Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 144
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dopiero wróciłem z podróży i śpieszę podzielić się wiadomościami o Pomponiku.W podróży piesek bezproblemowy,prawie cały czas (poza spacerkowym postojem) spał.Państwo do Żyrardowa przybyli równo ze mną i od razu przekazałem im malucha.Byli zachwyceni,stwierdzili,że jest jeszcze ładniejszy niż na zdjęciu,od razu zaczęły się mizianka.Pomponik też wydawał się być zadowolony.Do domku dojechali bez problemów.Psiak został wykąpany i ostrzyżony (tego drugiego nie jestem pewien może będzie ostrzyżony).W domu zachowuje czystość.Śpi z córką Pani.Dobrze "dogaduje" się z pieskiem rezydentem.Wszyscy są nim zachwyceni;chyba nie mógł trafić lepiej.Jest jakiś kłopot z uszkiem,nie bardzo daje się tam dotknąć (czy w schronisku było to samo?),ale Pani była u weta i dał na to jakieś krople.
Mam parę zdjęć z podróży,jak odpocznę, to wyślę wieczorem do Neczki-myślę ,że wstawi.

Posted

Jurek, dzięki za wieści :)
Z tym uszkiem nie zauważyliśmy nic w schronisku... pewnie to jakiś niegroźny stan zapalny, skoro wystarczą kropelki.
Czekam na fotencje :)

Posted

jurmar98 napisał(a):
Byli zachwyceni,stwierdzili,że jest jeszcze ładniejszy niż na zdjęciu,od razu zaczęły się mizianka.

No a kto pracował nad Pomponiastym pół nocy, żeby wprawił Pańciostwo w zachwyt:razz:?
Odnośnie uszka, też nic nie zauważyłam....

Posted

jurmar98 napisał(a):
Neczka fotki właśnie wysłałem na Twój adres w 2 mailach.
Myślę,że z tym uszkiem ,to rzeczywiście nic groźnego.Nie podważając kwalifikacji kąpielowych Cioteczek-może trochę wody się dostało do uszka?
Przewiać w podróży raczej go nie przewiało ,bo okna nie otwierałem a klimatyzację włączyłem na minimum.Zresztą Pani i tak wie co robić,ma już krople.Napisałem o tym ,bo pytała,czy nie zauważono czegoś z uchem wcześniej.
Myślę,że po obejrzeniu fotek nikt nie będzie miał wątpliwości,że wcześniejsze oddanie malucha,bez wizyty przedadopcyjnej było dobrą decyzją.Brawo Neczka i Majuska.
I jeszcze pytanie,czy umowę adopcyjną wysłać bezpośrednio na adres schroniska widniejący na dokumencie?

I dla Ciebie jeszcze raz wielkie dzięki za wszystko :)
Tak, umowę odeślij na adres schroniska ;)
Już lecę na pocztę...

Posted

Neczka fotki właśnie wysłałem na Twój adres w 2 mailach.
Myślę,że z tym uszkiem ,to rzeczywiście nic groźnego.Nie podważając kwalifikacji kąpielowych Cioteczek-może trochę wody się dostało do uszka?
Przewiać w podróży raczej go nie przewiało ,bo okna nie otwierałem a klimatyzację włączyłem na minimum.Zresztą Pani i tak wie co robić,ma już krople.Napisałem o tym ,bo pytała,czy nie zauważono czegoś z uchem wcześniej.
Myślę,że po obejrzeniu fotek nikt nie będzie miał wątpliwości,że wcześniejsze oddanie malucha,bez wizyty przedadopcyjnej było dobrą decyzją.Brawo Neczka i Majuska.
I jeszcze pytanie,czy umowę adopcyjną wysłać bezpośrednio na adres schroniska widniejący na dokumencie?

Posted

Witam wszystkich miłośników naszych czworonożnych przyjaciół.Dzięki uprzejmości Pana Jurka dowiedziałam sie o tej stronie.Bardzo się cieszę,że mogłam obejrzeć wasze opinie.Jest nam bardzo miło,że nam zaufaliście tym bardziej teraz w czasach gdzie dookoła słyszy się różne dramatyczne historie w których główną rolę grają zwierzęta.Odnośnie Pompona-imię mu zostawiliśmy,żeby nie był zmieszany co i raz nowym imieniem.Jest on cudownym psiaczkiem,bardzo grzecznym i mądrym.Już nam rozrabia co świadczy o dobrym zdrowiu hehe.Uwielbia zabawy i spacery,a u nas są możliwości. Pola,niedaleko mały lasek,cisza i spokój.Oprócz Pomponka mamy jeszcze dwa psiaczki,z którymi się świetnie rozumie :)Poza tym bardzo wam dziękujemy,jesteście wspaniałymi ludzmi którym nie jest obojętny los zwierząt.Chętnie prześlę zdjęcia,żeby je wstawić na forum.Proszę o adres na jaki mam je wysłać.Pozdrawiam was gorąco i oczywiście Pana Jurka który był dla nas bardzo bardzo miły.Przy okazji życzę wszystkim Wesołych Świąt.....DO usłyszenia....Dorota.

Posted

Witam witam :)
Nie ma to jak dobre wieści na święta... ;) Oczywiście zdjęcia można posłać do mnie na maila, który wyżej wstawiła Majuska... czekamy :)

Posted

Świetnie Pani Doroto,że tak szybko pojawiła się Pani na dogo.Teraz będziemy mieć informacje o Pomponiku z pierwszej ręki.Jeszcze raz życzę duuuużo szczęścia we wspólnym "pożyciu" z czworonożnymi przyjaciółmi.

Posted

Witam,witam.Dziękuję za ciepłe przyjęcie ;)Zdjęcia wysłałam już Neczce , na pewno niedługo się tu pojawią.Zrobiłam je dziś, ale będę co jakiś czas dosyłać nowe.:lol:Pozdrawiam..Pa....