Jump to content
Dogomania

ROXI (*) ZASNĘŁA... DO ZOBACZENIA, MALEŃKA. :( Zdradziłeś mnie, człowieku: ale przez 3 lata miałam prawdziwe życie i byłam kochana u Moli.

Recommended Posts

Posted
12 godzin temu, Moli@ napisał:

Masło od czasu do czasu na kanapce - niewielkie ilości

Rozi dużo masełka, jak często dawać? Dzięki za podpowiedź :)

100_3994.JPG

Niuńka piękna. Wiesz, mnie trudno powiedzieć ile masła, bo Kula maciupna. Ja podtykam na palcu, kiedy dla siebie coś robię, ale myślę że możesz kromkę bułeczki posmarować i dać raz dziennie.

• Upvote 1
Posted
1 minutę temu, rozi napisał:

Niuńka piękna. Wiesz, mnie trudno powiedzieć ile masła, bo Kula maciupna. Ja podtykam na palcu, kiedy dla siebie coś robię, ale myślę że możesz kromkę bułeczki posmarować i dać raz dziennie.

To już wiem o jakich ilościach mówimy, dzięki.

Roxi będzie w siódmym niebie..., bułeczka z masełkiem...pychota ,)

• Like 1
Posted
8 minut temu, Moli@ napisał:

To już wiem o jakich ilościach mówimy, dzięki.

Roxi będzie w siódmym niebie..., bułeczka z masełkiem...pychota ,)

Dawniej się dawało pieskom takie rzeczy. Moja Babcia codziennie na śniadanie dawała Pepegowi (PON) kromkę z masłem i białym serem.

Posted
5 minut temu, rozi napisał:

Dawniej się dawało pieskom takie rzeczy. Moja Babcia codziennie na śniadanie dawała Pepegowi (PON) kromkę z masłem i białym serem.

Nooo, wieki temu... rano w kuchni czekały kanapki, pokrojone w kosteczkę dla Kajtka (sunia pekinka)  i córci ,), mama przed wyjściem do pracy robiła ,)

Posted
9 minut temu, Moli@ napisał:

Nooo, wieki temu... rano w kuchni czekały kanapki, pokrojone w kosteczkę dla Kajtka (sunia pekinka)  i córci ,), mama przed wyjściem do pracy robiła ,)

Oj tak, właśnie w kosteczkę  :)

Posted

Nie bijcie... moja babcia do tej pory tak dokarmia psa. Daje psu kawałeczek bułeczki/chleba z masełkiem rano (oczywiście w kosteczkę pokrojone). Ja nie mam na to wpływu... jedynie zdecydowałam o ilości ;) Taki kompromis.

Dziękuję za wieści o wizycie, chociaż nie są optymistyczne... No nic, jak trzeba to trzeba, to czekamy na ochłodzenie...

b-b, rozi, dziękuję stokrotnie za bazarki dla babulinki!

Posted

Uszolku z towarzystwem witaj :)

I ja dzisiaj od 4.00 na nogach. Musiałam pozrywać truskawki dla wnuków. Zawsze to lepsze bo nie pryskane.

Trzymaj się mordeczko!

• Upvote 1
Posted

Tak sobie gadamy, a wczoraj wieczorem miałam dwie opcje: coś ugotować Kuli na cito (skrzydełka, serduszka?), albo coś wymyślić. Dałam... kromeczkę bułki z masłem  :)   W kosteczkę, oczywiście   :)

• Upvote 2
Posted
14 minut temu, rozi napisał:

Tak sobie gadamy, a wczoraj wieczorem miałam dwie opcje: coś ugotować Kuli na cito (skrzydełka, serduszka?), albo coś wymyślić. Dałam... kromeczkę bułki z masłem  :)   W kosteczkę, oczywiście   :)

ekhmm...to ja też będę staromodną pańcią...tylko ile mojej bernusi?Pół bochenka i pól kostki? :) no dobra...dam dwie kromeczki i..nie w kostkę!

• Like 1
Posted
19 minut temu, bou napisał:

ekhmm...to ja też będę staromodną pańcią...tylko ile mojej bernusi?Pół bochenka i pól kostki? :) no dobra...dam dwie kromeczki i..nie w kostkę!

W kostkę daj, tylko większą, psy lubią w kostkę  :) Ja bym bernusi dała dwie kajzerki.

• Upvote 1
Posted
Dnia 11.06.2019 o 19:59, Moli@ napisał:

Zapłaciła 48,32zł / 11.06 gotówka

Przepraszam, wskoczyłam do sklepu po pieczywo..., wyrzuciłam do kosza paragon z lecznicy z paragonem ze sklepu ;(

już lecę do banku

Posted
1 godzinę temu, rozi napisał:

Dziś na śniadanie biały ser z pomidorkiem i koperkiem. Niestety półtłusty, więc trochę zostawiła, tłusty by zjadła do czysta.

Mniam :)

Roxi na kolację zaczęłam podawać ser biały wymieszany z masłem..., z bułeczką raz na kilka dni żeby nam w boczki za bardzo nie poszło ,)

• Like 1
Posted
37 minut temu, Moli@ napisał:

Roxi na kolację zaczęłam podawać ser biały wymieszany z masłem..., z bułeczką raz na kilka dni żeby nam w boczki za bardzo nie poszło ,)

Ser z masłem pyszny. Tłusty biały jest zdrowszy niż chudy - z papug pamiętam, że dawanie chudego mijało się z celem, no prawie, bo jednak białko.

Posted
5 godzin temu, Moli@ napisał:

Jeszcze raz przeczytałam i wiesz co, taka kromka bułeczki to 1/4 garści klusek. A w serze białko. Ja bym raczej raz na 3 dni ser, a bułeczkę regulowałabym ilością makaronu, czy co tam dajesz jako wypełniacz do obiadu.

Będzie wreszcie ta burza !!!???

Posted
4 minuty temu, rozi napisał:

Jeszcze raz przeczytałam i wiesz co, taka kromka bułeczki to 1/4 garści klusek. A w serze białko. Ja bym raczej raz na 3 dni ser, a bułeczkę regulowałabym ilością makaronu, czy co tam dajesz jako wypełniacz do obiadu.

Będzie wreszcie ta burza !!!???

Burzy to my nie chcemy :(, tęsknimy za solidnym deszczem i chłodkiem

Klusek nie dostaje..., ograniczam mączne produkty, jedynie ryż. Roxi uwielbia jeść, non stop by jadła bo wszystko jest pyszne ,)

O, bananów nie lubi hihihi ,)

Posted

Roxi pozdrawia :)

W nocy upał, godzina 23:00 na zewnątrz 24 stopnie i zero wiatru. W domu  27... masakra. Wentylator, mokre ręczniki na legowiskach, drzwi  okna pootwierane. Nad lasem kilka razy błysnęło ani kropli deszczu ;(

Rano 22 stopnie,  chmury, delikatny wiatr..., maluchy do ogrodu.

Teraz pada, równo spokojnie. Za oknem 19 stopni...ufff 

100_4064.JPG

100_4065.JPG

100_4071.JPG

Posted
16 godzin temu, Moli@ napisał:

"Zapłaciła 48,32zł / 11.06 gotówka "

Już na koncie - 11.06

Dziękuję :)

Po śniadaniu  ,)

100_4083.JPG

Słodzinak kochana :D