Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj w Markach razem z EVĄ2406 znalazłyśmy młodą sunię w typie akita. Miała obrożę, była bardzo brudna ale ufna do ludzi. Wykąpałyśmy ją i do czwartku po południu umieściłyśmy w tymczasowym tymczasie.

Co mamy zrobić z nią jutro??? Jeżeli nic nie znajdziemy to jedynym wyjściem będzie odwiezienie jej na Paluch (ja mam już 7 psów własnych i jednego na tymczasie i absolutnie więcej mieć nie mogę).

Zaraz postaram się wkleić zdjęcia:

Posted

Ogłoszenia, ogłoszenia i jeszcze raz ogłoszenia !!!
Trzeba poprosić kogoś kto potrafi i pomoże w ogłoszeniach o znalezieniu piecha na różnych portalach internetowych. Info też koniecznie musi być przekazane do pobliskich schronisk. Musicie też porobić plakaty o znalezieniu suni i porozklejać je na terenie pobliskich szkół, przedszkoli, sklepów-nawet na tablicy ogłoszeń kościelnych (po wcześniejszym uzgodnieniu).

Info (przykładowo plakat) musi posiadać jak najwięcej szczegółów co do samego psa (wiek, charakter, po sterylce-kastracji, zachipowany, tatuaże itd) jak i miejsca w którym został odnaleziony.

Posted

Witam,
sunia jest jak najbardziej akitowa. Możecie coś więcej o niej napisać?
-przybliżony wiek,
-stosunek do innych psów/suczek

Póki co wstawię ją do działu "Znalezione/zagubione" na stronę AwP (link w moim podpisie). Może suka się komuś zgubiła.
Proszę o info z kim należy się kontaktować w sprawie suni.

Posted

Jakaś taka malutka jest. Ile ma wzrostu w kłębie.

Pewnie kolejna allegrowa "akita" wyrosła niezgodnie z oczekiwaniami i ktoś się jej pozbył :-(

Posted

No i jeszcze jedno bo może uciec z głowy. Koniecznie podajcie jakiś namiar do siebie. Zabierzcie ją do weta - niech sprawdzi czy ma chipa. Jeśli okaże się że tak-może powoli jakoś wszystko się wyjaśni.

Posted

Kacedy napisał(a):
Witam,
sunia jest jak najbardziej akitowa. Możecie coś więcej o niej napisać?
-przybliżony wiek,
-stosunek do innych psów/suczek

Póki co wstawię ją do działu "Znalezione/zagubione" na stronę AwP (link w moim podpisie). Może suka się komuś zgubiła.
Proszę o info z kim należy się kontaktować w sprawie suni.

Na moje oko jest o numer mniejsza od suki Husky. Jak zmierzymy ile ma w kłębie to damy znać.

Posted

miałem przyjemność zaopiekować się psiakiem przez dwa dni. To bardzo grzeczny psiak, można spokojnie zostawić w mieszkaniu samą na cały dzień bez obaw, że coś zbroi. Ponadto bardzo energiczna, sympatyczna i zabawna. W nocy spokojnie spała na kocu. Uwielbia paluszki. Przyznam szczerze, że oddawałem ją Pani Agnieszce niechętnie i ze smutkiem. Zatrzymałbym ją na pewno, jeśli miałbym taką możliwość, ale moja obecna sytuacja i tryb życia nie pozwala mi na posiadanie zwierzaka.

Posted

Bardzo dziękuję za opiekę nad sunią. Teraz pięknota jest u mnie, ale to bardzi tymczasowe rozwiazanie, bo jestem zapsiona i zakocona na maksa i na dłuższą metę nie dam rady zająć się sunią.
Jutro rozwieszę ogłoszenia w okolicy, ale co będzie jak nie znajdzie się właściciel?

Posted

Ona nie może zostać u mnie, bo bardzo wyje jak jest zamknięta. Ona potrzebuje towarzystwa człowieka. Wtedy to zupełnie inny pies. Ja nie mogę wziąć jej do mieszkania, bo mam za dużo kotów i psów.
Proszę o pomoc.
Dzisiaj powieszę dodatkowe ogłoszenia.

Posted

nie mam pomyslu - ogloszenia tak, dt z listy mapy pomocy
Bazyliah? hmmm a moze Tiffet, ale ona ma juz Lorda
moze jednak bedzie miala jakiegos sasiada z ogrodkiem

czy Kora zawiadomiona?

Posted

Wydaje mi się, że należy jak najszybciej sunię ciachnąć (mamy marzec i sterylki są o wiele tańsze) i szukać domu. Jest młodziutka i ładna więc ma duże szanse na nowy dom.
Deklaruję pomoc w ogłoszeniach, szukaniu domu oraz dorzucę się do sterylki. Niestety- w szukaniu DT nie pomogę. Nie mamy możliwości zabrania suni- jesteśmy w AwP "zapsieni na full"

Posted

Dziękuję, to też duża pomoc.
Ogłaszać możesz już. Ja sterylkę w każdej chwili mogę zrobić, ale musi być perspektywa na domek, bo sunia u mnie długo nie może zostać, niestety.

Posted

żabusia napisał(a):
Słuchajcie jej sterylka to koszt 200 pln. Prosimy o deklaracje, kto ile może dorzucić. Kacedy ile mogłabyś dorzucić?

Już się określam- daję 50 zł.

A tak przy okazji- chcę ją poogłaszać, ale potrzebne mi jakieś imię dla suni :)