci napisałam. Jesli chcesz to uzupełnij coś po swojemu.