Jump to content
Dogomania

ROXI (*) ZASNĘŁA... DO ZOBACZENIA, MALEŃKA. :( Zdradziłeś mnie, człowieku: ale przez 3 lata miałam prawdziwe życie i byłam kochana u Moli.

Recommended Posts

Posted
4 minuty temu, Aldrumka napisał:

Już są kolejne wpłaty:

Seramarias 20 zł

Bakusiowa 30 zł

29.05.2020 stan konta 597,61 zł

Dziękuję, od razu naniosłam :)

Posted
1 godzinę temu, Tyś(ka) napisał:

A co myślisz o badaniach dla Roxi? :)

Dawno nie miała robionych badań kontrolnych nasza babuleńka..., można zrobić.

Komplecik jak u Szagusia?

Jutro lub we środę możemy jechać :)

Posted
5 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Pięknie ujęte :)

osobiście najchętniej usunęłabym ogłoszenia Roxi... przecież wszyscy wiemy, że suczka dom już ma i będzie ciężko znaleźć tak samo idealny! ;)

Ale nie wiem co na to Opiekunowie Roxi, tzn osoby które finansują jej utrzymanie... ja nie jestem decyzyjną w tej sprawie. Dla mnie ogłoszenia mogą wisieć, choć telefon od 2018 roku milczy poza tymi paroma incydentami... :)  no ale mam wrażenie, że suczka ma już dom i ogłoszenia wiszą trochę niepotrzebnie.

PS: Jak cudownie popatrzeć na tę szczęśliwą uszatkę paróweczkę :) Cudniasta, do schrupania!

Jestem jak najbardziej za tym aby Roxi została. Gdzie jej będzie lepiej ? Widać na zdjęciach, że  u Moli@ jest po prostu szczęśliwa :)

Posted
1 godzinę temu, Moli@ napisał:

Dawno nie miała robionych badań kontrolnych nasza babuleńka..., można zrobić.

Komplecik jak u Szagusia?

Jutro lub we środę możemy jechać :)

Morfologia rozszerzona, biochemia, badanie moczu... Komplet badań, które uznasz za słuszne :) Zdaje się na Twoją wiedzę o suni :)

Posted
11 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Morfologia rozszerzona, biochemia, badanie moczu... Komplet badań, które uznasz za słuszne :) Zdaje się na Twoją wiedzę o suni :)

OK

Posted

Roxi jeździła dziś do lecznicy..., kontrolne badanie krwi i moczu. Zapłaciłam 145,00 zł / 02.06 (paragon)

Wyniki zostaną przesłane na maila.

Flapi też była u weta..., ma dwa małe guzki - tłuszczak i kaszak. Wykonano biopsię cienkoigłową, pobrano krew.

1fc1955c71b6e3b8med.jpg

Posted

Wow, jak błyskawicznie badania. Mocno, mocno trzymam kciuki za wyniki badań i za zdrówko Flapi.

Wyniki badań będą jutro

Posted

29.05.2020 stan konta 597,51 zł

wpłaty:

anica 20 zł

elficzkowa 20 zł

shoto  20 zł

GosiaB 60 zł

wydatek: diagnostyka 145 zł

3.06.2020 stan konta 572,51 zł

dla  Tysi: na poprzedniej stronie poprawiłam literówkę/cyfrówkę w groszach z 61 na 51

Posted

Dzień dobry, wynik badania moczu jest dobry tylko ciężar właściwy jest 1.010 to znaczy ,że dość niski. Proszę zaobserwować ile Roxi pije wody i ile oddaje moczu.
PRZYCHODNIA WETERYNARYJNA ZWIERZAK S.C.

76f833ef6a712689med.jpg

9631521d75e6889fmed.jpg

Posted
11 minut temu, Moli@ napisał:

Dzień dobry, wynik badania moczu jest dobry tylko ciężar właściwy jest 1.010 to znaczy ,że dość niski. Proszę zaobserwować ile Roxi pije wody i ile oddaje moczu.
PRZYCHODNIA WETERYNARYJNA ZWIERZAK S.C.

76f833ef6a712689med.jpg

9631521d75e6889fmed.jpg

Babulka zdrowa jak konik młody!! Ograniczyłabym białko,parametry nerkowe mogą się wspinać do góry...Brawo.Roxi,uszatku słodki,medal dla Ciebie Moli :*

• Like 2
  • Upvote 1
Posted

Kupiłyśmy jedzonko dla Roxi z obniżoną zawartością białka. - 209,10 zł / 04.06

Powtórzymy badanie moczu +/- po miesiącu

Bosch Sensible Renal & Reduction 11,5 kg / 149,70 zł

Animonda Integra Protect Nerki 6 x 400 g - 12 szt / 59,40 zł

f159d92df26ed03cmed.jpg

Posted
48 minut temu, Moli@ napisał:

Kupiłyśmy jedzonko dla Roxi z obniżoną zawartością białka. - 209,10 zł / 04.06

Powtórzymy badanie moczu +/- po miesiącu

Bosch Sensible Renal & Reduction 11,5 kg / 149,70 zł

Animonda Integra Protect Nerki 6 x 400 g - 12 szt / 59,40 zł

f159d92df26ed03cmed.jpg

:) Trzeba,za ten +_  miesiąc,oprócz badania moczu - oznaczyć jeszcze raz mocznik i kreatyninę.

Posted
55 minut temu, bou napisał:

:) Trzeba,za ten +_  miesiąc,oprócz badania moczu - oznaczyć jeszcze raz mocznik i kreatyninę.

OK..., dzięki za podpowiedź :)

Posted

Dziękuję za błyskawiczną reakcję, mam nadzieję że wyniki badań po karmie się poprawią już całkowicie :) 
Roxi ma takie szczęście, że trafiła do TAKIEGO DT, dziękuję <3
Moli@, czy mamy oddać pieniądze za karmę? I ile wyniosła Cię podróż do lecznicy?

bou, dziękuję że czuwasz nad zdrowiem Roxanki. :) Dobrze mieć tutaj fachowca <3

Posted

Dziękuję za błyskawiczną reakcję, mam nadzieję że wyniki badań po karmie się poprawią już całkowicie :) 
Roxi ma takie szczęście, że trafiła do TAKIEGO DT, dziękuję <3
Moli@, czy mamy oddać pieniądze za karmę? I ile wyniosła Cię podróż do lecznicy?

bou, dziękuję że czuwasz nad zdrowiem Roxanki. :) Dobrze mieć tutaj fachowca <3

Tysiu, kupiłyśmy karmę żeby sprawdzić czy wpłynie na poprawę wyniku moczu. Zobaczymy co dalej... :)

Za przejazd też zero ,)

Na opinie / sugestie bou staram się szybko reagować..., wyniki badań trzeba umieć zinterpretować

• Like 1