xmartix Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 czemu masz Ty płacić za ten dt drugi i czemu tamci Ci nie płacą?:shake: Quote
EVA2406 Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Co tam u biedulki? Ja też mam nowe CUD znalezisko ;). Zapraszam: http://www.dogomania.pl/forum/f28/sunia-musi-jutro-opuscic-tymczasowy-dt-133797/index2.html#post11991016 Quote
mtf zalesie Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 dt kolo warki jest u milosniczki zwierzat ale nie kolekcjonerki ktora ma swoje 40 sztuk i sama je utrzymuje -nie jest to prosta kobieta ,sensownie prowadzi prytulisko,chce platnym dt dorobic na utrzymanie gromadki,dt jest w domu,jej suczki nieduze akceptuja inne. Quote
malagos Posted March 20, 2009 Author Posted March 20, 2009 a z tym domem tymczasowym u mnie to dluuuga historia. a tymczas Linki ktoś powinien opłacić, 300 zl miesięcznie to za duzo na 1 osobę. Quote
Zmysł Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 podtrzymuję swoją deklarację 50 zł miesięcznie. więcej nie dam rady Quote
Jo37 Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Zmysł napisał(a):podtrzymuję swoją deklarację 50 zł miesięcznie. więcej nie dam rady Małogosiu - a gdyby ten płatny tymczas był u Ciebie ? Odpadłyby koszty transportu . Gdybyś sie zdecydowała to podaj kwotę . Ja deklaruję 30zł miesięcznie + dopłata do sterylki . Quote
malagos Posted March 20, 2009 Author Posted March 20, 2009 Juz wyjaśniem-nie bardzo sunia moze zostać u mnie tymczasowo, bo po 1. umowa z rodziną, ze 1 tymczas i wystarczy, po 2. po sterylizacji musi był w domu przynajmniej te 6 dni, a nie upchnę jej jako 6 suki w domu (plus umowa z rodziną :shake:). Dopóki Mucha nie znajdzie domu, nie moge brać kolejnego psa. Dostałam propozycję od jednej z zaprzyjaźnionych osób, ze trafi do tymczasowego kojca koło Warszawy. Ale trzeba opłacić. To kto co deklaruje? Zmysł - 50 zł co miesiąc ja 100 na dziś plus 50 zł co miesiac Emilia od kwietnia - 50 zł Maszaberla - 10 zl co miesiac Jo37 - 30 zł co miesiąc trochę brakuje na poczatek :shake: do sterylizacji: Jo37 Beam6 20 zł Quote
mtf zalesie Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 w drugiej polowie kwietnia chyba bede mogla wplacac 50 zl /mies. czy te kojce to w okolicach piaseczna-jesli te kolo mnie to tam nikt z psem nie wyjdzie,kojce nieduze ,tanio ale podaja tylko jedzenie i nic poza tym,tyle ze blisko warszawy i moze latwiej o adopcje,jak pies maly to w tym kojcu wytrzyma ale duze to sie mecza.oplaty byly 300zl plus karma Quote
Maszaberla Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 [quote name='malagos']Juz wyjaśniem-nie bardzo sunia moze zostać u mnie tymczasowo, bo po 1. umowa z rodziną, ze 1 tymczas i wystarczy, po 2. po sterylizacji musi był w domu przynajmniej te 6 dni, a nie upchnę jej jako 6 suki w domu (plus umowa z rodziną :shake:). Dopóki Mucha nie znajdzie domu, nie moge brać kolejnego psa. Dostałam propozycję od jednej z zaprzyjaźnionych osób, ze trafi do tymczasowego kojca koło Warszawy. Ale trzeba opłacić. To kto co deklaruje? Zmysł - 50 zł co miesiąc ja 100 na dziś plus 50 zł co miesiac Emilia od kwietnia - 50 zł Maszaberla - 10 zl co miesiac Jo37 - 30 zł co miesiąc trochę brakuje na poczatek :shake: do sterylizacji: Jo37 Beam6 20 zł Brakuje to fakt ale nie okreslamy jasno co mamy robic? Skupiamy sie na zmasowanej akcji szukania na razie DT? (U Malagos tymczasowo a co potem?) Sunia da sie zlapac? Quote
malagos Posted March 20, 2009 Author Posted March 20, 2009 Przyznam, ze nie bardzo wiem, gdzie te kojce :oops: Najpilniejsza jest sterylizacja. U mnie w Ostrołęce (no, 70 km w obie strony) kosztuje 150 zł, ale trzeba ją by trzymac w domu. Wiec moze uda sie przeprowadzić zabieg w Warszawie, z opieka pooperacyjną, ale to 350 zl. Quote
Maszaberla Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 malagos napisał(a):Przyznam, ze nie bardzo wiem, gdzie te kojce :oops: Najpilniejsza jest sterylizacja. U mnie w Ostrołęce (no, 70 km w obie strony) kosztuje 150 zł, ale trzeba ją by trzymac w domu. Wiec moze uda sie przeprowadzić zabieg w Warszawie, z opieka pooperacyjną, ale to 350 zl. I wszystko rozbija sie cholera o pieniadze, dosyc sporo potrzeba:shake: Quote
fizia Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Strasznie mi przykro, ale nie mogę pomóc finansowo. Mogę za to pomóc poźniej w ogłoszeniach Quote
malagos Posted March 20, 2009 Author Posted March 20, 2009 To bardzo wiele, Fiziu :roll: Napisałam do Pati, moze ma wolne miejsce u siebie, to domowy tymczas, a cena tez 300 za miesiac za małego pieska. Kiedyś ludzie chetnie brali psy do dt za darmo, u mnie tyle sie przewinęło, teraz za pieniadze nie ma komu :cool1: Quote
fizia Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Ja kiedyś szukałam domu tymczasowego dla niewielkiej suni i napsiała do mnie Mortikia Pisała, że co do ceny, trzeba się dogadać z Mamą - mam numer telefonu Tylko 15 zł to sporo... Witam serdecznie, znalazłam pani ogłoszenie o domku tymczasowym dla młodej suczki. Mogę jej taki płatny dt zaoferować (z reguł biorę 20 zł, w tym wypadku - 15zł/dzień). Pracuję w hotelu dla psów. Mam doświadczenie w pracy ze zwierzętami i kilka własnych czworonogów ;-) Jestem z Warszawy. Jeśli będzie pani zainteresowana, proszę o kontakt. Hotelik wygląda tak: http://www.alaskanmalamut.pl/hotel/h.../hotel_001.jpg Są to te trzy duże kojce z lewej strony. Do połowy zadaszone, trawiaste, z ciepłymi budami." Quote
fizia Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 A może by w tytule dopisac, że nie ma dachu nad głową, mieszka na ulicy czy coś takiego - może więcej osób zaglądnie Quote
pati Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 wiadomosc dostałam zaznacze sobie i dam odpowiedz niestey dopiero w pozniedziałek pzrez weekend jestem niedostepna Quote
kobix Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 malagos -nie dam rady teraz pomóc suni:shake:nie mam jej już gdzie wcisnąć.nawet kojce mam zapchane... Quote
malagos Posted March 21, 2009 Author Posted March 21, 2009 Kto moze dołozyć grosik do sterylki? Proszę.... Quote
malagos Posted March 21, 2009 Author Posted March 21, 2009 Nie dajmy jej zginać na tej ulicy :cool1: Quote
malagos Posted March 21, 2009 Author Posted March 21, 2009 Proszę o niewielki chociaż wpłaty na sterylizację! :oops: Quote
Maszaberla Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 malagos napisał(a): Najpilniejsza jest sterylizacja. U mnie w Ostrołęce (no, 70 km w obie strony) kosztuje 150 zł, ale trzeba ją by trzymac w domu. Wiec moze uda sie przeprowadzić zabieg w Warszawie, z opieka pooperacyjną, ale to 350 zl. Mysle, ze w takim razie trzeba zrobic sterylizacje w Ostrolece, nie zbierzemy calej kwoty. Dorzuce grosz, jeszcze nie wiem w tej chwili ile ale dorzuce Quote
kobix Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 wklejam propozycję tymczasu do 12 kwietnia-na okres posterylkowy jak znalazł...potem mogłaby już trafić do kojca-gdyby się taki znalazł:cool1: http://www.dogomania.pl/forum/f937/warszawa-oferuje-dt-tylko-do-12-kwietnia-134018/ choć,jak ona taka "wycofana" to kojec/większość dnia spędzałaby sama/niewiele jej pomoże...:roll: Quote
Recommended Posts