Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Przed chwilą, Tyś(ka) napisał:

Nie. :( a czemu pytasz?

Bo ktos o tym niku przysłał mi 50,00 zł na szczeniaczki i nie wiem co to ma znaczyć, bo ja na szczeniaczki nie zbieram. Pomyślałam, że może to dla Twoich szczeniaczków miało byc :)

Posted
Przed chwilą, elik napisał:

Bo ktos o tym niku przysłał mi 50,00 zł na szczeniaczki i nie wiem co to ma znaczyć, bo ja na szczeniaczki nie zbieram. Pomyślałam, że może to dla Twoich szczeniaczków miało byc :)

A może to na szczeniaczki od ewu? :)

Posted
Przed chwilą, Tyś(ka) napisał:

A może to na szczeniaczki od ewu? :)

No może być. Zaraz zapytam ewu. Mogła się pomylić i podać moje konto :)

Posted

SONI SZYKUJE SIĘ DOM!!

PILNIE szukam kogoś do WIZYTY, WARSZAWA-Ursynów (ul. Rodziny Ulmów) dla suni przerażonej schroniskiej, mocno wrażliwej, małej, w typie pinczerki która zamarza w przytulisku! (a wcześniej przez ponad miesiąc latała po mieście i nikt się nią nie interesował)

Trzymajcie też kciuki, w niedzielę będą pokazywane nasze szczeniaki owczarkowe na biegu mikołajkowym na rzecz bezdomniaków. :)

Posted
4 godziny temu, beataczl napisał:

znalazla sie Osoba do wizyty?

mocno trzymam kciuki za szczeniorki:)

Tak.

Dziękuję Jo37 za gotowość do wizyty. NIestety, Pani zrezygnowała, bo... suka jednak za duża! w sumie racja, jeszcze ten 6kg olbrzym za dużo miejsca by zajął jej w łóżku...
Najgorsze że kolejne takie maleństwo dołączyło do przytuliska miejskiego, teraz obie trzęsą się z zimna i strachu :(

Oto nowa Nutka... 

Posted

I album - niestety, to nie wszystkie pieski w przytulisku... :( Są jeszcze 4teriery... jeden to ten co był chwilę w przytulisku, ale właściciele sie zgłosili... teraz się go zrzekli, to starsze małżeństwo, pies nawiewał im non stop...
Dostaliśmy dzisiaj też zgłoszenie o kolejnej suce typu Nutki/Soni/Fanty... ale już nie ma miejsc na kojcach...

47373567_2135355690112220_5027746419583221760_n.thumb.jpg.4cab2b5f94ff855b4811d8bf2902cb77.jpg Nutka

47395402_124403541810113_8031484162282094592_n.thumb.jpg.427aaba3bd959bbc544f4ca1f44901ac.jpg

47390744_321699495225996_1776960839463469056_n.thumb.jpg.288028eede5fffba2887d9aaeec58a4c.jpg Sonia

47380628_299225060700651_278670998721527808_n.thumb.jpg.3760011e63b8af2ca0d184b2e0720fea.jpg Czaruś

47680457_371045013653480_4735316759416930304_n.thumb.jpg.1a950dd009eeac03d693acdc1a8ef205.jpg - Lusia będzie mieć we wtorek sterylizację 

Link do albumu: 

Posted

Sonia ma dom! :)
Za chwilę odwiedizny ma Nutka, ogromne kciuki za nią i sunię rezydentkę, aby się polubiły! :)

Jutro do domu idzie ostatni szczeniaczek. 
I będzie wielki dzień dla Gapcia i Sary - będą w parku miejskim na akcji dla bezdomniaków... oby ktoś je pokochał.

Czaruś też jest zarezerwowany.

Do adopcji mamy więc dwa psiaki wychudzone z okolic Tomaszowa (Sky i Lili), Gapcia, Sarę, Bajkę i Majkę, Lusi, teriera i dwa szczeniaki nowe na kojcach. Powoli coś rusza z adopcjami, więc może i do nich wszystkich uśmiechnie się los...

Posted
11 minut temu, elik napisał:

Biedna psiaki :( Serce boli, bo nie mogę pomóc :(  :(

HIT DNIA!!! 

Dla Lilly (suni) mamy dom stały! Naprawdę wspaniały dom.
Z racji, że nie chcemy rozdzielać i jednego zostawiać na pastwę losu... Jej brat ma więc trafić na DT do Pani Karmicielki, a właściwie do jej Rodziców w zamian za karmę i weta...

Teraz tylko muszą dać się odnaleźć i złapać... Teraz właśnie trwa akcja poszukiwawcza psiaków, a jak nie uda się dzisiaj, jutro będzie powtórzona. KCIUKI POTRZEBNE.

• Like 1
Posted

Niestety, po sąsiedzku... w pzytulisku są tzy szczeniorki... łańcuchy, za duże obroże :(
Jestem załamana... "Moja" Marta próbuje znaleźć im domy... oby się udało.

Posted

Niestety, w zdenerwowaniu i stresie Skaj ugryzł Pana... :(  Skaj podobno jest w stanie tragicznym... nie dość że wychudzony to ma liczne ślady po pogryzieniach i rany...

Posted

Niestety, Skaj nie daje się złapać! Teraz spanikowany uciekł :( Jego siostra już w samochodzie. Czeka... Na miejscu nie wiedzą co robić: czy wypuścić sukę i łapać jutro ponownie psy, czy dzisiaj jechać tylko z suką...

----
EDIT: Po długich debatach, suczka ostatecznie jedzie... psa będziemy próbować łapać jutro.

Posted

Piękna jest ta Lilly :)

47686559_358233328057938_7532250860445761536_n.thumb.jpg.558970aa78aded66c8ccf4d636d1910f.jpg

Czy to pewność, że to rodzeństwo? Biedny psiak nie wie, że chcecie mu pomóc :(

Może do jego złapania wykorzystajcie sunię. Prędzej do Was podejdzie. Tylko sunia musi mieć solidne szelki, żeby nie zwiała za psiakiem.

Posted
14 minut temu, elik napisał:

Piękna jest ta Lilly :)

Czy to pewność, że to rodzeństwo? Biedny psiak nie wie, że chcecie mu pomóc :(

Może do jego złapania wykorzystajcie sunię. Prędzej do Was podejdzie. Tylko sunia musi mieć solidne szelki, żeby nie zwiała za psiakiem.

Najprawdopodobniej tak. A na pewno są z tego samego domu. Wiek podobny, nie mają roku.
Piesek niestety dość mocno ugryzł... sam podobno ma "piękne" ślady na głowie, jakby go ktoś czymś mocno uderzał :(( Nic dziwnego, że boi się ludzi. Stoczył niejedną walkę z psami (może bronił suczkę przed innymi psami, bo miała za sobą ogon psów w lipcu/sierpnia, więc pewnie cieczka), ale i obrywał od ludzi... Piesek tak poruszył Karmicielkę, że chciałaby go zostawić na stałe... ale niechby się dał złapać :( 
Najprawdopodobniej pojadą Dziewczyny z suczką, bo pies sam z siebie do ludzi nie podejdzie. Rozważamy też Jamora... ale to koszty :(

Na razie suczka przerażona, już próbowała zwiać z domu. Ale szczelny płot i świadome ręce. No i sunia bardzo proludzka. Trafiła do super domu, domowego kochającego, doceni to, ale potrzebuje czasu. Aaa Lily ma teraz na imię Majka :)

A Pani od Nutki... oby nie było zwrotu z adopcji. :(

Posted

Trzymam kciuki za złapanie psiaka. Na pewno się uda, ale trzeba być ostrożnym, przygotowanym na ewentualne próby ugryzienia.

A czemu obawiasz się zwrotu Nutki?   Miałam tymczaskę o tym imieniu z synkiem Elikiem :)  Któraś Cioteczka z dogo tak go nazwała :)

Posted
1 minutę temu, elik napisał:

Trzymam kciuki za złapanie psiaka. Na pewno się uda, ale trzeba być ostrożnym, przygotowanym na ewentualne próby ugryzienia.

A czemu obawiasz się zwrotu Nutki?   Miałam tymczaskę o tym imieniu z synkiem Elikiem :)  Któraś Cioteczka z dogo tak go nazwała :)

Zgłosiła się do pomocy w łapaniu Pani, która pracuje w sklepie, pod którym mają stołówkę psiaczki. Powiedziała, że ona czasem Skaja pogłaskała i że spróbuje złapać. Musi się udać psiakowi, dom czeka...

Mówiłam Pani, że Nutka jest do połowy łydki i jest psem bardziej w typie pinczera średniego... i że ją nosi, wszędzie pełno. A ona powiedziała z żalem, że spodziewała się małej suni (bo sama ma ratlerka) i suczka wciąż biega, nie umie usiedzieć na jednym miejscu... i kąpania nie lubi... :( Wyczuwam nutkę żalu i niechęci do suczki. ZObaczymy co jutro Pani powie, ale nie będę spać spokojnie... No proszę... U elik był Elik :)

Posted
57 minut temu, Tyś(ka) napisał:

No proszę... U elik był Elik :)

Noooo :) Już nie pamiętam która to Cioteczka tak go nazwała. Z Elika wyrósł fajny psiak :)

Posted
57 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Zgłosiła się do pomocy w łapaniu Pani, która pracuje w sklepie, pod którym mają stołówkę psiaczki. Powiedziała, że ona czasem Skaja pogłaskała i że spróbuje złapać. Musi się udać psiakowi, dom czeka...

Jeśli tej pani piesio pozwalał się głaskać, to jest szansa, że jej uda się go złapać bez szkody na ciele :)