Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Boże :placz: Usnął pod moimi nogami :placz: Pomóżcie!!! Udało mi sie wyrwać z imienin mojej babci na godzine. ZA chwile będe musiała tam pojechać :placz: Nie chce żeby trafił do schronu!!!!!

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przedchwilą znalazłam szczeniaka w typie ON. pOTRZEBUJE NA JUZ KOGOŚ KTO go może wziąść na DT chociaż do jutra!!!NIe mam co z nim zrobić. U mnier nie może zostać bo moja mama mnie chyba zabije!! Prosze SZYBKO!!!!!

Posted

Cioteczki :-( Ide go odprowadzić do schronu :-( NAprawde nie mam gdzie go zostawić :shake: NArazie napewno trafi na kwarantanne i będziemy mu szukać w tym czasie domu :-( Niewiem jak to zrobie :placz::placz: Jakby co to możecie dzwonić jeszcze na mój kom 665 196 857

Posted

Został w schronie :-( Teraz opowiem wszystko od początku na spokojnie.
Szliśmy całą rodziną do mojej babci na imieniny. Taki niedzielny spacerek. Zatrzymaliśmy się pod sklepem żeby kupic coś na droge. I zobaczyłam tego psiaka. Cały w błocie podbiegał do samochodów a jak był odganiany to odchodził i kładł sie przed sklepem. Nie miałam nic pod ręką żeby go skusić to wzięłam od mojego brata chrupki. Psiak na początku bał sie podejść ale w końcu podszedł. Dogoniłam mame żeby powiedzieć jej że za godzine przyjde. I sie zaczęło że nie, że to napewno czyjś pies blablabla. Musiałam pójść na te imieniny ale z pomocą babci udało mi sie wyjść. Wróciłam po niego i zawołałam. Szedł za mną jakbym była jego właścicielką :shake: Prowadziłam go ruchliwą drogą bez smyczy bo nie miałam nic żeby go uwiązać i tylko się modliłam żeby go żaden samochód nie potrącił :shake: Jakoś doszliśmy do mnie do domu. Na początku przestraszył sie moich psów kojcach ale dał sie skusić. Pisałam na dogo a on położył mi sie pod nogami i usnął. Już nie wiedziałam co robić , normalnie płakałam. Nakarmiłam go. Nie miałam go gdzie zostawić. Jeszcze jakby normalnie dogadał sie z moimi psami to bym go upchnęła z nimi do kojca ale on sie ich bał. Z płaczem odprowadziłam go do schroniska. Trafiłam akurat na karmienie psów i stałam tam pod tym schronem z łzami w oczach. Pracownice która go zabierała najpierw obszczekał a później zaczął sie przymilać. TAkie mam wyrzuty sumienia że go tam zostawiałam :-( On mi zaufał, bez problemu dał sobie założyć smycz a ja....
On jest przekochany :loveu: Teraz znajduje sie w schronie w Lublinie. Niewiem czy już robić mu ogłoszenia? MUsi tam zostać 14 dni na kwarantannie. Potrzebuje też jakiegoś wolontariusza z tego schronu bo ja sama nawet nie będe mogła go wyprowadzić z boksu. A do wolontariatu jeszcze nie moge sie zapisać (jeszcze tylko 11 miesięcy do 16 lat ;))

Posted

ale masakra:-(:-(:-(
zaznaczam.

Dobrze, że zaprowadziłaś go do schronisko, bo ja osobiście wolę żeby przebywał tam, niż miałby być rozjechany przez auto, skatowany przez jakiś psycholi lub pogryziony przez inne psy.
W lubelskim schronie warunki, jak na schron oczywiście:cool1::roll:, nie są fatalne, a jest szansa, że jak to szczeniak, to ktoś go wypatrzy i przygarnie:roll:
zrób mu foki, pokombinujemy jakoś:roll:

Posted

Zgłoście się może do ciotki Isadory7 po allegro. Niestety nie znam żadnego wolontariusza :( Kiedyś była Tiger, ale potem wywalili ponoć "starych" wolontariuszy ze schronu i teraz podobno są jacyś nowi...
Dziwne rzeczy się tam dzieją... :roll:

EDIT: Może spróbujcie odezwać się do Anielicy, Marinki? Tak mi teraz do głowy przyszło.

Posted

Ja też niestety nie znam żadnego wolontariusza tam,chciałam się zapisać ale ponoć nie ma już miejsc :cool1:(dodam,że staram się od października).

Ja mogę pomóc np w zrobieniu zdjęć, ale nie wiem czy od tak nas tam wpuszczą, musiała byś pewnie iść tam ze mną AngelikaXD.
W ogłoszeniach też mogę pomóc, ale zdjęcia koniecznie by się przydały.

Posted

Najgorsze że nie mam czym zrobić zdjęć. Miałam dzisiaj tam pojechać ale mam gorączke, z lekcji sie zwolniałam i nie udało mi sie pożyczyć aparatu. Z wpuszczeniem nas raczej nie byłoby problemu tylko najlepiej żeby ktoś nam go z boksu wyprowadził bo zdjęcia przez kraty to troche nie bardzo do ogłoszeń :roll: On ma tak na moje oko z pół roku (moge sie mylić) i troche sie boi mężczyzn. Jak szliśmy to każdego obszczekiwał a dziewczyn nie. Pod tym sklepem prawie codziennie przesiadują młode chłopaki i piją. Także mogli go straszyć. Cały czas o nim myśle :roll:

Posted

Jak będą jakieś fotki czy ogłoszenia to prześlijcie to rozpowszechnimy je u nas na uczelni i mailu grupowym, chociaż u nas psiaków pod dostatkiem ale może akurat w tym się ktoś zakocha.
Czekamy na info.

Posted

Wolontariat w lubelskim schronie jest od 18.roku życia. Poza tym, można się zgłaszać do SSNP, bo co jakiś czas robią nowy nabór.

29.03 będą dni otwarte, wtedy mija kwarantanna i jestem prawie pewna, że ktoś go zaadoptuje...

Posted

Jak byłam rok temu to mówili że od 16 lat. Musiało się coś zmienić :roll: A jeśli ktoś go zaadoptuje to czy jest możliwość żebym ja jako osoba prywatna przeprowadziła wizyte poadopcyjną? Bo w umowie adopcyjnej jest taki punkt. Sory żę męcze ale głupio sie czuje że musiałam go tam oddać i chce żeby trafił w dobre ręce :oops:

Posted

bardzo dużo się zmieniło przez ostatni rok.
wydaje mi się, że schronisko nie przeprowadza wizyt poadopcyjnych, z braku czasu, ludzi i kasy na takie wizyty... :shake:

Posted

[quote name='evl']bardzo dużo się zmieniło przez ostatni rok.
wydaje mi się, że schronisko nie przeprowadza wizyt poadopcyjnych, z braku czasu, ludzi i kasy na takie wizyty... :shake:
Ludzie to by może i się znaleźli, bo przecież sporo jest osób które chciały by być wolontariuszami, ale niestety nie prowadzą tam zbyt rozległego naboru...:-(