Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
22 godziny temu, Murka napisał:

Dziś miałam kolejny tel. w sprawie Finki/Celi, brzmi sensownie - przekazałam kontakt ali123.

18 godzin temu, Poker napisał:

Trzymam kciuki za ślicznotkę.

Pan zdecydował się na adopcję Celi/Finki :) Miejscowość Bodzanów koło Głuchołaz, woj. opolskie. Jest ktoś stamtąd, kto mógłby przeprowadzić wizytę przedadopcyjną?

Posted

Ciężka okolica, tuż przy granicy... może ktoś jest z Nysy lub Prudnika?...

Finka uwolniona już z kennela, ale nadal lubi się chować, nie lubi kanapy ani fotela. Najlepiej jest pod biurkiem razem z Dżekim:)

a52956bbfa800428gen.jpg

6171fa2dfe50b3c7gen.jpg

507f62d2fa4126dfgen.jpg

Posted

Dla niej pewnie lepiej byłoby trafić do domu, gdzie jest drugi pies. Czułaby się pewniej. Ale nie będziemy wybrzydzać, jeżeli ten dom okaże się w porządku.

Posted

A znalazł się już ktoś do wizyty? Ala, szukałaś kogoś na FB?

Mnie z tych okolic kojarzy się tylko jaguska... może Poker kogoś zna też stamtąd...
Zdjęcia i tak podmieniam w ogłoszeniu, Finka wyładniała :)

Posted
1 godzinę temu, Tyś(ka) napisał:

:)

Jakaś Pani z Wrocławia (prowadząca poniższą stronę) wypatrzyła olx Finki i zapytała czy może udostępnić na stronie. I oto jest:

coś tu się nie wkleiło

Posted
9 godzin temu, Nesiowata napisał:

Finka bardzo przypomiona zjawiskową Zulkę. 

Tak! Wiedziałam, że jakimś psiakiem mi się kojarzy, ale nie wiedziałam, z jakim. Faktycznie Zulka jak się patrzy :)

Posted

Finka już po spacerze obiera kierunek dom i drzwi wejściowe:) Bardzo mnie to cieszy, bo na początku niechętnie i z oporami wchodziła do domu.

Posted

Dom dla Caeli vel Finki został w sobotę sprawdzony. Sunia może jechać, tylko jest problem z transportem i odległością. Dom czeka na nią aż w Głuchołazach woj. opolskie. Jest szansa,że Finka mogłaby się załapać na przejazd do Krakowa razem z inną sunią od Murki, ale co dalej? Zostanie jeszcze  do pokonania 200km ...

Może ktoś ma jakiś pomysł?

Posted
1 godzinę temu, ala123 napisał:

Bardzo proszę o podpowiedź, do kogo mogę się zwrócić o pomoc w transporcie z Krakowa do Głuchołaz?

Przychodzi mi na myśl tylko grupa transportowa na fb...

Posted

Caeli/ Finka w tym momencie pewnie już dojeżdża do swojego domu w Głuchołazach. Wczoraj Murka odwiozła ją do Krakowa, skąd dzisiaj wyruszyła w drugą część podróży. Sunia jest podobno przerażona tym co się wokół niej dzieje... Mam nadzieję,że nie będzie żadnych niespodzianek i dom da sobie radę z początkowymi problemami . Trzymajmy kciuki!

Zapraszam też na bazarek:

Posted

Zaczekaj jeszcze trochę Tyśko. Caeli na spacerki wychodzi oczywiście na smyczy, pod tym względem wszystko jest w porządku: nie boi się tych spacerów,załatwia się, wącha sobie trawkę. Jeżeli chodzi o jedzenie, to jest trochę gorzej: w obecności ludzi nie chce jeść, dopiero wieczorem wymiata z miseczki wszystko.  Rękę na pulsie trzyma osoba, która przeprowadzała wizytę przedadopcyjną. Na szczęście mieszka niedaleko domu Caeli.

Posted

Rozliczenie końcowe:

Stan konta na 31 maj wynosił -1106,90 zł

+695 zł Stowarzyszenie Chełmska Straż Ochrony Zwierząt

+380 zł Stowarzyszenie Chełmska Straż Ochrony Zwierząt

+105 zł ala123 (z bazarków Oleny84 i Aldrumki)

-160 zł hotelowanie 1-16.06

-50 zł czip

-6,20 zł dojazd weta

-250 zł transport do Krakowa

Pozostałość po hotelowaniu wynosi -393,10 zł.

Posted

U Caeli wszystko dobrze. Jeszcze jest trochę nieufna, w domu lubi chować się po kątach, ale za to na spacerkach odżywa. Spacery uwielbia, tak jakby na smyczy blisko człowieka czuła się najlepiej. Wtedy nawet zatrzymuje się i czeka na głaskanie :)

36326984_1843891362336065_5616619240825028608_n.jpg.d9ad7f71413248ca64a5cac3ae16a70f.jpg

36343311_1843891449002723_2730554054324256768_n.jpg.9dda89347da94c1982f570a2a96b03c6.jpg

• Like 1