żabusia Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Wczoraj w Markach razem z EVĄ2406 znalazłyśmy młodą sunię w typie akita. Miała obrożę, była bardzo brudna ale ufna do ludzi. Wykąpałyśmy ją i do czwartku po południu umieściłyśmy w tymczasowym tymczasie. Co mamy zrobić z nią jutro??? Jeżeli nic nie znajdziemy to jedynym wyjściem będzie odwiezienie jej na Paluch (ja mam już 7 psów własnych i jednego na tymczasie i absolutnie więcej mieć nie mogę). Zaraz postaram się wkleić zdjęcia: Quote
kosu32 Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Ogłoszenia, ogłoszenia i jeszcze raz ogłoszenia !!! Trzeba poprosić kogoś kto potrafi i pomoże w ogłoszeniach o znalezieniu piecha na różnych portalach internetowych. Info też koniecznie musi być przekazane do pobliskich schronisk. Musicie też porobić plakaty o znalezieniu suni i porozklejać je na terenie pobliskich szkół, przedszkoli, sklepów-nawet na tablicy ogłoszeń kościelnych (po wcześniejszym uzgodnieniu). Info (przykładowo plakat) musi posiadać jak najwięcej szczegółów co do samego psa (wiek, charakter, po sterylce-kastracji, zachipowany, tatuaże itd) jak i miejsca w którym został odnaleziony. Quote
żabusia Posted March 18, 2009 Author Posted March 18, 2009 Ogłoszenia najprawdopodobniej zostaną dziś w Markach porozwieszane. Dałam ogłoszenie w portalu zaginionepsy, spróbuję także zamieścić w GW. Quote
Kacedy Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Witam, sunia jest jak najbardziej akitowa. Możecie coś więcej o niej napisać? -przybliżony wiek, -stosunek do innych psów/suczek Póki co wstawię ją do działu "Znalezione/zagubione" na stronę AwP (link w moim podpisie). Może suka się komuś zgubiła. Proszę o info z kim należy się kontaktować w sprawie suni. Quote
Izis Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Jakaś taka malutka jest. Ile ma wzrostu w kłębie. Pewnie kolejna allegrowa "akita" wyrosła niezgodnie z oczekiwaniami i ktoś się jej pozbył :-( Quote
EVA2406 Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Sunia jest młodziutka ( mniej niż rok) i bardzo sympatyczna, ufna i nie boi się ludzi. Ma śliczne białe zęby i bardzo gęste futerko. Quote
kosu32 Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 No i jeszcze jedno bo może uciec z głowy. Koniecznie podajcie jakiś namiar do siebie. Zabierzcie ją do weta - niech sprawdzi czy ma chipa. Jeśli okaże się że tak-może powoli jakoś wszystko się wyjaśni. Quote
żabusia Posted March 19, 2009 Author Posted March 19, 2009 Kacedy napisał(a):Witam, sunia jest jak najbardziej akitowa. Możecie coś więcej o niej napisać? -przybliżony wiek, -stosunek do innych psów/suczek Póki co wstawię ją do działu "Znalezione/zagubione" na stronę AwP (link w moim podpisie). Może suka się komuś zgubiła. Proszę o info z kim należy się kontaktować w sprawie suni. Na moje oko jest o numer mniejsza od suki Husky. Jak zmierzymy ile ma w kłębie to damy znać. Quote
ITF Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 miałem przyjemność zaopiekować się psiakiem przez dwa dni. To bardzo grzeczny psiak, można spokojnie zostawić w mieszkaniu samą na cały dzień bez obaw, że coś zbroi. Ponadto bardzo energiczna, sympatyczna i zabawna. W nocy spokojnie spała na kocu. Uwielbia paluszki. Przyznam szczerze, że oddawałem ją Pani Agnieszce niechętnie i ze smutkiem. Zatrzymałbym ją na pewno, jeśli miałbym taką możliwość, ale moja obecna sytuacja i tryb życia nie pozwala mi na posiadanie zwierzaka. Quote
EVA2406 Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Bardzo dziękuję za opiekę nad sunią. Teraz pięknota jest u mnie, ale to bardzi tymczasowe rozwiazanie, bo jestem zapsiona i zakocona na maksa i na dłuższą metę nie dam rady zająć się sunią. Jutro rozwieszę ogłoszenia w okolicy, ale co będzie jak nie znajdzie się właściciel? Quote
Zmysł Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 wczoraj widziałem sunię. Baaardzo sympatyczna. I piękna. Cudo! Quote
EVA2406 Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Ona nie może zostać u mnie, bo bardzo wyje jak jest zamknięta. Ona potrzebuje towarzystwa człowieka. Wtedy to zupełnie inny pies. Ja nie mogę wziąć jej do mieszkania, bo mam za dużo kotów i psów. Proszę o pomoc. Dzisiaj powieszę dodatkowe ogłoszenia. Quote
Delph Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Piękna sunia :loveu: A jak z jej nastawieniem do innych psów? Quote
pixie Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 nie mam pomyslu - ogloszenia tak, dt z listy mapy pomocy Bazyliah? hmmm a moze Tiffet, ale ona ma juz Lorda moze jednak bedzie miala jakiegos sasiada z ogrodkiem czy Kora zawiadomiona? Quote
malagos Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Moze w tytule dopiszcie rasę, do jakiej jest podobna (akita?) bo nie bardzo sie znam na tych północnych :roll: Quote
Kacedy Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 Wydaje mi się, że należy jak najszybciej sunię ciachnąć (mamy marzec i sterylki są o wiele tańsze) i szukać domu. Jest młodziutka i ładna więc ma duże szanse na nowy dom. Deklaruję pomoc w ogłoszeniach, szukaniu domu oraz dorzucę się do sterylki. Niestety- w szukaniu DT nie pomogę. Nie mamy możliwości zabrania suni- jesteśmy w AwP "zapsieni na full" Quote
EVA2406 Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 Dziękuję, to też duża pomoc. Ogłaszać możesz już. Ja sterylkę w każdej chwili mogę zrobić, ale musi być perspektywa na domek, bo sunia u mnie długo nie może zostać, niestety. Quote
Zmysł Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 przepraszam za offa, ale błagam, zajrzyjcie chociaż: POMOCY-DRAMAT-zlikwidowana pseudohodowla pekińczyków,pomóżcie!!! Quote
żabusia Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 Słuchajcie jej sterylka to koszt 200 pln. Prosimy o deklaracje, kto ile może dorzucić. Kacedy ile mogłabyś dorzucić? Quote
Kacedy Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 żabusia napisał(a):Słuchajcie jej sterylka to koszt 200 pln. Prosimy o deklaracje, kto ile może dorzucić. Kacedy ile mogłabyś dorzucić? Już się określam- daję 50 zł. A tak przy okazji- chcę ją poogłaszać, ale potrzebne mi jakieś imię dla suni :) Quote
Recommended Posts